Allegri: „Nehéz helyzetbe hoztam Emre Cant”

allegri_massimiliano_edzesen.JPGMassimiliano Allegri a Lazio elleni nehéz győzelmet követően saját magát tette felelőssé azért, mert Emre Cant nehéz helyzetbe hozta.

A bianconero csapat a meccs jelentős hányadában alárendelt szerepet játszott, majd hátrányba is került Emre Can góljával, azonban João Cancelo padról való beállása megváltoztatta a meccset.

„Nem teljesítettünk jól az első órában, azonban az utolsó félóra már jobb volt, úgy vélem. A félidőben azt mondtam, hogy tisztább passzokat várok, ne kövessenek el sietségből adódó hibákat.” - nyilatkozta a mester a Sky Sport Italia számára.

„Federico Bernardeschi és João Cancelo pályára lépésével szervezettebbé váltunk. Nehéz meccs volt, de öt éve vagyok a Juventusnál, és soha nem várt ránk könnyű feladat az Olimpicóban a Lazio ellen, szóval nem volt ebben semmi meglepetés.

Felelősséget vállalok a hibámért, mivel Emre Cant a védelem előtt akartam játszatni, ez azonban nem volt jó döntés. Még nem rendelkezik a megfelelő ütemmel ehhez, ezért nehéz helyzetbe hoztam őt. Rodrigo Bentancurt helyeztem át ebbe a pozícióba, és ezt követően jobban teljesítettünk.

A padról beálló játékosok rendkívül fontos szerepet játszanak. Sajnálom, hogy végül ki kellett hagynom Federico Bernardeschit, de szerdán az Olasz Kupában nagy meccs vár ránk az Atalanta ellen.

A Lazio letámadása gondot okozott számunkra, különösen mivel a saját passzaink is célt tévesztettek. Mintha mindannyian más mezt viseltünk volna, és nem tudtunk csapattársnak passzolni. Kicsit változtattunk egyes dolgokon, ezzel rendezettebbek lettünk, és jó teljesítménnyel zártuk a meccset.

Tisztában voltunk azzal, hogy a Napoli AC Milan elleni döntetlenje után egy győzelem fontos lehet, mondtam is a srácoknak, hogy egy győzelem lépés lenne a megfelelő irányba, még ha a győzelmet nem is jó játékkal érjük el.”

A meccs után Giorgio Chiellini azt mondta, hogy a csapatot egy órán át Wojciech Szczęsny tartotta vízszinten a csapatot, Massimiliano Allegri pedig nem ellenkezett.

„Wojciech Szczęsny nagyon jó munkát végez, de tudtuk, hogy ő nagyszerű kapus. Szerintem a legnagyobb előrelépést a kilencven percen át kitartó összpontosítás és az önbizalom terén érte el.

Leonardo Bonucci bokája megdagadt, ezért meglátjuk, hogy milyen állapotban lesz, de érkezik Martín Cáceres, továbbá a hét közepén visszatér Miralem Pjanić.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8014592740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2019.01.28. 09:12:50

Önkritikus nyilatkozat a mestertől. És valóban, Emre Can inkább lehet hasznos btb középpályásként, mint a vkp szerepkörében. Fontos győzelem ez. Nagyon lényeges, hogy a csapat gyengébb játékkal is be tudja húzni a meccseket.

2019.01.28. 09:17:50

Mester...a nyilatkozataid nagyon átjönnek,sugárzik belőled az intelligencia és a komolyság,de minek?! A felfogásoddal azt sikerült elérned,hogy már a játékosokat se érdekli,hogy jól focizzanak,úgyis nyerünk,nem kellenek “felesleges” sallangok,mindenki csak az egyszerűt gyerekek,semmi kockázat,csak szépen lassan...Mourinho 2.0...

Cannavaro 2019.01.28. 09:34:45

@fire06: Ezt szajkózom másfél éve... Allegri, nagy taktikus, az eredmények jönnek, de amikor azt mondjuk "jól kezeli a játékosait" ez csak azt jelenti, hogy nyugtatni tudja őket, de MOTIVÁLNI, FELTÜZELNI NEM!!!!!!! Sőt tovább megyek, nem is akarja! Neki megfelel ez a halál unalom, még CR7 érkezésével is! De aki egész héten keményen melózik, és szombat, vagy vasárnap este leül a TV elé, azt pofán köpi, egy ilyen mélyről felköhögött csulával, és ebből szerintem nem csak nekem van már elegem! Változtatni kéne a padon, és az utóbbi évek legnagyobb igazolása, nálam még mindig ez lenne!! FORZA JUVE!

Montero 2019.01.28. 09:37:33

Nagyon rossz volt a meccset nezni! Szornyu volt ahogy jatsszottunk!!!!!!! A 2011-12 szezon mikor Conte atvette a csapatot akkor orom volt nezni azt a szezont! Sokszor impotensek voltunk a kapu elott de a jatekosokon latszott az onbizalom es a celtudatossag!!!!! Sosem szartak be mint most, VERT IZZADTAK!!!!!!!!!! Nekem az volt a nezheto juventus ez pedig ocsmany! Inkabb nezek mas meccset mert tudom ugyis szenvedunk beallunk vedekezni es minden labdaval az isteni C.Ronaldot keressuk!

Montero 2019.01.28. 09:40:00

@Cannavaro: Abszolut egyetertek veled de sajnos nincs mas edzo aki megfelelo a padra hacsak nem hozzuk vissza Contet! ;)

pedronegroo 2019.01.28. 09:46:53

Szimpatikus hogy a Mester magára vállalja Can gyengébb teljesítményét, de az egész csapat nem játszott szervezetten se megfelelő hozzáállással és igazából ez a baj nem az hogy Can idegen szerepkörben játszott.

Juventino86 2019.01.28. 09:49:17

Allegrit én nagyon kedvelem és nagy edzőnek tartom, viszont valóban jogos a kritika a mutatott játék terén. Nem túl szórakoztató, ez tény. De nyerünk, és ez a legfontosabb. Mindazonáltal Contét semmiképpen nem tartanám jó megoldásnak. Az igaz, hogy jól fanatizálja a játékosokat, de taktikailag gyenge nemzetközi szinten, ráadásul eléggé sok körülötte a konfliktus. Nagyon nehéz lenne olyan edzőt találni, akinél a mutatott játék szebb lenne, de az eredmények is ugyanúgy jönnének. Talán Zidane, de ebben sem vagyok biztos...

biancineri101 2019.01.28. 10:06:15

@fire06: Ja ez a hülye Allegri ránevelt itt mindenkit a folyamatos győzelmekre. Bezzeg a Napoli szépen játszik, cserébe semmit nem nyer.
A Mourinhos hasonlatról meg annyit, hogy ő még az életben nem nyert zsinorban 2 bajnokit szerintem...

mpite 2019.01.28. 10:06:21

21 forduló után 19-2-0-s eredménysorral ne akarjuk már elküldeni az edzőt, az eszem megáll, komolyan... :D

Borzalmas első félidőt követően több taktikai változásnak, a szerencsének és a Lazio védőjének hülyesége miatt ugyan, de megnyertük ezt a meccset és ez a lényeg. Hétfőn a Chievo elleni 3-0 után mindenki teljesen odáig volt, hogy végre szereztük 3 gólt, erre most meg már temetitek a csapatot.

Óriási pontfölénnyel vezetjük a tabellát, most jön a kritikus időszak, értem én, hogy mindenki minden fordulóban 5-0-s eredményt akar látni, de egyrészt a Juventus sosem volt ilyen, másrészt meg szerintem minden játékos fejben és fizikailag is a BL-re készül.

Chiellini 2019.01.28. 10:15:45

Nem azért, nekem sem tetszik ez a szituáció, csak az, hogy nyerünk, de megnézte valaki, hogy a sérültek listáján kik vannak, év elején a abból a tömegből 4 ember volt kezdő, meg meccs közben megsérült Bonucci és az ideális cseréje éppen quatarba tart...
Kitalálni ki lehet egy taktikát edzésen be lehet gyakorolni, aztán kérdéses mennyire megy a gyakorlatban majd megy egy bologna ellen majd nem megy egy jobb napot kifogó samp, vagy egy lazi, milan ellen...
Nem vagyok hasra esve a játéktól meg Allegri sem szimpatikus de azért ez nem FIFA.

jeneiPALI 2019.01.28. 10:35:32

A baj az hogy nem csak ezen a mecssen játszunk szarul lelketlenül semmi játékunk nincsen ,mi mindig valamire tartalékolunk ez van mondva, de mikor eljön az amire tartalékoltunk akkor is ugyanaz a lelketlen játék van. spiritó hol van , ilyen kerettel azért a nézhetö foci elvárás szezirntem ,nézhetö foci nem zárja ki az eredményességet vagy itt egyesek ugy gondolják?bl egy hónap mulva leesz csak , szerda Atalanta , de ilyen kerettel fosunk vicc?

pedronegroo 2019.01.28. 10:45:58

@Chiellini: A sérültekre lehet hivatkozni, de szerintem nem a Lazio ellen.

Jamal Jamal 2019.01.28. 10:53:32

@Montero: Conte! Ugyan már... Allegri jött és azóta is többet mutat mint Conte.

Nekem semmi bajom Allegrivel. Teszi a dolgát sérülések, eltiltások függvényében.

Számomra az a meglepő hogy azt a zsenialitást amit tegnapi is meghúzott a lehetőségeihez mérten sokan már a menesztéséért kiáltanak, mint sem a pozitívumokat.
Tény nem domináltunk és amit Emre Can, De Sciglio-val, Rugani-val az élen művelt.. na az volt szemet szúró.
CR7 meg aztán tényleg.... észrevehetetlen volt!!

Nekem a győzelem a lényeg és felőlem nyerehetünk BL-t, bajnokságot, kupát ezzel a felfogással,de cserébe jövőre azért legyen már tetszetős a játék az elégedetlenkedőknek is.

Fino Alla Fine!
Solo JUVE!

Jamal Jamal 2019.01.28. 10:56:45

...mint sem a pozitívumokat nézik.

szexiszakács 2019.01.28. 10:56:55

Egyetlen pozitívum, hogy a nápolyi most adta fel...

2019.01.28. 10:57:09

Szar játék ide, szar játék oda, de végre kihasználtuk az üldözőink hibáit. Lassan a nápolyi is csak csillagászati távcsővel keresheti a porzó nyomunkat. A sinérről meg ne is beszéljünk. Innen külön művészet lenne leadni a bajnokságot. Minden évben az van, h hú de megerősödtek az ellenfeleink és szoros lesz a bajnokság, aztán mégis egyre lazábban húzzuk be a scudettókat. Úgyh nincs is miről beszélni! Szar játékkal is, de eredményesek vagyunk, de ez javulhat. A bl "kicsit" keményebb dió lesz. Az még vet fel kérdéseket.

pedronegroo 2019.01.28. 11:02:04

@szexiszakács: +1 Ez a lényeg! Ancelottinak köszönhetően idén nem májusban fejeződik be a bajnokság hanem már januárban vége a versenyfutásnak...

mpite 2019.01.28. 11:18:48

@pedronegroo: Azért még sok meccs van hátra, de március 3-án játszunk majd a Napolival, na ott valóban sok minden eldőlhet, pláne ha addig esetleg még nőne is a különbség...

szexiszakács 2019.01.28. 11:19:44

@pedronegroo: Januárban úgysem jó futni, annak mindig tüdőgyulladás a vége... Fő az egészség :)

pedronegroo 2019.01.28. 11:36:52

@mpite: A Napoli már most 3 vereségnél tart, tavaly összesen volt nekik ennyi szóval nyugodtan mondhatjuk hogy kiszálltak a versenyből. Nekünk 5 vereség volt a legtöbb az elmúlt szezonokból, most nulla vereséggel állunk és van 11 pont előnyünk szerintem ebből rekord pontkülönbséggel megnyert scudetto lesz a végén.

@szexiszakács: :)

2019.01.28. 11:49:49

@Juventino86: Érdekes ez, mert igazat adok Neked abban, hogy Contét kevésbé tartom jó edzőnek, meg abban is hogy én is (még mindig) jó edzőnek tartom Allegrit. Őszintén. De nem csak ez számít ilyenkor. A probléma szerintem ott keletkezik, hogy Allegri habitusa egyáltalán nem passzol ehhez a kerethez és ezért kínlódás egy meccs. Mert nemcsak az van, hogy a játék látványosan gyenge, hanem átjön, hogy kínlódnak a pályán. Az is lehet, hogy ezért vesztik el sokszor a motiváltságukat a játékosok, mert nem szeretik ezt a játékstílust képviselni. Sokatmondó ezügyben, hogy Max sokszor mondja el mostanában, hogy többször állnak vissza, mint kellene. Az eredményre MÉG lehet hivatkozni, hogy addig nincs baj, amíg az oké. MÉG. Ehhez a kerethez olyan edző kellene mindenképpen, aki úgy karakteres, hogy bátrabb és többet hagyja őket kibontakozni (nem úgy mint Mourinho).

mpite 2019.01.28. 11:53:18

@pedronegroo: Most így hirtelen nem találtam meg, hogy mennyi a rekord pontkülönbség, csak azt, hogy az Inter 22 ponttal húzta be a 2006/2007-es szezont (nagyon nehéz dolguk volt...)

Amúgy a 3 pontos rendszer bevezetése óta épp az a szezon volt az egyetlen, amikor 21 forduló után 11 pontos volt az éllovas előnye a tabellán.

Ez alapján valóban jók az előjelek, de azért ha sikerül továbbjutni a BL-ben, azon lesz a Juve fúkusza, míg az Internek és a Napolinak ezzel a "gonddal" már nem kell foglalkoznia... Meglepődnék azért, ha veretlenül sikerülne behúzni a bajnokságot, az aztán tényleg elég komoly üzenet lenne a Serie A-nak ezzel a játékkal. :)

Juventino86 2019.01.28. 11:56:18

@Dr. Grant: +1. Maximálisan egy véleményen vagyunk.

Cannavaro 2019.01.28. 12:09:22

@mpite: "21 forduló után 19-2-0-s eredménysorral ne akarjuk már elküldeni az edzőt, az eszem megáll, komolyan... :D"
Senki sem az eredmények miatt küldené el, csak a halál unalmas meccsek miatt! Tegnap fél óra alatt 2x pilledtem el.. Mi értelme szurkolni egy csapatnak, ha nincs kedved már leülni megnézni a meccseit, mert tudod, hogy te fogod magad helyettük szégyellni, a (nevezzük úgy)"játék" miatt! Lehetne nekem 21-0-0 is, ha az, amit kitesznek a pályára, az NEM FOCI! Valami teljesen más sportág!

2019.01.28. 12:45:59

@mpite: Nem biztos, hogy el kell küldeni, de nyilván mindig ki kell értékelni a csapat lehetséges tavaszi esélyeit. Az a szám tetszetős, de a BL-en van a fókusz. A bajnokságot is persze be kell húzni, de a bajnokság számai (az előbbiek miatt is) nem lehetnek hivatkozási alapok a világon szinte semmire olyan kerettel, ami nekünk van.

mpite 2019.01.28. 12:56:46

@Dr. Grant: Ha a BL-en van a fókusz, akkor meg ne az ilyen lötyögős bajnokik alapján értékeljük ki a teljesítményt. Épp ezért írtam, hogy most jön a kritikus időszak, a BL-re kell koncentrálni, túl kell jutni az Atleticon, nem érdekel, hogy milyen játékkal és hány góllal verjük addig a Chievot. Szerintem Allegriéket sem érdekli, de a távozását követelni a nyertes bajnokik után azért elég túlzás. Sorozatban ennyi bajnoki cím után mivel motiválja a Juventust a kiscsapatok ellen? Azzal, hogy majd 1 hónap múlva BL-meccs? Ugyan...

Mondjuk erősen kétlem, hogy az a kettő BL-meccs látványos és gólgazdag lenne, szerintem magasabb színvonalon ugyan, de pont ugyanez az erőlködés lesz.

2019.01.28. 13:08:09

@Cannavaro: Egyre nevetségesebb ami itt megy... Szerinted mennyire életszerű az, hogy egy csapat vezetőedzőjét, amelyik 21 meccs után rekordpontszámmal, veretlenül áll az élen, a vezetők behívják az irodába és kirúgják? Mi az indok? Bocs Max, hiába hoztál euró 100 milliókat az eredményekkel a klubnak, szarul játszunk, mehetsz?
4 éve duplázik a csapattal az ember, kétszer pedig a triplázás küszöbéig vezette azt. Bőségesen teljesíti azt amiért ki lett nevezve, mert azért lett kinevezve, hogy eredményeket érjen el a csapttal. Nevetséges, hogy van, aki a szép játékért, akár az eredményességet is feladná, ha nem látom el sem hinném.

Allegri kirúgása egyébként totális szempeköpése lenne a "Vincere é l'unica cosa che conta" mottónak, és teljeséggel érthetetlen lenne. Ha pedig elmenne, akkor semmi kétség, hogy Zidane érkezne a helyére, aki 2,5 évig a Real Madriddal játszatott szintén nem közönségszórakoztató játékot. Emellett még a bajnokságban is alulteljesített a csapattal.

Montero 2019.01.28. 13:49:30

@Jamal Jamal: Nem istenitem Contet es van meg miben fejlodnie de egy Allegri-Conte hibrid jol jonne! Valaki aki feltudja tuzelni a jatekosokat es taktikailag is felkeszult! Semmikepp sem rugnam ki Allegrit es jo edzonek tartom de valamiert a jatekosok tartalekolnak! Remelem a BL dontore ha eljutunk odaig!

2019.01.28. 14:20:19

@mpite: Épp ezért írtam, hogy a nyertes bajnokiknak (és rekordoknak) nincs túl sok jelentősége ilyen kerettel, a semmirevaló olasz csapatok mellett. Nem figyeltem, hogy mennyire volt követelve a távozása, de nyilván ekkora klubnál ilyen célokkal szóba kell, hogy kerüljön, még ha nem is történik váltás a végén.
Megtehetjük, hogy semmiféle következtetést nem vonunk le a Serie A meccsekből, de nem biztos, hogy teljesen jó döntés lenne, főleg hogy az utolsó BL meccseink sem voltak annyira rendben. Látod, hogy Te is erőlködésre számítasz, ami azért nem túl jó, ha bekövetkezik, mert ez a keret - Mandzukicot és Chiellot kivéve - nem az erőlködésben a legjobb. Nem lenne előnyös, ha a továbbjutásunk egy érmefeldobáson múlna.

delpi0823 2019.01.28. 14:26:23

Nem tudom mit sirtok ,menjetek cirkuszba ha szorakozni akartok,itt csakis az eredmenyek szamitanak:)......Allegri nagy edzo ket bl donto(nem baj hogy ott kozunk nem volt semmihez),ez az olasz bajnoksag meg annyira szanalmas hogy kis tulzassal kb velem is megnyernenk.......

steven.h 2019.01.28. 16:14:29

Tegnapi elég borzalmas volt és hogy őszinte legyek ezt a 4-3-3-at nagyon gyorsan el kellene felejteni. Dybala alkalmatlan hamis 9-est játszani, Ronaldot meg felesleges a szélen játszatni, ha középen nincs Mandzukic.

Értem, hogy csak egy Chievo volt az ellenfél hétfőn, mégis az a 4-4-2 sokkal stabilabb volt, mivel Berna és Costa is rendesen visszazárt, cserébe támadásban ki lehetett használni mindkettőjük lendületét és Dybala is sokkal jobban megélt ott, Can-nak se kellett registát játszania, Ronaldo meg belejött volna és ennyi.

Remélhetőleg a BL-re tartogatjuk a nagy durranást és csak altatunk, mert ami tény, a Serie A meccsek alapján ebből a Juventusból nem lehet felkészülni, mert semmit nem mutat eredményeken kívül jelenleg.

Grinta 2019.01.28. 18:05:45

Egyéni és csapatszinten is csődöt mondtunk tegnap.Mentálisan nem voltunk felkészültek,a nagy pontelőny ebbe belejátszik nyilván..de bántóan gyengék voltunk.Tetszik hogy Emre Cant megvédi,mert kívülről az látszott hogy fingja nincs.Nem bántás ez ő fele sem,hanem ez történt.Más.Teljesültek bizonyos kívánalmak:(Mandzukic,Khedira out),Rugani játsszon többet,elöl legyünk mozgékonyabbak,Pjanic oldalalibipasszait is vegyük ki.Kérdezném a taktikai zsenalfabétákat hogy akkor most mi volt a baj,mire lehet fogni?Allegrire biztosan,hiszen Ő ül a padon.No mindegy,csak megkérdeztem.
Tegnap úgy néztünk ki mint akik még soha nem játszottak együtt!Minden évben kell egy kemény idegenbeli pályán elszenvedett pofonba beletalálás,legyen az Fior,vagy Sassuolo..van egy sejtésem,hogy ez lett volna a Lazio elleni meccs.Hogy mégse lett az a foci szépségét,és kegyetlenségét egyszerre mutatja meg.Sajnáltam a Laziót,de ilyen védelemmel nem lehet megcsinálni a winnert,és ha elöl koncentráltabb Luis Alberto,akkor nem jövünk vissza a meccsbe.Szcseszny klasszis teljesítmény nyújtott,ééss itt be is lehet fejezni kb.Dominó el volt a gyengeség terén.

megasün 2019.01.28. 21:31:41

A Conte előtti időszakban 2006 után szinte minden Juve győzelemnek örültünk, most meg egyesek jönnek, hogy Allegrit le kell váltani. 21 meccsből 2 döntetlen a többi win. Mit akartok még? Tudom Bl győzelem. Viszont az nem olyan egyszerű. Amikor a Chelsea-t Abra telepakolta pénzzel és mindekit megvehettek, és szárnyaltak is, Drogbával az élen, mégsem nyerték meg a BL-t, pedig Ancelotti volt az edző. Aztán rá egy évre, egy szerintem gyengébb csapat Di Matteoval Drogba nélkül behúzta. Azóta hol van Di Matteó? Sehol. Szerencséje is volt bőven, mert az is kell a BL-hez. Szóval a BL győzelem hiánya miatt nehogy már Allegrit kezdjük el okolni, lehet akármelyik edzővel sem sikerült volna. Sőt, miért kell Allegrit, bármi miatt is bántani? A Serie B után, amit a szakmai/gazdasági vezetés és Conte, majd Allegri csinált a klubbal, azt tuti tanítani fogják a jövőben iskolákban is. Uraljuk Olaszországot 8 éve, gazdaságilag talán soha nem volt ilyen erős a klub. BL győzelem nélkül is Európa 10 legmeghatározóbb klubja közt a Juve, én így is szeretem, és ha a következő 20 évben sem lesz meg a BL, akkor is szeretni fogom. Aki pedig az állandó BL cím hajszolás görcsében él, annak ajánlom a Real Madridot.

megasün 2019.01.28. 21:32:29

Ja igen, és tegnap szarul játszott a csapat.

Cannavaro 2019.01.28. 23:22:52

@Il Pjanista: Az a nevetséges, ahogy nem értitek amit írok! Nem mondtam, hogy meg fog történni, csak azt hogy szeretném! Véleményem szerint ezzel a csapattal, már rég meg kellett volna nyerni a BL-t! Nem vitatom Allegri tudását, sem az eredményeit, de nem tarthat minden örökké! Úgy gondolom a Juve már nem 1 BL győzelemnél tartana, egy támadóbb felfogású edzővel! De ti csak koncentráljatok, arra a tényre, hogy milyen jók az eredmények, és szokás szerint el kell siklani az ÉLVEZHETETLEN játék mellett. A szurkoló meg csak örüljön mindennek, és helyeseljen. Akkor is, ha már nincs kedve meccset nézni, mer bealszik rajta hétről hétre! Szánalmas, hogy a Napolihoz hasonlítjuk a jó focit, minden hasonló felvetésre! Miért ne lehetne szép focival eredményes egy csapat?????? Csak azért mert a Napoli nem az??? Jó lenne már túl látni az orrotokon!! A Napoli, egy Juve szintű védelemmel már orrba szájba nyert volna az utóbbi években, és pár minőségibb cserével, és nem az az oka a sikertelenségnek, mer szépen játszanak... :DDD Vicc hogy ezt bárki elhiszi.... Áhh hagyom is rátok, mer csak felhúzom magam... :D Én maradok az összefoglalóknál, meg az eredmény megtekintésénél, mer nincs időm 2 órát elbaszarintani az életemből Allegri, Capello másolási mániájára.

2019.01.28. 23:55:50

@Cannavaro: A Serie A-s mantrázástól függetlenül, valószínűleg Paratici és Agnelli még hisznek Allegriben és bíznak benne, hogy még vele sikerülhet idén a BL. A játék minőségéről nem tudom, hogy esik-e szó, egyáltalán van-e elvárás ezügyben. Lehet, hogy Allegri meggyőzi őket, hogy tavaszra összeáll az is.

babo0410 2019.01.29. 00:22:01

@Cannavaro: @fire06: Ha nem tudna Allegri motiválni, tegnap úgy kapunk ki, mint a sicc! Ahhoz, hogy változtatni tudjunk, ahhoz egy jó tanár kellett. Vagy éppenséggel, mikor tavaly feláltunk a Real ellen, és csak Benatia miatt estünk ki az utolsó utáni pillanatban? Ezeket se felejtsük el.

2019.01.29. 09:00:44

@Cannavaro: Teljesen felesleges reménykedni is. Allegri addig marad, ameddig magától nem lép le. Teljesen megérdemelten.

Én pedig úgy gondolom, hogy a Juventus az utóbbi 4 évben maximum a negyeddöntőig jutott volna el egy bármilyen másik edzővel, nagyon nagy szerencse esetén pedig az elődöntőig. Nyilván lehet szép focival is eredményesnek lenni, de Allegri jobban tudja, hogy mire alkalmas ez a keret, neki a keret adottságaihoz mérten kell kihozni a maximumot az eredményekből.

És persze legyinthetünk a duplázásra, de az egyáltalán nem magától értetődő, hogy - legyen szó bármilyen erősségű bajnokságról - egy csapat zsinórban HÉTSZER legyen bajnok, az elmúlt NÉGY évben pedig a kupát is megnyerje. Ez egészen kivételes dolog, ráadásul mióta Allegri itt van, azóta képes arra is a csapat, hogy BL-ben is komoly tényezők legyünk. Erre nem képes még a sokkal gyengébb bajnokságból sokkal inkább kiemelkedő PSG sem.

2019.01.29. 10:07:39

@Cannavaro: Hagyjad is inkább,egyesek itt olyanok,mint én voltam 10 éves Juve-szurkolóként...aki jobb,az csal,aki máshogy játszik,az szar lehet csak...ha Davids agyonrúgta az embert,az fixen színlelt csak,ha szarul játszottunk,akkor az ellenfél miatt,mert ők voltak a szarok...mint a hülyegyerekek,na ők itt most vannak ezen a szinten

Vergilius1897 2019.01.29. 12:39:44

@fire06: attól, hogy hangosabbak vagytok, mint a más véleményen lévők, nem lesz igazatok. Akkor sem, ha különböző jelzőkkel minősítitek a másikat

2019.01.29. 13:07:17

@Vergilius1897: Az az érdekes egyébként, hogy először szinte sosem a gyenge játék miatt kritikát megfogalmazó szurkolók (mint pl. @fire06: ) kezdenek el kötekedni a többi szurkolóval. Furcsa, de nagyrészt a "megelégedettek" kezdik a mutogatást és 80%-ban primitív jelzőket is használva ("picsogás" és társai), gúnyos "Allegri takarodj" kifejezésekkel is mutogatva pl. győzelmek után a többiekre. Ez is eléggé alja dolog.
Egy szóval sem mondom, hogy Te ilyeneket szoktál, ellenkezőleg, csak a teljes képhez sajnos ez is hozzátartozik, ezeket sem lehet letagadni. A "megelégedettek" sokkal többször találják meg a többi szurkolót, aki a játékot elemzi, mint fordítva.

JuventusFanatikus 2019.01.29. 13:44:22

@Dr. Grant: Ebben van igazság. Nem olyan könnyű megelégedettnek lenni.:) Persze, én se tapsikolok mindenhez, mondhatni a reális nézeten vagyok, optimista verzióban. A sok negatív komment nagyon megtudja mérgezni az optimistább embert, és könnyen felidegesíti, pláne, ha nem éppen állják meg a helyüket azok a bizonyos állítások. Itt az a kérdés, hogy az embernek van-e akkora akaratereje, hogy tűrtőztesse magát. Engem is borzasztóan kitud akasztani, mikor valaki vagy nyolcvanszor leírja, hogy Dybalát el kell adni, Bernardeschi egy szar, őt is el kell adni, Pjanić is húzon innen, Mario egy suta védő, Allegri takarodjon, Khedira egy alibista, ja ez nem:D Nekem van valamekkora akaraterőm, hogy ne olvassak be másnak, úgy, hogy végül megbánhatom. De, nem csak Mi vagyunk ám itt a bűnösök! Ha a pesszimista Úriemberek normálisan, emberhez méltőan letudnák írni a véleményüket, egyszer, nem túlozva, akkor más lenne a helyzet. Mert az akasztja ki legjobban az embert, mikor indokolatlanul túloz, kezdve a bohóctól a haszontalan szarig. Mert vannak itt egyesek, akik pesszimistábban látják a dolgokat, mégis megússzák a belekötéseket, mert normálisan írják le a véleményüket, nem hülyegyerekezik le a másik felet. Kettőn áll a vásár, egyik sem különb a másiknál.

Drotkoszoru 2019.01.29. 18:01:09

@Cannavaro: Azt el tudom fogadni, ha nem tetszik valakinek a játékunk (bár ezen a téren is erős túlzásba esnek itt néhányan. Nyilván ez szubjektív, de én legalább ugyanannyi meccset fel tudnék sorolni -ebből a szezonból is-, amikor jól játszottunk, mint amikor szarul. Csak ugye a rossz könnyebben megmarad az emberben, a jót meg hajlamos hamar elfelejteni -lásd Chievo elleni találkozó után a vasárnapi-). Azzal viszont nem tudok mit kezdeni, ha valaki szerint: "ezzel a csapattal, már rég meg kellett volna nyerni a BL-t!". Persze: hozzátetted, hogy véleményed szerint, de szerintem előzetesen egyáltalán nem lehetett reális elvárás a BL győzelem az elmúlt 4 évben (természetesen, mikor már a döntő volt csak hátra, akkor optimistábbá válik a szurkoló és reménykedik). Sose volt a miénk a legerősebb, legértékesebb, legbővebb keret. Még most sem az, nemhogy az elmúlt 4 évben. Minden évben voltak lyukas posztok, nemhogy a kispadon, de a kezdőben is. Folyamatosan jöttek-mentek a kulcsjátékosok (szemben a Real, Barca, Bayern hármassal). Hasonlítsd már össze a Real vagy a City középpályáját a miénkkel, ég és föld (még ha a Realnál érezhető is visszaesés a jóllakottság miatt). Hány évig játszott együtt a Real kezdője/magja, mikor 5 év alatt 4 BL-t nyertek és hány évig a miénk (csak tavaly nyáron 4 új játékos érkezett a kezdőbe, + Szczeszny ettől a szezontól első számú kapus). De mondhatnám akár a Bayernt is. Ezek a csapatok évek óta ugyanolyan szisztémával játszanak, a játékosaik csukott szemmel is ismerik egymás mozgását, lényegesen összeszokottabbak, tapasztaltabbak (nemzetközi szinten főleg), míg nekünk szinte minden évben új csapatot kell/kellett építeni. Azt is vedd figyelembe, hogy az elmúlt években nem nálunk játszott a korszak 2 legjobb/legsikeresebb labdarúgója (Messi és CR). CR-t sikerült nyáron megszerezni, remélhetőleg ő majd hozzá tudja adni a döntőben azt a kis pluszt, ami eddig hiányzott; de ne feledjük, hogy ő is 34 éves lesz pár napon belül, jelenleg még nem tartunk ott, hogy 24 éves korukban megszerezzük ezeket a játékosokat (remélhetőleg ez is változni fog idővel). Ezek tükrében: nem tartom reális elvárásnak, hogy nekünk az elmúlt években már rég BL-t kellett volna nyernünk (továbbra is csak a 11. helyen állunk a bevételek tekintetében). Nem kizárt, hogy más vezetőedzővel szebb lenne a játékunk, de abban 1000%-ig biztos vagyok, hogy eredmények terén az elmúlt 4 évben Allegri kihozta a rendelkezésére álló keretből a maximumot. Senki mással nem nyertünk volna ennyi trófeát, illetve a BL-t sem nyertük volna meg, akárki is ült volna a padunkon. Sokszor leírtam már, de talán nem véletlen, hogy az utolsó szezonjában Contéval kiesett egy gyenge csoportból a BL-ben, még Allegri azt a csapatot átvéve rögtön BL döntőig vezette a gárdát. Innen is lehet vizsgálni és értékelni az általa elért eredményeket.

@JuventusFanatikus: Tökéletesen leírtad, amit én is gondolok. Engem sem az zavar, ha valaki kritizál, elégedetlenkedik; hanem mikor ugyanazt a "szar" sablon szöveget "idehányja" 742.-jére, olykor minősíthetetlen stílusban, függetlenül az adott témától, bejegyzéstől (mintha egyébként bármi is változna tőle). Totál irreleváns egy "Bonucci megsérült" hírnél elkezdeni arról beszélni, hogy mennyire nézhetetlen, hulladék a játékunk, Allegri mekkora kókler; vagy leírni 689.-jére, hogy Dybalát el kellene adni a picsába. A "Bonucci megsérült" hírt és a hozzá kapcsolódó szövegeket persze csak az érzékletesség kedvéért hoztam példának. Valószínűleg nem is ott "hangzott el", csak maga a jelenségre hívnám fel a figyelmet, hogy ne mantrázzunk már olyan dolgokat, aminek semmi köze az adott témához. Kb. olyan idegesítő és fárasztó, mint a "közszolgálati" tv-ken az állandó Sorosozás, migránsozás (mondom ezt bármilyen politikai él nélkül, mert a legkevésbé sem érdekel a dolog). Szintén bosszantó, mikor valaki védve az állítólagos igazát: fals infókkal áll elő, túloz, ferdít, de sokszor olyan témákban, amiket kb. 1 másodperc utánanézéssel meg lehetne cáfolni konkrét számokkal. Pontonként ki tudnám javítani néhány ember hozzászólását folyamatosan, de egyszerűen nincs időm/kedvem/erőm/kapacitásom a legtöbb esetben, még ha olykor nehéz is megállni, amilyen sületlenségek "elhangzanak".

babo0410 2019.01.29. 18:07:32

@JuventusFanatikus: Nagyon egyetértek ezzel. Én is akkor szoktam elborulni, és felhúzni magamat, mikor egymás vállát veregetve, már-már élvezve licitálják egymást felül itt egyesek, hogy megint ugye milyen sz@r a játékunk, XYZ megint milyen rosszul játszik, mennyire sz@r játékos, és Allegri különben is takardojon, mert nézhetetlen a játék. Meg pláne a legdühítőbb az volt, mikor korábban még Marotta akárkit igazolt, sőt még le se igazoltuk, csak a legócskább szenny portálok leírták, hogy XYZ érkezhet, és már ment Marotta sértegetése, a vezetőség hozzáértésének megkérdőjelezése, és persze mindenki jobban tudta kiket kéne igazolni, és az ellenfelek igazolásai milyen jók voltak, miközben meg már 8. éve fényévekre vannak tőlünk.
De ma már hála istennek tudok uralkodni magamon, és sokkal ritkábban akadok ki.

2019.01.29. 18:51:00

@JuventusFanatikus: Persze, vannak zavaró túlzások, meg sokszor elismételt dolgok. Van, akit ez zavar, van akit az. Ez ilyen. De azért vagyunk emberek, hogy türtőztessük magunkat akkor is, ha nem tetszik a másik véleménye. Különben miféle civilizációról beszélnénk? Amikor már nem a csapat a téma, hanem egyik szurkoló beleköt a másikba, ott már ő a hibás, az az ő felelőssége. Onnantól a primitívséget vállalja fel. Mindenkinek lehet rossz napja, de ez nem lehet érv. Gondolom egyetértesz, hogy az optimizmus sem lehet ürügy a kötekedésre. Engem is zavar, ha 100x elismétlik, hogy Dybalát el kell adni, mert tehetségesnek tartom a gyereket, de ennek ellenére 95%-ban nem küldök el senkit az anyjába, hanem próbálok érvelni, vagy nem reagálok, de csak akkor tekintem értéktelen véleménynek, ha primitív stílust használ valaki.

JuventusFanatikus 2019.01.29. 19:27:38

@Dr. Grant: Sokszor nem is egyből letámadásról van szó, hanem ahogy vitatkoznak, akkor az egyik érvelésével nem ért egyet a másik, már kezdi a személyeskedést, és durvul a helyzet.
Van olyan is mikor az egyik kérdőre vonja a másik állítását, és a válaszra se méltatja a másik. Majd ez ismétlődik párszor, addig amíg el nem szakad a cérna, és jön a letámadás. Bezzeg akkor a "szenvedő alany" tud válaszolni, és Ő is személyeskedik. Ez olyan, mint mikor a verekedésnél keresik a hibást. Az aki beszólt, vagy az aki ütött? Melyik a hibás? Ha mindekét fél személyeskedik, akkor mindkettő. Volt már egy vagy két eset, mikor személyeskedtek velem szemben itt, de ez se most volt. Hagytam, nem írtam vissza, nem akarok lesüllyedni arra szintre, nem adom alá a lovat, mert van aki ezt élvezi. Az okos enged, a szamár szenved.

2019.01.29. 20:00:43

@JuventusFanatikus: Na ja. Ilyen is van. :-) Jól leírtad egy kocsmai verekedés forgatókönyvét. :-D Mivel itt ütni nem lehet, ezért egyszerű: aki először személyeskedik, az a hibás. Az nem okés.

2019.01.29. 20:00:54

Jajj már nem vagyunk kislányok,se öltönyös üzletemberek,mit kell ezen kiakadni?! Én nemtom,nekem semmi bajom azzal,ha valaki belémköt,baszki,foci ez,attól ez a legszebb sport,hogy ez tudja a legjobban felkúrni az embereket...fociról bármikor,bármilyen körülmények közt és bármilyen stílusban beleállok akármilyen vitába,és igen,van az a rossz szokásom,hogy erőltetem a véleményem,nyilván semmi se volna jobb attól,ha mindenki velem értene egyet...de egyébként mondhat itt rólam bárki bármit,nézhet a legnagyobb gyökérnek,lehet,hogy huszonhatszor oltottuk szét egymást,de ha véletlenül találkoznánk,első dolgom lenne meghívni egy sörre,ami mellett akár szét is olthatjuk egymást...

2019.01.29. 20:03:13

@fire06: A vége úgyis ugyanaz lenne...kirúgnánk üvöltve egymás alól a széket mikor CR bebassza a BL-döntőben mint a büdös szart!

del pipi 2019.01.29. 20:33:41

@JuventusFanatikus: @Dr. Grant: @fire06: @babo0410: @Drotkoszoru: Basszus! Most magamra ismertem! sajnos én tettem ezt. én vagyok a primitív. De legalább elgondolkodok magamon. köszi OKI-DOKI de egyszerűbb ha nekem írod mert én csíplek téged . nem lenne harag és így sincs. tisztelettel Primitívpipipapa

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása