Elemzés: A Sassuolo elleni meccs

sassuolo_elleni_gyozelem_golorom.jpgA Juventus továbbra is veretlenül az első helyet foglalja el, és már tizenegy pont a lemaradása a Napolinak. Magabiztos győzelmet aratott a Bianconeri a Sassuolo vendégeként, mégis voltak kisebb megingások, és szinte csodával határos, hogy Szczęsny nem kapott gólt.

A két félidő nagyon más volt, ezért külön kívánom elemezni az első és a második játékrészt.

Az első negyvenöt percben a Sassuolo birtokolta többet a labdát (51%-49%), különösen Sami Khedira góljáig volt nagy a Neroverdi nyomás. A Juventus a középpályán alig-alig jutott át, nagy offenzívákat indított az ellenfél, amit csodával határos módon tudott csak megállítani a Juve. Látványos volt a Bianconeri vergődése, meglátszott Dybala hiánya. Bernardeschi végezte el azt a munkát, amit az argentin szokott, ám ő más stílusban tette. Paulo egészen a középpályáig vissza szokott menni, hogy a labdához érjen, majd továbbítsa, viszont az olasz valamennyivel feljebb várta a játékszert, azonban a középpályások nem tudták eljuttatni hozzá. A gól megtörte a Neroverdi dominanciáját, a Sassuolo kevésbé helyezte nyomás alá az ellenfelét. Azt mindenképp szégyennek érzem a Juventus középpályásai számára, hogy egy olasz középcsapat képes őket beszorítani a saját kapujuk elé. Nagyon pontatlan volt az olasz rekordbajnok, csupán 82%-os volt a passzpontosság. Érdemes megnézni Matuidi és Khedira átadási pontosságát. A franciánál ez a szám 80%, míg a németnél csupán 70%.

A második félidőben már a Juventus vette át az irányítást, felépített, tudatosabbnak mondható támadásokat láthattunk, ez különösen igaz 65-ik perc utáni időszakra, Dybala beállása után pedig szinte parádézott a vendég gárda. A védelem stabilizálódott, nem láthattunk különösebb megingásokat.

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Fűződik a nevéhez bravúr és hiba is, de a lényeg az, hogy gól nélkül lehozta az összecsapást. Amikor Đuričić elől elütötte a labdát, az valami hihetetlen cselekedet volt, mivel nem sok portásnak sikerül ez a bravúros megmozdulás. A lengyel kapusra az ilyen típusú hiba eléggé jellemző, már nem először fut ki a kapujából ilyen módon, viszont eddig szerencsére Juve mezben még nem hibázott úgy, hogy gól is szülessen belőle, de sajnos ami késik, az nem múlik.
  • De Sciglio: Hozta azt, amit tőle már megszokhattunk, stabil játékot, remek védekezést. Ötször tisztázott, egyszer szerelt, hét párharcot nyert meg, kiosztott egy kulcspasszt.
  • Rugani: Ahelyett, hogy próbálta volna megmutatni a tudását, még jobban elbizonytalanította szurkolókat. A hibája óriási volt, ennek kapcsán sokat köszönhet a lengyel kollégájának. Természetesen nem lett belőle gól, ezért nem lehet semmi harag feléje, csupán továbbra is úgy tűnik, hogy nem képes kiharcolni azt, hogy alapember legyen. Nevéhez fűződik három tisztázás, egy blokkolás, illetve két megnyert párharc.
  • Cáceres: Meggyőző teljesítményt nyújtott, jól végezte a dolgát. A fejpárbajoknál azért kissé gondban van, mivel középhátvédhez képest alacsony, és nem is különösebben erős. Kétszer tisztázott, egyszer szerelt, három párharcot nyert meg.
  • Alex Sandro: Hozta ő is a kötelezőt, panasz nem lehet rá. Feljegyezhet két tisztázást, egy közbeavatkozást, két szerelést, illetve tizenhat megnyert párharcot, ami elképesztően hatalmas szám.
  • Khedira: Mint úgy általában, most is nagyon nehéz megmondani, hogy hasznos volt-e vagy sem. Nagyon pontatlanul játszott, védekezésben csak egy tisztázás áll a neve mellett, egyetlen párharcot sem nyert meg, de lőtt egy gólt, illetve kiosztott egy kulcspasszt. A mérkőzés eleji nehéz labdakihozatal neki is köszönhető, de szerencsénkre gólt nem kapott a Juve, a góljával pedig sikeresen megtörte a Sassuolo dominanciáját, így azt mondom, hogy összességében hasznos volt.
  • Pjanić: Jól játszott, egy gólpasszt is kiosztott. Mikor már kicsit hátrébb védekezett a Neroverdi, akkor már ő is egy sorral feljebb játszott, és könnyebben tudott osztogatni is. Volt három kulcspassza, hét pontos hosszú indítása (mindegyik átadás hibátlanul célba ért), egy tisztázása, két közbeavatkozása, egy megnyert párharca.
  • Matuidi: A védekezést jól megoldotta, az ellenfél által vezetett több kontrát is megakadályozott. Bemutatott két cselt, egy közbeavatkozást, egy szerelést, és megnyert hat párharcot.
  • Bernardeschi: Egy kicsit más szerepkörben játszott, és igazából jól teljesített, de mégsem feltétlen neki való ez a poszt. Ha hiányzik Dybala, akkor képes helyettesíteni, de első számú opcióként nem számítanék rá ebben a szerepkörben, véleményem szerint a szélen hasznosabb. Feljegyezhet egy kulcspasszt, öt megnyert párharcot és két szerelést.
  • Mandžukić: Ugyan a kapura nem volt veszélyes, a mezőnyben elképesztő munkát végzett. Feljegyezhet egy szerelést, három közbeavatkozást, egy blokkolást, egy tisztázást, hat megnyert párharcot, két kulcspasszt.
  • Cristiano Ronaldo: Meglehetősen hasznos volt, és nem csak a góljára és a gólpasszára gondolok. Megnyert nyolc párharcot, négyszer tisztázott, kiosztott egy kulcspasszt, és még két cselt is bemutatott.

 

  • Bentancur: Stabilitást hozott a középpályára. Egyszer tisztázott, kiosztott egy fontos passzt, megnyert két párharcot, és egyszer szerelt.
  • Dybala: Csodálatosan szállt be a mérkőzésbe, jó volt nézni a játékát, hibátlanul játszott.
  • Emre Can: Első labdaérintéséből gólt lőtt, ezen nincs mit magyarázni. Nem mellesleg még a mezőnyben is jól teljesített, három párharcot megnyert, egyszer szerelt.

Meccs embere: Véleményem szerint Cristiano Ronaldo volt ezen a mérkőzésen a legjobb Juventus játékos.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7514620830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztovicska 2019.02.12. 09:05:28

Kitűnő elemzés. Köszönjük

vizi8 2019.02.12. 12:19:09

Többször is visszanézve, nem Rugáni hibázott,m hanem Pjanic aki egy ilyen rossz passzt adott. Egy lassú labda ami keresztbe a védelem előtt óriási hiba, és Pjanicnak ez már nem az első ebben az idényben.

venember83 2019.02.12. 12:39:08

@vizi8: így van, elhibázott passz volt.

Apuleius 2019.02.12. 12:47:39

@vizi8: @venember83: Én is úgy gondolom, hogy Pjanic hibázott nagyobbat, de azért láttam már olyat, hogy egy védő ennél kevésbé pöcsetlenül megoldott egy hasonló szituációt.

venember83 2019.02.12. 12:51:12

@Apuleius: nem is tudom, így visszanézve jobb volt így, mintha tökösen belépve kiállíttatja magát. Utólag szerintem Rugani is okosabb, nem csak mi. :)

JuventusFanatikus 2019.02.12. 12:52:38

@vizi8: @venember83: Nem úgy sikerült Mira passza, az igaz, de Daniele attól még szerintem hibás marad. Láthatta, hogy Đurićić sprintel, Ő pedig szinte állva várta a labdát. Már kicsit elkezd mozdulni a labda felé, akkor akár mellel levehette volna, hogy kivágja, vagy valami. Mira sem ártatlan, ezt el kell ismerni. Néha előfordul nála ez a hiba, de még egyszer sem kaptunk gólt az Ő ilyesfajta hibájából. Aki több, mint ezer passzt kioszt, ott néha van rosszul elsül átadás is.

Apuleius 2019.02.12. 12:54:35

@venember83: Akár szabályos megoldással is előrukkolhatott volna, persze tudom, hogy sokat akarok...

venember83 2019.02.12. 13:10:54

@Apuleius: a jelenlegi állapotában kétlem, hogy szabályos megoldáshoz folyamodott volna. Nem egy Barza/Nesta higgadtságú középhátvédről beszélünk.

Il Principino 2019.02.12. 13:22:11

Már az alapoknál tanítják menj a labda elé!Pontatlan volt az átadás,de ezt meg lehetett volna oldani,ha nem alszik be Rugó..
Ha Rugani elindult volna simán előre/oldalra elemelhette volna a labdát!

Fabio83 2019.02.12. 13:27:13

Szerintem ez eddig a legjobb elemzésed! A passzt is jól használtad, nem passzot írtál ;) !

JuventusFanatikus 2019.02.12. 13:41:28

@Sztovicska: @Fabio83: Köszönöm!:)
Felénk a játékosok passzot adnak egymásnak, Mi a nézőtéren meg banántot eszünk:D Néha kicsit nehéz levetkőzni a tájszólást:)
Érdekelne, hogy miben volt ez más elemzés, mint a többi?:) Pont szeretnék kicsit változtatni az elemzések formáján kicsit, ha lehetséges még valami kis táblázatokat, képeket belepakolni. Most le lehet írni, hogy ki, mit változtatna:)

Fabio83 2019.02.12. 13:45:17

@JuventusFanatikus: abban volt más, hogy tű-pontosan jól láttad a történéseket, legalábbis szerintem.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4147) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (324) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása