Elemzés: Parma elleni meccs

parma_elleni_golorom.jpgSzemrevaló mérkőzést láthattunk, amelynek azonban döntetlen lett a vége. Úgy gondolom, nem kell egy ilyen eredmény után keseregni, hiába volt sokszor szervezetlen a védekezés. Értékeljük ki kicsit az összecsapást.

Olyan óriási különbség nem volt a két félidő között, ezért az egész mérkőzés statisztikáit veszem figyelembe, nem bontom két félidőre. Határozottan a Juventus birtokolta többet a labdát (68%-32%), és az Öreg Hölgynek több átadási lehetősége is adódott (590-277).

A kapura lövések száma is elég magas lett, mivel a Bianconeri 28 alkalommal próbálkozott tüzeléssel (7 talált kaput), míg ellenfele 11-szer (5 lövés ment kapura). A védekezés tekintetében a két együttes hasonló számokkal rendelkezik, ilyenek a megnyert párharcok (50-41), a megnyert fejelések (15-18), a szerelések (12-8), de kivételt képeznek a közbeavatkozások (6-3) és a tisztázások (9-36), mivel itt azért nagyobb különbségről van szó.

A játék képe kellően szép volt, okos labdatartás és kitervelt támadások jellemezték. A Parma behúzódott a saját tizenhatosához, így a torinói gárda gond nélkül jutott el az ellenfél kapuja elé. Elég sokszínű támadásokat láthattunk, nem csak a szokásos beíveléseket. Észre lehetett venni rövid passzos offenzívákat és a beadások sem maradhattak el, mondjuk kontrákat nem láthattunk, mivel a Sonkások nem adtak erre lehetőséget. Sokat javult a csapat, hogy visszatért a két szláv ász, akik jól is játszottak. Nem változtatta meg a Mister a hadrendet, és ezúttal jó döntést hozott, mert a Parma középpályája nem erős, ezért gond  nélkül eljuthatott a zebramezes gárda Sepe kapujához, Pjanić is feljebb játszott. Ezúttal viszont a védekezés nagyon szervezetlen volt, és ehhez hozzájárult a középpálya is. A kapott gólok elemzése:

  • Az első találatnál a Khedira embere, Barillà tört előre, míg a német csak kocogott utána, majd Kucka beadta a labdát, Sami hirtelen megiramodott, de mindhiába, mert akkor már nem érhette utol Barillàt. Cancelo is érkezett hátra, viszont ő pontosan látta, hogy Khedira követi az emberét, ezért nem is avatkozott közbe.
  • A második gólnál szinte az egész védelem hibázott. Pjanić egy ideig követte Kuckát, de elengedte az üres területre, ő volt az első, aki hibázott ennél  a jelenetnél. Cáceres kilépett a szlovákra, ezt így is kell, mivel Spinazzola előrébb helyezkedett, mert zárta a területet a vonal mellett. Leonardo egyébként beszaladhatott volna az uruguayi helyére blokkolni, de ez nem komoly hiba. Középen Gervinhót követte Khedira, aki átengedte Ruganinak, mivel az olasz közel helyezkedett hozzá. Daniele viszont ismét elkezdett toporogni, és nem állt oda szorosan Gervinho mögé, aki be is sarkazta. Itt több ember is hibás, kezdve Miralemmel, majd jön Khedira és Rugani, akik között nem igazán volt egyetértés. Szerintem a német jogosan adta át emberét, mivel ott már egy középhátvéd nála ügyesebben mozog. 
  • A harmadik, mindent eldöntő gólnál egyértelműen Mario hibázott, aki túl elegánsan akarta megoldani a helyzetet, ez pedig olyan hiba volt, ami két pontba került a csapatnak.

Egyéni teljesítmények:

  • Perin: Két védése volt, de hármat kapott. Egyiket sem varrnám különösebben a nyakába, hiába védte be Gervinho második lövését. Kiüthette volna szerencsésebben is, de közelről tüzeltek, és egy ilyen reflexmozdulatra volt csak idő.
  • Cancelo: Jól játszott, azt kell, hogy mondjam. Szokott ő jobb teljesítményt nyújtani, de a tegnapi mutatványa is jónak mondható. Megnyert tizenegy párharcot, kiosztott két kulcspasszot, volt négy sikeres csele, háromszor szerelt, egyszer közbeavatkozott és háromszor tisztázott.
  • Rugani: Szerzett egy gólt, amiért jár neki a dicséret, de én továbbra sem vagyok teljesen elégedett vele. Három összecsapáson jutott lehetőséghez, és mindegyiken bizonytalanul játszott, de óriásit nem hibázott egyszer sem. Sajnos nagyon úgy tűnik, hogy mégsem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket, bár azért még szurkolok neki. Ezen a meccsen annyira nem dolgoztatták meg, kétszer kellett tisztáznia, egyszer közbeavatkoznia, és  két párharcot megnyert.
  • Cáceres: Az én szememben várakozáson felül teljesített, rosszabbra számítottam. Nem játszott remekül, de komoly hibát nem vétett. Nevéhez fűződik két megnyert párharc, egy blokkolás és egy szerelés.
  • Spinazzola: Megérte itt tartani, jól játszott, különösen támadásban. Védekezésben egy kicsit kellene még fejlődnie. Feljegyezhet egy szerelést, három megnyert párharcot, két kulcspasszot, három hosszú passzot.
  • Khedira: Saját magához képest jól játszott, de ez még mindig kevés. Most nem tűnt el a pályán, nem bóklászott a csatárok helyén, és nem csak alibipasszokat láthattunk tőle. Nagyon meglátszott, hogy borzasztóan lassú, olyannak tűnt nekem, mintha egy már visszavonult játékos állt volna be erre a meccsre. Háromszor tüzelt, abból egyet illett volna belőni. Kétszer szerelt, az összes párharcát megnyerte (3).
  • Pjanić: Jól játszott, rengeteget javult vele a Juventus játéka. Volt három kulcspassza, tizenkét hosszú passza, két megnyert párharca, egy tisztázása, egy közbeavatkozása és egy szerelése is.
  • Matuidi: Jól játszott, nagyon hasznos volt. Kiosztott egy gólpasszt, kétszer sikeresen cselezett, megnyert hét párharcot, volt egy tisztázása és egy szerelése is.
  • Costa: Nem játszott jól, de rosszul sem, nem gyakorolt nagy hatást a csapatra. Feljegyezhet egy sikeres cselt, megnyerte összes párharcát (2) és kiosztott három kulcspasszt.
  • Mandžukić: Ha nincs az óriási hibája a mérkőzés végén, akár a meccs embere is lehetett volna. Nagyon fontos volt, hogy ismét pályára lépjen, nélküle teljesen megváltozik a Juventus támadójátéka, mivel minden rá épül. Nem mellesleg, Ronaldo nélküle nem tud igazán jó teljesítményt nyújtani, elképesztő, hogy milyen remek párost alkotnak. A horvát kiosztott egy gólpasszt, négy kulcspasszt, megnyert hat párharcot, kétszer szerelt és kétszer blokkolt is. Hatalmasat dolgozott a mezőnyben és a támadásokban is komoly szerephez jutott, többször előkészítőként.
  • Ronaldo: Duplázott, de nagyon hajtott a mesterhármasra. Tízszer lőtt kapura és mindhárom gólban benne volt. Egyszer előkészített, kétszer pedig ő szerezte a találatot. Bemutatott három cselt, illetve nevéhez fűződik hat kulcspassz, megnyert hat párharcot, egyszer pedig sikerült közbeavatkoznia az ellenfél játékába.

 

  • Bernardeschi: Ugyanaz igaz rá, mint Douglas Costára, ő sem brillírozott. Megnyert három párharcot és kiosztott egy kulcspasszot. 
  • Bentancur: Hibátlanul játszott, mivel mindegyik passza (12) pontos volt, és ebből egy kulcspassz, kettő pedig hosszú átadás. Egyszer tisztázott, egyszer közbeavatkozott, az összes párharcát megnyerte (1).
  • Can: Az uruguayihoz hasonló számokat produkált. Hét átadás, ebből egy kulcspassz. Egyszer sikeresen cselezett, az összes párharcát megnyerte (2) és egyszer szerelt is.

A meccs embere: szerintem nem nehéz kérdés, Cristiano Ronaldo volt a legjobb ezen a mérkőzésen.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5414605714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.02.03. 18:26:08

Cáceres nekem nagyon bejött, vétett kisebb-nagyobb hibákat, de látszik, hogy bizonyítani akar. Azért valljuk be, Allegri nem kevés kockázatot vállalt azzal, hogy nem Szczęsny állt a kapuban, de a gólok ellenére Perin is egész jól védett. Pjanić kiváló, kezd visszatérni a megszokott formája!

Matteo89 2019.02.03. 18:34:03

Mandzukicot már éppen meg akartam dicsérni meccs közben, erre jött a szörnyű hiba. Kár érte, addig egészen mesterien játszott.

Joseph Toser 2019.02.04. 04:26:29

Sziasztok!

Itt a kívánt " szép játék " .... és " csak " döntetlen.... Sajnálom, hogy elúszott a 3 pont és 1 pont lett belőle! :-(
DE.. szurkolok,nincs semmi gáz,semmi vészharang!
Fejben, ha ott vannak a játékosok, akkor jön a jó teljesítmény és a sima,simább eredmény! Jól rotál,szerintem Allegri!
Jó a szeretett Csapatom! :-)
A bajnokság simán meglesz!
Atletico-t is megverjük!
Véleményem szerint idegenben kötelező lőni legalább 1 gólt! Az idegenben lőtt gól az fél továbbjutást eredményező gól!

venember83 2019.02.04. 08:16:27

@Joseph Toser: a szép játék miatt nem bikázta ki Mr. No Good? A szép játék miatt nem ért vissza az emberéhez João vagy Sami?

jeneiPALI 2019.02.04. 08:20:20

Saminek már nem kéne itt játszania egy percet se erröl enyit

pedronegroo 2019.02.04. 09:04:25

Most nem volt mákunk, amúgy a felforgatott keret az először együtt játszott védelemmel is szerintem korrekt volt én többet legalábbis nem vártam tőlük így elsőre.

A szép játékkal kapcsolatban szerintem van egy kis képzavar, koránt sem arról van szó hogy brazilos strandfocit szeretnénk látni. Csak egy ilyen minőségű csapattól elvárnánk meccsenként egy-két tudatos, felépített támadást, olyan begyakorolt mozgásokat, kényszerítőzéseket amiket sokkal szerényebb képességű csapatok is tudnak. Az ívelgetés meg a passzoljuk CR-nek meg a majd megoldja valaki című műsor egy BL-re törő csapattól szánalmasan kevés. Semmi extrát nem vár el itt senki csak egy kis tudatosságot több variációt a támadó játékban ha ez nem megy Allegrinek akkor fel kell hívni valamelyik utánpótláscsapatunk edzőjét mert ott még biztos gyakorolják a támadásépítéseket és esetleg megmutatná azt a nagy taktikusunknak is....

10Delpiero10 2019.02.04. 10:17:24

@pedronegroo: Se mákunk , se bírói segítségünk nem volt, amellett, hogy szépnek nevezett játékkal x-eltünk OTTHON a parma ellen. Tényleg semmi extrát nem várok el én sem , csak egy kis tudatosságot, és innovativabb - gyorsabb támadásépítést. Olyan érzésem van mintha ezekkel a játékosokkal ez egyre elérhetetlenebb lenne, az agilisebb playák mint Costa , Dybala meg egyre kevésbé fognak integrálódni ebbe a visszapaszolgatós játékba. Akkora pofont kapunk egy fegyelmezett ATM-től így , hogy 3 évig nem leszünk a bl közelében sem... eléggé dühítő

10Delpiero10 2019.02.04. 10:21:39

@jeneiPALI: Ő legendként fog visszavonulni a 6-os mezszámmal együtt.

pedronegroo 2019.02.04. 10:26:31

@10Delpiero10: Az ATM-től a nagy pofon szerintem kizárható, ott még gyatrább a támadójáték persze ott legalább védhető azzal hogy 1 db Griezman-ból áll a támadószekciójuk. Sokkal jobbak a variációs lehetőségeink és nagy meccsekre felszívjuk magunkat, 1 szerencsés gól vagy tizenegyesek fognak dönteni reálisan valami ilyesmi várható ettől a párharctól.

10Delpiero10 2019.02.04. 10:48:24

@pedronegroo: Hát igen, de még a hullarablók is képesek voltak a triplázó évükben arra, hogy ne " 1 szerencsés gólban , vagy tizenegyesekben " kelljen bízniuk. Simán végigrongyoltak kitartóan még a Barcán is.. ez fáj igazán , hogy nem érzem magunkban ezt az erőteljes lendületet

Joseph Toser 2019.02.04. 16:04:38

@venember83: sajnalom, hogy nem jött át az irónia az első mondatommal. !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása