Conte visszatérhet a Juventushoz

conte_antonio_szemuvegben.jpgAz olasz sajtó értesülései szerint némileg meglepő forgatókönyvvel oldódhat meg az edzőkérdés a Juventusnál, s nyáron az az Antonio Conte válthatja Massimiliano Allegrit a torinóiak kispadján, akitől a jelenlegi mester 2014-ben átvette a csapat irányítását. 

A Tuttosport mai száma arról számol be, hogy Conte visszatérése egyáltalán nem elképzelhetetlen megoldás többé, ráadásul a szakember munkáját egykori játékosa, Andrea Pirlo segíthetné másodedzőként.

Az azóta az olasz válogatottat és a Chelsea csapatát is irányító Antonio Conte 2014 júliusában, a nyári felkészülési időszak megkezdését követően állt fel a Juventus kispadjáról, ahol Massimiliano Allegri váltotta. Allegri irányításával a zebramezesek minden évben duplázni tudtak Olaszországban, s két alkalommal eljutottak a Bajnokok Ligája fináléjáig is.

Ugyan a Juventus régen látott fölénnyel uralja a hazai bajnokságot, a csapat reménytelenül szétesni látszó játéka, a búcsú az Olasz Kupa küzdelmeitől, valamint az Atlético Madrid otthonában elszenvedett, kiesést sejtető vereség nyomán egyre erősödnek a pletykák arról, hogy a klub nyáron új edzőre bízná az irányítást.

Conte a könnyedén elérhető opciók egyikének tűnik, s a napokban Andrea Pirlo neve is felmerült már a klubbal kapcsolatosan, mikor a pletykák arról számoltak be, hogy a korábbi klasszis a tartalékcsapatot kaphatja meg.

A torinói klub egyre türelmetlenebbül üldözi a Bajnokok Ligája-serleget, így továbbra is a Real Madriddal zsinórban háromszor is diadalmaskodó Zinédine Zidane a legfőbb jelölt Allegri pótlására, különösen annak tudatában, hogy eddigi mérlege alapján Conte nem jelentene garanciát a nemzetközi sikerekre.

A szakember tavaly nyáron távozott a Chelsea éléről, s azóta az Inter, az AS Roma és a Real Madrid csapataival is hírbe hozták.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8314671401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

babo0410 2019.03.06. 12:31:07

Tisztelem Contét, de ha a BL fontos, Conte nem térhet vissza.

jeneiPALI 2019.03.06. 12:31:45

Vele életbe se nyernénk bl t allegri meg ö hasonló olasz mentalitásu védekezös játék hive isten mencs ettöl Zizu kell

pedronegroo 2019.03.06. 12:39:08

De mi van akkor Zizu-val? Miért opció Conte? Ezt nem értem...

Il Principino 2019.03.06. 12:46:40

Vele kapcsolatban olyan Bonucci feelingem van!
Nagy szükség volt rá,de cserben hagyta a klubot,majd amikor nem jött be a számítása visszajönne egy tutibb kényelmesebb pozícióba,persze több pénzért!
Szépen megbuktatták a játékosok Londonban is,egy erős Chelseavel sem tudott mit kezdeni a bl-ben.
Allegrit sokkal többre tartom,mint edzőt!
A Juventusnak nincs szüksége Contéra,Conténak van szüksége most a Juventusra..
Ha ezt meglépjük,edzői szinten sem a bl győzelem irányába lépünk,inkább hátra!

Alex8610 2019.03.06. 12:50:45

Pletykaljak már Guardiolat is úgyhogy lesz itt még miről írni.En talán Zizunak örülnék a legjobban a Juves kötődése és a tekintélye miatt.Ő nálam inkább abban kérdőjel hogy taktikailag mennyire felkészült.Oke 3BL győzelem nem véletlen de a Realnak az szinte alanyi jogon járt az utóbbi években és ez a folyamat idén sem lesz másképp.

Sztovicska 2019.03.06. 13:00:02

@Alex8610: Hát idén már nem jár nekik mert ki zuhantak. Guardiolának jobban örülnék mint Zizunak de ha ő nem jön akkor Zizu kell. Conte jó edző de Allegrihez képest visszalépés lenne egyértelműen

venember83 2019.03.06. 13:03:05

@Alex8610: hír mindig van, ha éppen kevesebb akad, kitalál a sajtó. Nem gond.

pedronegroo 2019.03.06. 13:05:49

@Il Principino: A BL-ben nagyobbra tartott edzők(Ancelotti, Guardiola, Mourinho) is többször buktak el mint ahányszor sikeresek voltak így semmi logika nincs abban hogy csak azért mert eddig nem volt eredményes Conte a BL-ben akkor nem is lesz már. Allegri hányszor bukott el a Milán-nál töltött négy éve alatt?? Mind a négyszer pedig ott a 2005 és 2007-ben is BL-t nyert Milan garnitúra nagy része rendelkezésére állt aztán még is mindig pofára esett velük és majd csak itt a Juve-nál volt kétszer döntős ahol mondjuk rendre lebőgött. Én se Conte-t szeretném csak nincs abban logika hogy azért ne jöjjön mert BL-ben rendre elbukott miközben Allegri is pont nulla felmutatott BL eredménnyel érkezett hozzánk.

del pipi 2019.03.06. 13:11:04

Nagyon bírtam mint játékos de kösz inkább mást....most ne olaszt!

NagyonJuve 2019.03.06. 13:12:40

Pletykálnak mindent végén marad allegri. Guardiola esetén jönnének igazán csak a divat szurkolók. Örülnék neki azért mert látványosan átváltoztatja azt a csapatot ahol írányít. Zidan is jó lehetőség meg még 1 forgatókönyv marad allegri még 1 evet majd utána pirlot kinevezik és megnyerünk mimdent. :)

Apuleius 2019.03.06. 13:14:42

@pedronegroo: Conte számára időnként a csoportkör is túl nagy falat volt, s az azért nem mindegy, hogy a sorozat melyik szakaszában bukik el egy csapat.

Il Principino 2019.03.06. 13:14:47

@pedronegroo: Nem tudom rémlik e neked,hogy ugyan azon kerettel Allegri döntőzött,míg Conte az El-ben egy Benfica ellen,majd a BL-ben egy Galata ellen lebőgött!
3-5-2 és a csökönyös elméletei nem hiányoznak!
Allegri edzőként jóval előbbre tart,mint Conte ez a lényege a mondandómnak,ami az eredményekben is látszik,ezek tények!

pedronegroo 2019.03.06. 13:18:04

Pedig momentán pont Conte-ra volna szükségünk a BL-ben, Ő kétszer meccselt Simeone-val egyszer nyert Madridban és Londonban iksz, míg Allegri három Simeone elleni meccsből még csak gólt se sikerült szerezni a két vereség mellett... szóval ez kurvára nem fekete-fehér hogy Conte nem BL-be való Allegri meg igen...

pedronegroo 2019.03.06. 13:20:07

@Il Principino: Pont most írtam és akkor rögtön arra is magyarázatot adhatsz hogy akkor Simeone ellen miért ment Conte-nak és miért nem ment Allegrinek. Vagy a young boys mióta ellenfél??

pedronegroo 2019.03.06. 13:27:41

@Apuleius: Neked is csak ugyanazt tudom írni, Allegri egy BL győztes garnitúrával rendre elbukott a Milan-al, és mikor kirúgták a kutyának nem kellett, majd a Juve lehetőséget adott neki és így lett sansza újfent bizonyítani ennyi. Conte is ugyanígy kaphat még egy lehetőséget.

pedronegroo 2019.03.06. 13:30:40

@Apuleius: Amúgy nagyon aktuális kérdések mikor élet-halál harcot vívunk épp az Atleticoval, hogy ki is az az edző aki megverte Simeonét Madridban, ki is az az edző aki nem kapott még ki Simeonétől, ki az az edző aki még csak gólig se jutott az Atletico ellen??

gomorra21 2019.03.06. 13:35:07

Nem mondom, hogy Conte a legjobb opció, de azért nagy szükség lenne arra a spiritora, amit ő gyújtott be a Juvenusnál, és utána szép lassan elpárolgott. Én nem dőlnék a kardomba, ha visszatérne. Lehet, hogy a Chelseavel sem gurított nagyot a BL-ben, de az EB-n csoda volt, amit művelt a minden idők leggyengébb olasz válogatottjával.

Egy olasz csapat legyen szervezett, nekem Allegri kiüresedett, színtelen/szagtalan focijából nagyon hiányzik a szenvedély, és a szervezettség. Ezek a Juventus nagy erényei, és valahogy nagyon elvesztettük mindkettőt.

Il Principino 2019.03.06. 13:35:31

@pedronegroo: ne 1-1 meccsből indulj ki!Lehet összehasonlítani az edzőket,egyiket a másikkal pl. Mou-Guardiola, Wenger-Fergie stb stb. nyilván egyikük eredményesebb a másik ellen,de mellette eredményt is tud felmutatni..Allegri is végig ordítja a meccsek nagy részét,ahogy Conte!
Young Boys mióta ellenfél?Tudtommal már tovább mentünk,nem volt tétje!
Conténak akkor miért volt ellenfél egy Galata 2-2,0-1,Benfica 1-2,0-0?
Allegri pedig a Barca-Real-Bayern ellen vette fel a kesztyűt hol sikeresen hol épp a szerencse nem volt velünk.
Vagy mondhatnánk az olasz kupákat is,amit Contéval soha nem nyertünk,távozása után egyből sikerült :)

Apuleius 2019.03.06. 13:36:08

@pedronegroo: Nem pontosan értem, hogy logikailag miként kapcsolódik ide, hogy Allegri kivel mit ért el korábban, mikor éppen arról szól a történet, hogy Allegrit kellene pótolnia, überelnie valakinek... BL-győztes garnitúra? Tessék?
Ha már Allegriről beszélsz, szerintem maradjunk a tényeknél, csapataival mindig továbbjutott a csoportkörből, ugyanez Contéról nem mondható el. Conte nem éppen a legalkalmasabb jelölt arra, hogy egy BL-sikerre betegesen vágyakozó csapatot vezessen. Szép dolog, amit írsz, hogy Simeone ellen volt egy darab győztes meccse, erre a betonszilárd alapra lehet építeni, de esetleg nevezz meg még néhány komoly edzőt és csapatot, akit-amelyet sikerült legyőznie a BL-ben. Itt most arról szól a történet a pletykák szerint, hogy Allegrit nem tartják alkalmasnak arra, hogy BL-t nyerjen, s szintet kellene lépni, nem nagyon látom, hogy jöhetne a képbe éppen Conte.

Il Principino 2019.03.06. 13:36:57

De akkor most soroljam fel hogy Simeone kik ellen bukott?
Pl azok ellen akiket Allegri lemeccselt párszor!

Apuleius 2019.03.06. 13:37:42

@pedronegroo: Aktuálisnak aktuális, de ugye nem gondolod teljesen komolyan, hogy most konkrétan 2 db meccsre hivatkozol.

pedronegroo 2019.03.06. 13:44:19

@Il Principino: Ne komolytalankodj kérlek úgy nincs értelme a vitának. Lapozzunk, annyi lett volna csak a mondandóm hogy talán nem most kellene Allegrit piedesztálra emelni Conte-val szemben mikor pont abban a helyzetben vagyunk hogy hogyan verjük meg az Atleticot. De okos gyerek vagy Te és érted amit mondok csak nem tetszik.

pedronegroo 2019.03.06. 13:50:07

@Apuleius: A logikát azt én keresem hogy miért ne lehetne Conte-nak is még esélye BL-t nyerni. Ha jól számolom 4 bl szezonja volt eddig amiben nem ért el sikereket, ugyanennyi volt Allegrinek is a Milan-nál és majd csak Juve-nál jöttek a sikerek(ha a bl döntő elvesztése annak számít). Mi a logika abban hogy akkor Conte-nak a következő próbálkozásra ne sikerülne? Mikor Allegrinek is csak sokadjára jött ez össze.

Rikoo 2019.03.06. 13:54:07

@pedronegroo: Állítólag Paratici szeretné Contét, Agnelli viszont a Zidane, Guardiola, Klopp trióból szeretne valakit.
Mindenáron BL-t akar nyerni Agnelli, erről szól a legtöbb cikk.

Il Principino 2019.03.06. 13:56:10

@pedronegroo: én úgy látom,hogy nagyon próbálsz kapaszkodni egy olyanba,ami már rég lejárt lemez,de véletlenül előkerült leporoltad és most jónak hangzik mert az új/jelenlegi már unalmas :)
Lehet itt sorolni az érveket pro és kontra,csak el kellene vonatkoztatni a csalódottságtól,haragtól amit Allegri iránt érzel :)
Ha valakit lehet hibáztatni az a vezetőség,ők ragaszkodtak hozzá hogy maradjon és joggal az elért eredményei alapján,Contéhoz már akkor sem.
Te többre tartod Contét,én Allegrit,csak próbáltam érvelni mi szól mellette és mi Conte ellen,mivel csak egy motiválni tudó személy(Conte) kevés már ezen a szinten egy bl győzelemhez!

Apuleius 2019.03.06. 13:58:08

@pedronegroo: Szerintem nem jó dolog Allegri-Conte összehasonlítás felé vinni az egész kérdést. Ha hinni lehet a pletykáknak, Agnelli nem bír magával, s BL-t akar nyerni, ezért merülhet fel, hogy váltani akar a klub, s Allegri helyett valaki másnak szavazna bizalmat. Ezért írom, hogy most nem igazán érdemes azzal érvelni, hogy Conténak is összejöhet talán. Itt még az is kevés, ha abban maradunk, hogy Conte és Allegri egy szint (ami egyébként véleményem szerint nem igaz BL-szinten). Szerintem most egy BL-ben már bizonyított nagy név lesz a célpont és a befutó, nem véletlen, hogy Zidane és Guardiola neve is ott van a kalapban. Agnelli most egy Ronaldót akar igazolni a Juventus kispadjára.

Il Principino 2019.03.06. 14:01:24

@Il Principino: De jöhetnék Simeone bl eredményeivel is,kb mint Allegrié :)
Conte meg szerintem soha nem lesz bl győztes tréner,perpill én nem tartom akkora koponyának edzői szinten..

Il Principino 2019.03.06. 14:04:04

De ha tényleg fel akarják Agnelliék zavarni az álló vizet és bl-ben sikeres edzőt akarnak a padra,akkor hozzák ide Mourinhot :D
Persze ez még viccnek is rossz,bár ha CR kedvelné az ötletet :)

pedronegroo 2019.03.06. 14:06:14

@Apuleius: Én csak nem értettem mi alapján jelentitek ki hogy Conte már sose fog BL-t nyerni? Megírta Nostredamus vagy mi?? Egyébként is Conte ki lett rúgva a BL kudarc miatt?? Nem. Vagyis akkor még ez nem is volt egy reális elvárás a vezetőség részéről. Most Agnelli becélozta a BL-t? Igen. Ha nem lesz meg akkor kirúgja az edzőt? Jó eséllyel... akkor ki is bukott/bukhat meg? Guardiola hányszor bukott el a BL-ben egy BL győztes garnitura Bayern-el? szerintem többször mint Conte a Marotta "összeturkált" keretével. Ha a Ti logikátokat követjük akkor csak Zizu jöhet szóba mert Ő még nem betlizett a BL-ben.

pedronegroo 2019.03.06. 14:13:18

@Il Principino: Nem tartom többre csak én nem képzelem magam Nostredamusnak... és az esélyről volt szó hogy az Conte-nak miért ne járna és nem tudom hova tenni ezt a nagy Allegri imádatot miközben öt évvel ezelőtt a kutyának nem kellett és már rég Kínában edzené a ferde szeműeket ha olcsójános Marotta nem pont az ilyen megoldásokat kedvelte volna. És nem utolsó sorban bukott edző volt mikor idejött és valszeg bukott edzőként fog távozni nem mintha ez egy edző életében akkora újdonság volna.

Apuleius 2019.03.06. 14:13:34

@pedronegroo: Félreértettél akkor, én egyáltalán nem írtam olyat, hogy Conte kizárt, hogy valaha is BL-t nyer majd, egész egyszerűen azt gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben, a jelenlegi célkitűzések és elképzelések tudatában nem ő az alkalmas jelölt. Ezen a szinten nyilván nem nagyon létezik olyan edző, aki ne bukott volna valaha valamelyik csapatával, értelmetlen is lenne ezt kritériumnak szabni. Guardiola a Bayernnel nem tudta meglépni ezt a lépcsőfokot, de azt mindannyian tudjuk, hogy a Barcelonával mit művelt, s hát igazság szerint egyik név sem jelent garanciát a sikerre.

"Ha a Ti logikátokat követjük akkor csak Zizu jöhet szóba mert Ő még nem betlizett a BL-ben."

Hát, aligha véletlen, hogy őt tartják a legvalószínűbb befutónak, ha Allegri távozik :-)

pedronegroo 2019.03.06. 14:20:44

@Apuleius: Amúgy meg az nem vitás, Zizu-nak kell jönni és vele kell BL-t nyerni nekem ez amúgy is régi álmom, mindig is volt és lesz Zizu nálam a legnagyobb és örök kedvenc. :)

Rikoo 2019.03.06. 14:21:26

Komolyan az lenne a legjobb, ha Allegri maradna és összeszedné a csapatot és saját magát is, mert teljesen elvesztette a fonalat.

Kukszi 2019.03.06. 14:27:43

Felmelegített káposzta esete...
Zidanera szavaznék én is, emellett Pirlonak adni lehetőséget vagy segédedzői poszton vagy utánpótlás edzőit

NagyonJuve 2019.03.06. 14:31:09

@Il Principino: Conte ideje alatt nem mi voltunk a liga favoritjai. Mégis nyertünk. Allegri érkezésekor már nagyobb volt a szakadék a többi csapattól. Könnyebb volt kupát nyerni.

triplat 2019.03.06. 14:34:32

Hát azért most majd lehet rám köpködni,de sokan vizionáljátok Zizu-t mint mekkora edző. Szerintem azért a 3 bl győzelmen kívül (nem nyert sorozatban 7-8 bajnokságot meg 4 kupát) még nem sokat tett le az asztalra. Zizu fél Reál sem a bajnokságban és a spanyol kupában nem bizonyult elégnek. A bl-ben meg tegyük a szívünkre a kezünket elég érdekes meccseik voltak. Szóval azért én egyelőre Zizu képességeit fenntartással kezelem. Bár aztán lehet, hogy én tévedek és rám cáfolna.

Rikoo 2019.03.06. 14:39:01

@triplat: Ugyan ezt érzem én is. Teljesen jól hangzik, hogy Zidane 3 BL-t nyert a Real Madriddal és ezek a tények is, de ha jobban utánanézünk a dolgoknak, egyáltalán nem ilyen egyszerű ez az egész.
Semmi olyat nem csinált 3 év alatt amire azt mondhatnánk, hogy ez a Zidane stílus nevezetessége, sőt inkább végig az Ancelotti féle játékstílus folytatódott.

pedronegroo 2019.03.06. 14:41:18

@triplat: A Spanyol liga nem egy csapatos talán azért nem tudtak ott még Zizuval se dominálni. BL-ben meg hát ja nem voltak híján a szerencsének de azért egymás után háromszor már nem csak a fortuna volt vele hanem kellett ott valami tudást is virítani talán pont annyit amennyi nálunk pont hiányzik. És hát nem inkább megpróbálni kéne vele? Akkor majd úgyis kiderül de ha nem kockáztatunk akkor mitől várjuk az áttörést??

venember83 2019.03.06. 14:54:13

@Rikoo: ez nem úgy megy, hogy megújul, és akkor menni fog.

rockitbaby 2019.03.06. 15:00:46

@Rikoo: Zizou két dologban hisz: győzni minden áron, és a keretet formában kell tartani. Jelen pillanatban ez a két állapítás egyaránt hiánycikk nálunk. A vezetőség talán azért gondolkodhat benne, mert játékosként tényleg mindent megnyert, óriási tekintélye van. A RM öltözőjét is lazán tudta kezelni. Conte első évében nem a keret erőssége miatt nyertünk, hanem mert Conte tévén magasabb fokozaton pörögtek. Hittek magukban.Jelen pillanatban pont ezek kellenének a továbbjutáshoz és a végső győzelemhez.

Conte csupán egy dolog miatt merülhet fel szerintem, az pedig, hogy ő tökéletesen építkezik. Nálunk pedig igencsak ideje lenne egy újrakezdésnek.

@pedronegroo: Ha megengeded egy szösszenet a Conte-Allegri csörtéhez. Szerintem sokan azárt favorizálják utóbbit, mert Conte utolsó évében kiesett a BL-ből, majd folyamatosan panaszkodott, hogy 10 euróval nem lehet 100 eurós étteremben enni. Majd jött Allegri, és kvázi ugyanazzal a kerettel BL döntőzött. Sokakban felmerült a kérdés, hogy akkor most kinek is van igaza.

triplat 2019.03.06. 15:02:53

@pedronegroo: Na most ezzel azt akarod mondani, hogy az Olasz 1 csapatos(Róma Nápoly)?? És ezt most ne vedd sértésnek de tudod mért 1 csapat nyeri általában a bajnokságot + a kupát. Mert Allegri kitaktikázza az egész évet.(jelzem hogy spanyolban is max 3 csapat küzd mégsem a madrid a bajnok) és nekem ez hiányzik egyelőre zizuból, hogy 45 meccsre tudja azt hozni a csapat mint a kb. 12 bl meccsre. De szerintem is itt az ideje a váltásnak mert idén nem találja valahogy a csapatot a mister. De ne higgyük már azt hogy jön Zidán és kolbászból lesz a kerítés.

Rikoo 2019.03.06. 15:08:36

@rockitbaby: Persze, csak előtte Ancelotti felépített egy rohadt jó csapatot, amit egy az egyben folytatott Zidane, mert a védekezés, labdabirtoklás, gyors támadások amilyen formában működött az mind Ancelotti csapataira volt jellemző. Mondjuk a Zidane korszak végefelé a védekezés szétesett és még most is tart.
Semmi olyat nem láttam amire azt mondhatnánk, na ez a Zidane játék jellemzője.
A 3 BL idényt meg érdemes megnézni hogyan nyerték meg, elképesztő bírói, sorsolási és Ronaldo segítséggel.
Nehéz megítélni Zidanet edzőként, mert erednények tényleg szólnak mellette, de ott van a másik oldal, hogy nézzük meg a körülményeket is.

alexGicamo 2019.03.06. 15:09:32

Az a baj, hogy vele se nyernénk BL - t !

Cannavaro 2019.03.06. 15:17:17

Conte semmivel sem támadóbb mint Allegri, én kicsit sem örülnék neki!

pedronegroo 2019.03.06. 15:17:41

@triplat: Az olasz bajnokság egy csapatos, igen ez nem is kérdés. Spanyolországban 3 csapat van de ezek Bl címeket nyernek vagy döntőt játszanak/játszottak az elmúlt években ami jól mutatja az erejüket, míg olaszországban nincs a Juventuson kívűl senki aki a BL-ben bármit is fel tudna mutatni ég és föld a juve kerete és a többi "élmezőnybe" tartozó csapat közt.
Senki se gondolja hogy kolbászból lesz a kerítés ha jön Zizu de a legnagyobb ökörség volna ha kihagynánk ezt a ziccert hogy megpróbáljuk egy játékosként és edzőként is mindent megnyert exjuventinóval a fedélzeten. És mint láthatjuk az ötszörös aranylabdás CR7 se garancia semmire de úgy alakult hogy volt rá lehetőség leigazolni és le is igazoltuk.

10Delpiero10 2019.03.06. 15:25:10

@pedronegroo: hány csapatos a spanyol bajnokság? 2.. néha becsúszik egy véletlen atletico győzelem és ennyi de az elmúlt 15 évben érdemes lenne utánanézned kik voltak a spanyol bajnokok.. teljesen egyetértek azzal hogy nem kell elájulni zidanetol. egy jó motivátor aki ugyanúgy sablonos egyénekre kihegyezett játékot játszatott mint allegri. csak diktálnak az érzelmek és ennyi..

pedronegroo 2019.03.06. 15:31:17

@rockitbaby: Tudom én hogy ez a 10 eurós dolog mindig téma lesz de már azt is láthatjuk hogy 100 euróból se lehet mindig megvacsorázni egy 100 eurós étteremben. :) Nincs senkinek igaza ebben a kérdésben mindenki csak próbálja alátámasztani a saját teóriáját én is :) erről a 10 eurós Conte megállapításból azért mégis csak az jött ki eddig hogy bemehetsz 10 euróból 100 eurós étterembe de nem fogsz jól lakni :) Conte maga módján tett megállapítást azóta se sikerült megcáfolni mert nem nyertünk BL címet mivel a BL címeket mégiscsak az a csapat nyerte sorban akinek (egyik) legdrágább kerete volt.

gomorra21 2019.03.06. 15:31:29

@triplat: Zidane le tudta ültetni a padra még CR-t is, ami hihetetlenül pengévé tette Ronaldot tavaszra. Allegri a formaidőzítést, ami eleinte annyira ment neki, teljesen elfelejtette. Az olasz bajnokságra tökéletes a keretünk, úgy lehetne forgatni, rotálni a csapatot, hogy fenn tudnánk tartani a játékosaink fókuszáltságát, erőnlétét, de Allegri ehelyett agyonjátszat egy-két játékost, akik féltávnál már csak kóvályognak a pályán. Bőven elég megnézni Ronaldot és Mandzukicsot. Ha pályára léphetnek, pályára is lépnek. Bitang nagy játékosok, de 30 felett. Nem olyan nagy talány, hogy miért szürkültek el annyira. Dybala pedig mentálisan nincs a toppon, nem sikerül elhitetni vele, hogy nem csak egy B-opció a másik kettő mögött.
@Rikoo: érdekes, az, hogy Zidane Ancelotti filozófiáját vitte tovább, szerintem egyáltalán nem kéne, hogy hiányosság legyen. Allegri is Conte játékát játszotta Conte csapatával, akkor változtatott, amikor változtatni kellett. Amúgy lehet rosszul emlékszem, de Ancelotti főleg 4-3-3ban játszatta a csapatát védekező középpályás nélkül, Zidane meg berakott egy brusztoló, tökös harcost a középpályára, és előszeretettel alkalmazta a 4-3-1-2t, illetve 4-4-2t.
Nem egy stílusteremtő edző (én Allegrit sem tartom annak), de elég pragmatikusnak tűnik, aki tökéletesen ki tudta használni a keret mélységét és jellegét, ami nagyon nagy dolog.

pedronegroo 2019.03.06. 15:38:49

@10Delpiero10: A téma az volt hogy a Reál miért nem tud dominálni a spanyol bajnokságban, erre mondtam hogy mert ott nem egyedül kell küzdeni a címért, a Barca, Atletico pont kettővel több ellenfél mint amennyi nekünk van a scudettoért folyó "harcban" :) És lehet hogy az Atletico csak egyszer szólt bele a spanyol bajnokság végkimenetelébe de ettől még évek óta ott van és rúg, szurkál, harap, és erejét jól mutatja hogy az olasz rekordbajnok Juventus még gólt se tudott ennek az atleticonak rúgni 3 meccs alatt, szóval azért nagyon nem mindegy hogy a Reálnak ilyen ellenfelei vannak :) a barcikát meg nem kell bemutatni ha Messi formában van mindenkit agyon vernek.

DelPiero2 2019.03.06. 15:41:41

@Sztovicska: érdekesség, hogy Ramos nem játszott. Ennyire függ a védelmük Ramostól?

Il Principino 2019.03.06. 15:42:13

@pedronegroo: az,hogy egy csapatos lett a Serie A az Allegri munkájának is köszönhető,na meg persze Conténak is,de ne mi kérjünk már elnézést,mert a többi csapat megölte saját magát!Amúgy korábban Allegri többször jól meccselt többek közt a Barca/Arsenal ellen is.Aztán visszavonultak az öregek Nesta,Seedorf,Inzaghi stb és ő építette fel bajnok csapatnak a Milant újra,de Ibra-Silva(PSG) elengedésével megindultak a lejtőn ismét..
Az meg hogy esélytelenként bajnokok lettünk ahhoz kellett Muntari meg nem adott gólja is,de az már történelem :)
Az alatt hogy ki jó motivátor,mert Conte neve mellett mindenki ezt emlegeti megint az
érdekes szitu.
Más az,ha valaki fröcsög az oldalvonalnál habzó szájjal,majd aztán egy idő után a sztárok ellen fordulnak(Chelsea),vagy intelligens módon tudja kezelni a sztárokat és fel is néznek rá(Zidane)
Az akkori Juve játékosok és mindenki ki volt éhezve a sikerre,volt motiváció,de ez a mostani keret már "agyonnyert" emberekből áll,nem lesz egyszerű bárki is érkezzen.
Játékosként nekem Zidane az etalon,az ő játékán nőttem fel ez pedig a pályán és part vonal mellett is megmutatkozik..Conte egy jó iparos,Zidane meg egy játékmester volt és most edzőként is látni a különbséget!Ja és sokan azzal jönnek,hogy oké szép a tripla bl győzelem Zidanetól de a spanyol bajnokságban semmi eredmény..De nézzük már meg ki a vetélytárs,egy Barcelona volt :)
Akik amelyik sorozatban elindulnak a legnagyobb esélyesek mindig..
Jöhet ide Klopp,Guardiola egyik sem garancia a sikerre,ők csak a saját bajnokságukban tényezők,Klopp még ott sem egyelőre..
Allegrivel jól jártunk bárki bármit mondd,örülnék neki ha összekapná magát az egész brigád,de ebből váltás lesz és egyben egy nagyon szép feladat Zidane előtt,hogy bizonyítsa máshol is megállná a helyét.Szinte biztosra veszem,hogy ő lesz a tréner Allegri után..Továbbra is tartom a véleményem hogy Conte sosem fog a szűk elitbe tartozni,mint edző és vele ne is álmodjunk bl győzelemről!

pedronegroo 2019.03.06. 15:52:20

@Il Principino: Mint írtam már nekem is Zizu a favorit mivel már játékosként is az volt. :) De nem fogok sírni ha Conte érkezik csak mert rövid BL pályafutása alatt még nem sikerült letenni valamit az asztalra, Allegri meg mehet a PL-be aztán meglátjuk hogy a világ legnehezebb bajnokságában is tud e nyerni vagy alul marad ebben a ContevsAllegri örök csatába :)

10Delpiero10 2019.03.06. 15:53:55

@Il Principino:
Jöhet ide Klopp,Guardiola egyik sem garancia a sikerre,ők csak a saját bajnokságukban tényezők,Klopp még ott sem egyelőre..

Guardiola mindenhol bajnok lett ahova igazolt, + volt pár BL döntője, ahogy Kloppnak is rögtön akinek sosem a legerősebb a kerete az adott bajnokságában.
Ezeket azért minimum végiggondolnám a helyedben. Egy Klopp itt csodát művelne.

triplat 2019.03.06. 16:00:06

Most szó se róla imádom Zidánt amit a pályán csinált azt senki nem csinálja utána. De ha egy Picit is belegondoltok és az elmúlt 2 bl nézzük ott nem Zizu taktikáján múlt a siker. Ha csak ellenünk és a Psg elleni meccseket nézzük. nem szeretek bírózni de ha ott csak egy picit másképpen alakul az eredmény most nem beszélünk Zizuról. Én nem állítom, hogy nem jó edző és azt sem hogy rossz. lehet hogy kiváló választás lesz. De nekem hiányzik egyelőre az állandóság. Hogy végig tud vinni egy szezont úgy, hogy nem csak a bl-ben jön ki a lépés. Az meg hogy a mi keretünk jóval erősebb kérdéses(tavaly a róma sokkal tovább jutott a bl-ben mint mi). Tavaly simán elkaphatott volna minket északafrika. De nálunk egy olyan edző ült a padon aki végig tudta taktikailag hozni az idényt. Mi Zizunak nem sikerült ha jól emlékszem 3 lettek.

Il Principino 2019.03.06. 16:56:04

@10Delpiero10: Klopp amióta a poolnál van nem tényező a Pl-ben,talán idén érhet oda egy bajnoki címre...
Szépen játszanak,de nem eredményesen..
Igazi ezüst edző a Bl-ben is,mint Simeone vagy Allegri..az a kicsi plusz ami kell már nem jön ki :)
Guardiola ugyanez,amióta nincs a Barcánál még a Bl győzelem közelében sem járt!

Il Principino 2019.03.06. 17:00:18

@Il Principino: egy Bayernnel,Barcával,Cityvel nem nehéz bajnokságot nyerni és most már az utóbbi években úgy néz ki hogy a Juventusnak,PSG-nek sem lesz komoly kihívója csak néha beugrik egy Atleti,BVB,Monaco,Chelsea az adott csapatoknak..
A legtöbb bajnokság egy csapatos sajnos.

Alex8610 2019.03.06. 17:04:03

@Sztovicska: kösz a jó hírt:) tegnap lemaradtam a meccsekrol ma meg nem olvastam a híreket.

Jamal Jamal 2019.03.06. 17:15:39

blablablabla
Itt az újabb pletyka: júniusban Messi jön a Juventusba, júliusba Neymar, augusztusban Mbappe.
Emellett leigazoljuk Felixet, Assensiot meg még mit tudom én kit.
Ja és héárom edzője lesz egyedüliként Európában: Zidane, Guardiola, Conte, valamint Allegri és Pirlo pedig segédedző lesz. Kivételes esetekben Zidane és Conte is fog tudni játszani csatárposzton.
Jövőre pedig amikor a Juventusnál lesz a labda akkor kikapcsolják a VAR-t, Moggi bikacsökkel vágja hátba a bírókat ha fújni mernek ha bármelyik Juve játékos szabálytalankodik.

Viccet félretéve:
Conte-t marhaság lenne visszahozni hiszen a vezetőség ugyanaz és láttuk hogy mennyire nem adták meg neki amit kért, őt pedig kemény fából faragták sokkal inkább akarni fogja azt amit Ő jónak lát.

Grinta 2019.03.06. 17:38:37

Megy a kavarás,találgatás a sajtó részéről,tapogatózás biztos van-mindig is volt.Lehet Én gondolkozom furcsán,de tiszteletlenségnek vélem Allegrivel szemben március elején ezt az egész dolgot.Nincs itt az ideje.Szezon végén le kell ülni,és meg kell nyugodtan beszélni hogy mi merre hány méter.Nem egy rosszul sikerült Atletico elleni mérkőzés-igen,esetleges kiesés megágyazása esetén sem-kell dönteni,hanem mindent egybevetve.Lehet váltás lesz,nagyon is valószínű,de ne dobálózzunk már ilyenkor a nevekkel.Én is látom hogy teljesen befásult a csapat,csak a vaksi nem látja jelenleg,de nem tartom igazságos,és főként korrekt dolognak hogy Allegri érdemeit elvegyük azzal,hogy még le sem ment az a krva visszavágó,máris ki jöhet a helyére.Jelen pillanatban az is benne van a pakliban hogy a bajnokságot letudjuk vereség nélkül,ami nem mindennapos dolog,sőt!Vagy rekord pontelőnnyel!Tudom..az nem ér semmit,csak a béjel,a nemzetközi-attól lehet jót aludni.
Nincs Nekem semmi bajom se Contéval,sem Zidana-al,sőt elképesztően szeretem mindkettőt,de azért na

10Delpiero10 2019.03.06. 17:40:16

@Il Principino: :DDDDDDDDDDDDDDDDD jó és akkor ki az aki nem " ezüst " edző? gyakorlatilag már lelett itt írva mindenki zidanet kivéve mert ő megnyerte a legutóbbi 3 bl-t mákkal. esküszöm néha az az érzésem hogy a fórumról kéne beültetni valakit az edzői székbe.

2019.03.06. 17:44:09

Folyton azzal jöttök,hogy Zidane eredményei nem meggyőzőek,mert...oké,nem azok,el van fogadva,ez esetben jöjjön szimplán csak azért,mert imádtam,mint játékost,edzőként se bukott meg,ez a minimum,amit az eredményei elárulnak. A Real és Ronaldo is a csúcsok csúcsát járták az irányítása alatt,talán nem olyan látványos a stílus,mint mondjuk Kloppé,de Zizu alatt a Real egy nagyon hatékony gépezet volt,jól védekeztek és jól támadtak. Voltak szarabb meccseik is,de nagy általánosságban azért elmondható,hogy fontos számára a szervezett védekezés,támadásban pedig kreativitást,kockázatvállalást,gyors támadásépítést erőltette a Madridnál. Érdekes módon pont az ellentéte volt a helyzet az akkori Reallal,mint velünk most,náluk az összes kreatív játékos élete formájában focizott,akik azóta sincsenek sehol,pedig nem hinném,hogy elfelejtettek volna focizni,pl Isco,Asensio,Modric,Kroos...a szélsőhátvédek valamiért életük formáját futották,Carvajal és Marcelo is szerintem az ő kezei alatt lettek a világ legjobbjai a posztjukon(igenis azok,mondhat bárki bármit),Varane és Ramos kevés hibával,magabiztosságtól duzzadva fociztak,Navas ihletett formában volt...lehet,hogy az eredményei nem meggyőzőek,de amit láttam az általa irányított csapattól anno,na arra van most nekünk szükségünk!
Conte és a Juventus kapcsolata pont ugyanúgy elfáradt,mint Allegrié és a Juventusé,és pont ugyanígy fog elfáradni a következő edzőnké is,legyen az bárki,egyszerűen ez van,egyikük sem Sir Alex vagy Wenger...

Mitya10 2019.03.06. 18:01:02

Sztem meg hozzuk el Simeonét gyorsba még a visszavágó elött :D Ő biztos tudná hogy nyírja ki a saját elképzeléseit :D

2019.03.06. 18:48:55

Valószínűtlen.

alexGicamo 2019.03.06. 18:57:10

@Grinta: Igazad van, várjuk ki a végét ( a szezonnak ) ! És több tiszteletet !

Amúgy Deschamphoz mit szólnátok ? Bár róla még nem is írtak a firkászok ...

JuventusFanatikus 2019.03.06. 19:10:04

Nem kéne visszalépni, ha már így fel lett építve a keret. Szeretem Contét, de Ő nem előrelépés.

JuventusFanatikus 2019.03.06. 19:10:54

@alexGicamo: Addig örülök, míg a francia nem kerül szóba.

Il Principino 2019.03.06. 19:19:14

@10Delpiero10: bl szinten Klopp ,Simeone, Allegri ezüst edzők én arról beszéltem ;)
És vannak azok akik ha már eljutnak odáig ,a döntőig meg is nyerik többnyire..Heynckes,Guardiola,Mourinho,Ancelotti :) Te miért nem vállalod el :D
Jönnének az oltások rád innen a blogról :)

10Delpiero10 2019.03.06. 19:44:00

@Il Principino: Allegri vagyok csak megtanultam magyarul. Rosszul esik amit írtok.

alexGicamo 2019.03.06. 19:45:11

@JuventusFanatikus: Miért ? Ő annyira rossz választás lenne számunkra ?

alexGicamo 2019.03.06. 19:46:56

@10Delpiero10: LOL !
Azért a legnagyobb klublegenda neve mögé bújni ... Ejnye - bejnye ! :-b

JuventusFanatikus 2019.03.06. 20:13:50

@alexGicamo: Annyira nem rossz edző, de én kevésnek érzem. Olyan nekem, mint Allegri, csak francia és gyengébb "képességű".

@10Delpiero10: Üdvözlöm Samit, és persze a Valentinát is;)

MdewC 2019.03.06. 20:20:14

@Grinta: +1

Ennyi.

Szinte mindegy ki jön, mák nélkül nem lehet BL-t nyerni.

Maxival, Conteval és Zizuval is jól járnánk, megvan mindegyiknek az előnye.

Ide akarás kellene, nem új edző.

alexGicamo 2019.03.06. 20:20:45

@JuventusFanatikus: Értem . Köszi a véleményezést ! :-)

west30 2019.03.06. 20:34:11

Arra egyebkent gondolt valaki,hogy Conte mar most jonne?Tudom valoszinuleg mese az egesz,de mar komolyan orult pletykak terjengenek Allegrirol.Nem reg azt olvastam meg az Atletico elotti meccs elott kivaghatjak ,mert talalkozott multheten az interrel.:)

Il Principino 2019.03.06. 20:43:51

@west30: közben az NSO meg lehozta,hogy Zidane-t akarja Perez a Real kispadjára ismét :)
Mi lesz itt???? :D

west30 2019.03.06. 20:54:58

@Il Principino: Igen igen,elkepeszto miket irnak.

Juventino86 2019.03.06. 20:56:14

Én nagyon NEM örülnék annak, ha újra Conte lenne az edzőnk. Egyértelműen visszalépés lenne. Elég konfliktusos személyiség, ráadásul ugyanúgy egydimenziós edző, mint Sarri. Hisz vakon egyetlen játékrendszerben, és nem tud megújulni. Remélem, hogy semmiképpen nem jön. Zidane most sokkal jobb lenne.

spaolo1981 2019.03.06. 21:04:39

Komolytalan hírek, mintha már most uborkaszezon lenne. Az edzővel elég lesz utoljára foglalkozni. Játékosok kellenek a védelembe és a középpályára, mégpedig kipróbált emberek, nem tehetségek és reménységek. Jöhet ide a Jóisten is edzőnek, ha ugyanaz az alapanyag.

del pipi 2019.03.06. 21:07:48

@Grinta: Ez a : De azért na! ez nagyon kemény volt a végén! Amúgy igaz!

Shyr Kahn 2019.03.06. 21:13:12

Nem igazan ertek itt nehany dolgot.
1. Miert erzitek sokan hogy Conte nem eleg jo? Mert egy hetedik hely utan 3-szor Scudetto-t nyert velunk? Nemzetkozi teren nem jott ki neki a lepes, de a focink nezhetobb volt es minden masodik feledio elejen ereztem, hogy most az oltozoben feltuzelte a sracokat. Masreszt O sem csak felejt. Nyilvan a kulfodli tapasztalat jot tett neki. Hogy a Chelsea-nel megbuktattak? Haat... nem hinnem. Abra papaval volt nezetelterese es nem a jatekosokkal. Masreszt angolul sztem marha szarul tudott (nezzetek meg a riportokat vele meccsek elott es utan), ami nyilvan nem igaz az anyanyelvere. Ez is szamit, amikor at kell adnom az elkepzeleseid a jatekosoknak.
2. Miert pont Klopp-ban gondolkoznank? Klopp nyert mar BL-t? Mire garancia O?
3. Guardiola? A Barcelona-na kivul nyert valamit a klubjaival nemzetkozi teren? 7 eve nulla BL donto. Nem igazan latom miert is lenne nagyobb garancia, mint a tobbiek. Raadasul az olasz taktika nem neki van kitalalva.
4. Zidane? Na vele kapcsolatban kevesbbe tudok vitatkozni, de azert kerdes, hogy mennyire szeretne O visszaterni a Serie A taktikai "gondolkodasmodjahoz" es mennyire lenne az jo neki.

Megmondom oszinten en meg mindig DD-nek orulnek a legjobban, ha elerheto lenne... de sajnos nem az.

Szvsz Conte a jelenlegi egyik - ha nem a - legjobb opcio. En orulnek neki. Szerettem a tokosseget, amit a csapat kepviselt az edzossege alatt. Sztem fejlodott is a Chelsea-nel es volt ideje pihenni, hogy felfrissuljon egy reg/uj munkara. Azt se felejtsuk, hogy ha valaki erti mi van a Juvenal, akkor az O, hiszen: olasz, itt jatszott 13 evet (kozben tanulhatott Lippitol), majd edzoskodott is 3 sikeres evet. Most pedig Paratici elkepzeleseit latva, nem lehetne szava arra, hogy nincsenek megfelelo jatekosok a csapatban (kiveve talan a kp-t).

2019.03.06. 21:20:54

@10Delpiero10: Ha Allegri lennél, akkor leiratkoztál volna erről a fórumról. :-P Boccs, magas labda volt a közösségi oldalai bezárása után....

Szili072 2019.03.06. 21:24:37

Conte nem kell! Két top védő, két top kp kell ,meg egy kis szerencse . Apuleusnak igaza van ,Agnelli egy Ronaldót akar a padra.

2019.03.06. 21:26:38

@Grinta: Azért legelőször az olasz sportújságírókat kellene beledobálni a pöcegödörbe, hogy jó nagyot kortyoljanak is belőle. Mert általában azok keverik a legtöbb anyagot és általában akkor, amikor a legkevésbé lenne rá szükség. Amikor legnagyobbak a nehézségek. Mert az, hogy itt miről folyik a társalgás, az kevésbé feszült légkörű, ha nincsenek mögötte komoly(nak látszó) cikkek. Szerintem interes az összes. Még a Tuttosportosok is...

2019.03.06. 21:28:40

Hát szépen biztosan nem Conte miatt fogunk játszani... De valószínűleg még eredményesen sem. Érthetetlen döntés lenne visszahozni őt.
Én Zidane-nak sem tudnék örülni, ami aggasztóbb, hogy nagyon nem is tudok olyan edzőt akinek igen. Könnyű azt mondani, hogy elég volt Allegriből és kell az új impulzus (van is benne valami), de nagyon jó jelöltet sem látni jelenleg. Én még mindig csak Pochettinot tudnám említetni, de ő sem garancia semmire.
Ami biztos, hogy az olasz edzőket elfelejteném egy időre. Ha nincs más megoldás, akkor jöjjön Zizou hátha bemákol velünk is legalább egy BL-t. :)

krisszvector 2019.03.06. 21:54:28

Nehezen tudom azt elképzelni, hogy azt itt felreppent nevek közül( Guardiola? -200 milla minimum) bármelyik is vállalná, hogy a jelenlegi kerettel neki fut a következő év(ek)nek.
Erre csak Allegri"képes"...
Nálunk nem kérik ki az edző véleményét, hogy a saját koncepciójába, ugyan egy matuidi beleillik-e?! Nem, itt az összeharácsolt bagázshoz kell alakítani a taktikát.
Emlékszünk hogy a rekedt épp miért lépett le? Mert 10 eurós volt a vacsi, berágott mert nem igazolhatott kénye-kedve
szerint(és nem, nem ítélem el emiatt, egyetértek vele).

Ezek az edzők nem fognak meghunyászkodni és hagyni, hogy azt hozzanak a fejükre akit a vezetőség elképzel, vagy épp ingyé letud akasztani a klub számára.

Ezen kellene végre túllépnünk, és hagyni hogy végre az edző elképzelése szerint alakuljon ki a csapat.

Fabio83 2019.03.06. 22:00:26

Jelenleg a játékosok túlnyomó többsége, a tudásának 30-40% -át tudja kihozni magából. Ez az edző hiányossága. Amúgy vmi olyat olvastam, hogy berágott Agnelli Allegrire, mert tárgyalt Marottával az Interrel kapcsolatban és ezért baszná ki év közben....

GGábr81 2019.03.07. 06:01:49

@Fabio83: azé' én is, de még Khedirát is utána.

horvathimi2 2019.03.07. 08:08:59

Jelenlegi kerethez és kialakult helyzethez pont egy ilyen típusú edző kellene, mint Conte. Nem biztos hogy Ő, de ki tudja, lehet jól sülne el megint. Most a csapatból pont az hiányzik, amit Antonio képvisel. A spirito! Nekünk erre lenne a legnagyobb szükségünk. A keret minősége megvan már. Lehet nem teljesen tökéletes(középpály és védelem közepe), de azért van benne potenciál, csak fejekben kéne rendet tenni.
Ne feledjük el azt se, hogy Conténak is köszönhető az, ahol most tart a Juventus a nehéz évek után. Szóval azért annyira nem rossz edző.
Szerintem bárki ülne le most a padra nem biztos hogy sikeres lenne. Még lehet a bajnokságot se nyerné meg kövi szezonban. Az olasz bajnokságban nem elég szépen játszani(lásd Napoli esete).
Plusz amit már fent is írt krisszvector, a vezetőségnek is váltani kéne gondolkodásmódot. Ne a saját elképzeléseik szerint igazoljanak, hanem az edzőé szerint. Telán akkor nem kéne játékosoknak új posztokat keresni.

Nathas 2019.03.07. 08:13:32

Most bárki előrelépés lenne most edzőfronton, még Pirlót is ki merném próbálni (már nagyon kíváncsi vagyok rá edzőként), csak váltsunk. Borzasztó ez a másfél éve tartó nézhetetlen, beszari játék. Egyébként ha kívánságműsor, nem olasz edzőt hoznék. Legszívesebben Kloppot választanám, benne megvan a spirito és tud csapatot építeni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása