Beharangozó: Az Atalanta elleni meccs

atalanta_cimer.pngA Juventus célja tovább menetelni  a Coppa Italia sorozatban, ehhez most az Atalantát kell legyőznie. A mérkőzés szerdán kerül megrendezésre a Stadio Atleti Azzurri d'Italia gyepén. Fabrizio Pasqua lesz a játékvezető, aki 20:45-kor engedélyezi majd a kezdőrúgást.

Az Atalanta a bajnoki tabella hetedik helyen tanyázik, eddig kilenc győzelmet, öt döntetlent és hét vereséget könyvelhet el. Ugyan a szezon eleje elég gyengén kezdődött számukra, immáron elég sok nagy csapatot megvicceltek, elég csak megemlíteni az Intert, a Romát, a Laziót, a Milant vagy éppen a Juventust. Ipari mennyiségű gólt termelnek (47), de kapnak is bőven (30).

A negyeddöntőig számukra a Cagliari testén át vezetett az út, 2-0-ra győzedelmeskedett a bergamói egylet.

A Juventus nem számíthat Leonardo Bonucci, Andrea Barzagli, Juan Cuadrado, Sami Khedira és Mario Mandžukić szolgálataira. Az Atalanta Ali Adnanon kívül mindenkire számíthat.

A Sky Sport Italia szerint így áll fel a Juve: 

4-3-3: Szczęsny - João Cancelo, Daniele Rugani, Giorgio Chiellini, Alex Sandro - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Bernardeschi, Cristiano Ronaldo, Dybala

  • Védelem: Úgy tűnik, Allegri nem szeretné azt, hogy Perin védjen a kupában, érdekes döntés. Ettől jobb védelmet nem lehet jelenleg felállítani. Remélem, Rugani már jobban fog játszani, mint a Lazio ellen, és egyik középhátvéd sem fog megsérülni.  A Nerazzurri nagyon jó támadósorral rendelkezik, nagyon kreatívak és kombinatívak, hogy a gyorsaságukat ne is említsem. Nem lesz könnyű dolguk a védőknek, különösen ha továbbra is kirobbanó formában játszik Duván Zapata, aki rendkívül erős, gyors és még jól is lő. Nagyon valószínű, hogy a gólt fog szerezni a hazai csapat.
  • Középpálya: Nagyszerű hír, hogy végre bevethető Miralem, nagy szükség lesz rá. Bentancur és Matuidi sincs kirobbanó formában, remélem ez változni fog, és a csapat hasznára lesznek. A bergamói együttes középpályája nem elég veretes ahhoz, hogy komoly gondot okozzon.
  • Támadók: Nagyon örülnék, ha Bernardeschi szerephez jutna ismét, nagyon kiérdemelte már. Dybala hamis kilencesként játszatása ismét hatalmas hiba lenne. Az Atalanta védelme már korántsem olyan stabil, mint amikor még Mattia Caldara Bergamóban játszott. Berisha sem a legmegbízhatóbb portás, ahogy a komplett védelem képes komoly hibákat véteni, különösen nehezen reagálják le a gyors kontrákat. 

Nagyon nem örülnék, ha újra a 4-3-3-ban játszana a Juventus, mivel Dybala ismét egy számára kényelmetlen pozícióban játszana, ahol nem tud hasznos lenni. A 4-2-3-1-ben már jobb teljesítményre képes a Juve, nem csak hatékonyságban, hanem a játék képe is pofásabb szokott lenni. Sem a Juventus, sem pedig az Atalanta játékosai nem a legfrissebbek, mivel mindkét együttesnek komoly erőfeszítéssel járt, hogy ne vereség legyen a hétvégi mérkőzésük vége. Nehéz meccsre számítok, pláne, hogy Bergamóban csap össze a két együttes, ahol egyetlen vendégcsapatnak sem könnyű győznie. Valószínűleg izgalmas mérkőzés lesz, remélem a játék képe nem lesz különösebben rossz, de a lényeg a továbbjutás. Tippem: 1:2

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814596904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alex8610 2019.01.29. 21:02:43

Papíron sima de elnezve a jatekunkat meg hogy milyen kis szívós csapat az Atalanta nyogvenyelos meccsre számítok ahol bármi megtortenhet.Kerdes a Roma elleni meccs mennyit vett ki belőlük.

GGábr81 2019.01.29. 21:35:43

Láttam a hétvégi meccsüket a Roma ellen. Brutális támadó potenciál van bennük. Az a szerencse, hogy a védelmük szilveszteri kabaré a illő jeleneteket produkál folyton. Most kiderül, hogy kell-e védőt igazolni még, vagy megállja a helyét Rugó. Ha lehozzuk kapott gól nélkül ez ellen a támadó sor ellen, akkor királyok vagyunk. Bár ide most nem az kell, hanem a rúgott gól.

2019.01.29. 21:35:55

Érdekes meccs lehet belőle, főleg, ha Allegri az előző Coppa meccshez hasonló keretet küld fel. De megoldhatják a feladatot.

Il Principino 2019.01.29. 21:49:13

Sztem kinéz egy hosszabbításos nyögvenyelős mérkőzés nekünk holnap!

alexGicamo 2019.01.30. 13:10:56

Jó kis beharang ! Nekem is az jutott eszembe először, hogy csak ne 4-3-3 legyen a hadrend ! Nem értem, Maxi miért erőlteti ezt annyira ? Se Dybcsinek, se a csapatnak nem szerencsés ... A lényeg a győzelem és a továbbjutás , minden másra ott a MasterCard ! :-D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása