Elemzés: A Lazio elleni meccs

lazio_elleni_gyozelem.jpgKínkeserves mérkőzést láthattunk a Lazio ellen, amely mégis több szempontból nagyon fontos volt. Először is a három pont a legfontosabb, különösen, ha azt vesszük figyelembe, hogy a Napoli csak döntetlent tudott játszani a Milannal, így nőtt a Juve előnye. A másik dolog pedig az, hogy Allegri is észrevehette, hogy min is kellene javítani a következőkben. Hogy pontosan min is? Az az elemzésben kiderül.

Az első félidőben összehozott számokról inkább nem is írok semmit, mert siralmas adatok jöttek össze, a nulla lövéssel az élen. 

A játék képe valami förtelmes volt, a szezon leggyengébb összecsapását láthattuk. Támadásról felesleges beszélni, mert olyan nem is volt, a védekezéssel mondjuk nem volt komolyabb probléma. A Bianconeri eljutott a felezővonalig, majd a Sasok középpályája megállította a támadási próbálkozásokat. A 4-3-3-as felállást alkalmazta Allegri mester úgy, hogy Can feladata volt a csapat irányítása, míg Dybala hamis kilences szerepköre miatt teljesen kimaradt a csapatjátékból. A német nem meglepő módon nem tudta elvégezni a feladatát, Douglas Costa nem sokat ért a pályán, míg Ronaldo valamit próbálkozott, de neki sem sok haszna volt. Most látszott  meg igazán, hogy Pjanić mennyire kiváló játékos, és miért a világ legjobb középpályásai között tartják számon.

A második játékrészben a felmentő sereg megérkezéséig nem sok változás volt, csupán annyi, hogy a Mister észlelte a problémát, és Dybala kapta az irányítói szerepkört, otthagyva a center pozíciót, de csak alig-alig javult a játék. Majd jött Bernardeschi, a formációváltás, a 4-2-3-1-es hadrend. Paulo irányításával lehetett látni valami kicsi elképzelést, amihez csatlakozott rengeteg akaraterő. Bernardeschi sebességet hozott, ahogy a később beálló Cancelo is, akit szélsőként alkalmazott a Mister. Allegri tökéletesen változtatott, amit addig elrontott, egy lépéssel már rendbe is hozta. Ehhez szükséges volt a kiváló védekezés és a főleg a Lazio gólképtelensége, elszórakozott helyzetei, Szczęsny bravúrjai. A hazai csapat kiválóan játszott a mezőnyben, rendkívül keményen, Inzaghi mester elképzelései majdnem teljesültek. Ennek ellenére a Lazio nem érdemelt volna győzelmet, ahogyan a Juventus sem, de a futballt még mindig nem érdemre játsszák.

Egyéni teljesítmények:

  • Szczęsny: Klasszis teljesítményt nyújtott, bravúrokkal védte a kaput, Can fejelését még ő sem védhette. Összességében öt alkalommal kellett hárítania.
  • De Sciglio: Nem játszott rosszul, de jól sem. Négyszer tisztázott, négyszer közbeavatkozott, egy párharcot megnyert,  kiosztott egy kulcspasszt.
  • Bonucci: Le a kalappal előtte, hogy sérülten is lehúzott legalább húsz percet.
  • Rugani: Hibázgatott párszor, de szerencsére gól nem született belőle. Nem igazán bírt Immobiléval, többször észre lehetett venni, hogy nem tudja eldönteni, hogy mit is tegyen, csak toporgott. Nem volt rossz, de máskor ilyen hibák nem férnek bele. Kilencszer tisztázott, kétszer  blokkolt, egyszer szerelt, hat párharcot nyert meg. Remek számok, ha elmaradnak azok a hibák, bátran lehet nevezni többször is kezdőbe a nagyobb csapatok ellen.
  • Alex Sandro: Nem volt rossz, védekezésben kifejezetten stabil játékot mutatott. Nevéhez fűződik négy tisztázás, két közbeavatkozás, egy szerelés, hét megnyert párharc, egy kulcspassz, két csel. 
  • Bentancur: Eltűnt a mezőnyben, mondjuk ez nem meglepő, mivel a Lazio középpályásai ledaráltak mindenkit. Bemutatott két szerelést és megnyert hét párharcot.
  • Can: Nem neki találták ki a regista szerepkört, ezt Allegri is elismerte. A mezőnyben is hibázgatott, a labdát sem tudta megfelelően eljuttatni a társakhoz. Ismét az ő közbenjárásának köszönhetően kapott csapata gólt, sorozatban harmadszor, ismét szögletet követően. Meg kellene tanulnia, hogyan kell levédekeznie a sarokrúgásokat, mert ez így nem működik a Juventusnál. Feljegyezhet egy hosszú passzt, két cselt, négy megnyert párharcot, egy szerelést, egy blokkolást, egy közbeavatkozást.
  • Matuidi: Ő is elajándékozott pár labdát a saját tizenhatosa előtt, a többi középpályáshoz hasonlóan ő is gyengén játszott. Volt három pontos hosszú passza, egy csele, hat megnyert párharca, egy szerelése.
  • Douglas Costa: Nagyon, nagyon gyenge volt. Hatszor próbálkozott, egy beadása sem volt pontos. Csupán kétszer sikerült sikeresen cseleznie, négy párharcot nyert meg, három labdát vesztett el. Nagy szükség lett volna a kreativitására, de semmi haszna nem volt.
  • Dybala: Hamis kilencesként semmit nem tett hozzá a csapatjátékhoz, ám mikor végre irányítóként játszott... Hibátlanul passzolt, ebből hét volt hosszú átadás. Megnyert nyolc párharcot, hatszor cselezett sikeresen. A lövése után született az első gól is, sokat köszönhetünk neki is, hogy most nem egy csúfos vereségről beszélhetünk.
  • Cristiano Ronaldo: Ő csak küzdött keményen, de olyan sok haszna nem volt a mezőnyben. A büntetőt kegyetlenül berúgta, ez a fontos. Kiosztott egy kulcspasszt, bemutatott két cselt, megnyert kilenc párharcot, kétszer szerelt.

 

  • Chiellini: Jól szállt be, stabilan védekezett. Kétszer tisztázott, megnyert két párharcot.
  • Bernardeschi: Zseniális csere volt, kiosztott egy kulcspasszot, aminek a következménye a gól lett. 
  • João Cancelo: Ha Bernardeschit zseniális cserének neveztem, akkor rá nem találok megfelelő szavakat. Vesztes mérkőzésbe szállt be, egy olyan posztra, ahol nem teljesen mozog otthonosan, majd szerzett egy gólt és összehozott egy büntetőt.
  • Allegri: Nagy hibát vétett a kezdő összeállításánál, amit később kijavított azzal, hogy átszervezte csapatát, és remekül cserélt. Rá kell jönnie, hogy Can nem regista, irányító nélkül pedig nem lehet játszani. A 4-3-3 Pjanić nélkül nem igazán életképes és 4-2-3-1-ben jobban játszik az együttese.

Meccs embere: Ez nem is igazán lehet kérdés, természetesen Cancelo.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614594292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2019.01.28. 22:38:05

Mondjuk az első félidőben tuti, hogy volt egy kaput eltaláló lövés, amit úgy öklözött ki a kapus. DC lecsúszott, vagy megpattant lövése volt.

JuventusFanatikus 2019.01.28. 22:41:39

@GGábr81: Statisztikailag nincs. Az egyébként beadás akart lenni, csak Wallace belelépett.

GGábr81 2019.01.28. 22:47:09

@GGábr81: Persze mind1 lényegen nem változtat, csak mikor láttam tegnap elcsodálkoztam, hogy hiszen volt védése az ellennek. Vagy akkor az mi volt?

GGábr81 2019.01.28. 22:49:55

@JuventusFanatikus: oké, de előre vetődve öklözve védett, nem merte fogni. Ha mondjuk bemegy, akkor sem írják lövésnek? Ezek szerint öngól lett volna?

JuventusFanatikus 2019.01.28. 22:58:06

@GGábr81: Strakosha cselekedete ütésnek számít. Szerintem öngólnak számítana, mivel nem tartott volna kapura a lövés, a védő lábán változtatott irányt a kapu felé.

Matteo89 2019.01.29. 07:45:04

Nem ertem miert nem jatszik tobbet Bernardeschi. Szerintem o tenyleg mindent megtesz azert, hogy vegre kezdo legyen, de valamiert megsem szamit ra Allegri.

Fabio83 2019.01.29. 09:41:59

Én Pjanic-csal is láttam sok olyan mérkőzést, ahol bedarálták a középpályánkat.... pl az utóbbi összes Lazio meccs, Tottenham és még sok.. kétségtelen, hogy Can nagyon gyenge volt, de nem ez volt minden bajnak az oka.

2019.01.29. 11:06:16

@Fabio83: De Pjaniccal azért bőven jobb az előrejátékunk a középpályán. De ahogy mondod, a középpályánk stabilitása gyenge és abban nem Pjanictól várhatjuk a megoldást.

Fabio83 2019.01.29. 11:20:43

@Dr. Grant: igen, Pjanic védekezésben sajnos nem túl erős. És azt hiszem a problémáinkat Ramsey sem fogja megoldani.

mpite 2019.01.29. 11:39:12

@Dr. Grant: Szerintem is jobb az előrejáték Pjaniccsal. Az első félidőben abszolút az irányító játékos hiányzott a támadásokból, a másodikra azért lett lényegesen jobb a teljesítmény, mert Dybala visszalépett szervezni a játékot. Nem is volt rossz benne, de sajnos nem hiszem, hogy ő ezt hosszú távon elfogadná, hogy csak így kerül hozzá a labda, a kapu közelébe sem került igazából.

2019.01.29. 11:47:10

@mpite: Ez az, én is ezt láttam. Én sem gondolnám, hogy nem lesz elege ebből előbb-utóbb. Ő is tudja, hogy ez a képességeinek az elpazarlása. És majd nézegethetjük, ahogy máshol meg fosni fogja a gólokat.

Fabio83 2019.01.29. 11:55:18

Képzeljétek el, ha most lenne egy 30 éves Pirlónk meg egy 23 éves Vidalunk. Az Isten sem állítana meg minket!

2019.01.29. 12:02:41

@Fabio83: Valószínű. És sajnos Allegri is még mindig ezt szeretné. Nem képes továbblépni más játékfilozófiák irányába és elfogadni, hogy elképzelhető, hogy nem lesz még 1 Vidalunk, az pedig egész biztos, hogy nem lesz még 1 Pirlonk. Azóta is ezt kínlódtatja, csak akkor azt nem értem, miért küldte/engedte elküldeni Marcit. Ő volt az egyetlen aki talán viszonylag korrektül megállta a helyét azon a poszton, még ha nem is volt egy Pirlo. Can megbukott ott (nyilván), de Pajnicnak sem az a poszt lenne való.

Il Principino 2019.01.29. 12:07:15

Nálam a Lengyel legény volt a meccs embere,ha ő nem így véd,akkor Cancelo hiába áll be..

Fabio83 2019.01.29. 12:08:48

@Dr. Grant: szinte mindenben egyetértek. Pirlo egy igazi kuriózum volt azon a poszton és csak a zsenialitása miatt tudott ott játszani. Szerintem abba a pozícióba alapvetően egy labdabiztos, kemény, harcos, labdát szerezni tudó játékos kell.

JuventusFanatikus 2019.01.29. 12:35:26

@Fabio83: Allegri is így gondolta, ezért is helyezte oda Cant, aki labdabiztos, kemény, harcos, labdát szerezni tudó játékos. Pjanić bőven jó azon poszton, csupán az a baj, mint Dybalával. Hasznosak ott is, de még többre lennének képesek egy másik szerepkörben, de első a csapat, és nekem így is jó, ha maradnak ezen a poszton, és hasznosan játszanak. Ahogy szokták mondani: Játszottunk Pjanić-tyal is rosszul, de nélküle sose játszottunk jól.

Fabio83 2019.01.29. 12:51:36

@JuventusFanatikus: Can csak a Chievo ellen volt harcos, labdabiztos és szerzett rengeteg labdát. Örültem is neki, mert az egyik legjobb volt. A Lazio ellen nem volt labdabiztos, elvesztette a párharcait. Szóval olyan jatékos kell oda, aki nem csak a Chievo ellen felel meg a kívánalmaknak, hanem akkor is, amikor jobb csapat ellen jatszunk, ha letámadnak minket és agresszíve. Na ilyenkor nemhogy Can, de Pjanic sem mérhető Pirlóhoz és Vidalhoz.

JuventusFanatikus 2019.01.29. 12:56:54

@Fabio83: Igen, de a Mister sem tudhatta, hogy milyen minőségben tud ott szerepelni egy nagyobb csapat ellen, mivel még ilyen kvalitású csapat ellen még nem játszott a német ebben a szerepkörben. El is ismerte Allgeri, hogy rossz ötlet volt. Pjanić egy kiváló játékos, de Pirlóhoz senkit nem lehet odamérni, Vidal pedig más szerepkör.

Fabio83 2019.01.29. 13:14:49

@JuventusFanatikus: hát nyílván a puding próbája az evés. Egyébként szerintem sokan megbuktak volna még rajta kívül is. De messze nem csak ez volt a probléma, mint ahogy a többi meccsen nem is játszott Can, amikor középpályán sokkal jobb az ellenfél.

JuventusFanatikus 2019.01.29. 13:47:48

@Fabio83: Can egy bitang jó játékos, csak box-to-boxot kell játszania. Volt többször is, mikor jobb volt az ellenfél kp-ja, de mindig valamilyen szinten kitudtuk hozni a labdát. Most sehogy sem sikerült.

del pipi 2019.01.29. 16:25:06

@JuventusFanatikus: azt még talán senki nem mondta hogy bár nagyon jól felkészült a Lazio a Juvéból és jobb volt 65-percig de utána Allegri bitang jól cserélt de az senkinek nem tűnt fel hogy Simone Inzaghi szépen lekapta a két legveszélyesebb emberét.

JuventusFanatikus 2019.01.29. 16:31:47

@del pipi: Igen, mikor már döntetlen volt az állás. Inzaghi megelégedett volna a döntetlennel, ezért inkább stabilizálta a csapatát a Lazio mestere.

alexGicamo 2019.01.29. 20:50:07

@Fabio83: Úristen, már a gondolatába is beleborzongtam ! Persze pozitív értelemben ! :D

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása