Beharangozó: Bologna elleni meccs

bologna_f_c_1909_logo.pngKisebb kihagyás után ismét Juvetus mérkőzést tekinthetünk meg a televízióban, ezúttal egy Coppa Italia meccset. A torinói együttes Bolognába utazik, hogy megnyerje idei első összecsapását. Szombaton 20:45-kor feszül egymásnak a két egyesület.

A Rossoblu nagyon gyenge szezont produkál, a kiesést jelentő tizennyolcadik helyet foglalja el úgy, hogy csak két győzelmet aratott, hétszer döntetlent játszott, tízszer pedig kikapott.

A bolognai gárda viszonylag könnyen jutott el a harmadik körbe, mivel a Padovát 2-0-ra győzte le, míg a Crotonét 3-0-ra.

Az eddigi mercato alatt nem tétlenkedik a Bologna, Nicola Sansonét és Roberto Sorianót is elhozták a Villarrealtól, egyelőre kölcsön.

A Juventus nélkülözni kényszerül Andrea Barzaglit, Juan Cuadradót, João Cancelót és Mario Mandžukićot is.

A hazai pályán játszó csapat csupán Andrea Poli játékára nem számíthat, aki eltiltott.

Általam felállított kezdő:

4-3-3: Perin - De Sciglio, Rugani, Benatia, Spinazzola - Khedira, Can, Bentancur - Bernardeschi, Dybala, Ronaldo

  • Védelem: A kapuban mindenképp az olasznak szavaznék bizalmat, játsszon ő a kupában. Spinazzola játékára kíváncsi lennék, a védelem közepére pedig bőven elég lenne a Rugani-Benatia duó. Az ellenfél támadószekciója nagyon gyenge, nem szabadna, hogy gondot okozzon a védelemnek.
  • Középpálya: Pjanić számára nem ártana még egy kis extra pihenő, ez igaz Matuidire is. Khedira az ilyen meccsekre bőven megfelel, Can szépen folytathatja a beépülését, míg Bentancur is bátran játszhat.
  • Támadók: Mario kiválása kisebb fejtörést okozhat Allegri számára. Úgy gondolom, hogy a megoldás az lenne erre a mérkőzésre, ha CR kihúzódik a szélre, Dybala lesz a hamis kilences, míg a jobb szélen a Douglas Costa-Bernardeschi duó közül fog valamelyik játéklehetőséghez jutni. A Rossoblu a védekezésben sem kifejezetten jó, úgyhogy nem hinném, hogy komolyabb fejtörést okozna Dybaláéknak a góllövés. Kean remélem lehetőséghez fog jutni.

Én egy szórakoztatóbb összecsapást várok, egy gyenge ellenféllel szemben. A Juventus könnyen kezébe veheti a sorsát, nem tartok az ellenféltől, de természetesen nem szabad őket lebecsülni. A Bologna nem rendelkezik kellemetlen stílussal, úgyhogy valamennyivel szabadabb futballra számítok a Bianconeritől. Tippem: 0-3

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8314556854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DelPiero2 2019.01.11. 22:26:48

nem velük játszottunk döntetlent a bajnokságban?

JuventusFanatikus 2019.01.11. 22:53:09

@DelPiero2: Nem. A Genoára gondolsz. A Bologna ellen nyertünk 2-0-ra, szép játékkal.

DelPiero2 2019.01.11. 22:55:25

Bocs, akkor összekevertem.

Drotkoszoru 2019.01.11. 23:32:15

Be is baszna, ha egy kupameccsen sem kezdene Douglas Costa. Nálam a Perin - De Sciglio, Rugani, Benatia, Spinazzola - Khedira, Can, Bentancur - Bernardeschi, Kean, Douglas Costa kezdő 11 futna ki a pályára. Őszinte leszek: nem dőlnék a kardomba, ha nem mi nyernénk meg a kupát (persze örülök, ha azt is sikerül elhódítani). Zsinórban 4-szer behúztuk, rég megvan az ezüst csillag; sokkal fontosabb a bajnokság és főleg a BL, nem lenne jó, ha egy ilyen "alacsony rangú" találkozón dőlne ki valamelyik kulcsember. Várom már a holnapi meccset (már csak a 2 hetes szünet miatt is), de remélem, hogy kizárólag azok kapnak játéklehetőséget, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz. Allegri nyilatkozata alapján azért már lehet nagyjából következtetni a várható kezdőre:

"Max Allegri szerint a Juventus számára most kezdődik a szezon, mégpedig a szombati, Bologna elleni olasz kupamérkőzéssel.

A Juve 9 pontos előnnyel folytatja a menetelését a Serie A-ban, a Bajnokok Ligájában pedig majd a 16 között, ezen a hétvégén pedig az Olasz Kupában kezdik meg a szereplésüket, majd szerdán a Milan ellen lépnek pályára a Szuperkupáért.

„A Coppa Italia egy olyan cél, mint a Szuperkupa” – mondta Allegri a sajtótájékoztatón. „Egymeccses találkozók ezek, nincs esély újrajátszani, a bolognai csapat pedig mindent bele fog adni. Holnaptól június 1-ig tart a szezonunk, remélhetőleg, így komoly teljesítményt kell kiadnunk magunkból.”

„Kiváló játékot várok el Dybalától, olyat, amilyet eddig. Ő nagyon hasznos, amikor össze kell kötni a játékot. Kean és Spinazzola is kezdhet akár. Lesz, aki egy félidőt fog játszani, fontos változtatások lesznek, és reméljük, hogy 90 perc alatt nyerünk. A jobboldalon De Sciglio fog játszani. Cancelo? A szuperkupára visszatér. Bonucci is ott lesz, Pjanicot még meglátjuk. Mandzukic? Ahogy ő mondaná, ’no good’.”

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása