Pepe: "A Juve képes fordítani az Atlético Madrid ellen"

pepe_simone_golorom_1.jpgAz egykori közönségkedvenc, Simone Pepe hosszú interjúban vallott a Juventusnál töltött időszakról, s úgy látja, a zebramezesek képesek lesznek ledolgozni a hátrányt az Atlético Madrid ellen a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének torinói visszavágóján.

"Delneri Juvéja nem volt olyan erős, mint Conte csapata. Sok olyan játékos volt, aki hozzám hasonlóan az első évét töltötte Torinóban. Bonucci Bariban játszott, én Udinében." - idézte fel a múltat Pepe a Gazzanet-nek nyilatkozva.

"A Juve meze sokkal nehezebb volt, nagy felelősséggel járt. Ha az Udinese időnként nem nyert, az nem jelentett drámát, de a Juvénál sokkal nehezebb volt kezelni az ilyesmit.

A Delnerivel töltött szezon átmeneti év volt. Egészen januárig a második helyen álltunk, majd Quagliarella megsérült, voltak egyéb sérültek is a csapatban, s egy kissé elvesztünk."

Delneri vezetésével a csapat végül a tabella hetedik helyén zárta a szezont, s a klub merész lépésre szánta el magát, mikor egykori csapatkapitányának, az edzőként jelentős sikerekkel nem rendelkező Antonio Contének szavazott bizalmat.

"Conte mindent a feje tetejére állított. Tizenöt éve ismerte már a Juve világát, ott nőtt fel, s ismerte minden dinamikáját, aminek kulcsszerepe van abban, hogy mindenkit jobb teljesítménye sarkalljon. A klub abban az évben igazolta Vidalt, Vučinićet, Pirlót és Lichtsteinert. Conte azonnal elmondta nekünk, hogy csak azok játszanak, akik megfelelő edzésmunkát végeznek, s nem érdeklik a játékosnevek, kizárólag az, amit a csapatért tesznek. Ez pedig kitartott az egész szezonban, s azonnal nagy hitelességet adott a csapatnak. "

Conte végül pontosan ugyanolyan váratlanul távozott, ahogyan érkezett, s harmadik szezonját követően, a nyári felkészülés kezdete után hagyta el a Juventust.

"Nem számítottunk arra, hogy egyik pillanatról a másikra bekövetkezik, mert egy utazásba fogtunk, s nagyszerű dolgokat tettünk. Mindenki arra számított, hogy lesz némi felfordulás a távozása után, de a Juventus bizonyította, hogy egy nagy klub, s leigazolta Allegrit, a megfelelő embert a megfelelő időben.

Contéval három éven keresztül folyamatosan dolgoztunk, azonban Allegri valami mást hozott, s azonnal nagyszerű eredményeket értünk el. Abban az évben megnyertük a bajnokságot, az Olasz Kupát és bejutottunk a Bajnokok Ligája döntőjébe a Barcelona ellen."

A Juventus tavaszi menetelése nagy meglepetést jelentett, s a Borussia Dortmund, az AS Monaco és a Real Madrid testén keresztül vezetett az út az FC Barcelona elleni fináléba.

"A Barcelona erősebb volt nálunk, s hozzá volt szokva ahhoz, hogy ilyen mérkőzéseket játsszon, ez jelentette a különbséget. Közöttünk a pályán csak Pirlo, Tévez és Buffon volt, aki már játszott hasonló szinten. Sikerült versenyben maradnunk a mérkőzésen, s Pogba büntetőjével talán vezethettünk volna, azonban vereséget szenvedtünk.

Nem játszottam, de azonnal tudtam, hogy a következő nap drámai lesz, azoknak a játékosoknak, akik ott voltak a pályán, előbb meg kellett szabadulniuk a mérkőzés okozta adrenalintól, mielőtt fel tudják dolgozni. Még azok is, akik korábban már elhódították a kupát, mint Pirlo vagy Tévez is szenvedtek a vereség miatt.

Számomra és a többi játékos számára is egy álom lett volna, ha elsőre sikerül megnyernünk. Nagy pofont kaptunk, egész éjjel beszéltünk róla, s nem tudtunk aludni. Drámát jelentett mindannyiunk számára.

A sérüléseim? Csak egyetlen sérülés volt, amely sokszorosan megismétlődött ugyanott, ezért döntöttek az operáció mellett. Egy egyszerű húzódásnak indult, s két évre kiestem.

Nehéz elhagyni a Juventust, az ember maradni szeretne, mert győz, nagy sikereket ér el és a top-szinten játszik. A sérülés nélkül valamivel többre lettem volna képes, s az első két és fél évben megmutattam, hogy képes vagyok a Juventusnál maradni.

Az első évben, Delneri alatt hat gólt szereztem, s Contével az elején ugyanígy tettem. Köszönettel tartozom azoknak a bajnokoknak, akikkel játszhattam, mert én nem voltam bajnok, ők segítettek abban, hogy még magasabb szinteken is megmutathassam magamat.

Morata?  Álvaro kiváló játékos, aki mindenkinek segítségére van. A Juventusnál azonban Zidane távozott, s nagyszerű játékosok érkeztek, ugyanez történt akkor is, amikor Pogba és Vidal elmentek. A klub fontosabb, mint a játékosok. Úgy gondolom, hogy ebben áll a klub ereje: a játékosok és az edzők jönnek és mennek, a Juventus megmarad."

A Juventus ugyan uralja hazája bajnokságát, az utóbbi időben rengeteg kriitika érte azért, mert eredményességét nem tudja átmenteni az európai színtérre.

"Győzni mindenhol, még a harmadik vonalból a másodikba is nehéz, nemhogy a Serie A-ban! A Juve hét bajnoki címet nyert, s mindenki azt gondolja, hogy ez egyszerű dolog, azonban nem így van. A teljesítményük Európában is kiváló volt. Eljutni két Bajnokok Ligája-döntőig komoly eredmény.

Amikor vereségek érkeznek, némi idegesség támad, amely miatt az ember azt gondolhatja, hogy soha sem nyeri majd meg az áhított  trófeát. Idén a második kör első mérkőzése rosszul sikerült, de úgy gondolom, hogy a Juve képes megfordítani az eredményt, még akkor is, ha az Atlético mindenki másnál jobban tudja, hogyan kell védekeznie."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8214667365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2019.03.04. 15:00:39

"Úgy gondolom, hogy ebben áll a klub ereje: a játékosok és az edzők jönnek és mennek, a Juventus megmarad."

Na ezt kellene minden picsogónak megértenie, mindentől függetlenül!

pedronegroo 2019.03.04. 15:03:48

A golfmester! :) Nekem nagyon hiányoznak az ilyen jó arcok a Juvéból vagy mint Csubi.

10Delpiero10 2019.03.04. 17:48:24

ezt a Napoli elleni meccs előtt vagy után nyilatkozta? Nyertünk persze de a BL-nek annyi.

alexGicamo 2019.03.04. 18:36:15

Roppant érdekes , ahogy elmesélte, hogyan élték meg akkoriban a döntőbeli vereséget .
Alázatos és szimpatikus nyilatkozat . Ezúttal sem csalódtam benne !

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása