Folyamatban vannak a tárgyalások Kean szerződéséről

kean_moise_csikosban_1.jpgMoise Kean testvére megerősítette, hogy a Juventus nem kívánja elengedni a csatárt, és már megkezdődtek a tárgyalások egy új szerződésről.

A tizennyolc éves csatár igencsak háttérbe szorult játékpercek tekintetében, ezért a sajtóban felmerült a kölcsön- vagy eladásának a gondolata, különösen mivel számos klub érdeklődik iránta, így például az Ajax is.

„A testvérem több baráttal rendelkezik Hollandiában, tartja a kapcsolatot Justin Kluiverttel és Matthijs de Ligttel, akiket a korosztályos válogatott találkozók nyomán ismert meg.” - nyilatkozta Giovanni Kean a Corriere di Torino számára.

„Moise örül annak, hogy ennyi klub érdeklődik iránta, de ha egy olyan top csapat, mint a Jvue azt mondja, hogy nem engedi el, az csak büszkeséggel töltheti el az embert.

Megerősíthetem, hogy beszéltünk egy új szerződésről a Juventus vezetőségével. Ez a bizalom jele lenne, a Juventus minden bizonnyal hisz a játékosban, különben már rég elengedte volna.

Mindig azt mondtam a testvéremnek, hogy ne figyeljen a pletykákra, inkább azt figyelje, hogy mit tesz érte az adott klub.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8814539892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dybalanation 2019.01.06. 10:38:53

Hihetetlen hogy Allegri mennyire nem játszatja a fiatalokat...legalább egy két kupameccsen játszhatna...mert Mandzu sem bír egy egész szezont végigjátszani..

2019.01.06. 11:39:17

@Dybalanation: Érthetetlen számomra is ez a hozzáállás. Allegrinek nálam több a rossz pontja mint a jó,ha elkezdenénk normálisan focizni és látnám,hogy valami irányba halad a csapat,én bevállalnék akár pár rosszabb eredményt is,nem hibáztatnám őt,ide a rozsdás bökőt,hogy,ha akarna,ki tudna találni az öreg rutin olyan támadójátékot,ami mutatósabb ennél,de nem is akar.

2019.01.06. 12:01:07

Örülök, hogy Allegri ennyire bízik a fiatalokban! A csapat legfiatalabb, mindössze 18 éves játékosát még kölcsönben sem kívánjuk elengedni, a második legfiatalabb játékos a keretben pedig idén kirobbanthatatlan lett a kezdőből. Szerencsétlen pihenni sem tudott eleget. Igaz, hogy a harmadik legfiatalabb játékosunk csak csere, de a posztján 3, nála sokkal jobb opcióval rendelkezünk. A negyedik legfiatalabb játékos a kezdő jobbhátvédünk és lehetne folytatni a sort... :-)

alexGicamo 2019.01.06. 13:06:19

@Il Pjanista: Igen, minden csak nézőpont kérdése .
Én idén Maxitól csak egyet kérnék : TÁMADÓFOCIT !

Nathas 2019.01.06. 13:16:42

@Il Pjanista: "Örülök, hogy Allegri ennyire bízik a fiatalokban!" Te nagy mókamester vagy :-D

2019.01.06. 13:20:16

@Nathas: Én nem látom, hogy ne bízna a fiatalokban. Egyszerűen nincs fiatal a csapatban akiben bízhatna, ez meg nem az Ő hibája. :) Ahogy írtam, a keret legfiatalabb játékosait (még ha ezek szégyen szemre 2 játékost kivéve 24-25 évesek is) folyamatosan játszatja.

Drotkoszoru 2019.01.06. 13:38:28

@Dybalanation: "legalább egy két kupameccsen játszhatna..." Mert eddig olyan rengeteg kupameccsünk volt ebben a szezonban.. Vagy úgy érzed, hogy a BL-ben kellett volna őt kezdőként bedobni? A Bologna elleni olasz kupameccsen szerintem biztosan megkapja a lehetőséget.

Nathas 2019.01.06. 13:46:02

@Il Pjanista: a korábbi években sem volt olyan érzésed, hogy 1-2 fiatal többet játszhatna?

Dybalanation 2019.01.06. 14:00:09

@Drotkoszoru: hát én ebben nem lennék olyan biztos...a kupameccseket nézve pedig olyan csapatok ellen játszanánk akikkel a bajnokságban is, és Kean eddig egy meccsen sem lépett pályára a bajnokságban...vagyis nincs nagy valószínűsége, hogy akár be cserélnék, mert 1-0-as vezetésnél nem fog Allegri kockáztatni...

del pipi 2019.01.06. 14:03:43

@alexGicamo: én is ezt kértem karira!

2019.01.06. 14:27:42

@Nathas: Nem. Talán még az első évében Coman esetében, de egyébként az utóbbi években sem voltunk ellátva fiatalokkal.
Pjaca a képességeihez mérten kapott lehetőséget az első évében tavasszal (a sérüléséig), ami egy jó kiegészítő ember szerep. Legalábbis a későbbi csapataiban is azt bizonyította, hogy nem véletlen nem volt többször kezdő. Nem tudom, hogy volt-e még említésre méltó (vagy igazándiból bármilyen) fiatal a keretünkben.

2019.01.06. 14:40:37

@Il Pjanista: Az sem véletlen, hogy nem sok fiatal van a keretben. Allegri keze is benne van, de a vezetői szemlélet se teljesen oké. Lehet, hogy a fiatal Del Piero jelenleg oda sem kerülhetne. De ha mégis, akkor meg 2 év eltelne, amíg "felépítik" és játszhat 1-2 meccset. És "furcsamód" 20 éve is szállította a csapat az eredményeket.

Balage39 2019.01.06. 15:39:25

@Dr. Grant: Miért gondoljuk, hogy Allegri keze benne van? Miért gondoluk, hogy a vezetőség nem akar fiatalokat, amikor pont az elnök is úgy nyilatkozik, hogy a fiatal Ronaldot keressük? Miért gondoljuk, hogy a csapatnál dolgozó szakemberek direkt akadályozzák a fiatalok felemelkedését? Csak rá kell nézni az olasz válogatottra pl és választ kapunk a jelenlegi olasz fiatal felhozatalra. Hány Juve szintű? Velük nyerünk majd BL-t, és játszunk majd mindig 7-0-ás meccseket? És ahogy @Il Pjanista is írta, egyszerűen nem igaz, hogy nem játszanak fiatalok. Aki él a lehetőséggel az játszani fog a JUVEnál, de nem lehet 18 éves srácokkal a csapatnak kitűzött eredményeket elérni

Balage39 2019.01.06. 15:40:22

jav.: nem eredményeket, hanem célokat

2019.01.06. 15:44:23

@Dr. Grant: Hát az biztos, hogy a jelenlegi "mindent a BL-ért" felfogásba nem fér bele, hogy mi építgessük fel a fiatal játékosokat, ide kész játékosok kellenek. Meg olyan fiatalok, akiket azonnal vagy rövid időn belül be lehet dobni a csapatba. Ez az utóbbi évek átigazolási politikáján látszott is. Szerintem Allegrinek semmi köze ehhez, BL kell, mert 20 éve nem sikerült megnyernünk és ahhoz, hogy ezt elérjük minőségi játékosok kellenek.

A nagyobb probléma viszont szerintem az, hogy nem is látszik, hogy "kit kéne ha lehetne" bedobni a fiatalok (értsd a Primaverából) közül. Azért a többi TOP csapatnál mindig van 1-2 olyan játékos az ifik közül, akiről tudni lehet, hogy rövid időn belül lehet majd rájuk számítani. Tőlünk meg kiesik 10 évente egy-egy ilyen játékos. Marchisio után talán most Kean, legalábbis az tényleg úgy néz ki, hogy vele nagyon komolyan számolunk a jövőben. Az jó jel, hogy már 18 évesen állandó kerettag, és nem tervezzük kölcsönadni sem, már ha igazak a hírek. Szóval az Ő példája azért mutatja, hogy számítanánk a fiatalokra, ha lenne több érdemes ilyen játékos.

De Allegrit szerintem továbbra sem érheti kritika, a Milannál is bátran vetette be a fiatalokat, és itt is akikkel lehet számolni, azokat játszatja.

Drotkoszoru 2019.01.06. 17:41:52

@Dybalanation: Ezek mind feltételezések, miközben te úgy írtál erről a: "legalább egy két kupameccsen játszhatna" dologról, mintha már játszottunk volna egyet is a szezon során. Allegri eléggé rotálni szokott a kupában, szóval szerintem lehetőséget fog kapni Kean is (ha nem is kezdőként); de ha mégse kapna, akkor is mi van? Könyörgöm, egy 18 éves gyerekről beszélünk. Nem csak nálunk vagy Olaszországban nem kapnak ebben a korban játéklehetőséget, máshol se túl gyakori (kíméljetek meg a Mbappé kaliberű őstehetségektől, mert az elég ritka, Kean meg nincs azon a szinten).
@Il Pjanista: Maximálisan egyetértek.

Dybalanation 2019.01.06. 18:01:27

@Drotkoszoru: már kezd elterelődni a szó, úgy értettem, hogy ha már a bajnokságban nem kap lehetőséget akkor a kupameccsen kaphatna... sajnálom hogy félreértetted...

Nathas 2019.01.06. 19:04:36

@Il Pjanista: nekem például Rugani, Bernardeschi, Bentancur és Dybala esetében is volt hiányérzetem. De ha nem csak a fiatalokra koncentrálunk, akkor számomra mondjuk Costa példája is azt mutatja, hogy nehezen épít be játékosokat.

babo0410 2019.01.06. 19:40:28

@Nathas: Costa pl. sokáig sérült volt, előtte meg fontos szereplő volt. Az meg szerintem érthető, hogy mikor érkezett, kevesebb szerep jutott neki, hiszen a Bayernben szinte alig játszott, így nyilván időbe tellett, mire itt kezdő lehetett. De Allegri amúgy is megvárja, mire adott játékos teljesen készen áll taktikailag, és csapattal való összhang szempontjából is a játékra.
Egyébként Costa esetében nem teljesen igaz a mellőzöttség. Idén sérült is volt, tavaly meg összesen 47 meccsen 2912 percet töltött a pályán, ami Átlagban 32.355 meccsnek felel meg. Első évben ez nem olyan rossz szerintem. Idén meg csak csere leginkább, amit annak tudok be, hogy CR7 érkezésével ő szorult a padra. Dybala sokkal mobilisebb. Jól tud játszani a csatárok mögött is, sőt egyre jobb ott. Szerintem Costa sokkal hátrébb fog szorulni a rangsorban, ha nyáron lesz igazolás a támadó szekcióba. És nyilván ezért nem csak az edző a felelős. Már a Bayernben is sokszor csak csere volt. Pedig aztán Ribéry és Robben sem mai gyerekek.

Roli984 2019.01.06. 20:12:56

Mondjatok már egy fiatalt, aki nálunk nem került be, majd utána eladtuk, és olyan teljesítményt nyújtott, hogy visszasírjuk?
Szerintem egyszerűen a fiatalok nincsenek azon a szinten. Pogba is Benta is stabil kezdővé vált. A lehetőség nyitott.

Mitya10 2019.01.06. 20:19:18

@Roli984: Nem ma ment el de speciel Immobilének örültem volna ha anno beépítjük aztán simán elküldtük. Sztem régen sokan akartuk volna az ő beépítését de ha jól tudom ő még Conte alatt repült ki a házból.

Drotkoszoru 2019.01.06. 22:27:14

@Mitya10: Immobilét vissza akartuk hozni, de ő nem kért a Juventusból, mondván, hogy Napoli szurkoló. Egyébként őt a legkevésbé sem sajnálom. Megbukott Dortmundban és Sevillában is. A Lazio az ő szintje, abszolút jó helyen van.

Barolo4 2019.01.06. 22:31:31

@Roli984: Henry! :)
Én el tudom fogadni, hogy azt gondoljuk, hogy ez a srác nagyon jó, de Allegri bizonyos okok miatt nem játszatja....., de akkor meg mi a f...-ért nem adjuk kölcsön 1-2 évre?! Ennek így semmi értelme sincs, ráadásul azért még pont elől vagyunk meg mennyiségben is a legjobban. Forza Juventus!

2019.01.06. 22:41:04

@Balage39: A vezetők döntése, hogy "tutibiztosra" akarnak menni és ezért kerül kevés fiatal az első kerethez, amibe nyilván lenne beleszólása Allegrinek is. Ritka, amikor egy fiatal játékos nem kölcsönbe kerül. Az olasz válogatott gyengesége nekem nem ok. Nem azért van utánpótlásnevelésünk, minden évben dollármilliókat nyeljen el, hanem hogy használható fiatalokat neveljen ki, akik először stabil keetttagok legyenek, aztán meghatározóak. Illene 2-3 évente legalább 1-et...

Barolo4 2019.01.06. 22:44:14

@Dr. Grant: Teljesen egyet értek. Az elmúlt 10 év egyik (talán egyetlen) igazán sötét pontja az az utánpótlás nevelésünk. Az, hogy egy saját nevelésű játékos sincs a kezdő közelében sem, az azért nagyon ciki szerintem, még akkor is, ha szemmel láthatólag így is tud működni a rendszer. Nem is értem, hogy ez min. múlhat, hiszen elvileg minden adott hozzá, hogy jó legyen. Forza Juventus!

2019.01.06. 22:46:38

@Il Pjanista: Az utánpótlásképzésnek eredményesebbnek kellene lennie, az biztos.
A BL-kényszer rossz példa erre szerintem. Pontosabban nem mérvadó. A szóban forgó fiataloknak nem a Bayern, vagy a Real ellen kellene helytállniuk, hanem a Bologna/Parma, majd a Fiorentina, majd később a Roma/Napoli ellen. A "sztárjaink" lennének elvileg arra, hogy a BL-ben húzzanak minket (és maximum pluszban a nagyobb olasz csapatok ellen), a fiatalok meg a kisebb olasz csapatok ellen vehetnék le róluk a terhet. A középszerű játékosok (2-3 mindig van) helyett kellene lenniük a keretben.

west30 2019.01.07. 00:30:13

@Dr. Grant: Azert szerintem azt adjuk hozza az idei dolgokhoz,hogy nyogvenyelos 1 golos gyozelmek mellett nem konnyu bekerulnie egy fiatalnak a csapatba.Emberemlekezet ota nem volt olyan meccsunk ahol vagtunk volna az elso felidoben 2-3 golt,es tudtunk volna pihentetni,esetleg fiatalokat kiprobalni.

2019.01.07. 01:33:16

@west30: Na ja. Nem is igazán értem egyébként ezt az idei produktumot. (Tudom, a pontok jönnek így is.) Tavaly, meg tavalyelőtt sem sziporkáztunk állandóan, de nem jelentett azért ekkora gondot az olasz kis és középcsapatoknak 2-3 gólt rúgni.

del pipi 2019.01.07. 06:41:07

@west30: @Dr. Grant: tavaly is volt egy két érdekes meccs de azért a többsége le lett időben zárva, na ezért van mindenki egy kissé ki itt a blog-on. de ez erősen edző probléma. szerintem...várjuk a tavaszt hátha Maxi king megviccel minket valami újjal !

2019.01.07. 07:46:37

@Il Pjanista: 23-24-25 éves érett.felnőtt embereket ne nevezzük már fiatal tehetségnek...az egyetlen fiatal tehetség a kezdőnkben az Bentancur,de már ő is lassan kifelé megy onnan. Nálam egy fiatal tehetség,ha 22 éves korára nem tud berobbanni,akkor utána már nem is fog. 18 évesen,ha valaki folyamatosan végzi az edzéseket,amit mindenki más is megtesz,eladni nem akarjuk,hogy többet játsszon,tehát valamit látunk benne,akkor igenis neki is jár az a játékidő,ami megfelelő lehetőséget ad az illetőnek a fejlődésre! Nálunk ez teljes mértékben félre van dobva,se Rugani,se Kean,se Fagioli,se senki...Bernardeschi,Cancelo,Dybala,ezek már nem fiatal tehetségek,bármit is gondolsz!

2019.01.07. 07:58:49

@fire06: Én is ezt mondom. Ők már nem kellenének, hogy a "fiatal" kategóriába legyenek sorolva, de így is ők a keret legfiatalabb tagjai. De akkor mit várunk, kit játszasson Allegri? 17-18 éves Serie C szintű játékosokat, csak azért, hogy elmondhassuk, hogy mi játszatunk fiatalokat? Eredmények kellenek egy Juvetus szintű csapatnál, és ha nincsenek kiemelkedő fiatal tehetségek, akkor feleslegesen nem fogunk senkit sem játszatni. És ez bármelyik TOP csapatnál így van, csak az a különbség, hogy tényleg az a trend máshol, hogy van évente legalább 1 játékos akit érdemes bevetni a felnőtt csapatban. Nálunk meg sajnos csak 8-10 évente van ilyen.

@Dr. Grant: De kit vessünk be a Bologna/Parma szintű csapatok ellen és minek? Ide is csak azt tudom írni, hogy ha egyszerűen nincs erre érdemes játékosunk, akkor felesleges és kockázatos bedobni ezeket a Serie C-s játékosokat még ilyen kis csapatok ellen is. Nem attól lesznek jobb játékosok, hogy játszanak egy meccset a Chiveo ellen. De viszont ha jó játékosok (vagy látszik, hogy azok lehetnek), akkor elérhetik azt, hogy játszanak a Chievo ellen. Én így látom és szerintem is mindenki előtt nyitott a lehetőség, ahogy @Roli984 is írta.

2019.01.07. 17:06:43

@Il Pjanista: "ha egyszerűen nincs erre érdemes játékosunk" - Erről papolok már 1000 sor óta. Aki nincs azt nem lehet bevetni. Utánpótlásképzés + igazolások egy része (amit Beppe is próbált, csak igen ritkán került az első csapathoz fiatal) + edzői bátorság.
És ha éppen nincs leigazolható olasz tehetség, akkor máshonnan.

2019.01.07. 18:19:45

@del pipi: "Meglátjuk." - Ezt Neked akartam címezni. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9915) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4140) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása