Ki váltja nyáron Allegrit?

Alessio Angelo.jpgAngelo Alessio, Antonio Conte egykori segédedzője nemrégiben arról beszélt, hogy a Juventus valóban Antonio Conte visszacsábítását fontolgatja, ám véleménye szerint más lesz a befutó.

„Mindenki Zidane-ról beszél az edzői poszt kapcsán, jól ismeri a klubot, és szerintem őt fogják megbízni a feladattal.” - mondta Angelo Alessio a Sportitalia munkatársának.

„Azt tudom, hogy felmerült Antonio Conte esetleges visszatérése, gondolkodnak rajta. Ő mindent tud a Juventusról, de szerintem végül Zinedine Zidane lesz a befutó.”

A szakembert a pletykákról is kérdezték, amelyek szerint Antonio Conte követheti Beppe Marottát az Interhez.

„No comment.” - határolódott el a szakember a válaszadástól.

A Juventusnál nyáron talán megürülő posztra Angliában sokak szerint Pep Guardiola lehet a befutó, aki elhagyhatja a Manchester City együttesét, ám az olasz média szkeptikusabb.

A pletykát először a Radio CRC, közölte, amelynek a műsorában az Il Giornale újságírója, Luigi Gelpa kijelentette, hogy a hír forrása ugyanaz a személy, aki egy évvel ezelőtt Cristiano Ronaldo Juventushoz szerződéséről tájékoztatta.

Massimiliano Allegri jövője kérdéses Torinóban, hiszen a sok éves olasz dominancia után egyesek, talán a klubvezetés is európai sikerre éhes, és nem elégszik meg a sorozatban nyolcadik scudettóval.

A Pep Guardiola által irányított Manchester City jelenleg vezeti az angol bajnokságot, és az elmúlt években igencsak komoly eredményeket ért el a csapat a PL-ben.

A mester számára nem jelent gondot az olasz nyelv, mivel játékosként megfordult a Brescia és a Roma együttesénél.

Az angol médiában komoly figyelmet élvez ez a pletyka, aminek némi hitelt adhat a tény, hogy Cristiano Ronaldo megszerzése a torinói klub részéről a legszűkebb európai elitbe való felzárkózást és a BL-győzelmet szolgálhatta, illetve az, hogy az UEFA nemrégiben hivatalosan bejelentette, hogy vizsgálatot indít a pénzügyi fair play előírások megsértésének a gyanúja miatt a Manchester City ellen.

A legutóbbi ilyen vizsgálat nyomán 2014-ben az angol klubot 49 millió fontos pénzbüntetéssel sújtotta a szövetség, amiből 17 millió fontot fizetett be a City, a büntetés többi részét felfüggesztették. További büntetési tételként a csapat csökkentett számú kerettel vehetett részt a Bajnokok Ligájában.

Az olasz média mindezek ellenére szkeptikus, és inkább Zinedine Zidane kinevezését prognosztizálja, illetve némely források Antonio Conte visszatérését vizionálják.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9214679270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Génmanipuláltházikecske 2019.03.09. 18:46:32

Lehet nem leszek népszerű ezután(már most se vagyok az lol xd), de Pep-től mentsen meg minket a jó isten.....

west30 2019.03.09. 18:51:43

Szerintem Conte es Guardiola garancia lenne arra,hogy a Juventus nem esik pofara egy esetleges edzovaltas utan.Szerintem Allegri nagyjabol a 3.szezon utan,elvesztette azt a jo kapcsolatat a csapattal/jatekosokkal,ami addig remekul mukodott,es azota valahogy nem olyan olajozott a gepezet.Viszont igy is hoz azert egy szintet,amit szerintem az emlitett 2 uriember tovabbra is hozna.Felmerult Deschamps es Inzagi neve is,nekik egyaltalan nem orulnek.Zidane pedig szerintem egy oriasi kerdojel,en legalabb erzek ugyanannyi szerencset az o teljesitmenyeben, mint valodi tudast.Bitang eros kerete volt,es valahogy mindig minden ugy alakult ami az o szamukra kedvezett.

Juvegaspy 2019.03.09. 19:48:01

@Génmanipuláltházikecske: @JuventusFanatikus: de amugy miert?
Tamadobb focit jatszat s ahogy elottem is irtak ezt a szintet hozna. Annyira rosszul nem sulhet el h jovore ne legyunk bajnokok vagy ne jussunk tovabb a bl csoportkorbol. Tett mar le annyit az asztalra hogy ne nezzuk lutrinak. Mi a bajotok vele konkretan?

Sztovicska 2019.03.09. 20:28:20

A lehető legjobb lenne a Juvénak Guardiola. Látványos technikás támadó focit játszat. Vele a lehető legjobban járnánk. Ha ő nem akkor Zidane lehetne még mert ő ugyanez csak Guardiola rutinosabb. Én mindenképp neki örülnék a legjobban. Ő ezzel a kerettel oda tudna vágni

JuventusFanatikus 2019.03.09. 21:16:33

@Juvegaspy: Ő nem lutri, mert egy bizonyított szakember, de az az egyik nagy bajom, hogy mellé csapatot is kell igazolni. Mert van neki egy elképzekése, és abba csak a kijelölt játékosok szerepelhetnek. A fél csapatot minimum le kéne cserélni, gondoljunk bele, hogy az mennyi pénz, meg gondolom Pep sem egy kupica pálinkáért fog itt dolgozni. Nála nincs olyan, hogy ha nem hozható az A opció, akkor jöjjön a B. Neki csak az a személy kell és kész. Marotta tuti nem egyezett volna ki vele, mert Allegri kis kéréseit sem tudta teljesíteni. Csóri Allegri meddig könyörgött egy trequartistáért, és a mai napig nem kapott:D A másik dolog, hogy nagyon egysíkú, van egy taktikája, és gól. Ez könnyen kiismerhető, Allegri elég jó meccseket játszott ellene. Igazából a Barcán kívül más csapattal nem is ért el igazán nagy sikereket, ami kissé kiábrándító. A szép játék? Nálam az nem feltétel. Az eredményesség híve vagyok.

Juvegaspy 2019.03.09. 21:38:45

@JuventusFanatikus: en is az eredmenyesseg hive vagyok. Nyilvan ha jon tudja hogy mit kap, mibol fozhet, azert ne a Cityt vedd alapul. Azuj gazdag olajosok elott 2 nagy multu tisztelheto csapatot iranyitott, annyira azert nem szarul.
Szvsz tragedia biztos nem tortenne ha o ulne le a padra

JuventusFanatikus 2019.03.09. 21:46:56

@Juvegaspy: A Barcánál sikert ért el, a Bayernosok viszont kudarcként emlékeznek arra korszakra. A jelenlegi kereten rengteget kellene változtatnia. Egy új, labdaügyes kapus, új középhátvédek, Pjanićon kívül szinte az összes kp lecserélése, és a támadókon is alakítana egy kicsit. Ez rengeteg pénzbe kerülne.

Rikoo 2019.03.09. 22:02:00

@JuventusFanatikus: Szerintem Guardiola nélkül is ez vár a csapatra, a kapust kivéve.

Génmanipuláltházikecske 2019.03.09. 22:18:04

@Juvegaspy: Olyan ember aki klasszisokat tudott kipaterolni szívbaj nélkül egy csapatból (Ronaldinho, Etoaz speciel nálam nem örvendez közkívánatnak. Pepnél nagyvalószinü repülne Mandzukic, Matuidi, Rugani, Khedira, Cacares, DS és Alex Sandro, Chiellini(jó ők nem feltétlen klasszisok de ebből min 3-an alapillérei voltak a Juvénak az elmult években), csak is a játék szemlélete miatt, most innentől tegyük fel a kérdést megéri?
A sz*r kavaró jelleméről nem is beszélve, ami még tovább rombolja a morált az öltözőben. Neki is csak akkor megy/menne a szekér ha minden posztra jut legalább egy kiemelkedő játékos neki, máshogy nem.

Juvegaspy 2019.03.09. 22:53:48

@Génmanipuláltházikecske: @JuventusFanatikus: kosz a valaszokat.
Egyebkent inkabb Zidane ra szavaznek a kotodes miatt is.

CsakÚjváros 2019.03.10. 00:17:39

Atleti meccs után már váltani kellett volna.... ha nem tettük,akkor idény végéig már nem is kell,tökmindegy továbbjutunk e vagy sem !! Ha igen akkor azért,ha nem akkor azért :D :D Értelme semmi...Nyáron én Zidane-t szeretném....de nem én vagyok az elnök :D :D

west30 2019.03.10. 02:45:07

@Drotkoszoru: Nem hinnem hogy Guardiola lesz a Juventus uj edzoje,de ez semmit sem jelent,meg is mi mast mondana jelenleg.

Spider81 2019.03.10. 05:23:36

Guardiola tutti nem jon...ami szerintem bizonyos,hogy Allegri tavozni fog es helyere vagy Conte vagy Zidane fog erkezni.
DD-vel es Inzaghi-val nem sokat lepnek elore....

Shyr Kahn 2019.03.10. 07:53:08

Guardiola nem ide valo. Sem a stilusa, sem az elkepzelesi alapjan nem erzem megfelelonek Allegri valtasara.
DD-vel mi a baj? Mi az ami miatt azt mondjatok, hogy nem lenne elorelepes? Sztem igen is kepes lenne elore lepni. Ha mar egy harmatgyenge Monaco-val kepes volt BL dontot jatszani es a franciakkal VB-t nyerni (valamint elbukni az Eb dontot nyert helyzetbol, bar szvsz az a jatekosok sara volt elsosorban). Egy baj van DD-vel: nem fogja a francia valogatottat otthagyni a Juve miatt.
Inzaghi a jovo csillaga. Kb. olyan helyzetben van, mint anno Conte, vagy Allegri volt es ugye latjuk utobbi ketto hol is kotott ki. Sztem O sem eppen lutri. Ismeri az olasz focit... a Lazio raadasul nem is jatszik rossz focit. En kifejezetten orulnek neki. A fiatal edzok (Conte majd Allegri) sztem kifejezetten jot tettek a csapatnak.
Zidane, nem tudom mit mondjak rola. Sztem nincs az a jatekos akire ne lenne hatassal. Hatalmas karizmaja van, de a 3 BL sikere ellenere nem tudom az olasz foci stilusat mennyire tudna befogadni ujra. En egy kicsit felek tole, de nem vitatom, hogy tudna-e uj impulzusokat adni a csapatnak. A kerdes nalam az inkabb, hogy ezek az impulzusok meddig vinnek a csapatot.
Conte a favoritom. Pirloval karoltve brutal duot alkotnanak. Az elozo evek alatt szerintem sokat erett taktikailag, nyilvan meg mindig fanatikus es fanatizalni tudo szakember, akinek Juve szive volt/van. Vele lenne megint spirito, amit manapsag kiveszni latunk a csapatbol.
Nalam a sorrend: Conte, Inzaghi, Zidane. A tobbiekkel sztem nem kell komolyan szamolni.

JuventusFanatikus 2019.03.10. 08:14:40

Nem kell annyira előre örülni az új edzőnek. A Juventus hivatalos oldala tegnap rakott ki egy hírt, hogy Allegri hosszabbít, de gyorsan levették.
www.facebook.com/198842530140586/posts/2397279046963579/?app=fbl

Drotkoszoru 2019.03.10. 08:36:34

@Spider81: "DD-vel es Inzaghi-val nem sokat lepnek elore...."

Contéval sem.

Drotkoszoru 2019.03.10. 08:39:47

@JuventusFanatikus: Remélhetőleg így is lesz; de ha már mindenképp távozni akarna Allegri (vagy Agnelli küldené el mindenáron), akkor csak és kizárólag Zidane-t tudnám elfogadni.

Spider81 2019.03.10. 09:41:15

@Drotkoszoru: Conte + Pirlo kettosnek azert adnek egy eselyt

Drotkoszoru 2019.03.10. 10:01:44

@Spider81: Conte már kapott esélyt, a BL-ben vele semmivel sem lennénk beljebb (elvileg ugye az lenne a cél). Minden érdeme elismerése mellett (mert 2011-ben pont rá volt szükségünk, ez vitathatatlan): Allegri egyértelműen jobb szakember nála. Pirlo pedig jöhet Allegri mellé is.

2019.03.10. 14:16:37

@JuventusFanatikus: Na ne. 2020-ig szól a szerződése. A következő pár hétben derül ki, hogy szóba kerülhet-e egyáltalán, hogy kitölti. De nem úgy áll a helyzet.

2019.03.10. 14:19:32

@Drotkoszoru: Abban egyetértek, hogy Allegri jobb szakember, de most nem rá lenne szükségünk, hanem más irányultságú és mentalitású edzőre. Sok esetben azon is múlik egy eredmény, hogy a kerethez mennyire passzol egy edző. Contét viszont a "töltött káposzta" effektus miatt sem kellene visszahozni.

jeneiPALI 2019.03.12. 17:41:59

Zidan nem lesz már de ne maradjon Allegri se

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása