Allegri: „Olaszországban sosem tanulunk”

allegri_massimiliano_mutogat_1.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri az Atalanta elleni meccs után nem kívánt a bírókról beszélni annak ellenére, hogy a Napoli elnöke elfogultsággal vádolta meg az Inter - Napoli mérkőzés levezénylésére kinevezett Paolo Mazzonlenit.

A dél-olasz klub tulajdonosának a szavai nyilván eljutottak Massimliano Allegrihez is, akit számos dolog irritált az Atalanta elleni meccsen, és ezek részben a játékvezetésre is vonatkoztak.

„A türelmem elfogyott, de jobb, ha a meccsről beszélünk. Nem vagyok jó kedvemben.” - figyelmeztette a Sky riporterét a Juventus mestere.

„A csapat jó első félidőt játszott, az ellenfél az egyetlen adódó gólszerzési lehetőségből talált be. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, és akár meg is duplázhattuk volna az előnyünket 1-0-nál.

A második félidőben emberhátrányban voltunk, de játékban maradtunk, nyerhettünk is volna, de végső soron pontot szereztünk egy nagyszerű csapat ellen. Meg akartuk nyerni ezt a meccset, de most már a Sampdoria elleni meccsre kell készülnünk.”

A mestert arról kérdezték, hogy véleménye szerint Luca Banti a bergamói játékosok nyomására mutatta-e fel a második sárgát Rodrigo Bentancurnak.

„Nem beszélek a bírókról, Luca Banti jól vezette a meccset, és ezek a dolgok megtörténnek. Kívülről kemény nyilatkozatokat hallunk klubtulajdonosoktól bírókra vonatkozóan, beszélnek és moralizálnak, aztán így nyilvánulnak meg.

Dolgozunk, és nyerni szeretnénk, a bajnoki cím megszerzéséhez pedig keményen kell majd dolgoznunk. Csalódott vagyok, talán nem vagyok hozzászokva a karácsonyi meccsekhez.

Luca Bantit kihagynám a nyilatkozatomból, jól bíráskodott, továbbá nem túl elegáns nyilatkozatokban és célzásokba bonyolódni. Soha nem beszélek a bírókról, a szurkolókat is erre kell nevelnünk. Hisztizhetnék, de helytelen lenne, Olaszországban azonban bármi és akármi lehetséges, és soha nem tanulunk.

Szombaton nyertünk egy meccsen, és egy szót sem szóltunk, egy olyan meccs után, amely mi okból is maradt végig kiegyensúlyozott? Esetleg Önök mondják meg nekem…

Mivel mi szombaton nyertünk, mi nem hagyjuk, hogy a dolgok túlnőjenek minket. Azonban a türelmem elfogyóban van, mivel Olaszországban nem tudunk a helyzeten javítani egyes személyek által állított példák miatt.

Ma bocsánatot kérek a negyedik játékvezetőtől, és elmondhatom, hogy csalódtam magamban. Azonban ezek után az ember hall egyes dolgokat, emberek sírnak adott incidensek után…

Sajnálom az egész olasz futballt, mivel nincs meg bennünk a készség a javulásra. Ma csodálatos környezetben futballozhattunk, de mindig egyéb dolgokról kell beszélnünk.

Szerintem nincs meg a hajlandóság bennünk a fejlődésre, és csalódott vagyok a gyermekek és a gyermekeim miatt. Nem akarjuk előrébb mozdítani ezt a sportot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3314515870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvegaspy 2018.12.27. 10:34:34

Egy picit tenyleg felhuzta magat a mester :)

Alex8610 2018.12.27. 10:53:25

Az "egyéb" dolgokat nézve teljesen igaza van.Ha a közvetlen "riválisoknak" lenne két választása az egyik hogy azonnal tönkre menjen a Juventus a másik hogy lehetőséget és támogatást kapjanak arra hogy 3-4ev múlva beerjenek minket gondolkodás nélkül az előbbit választanak. Ezeket nem érdekli Európa csak otthon akarnak kiskiralyok lenni az lényegtelen hogy a Juventus az egyedüli aki méltóképpen képviseli az Olasz futballt ill ami még maradt belőle.

babo0410 2018.12.27. 11:21:06

Mondjuk De Laurentiisnek rohadt igaza van. Elcsalták az internek a meccset. Ha 11 vs. 11 ellen játszanak, soha nem verik meg a Napolit. Kár érte, mert simán elveszthetné az inter a BL helyet is, ha nem nyúlnak bee a meccseikbe. Gyengék.
Mi nem voltunk olyan rosszak. Tudom én vagyok a hülye. De sokkal inkább azt kell látni, hogy az Atalanta egy jó csapat, és képes volt megfolytani a játékunkat. Ez most így sikerült, az Az Atalanta egy jó csapat, soha nem könnyű ellenük. Nem vagyok dühös a meccs miatt, mert nem nyerhetünk mindig, és csak a 3. botlásunk volt. Majd lesz ez még így se.
Sokkal inkább az inter-Napoli miatt vagyok roppant dühös. Azon a bíró tevékenysége is bosszantóbb volt, meg a Napoli bénázása is. Simán verhették volna az intert ha nem bénáznak annyit.

Del Pybala 2018.12.27. 11:34:04

@babo0410: Szerencsére bénáztak és nőtt az előnyünk.

2018.12.27. 11:38:10

Bentancur 2. sargajanal am nem hiszem h Atalanta jatekosok dumaltak meg a birot, hanem segitseget kert kintrol.

Sztovicska 2018.12.27. 12:13:56

@babo0410: szerintem a 2.botlásunk. Amúgy én személy szerint örülök neki hogy az Inter nyert mert sokkal komolyabb veszélyt jelent a Napoli mint ez a hulladék Inter. Egyébként de laurentis tanulhatna tőlünk hogy kell kultúráltan nyilatkozni nem állandóan bírózni. Ez annyira szánalmas

Alex8610 2018.12.27. 12:18:15

@babo0410: De miért csaltak el? A szabalytalansagert járt a lap a taps pedig automatikusan sárgát ér már régóta tudják ezt a játékosok is ense láttam ezért kiállítást már régóta.Tudja mindenki mivel jár.Koulibaly tegnap erről megfeletkezett nemis nagyon reklamalt utána.Azt értem hogy nem örülsz az inter győzelmének de nekünk ok nem ellenfelek a Napolin meg hoztunk legalább egy pontot ami tavaszra nagyon fog kelleni főleg ha ez marad a játékunk.

Drotkoszoru 2018.12.27. 14:11:28

@babo0410: Te komolyan annyira utálod az Intert, hogy szerintem a bajnoki címünkről is lemondanál, csak hogy a dögevők ne érjék el a BL-helyezést.. A bergamói döntetlennel is növelni tudtuk az előnyünket az afrikaiakkal szemben, legalább ennek örülhetnél egy kicsit. Bohóc brigád az Inter, abszolút veszélytelenek ránk nézve, de el kell hogy keserítselek: ott lesznek a legjobb 4-ben a szezon végén, mert 2 csapatot leszámítva: a többiek még náluk is hulladékabbak. De Laurentis meg egy kisstílű, pitiáner, vesztes mentalitású vezető, pontosan ugyanazt a hozzáállást testesíti meg, mint a csapata. Mindig mindenért a körülmények a felelősek, még véletlenül sem ő vagy a csapata. Ezzel a szemlélettel a büdös életben nem fognak minket utolérni.

2018.12.27. 14:36:24

@Drotkoszoru: Minket Olaszországon belül senkinek esélye nincs utolérni,ez az olasz futball és a mi legnagyobb problémánk is egyben. Ahogy Douglas Costa nyilatkozatából is ki lehetett olvasni,nincs szükség jó futballra a győzelemhez. Olaszországban ez a rasszizmus is óriási probléma,de maga a közeg is kissé elmaradottnak tűnik nekem,ilyen De Laurentisekkel,maffiózónak lehet jó,de focihoz nem sok köze van az öregnek...Agnelli ilyen szempontból szerintem sokkal rosszabb lehet,ő felment egész a legmagasabb körökbe,na ott az igazi maffia!

GGábr81 2018.12.27. 14:46:31

Óvatos lennék ezzel a senki nem ér minket utol dologgal. Soknak tűnik így félszezon körül a 9 pont, de minden erősebb ellenféllel otthon játszottunk. Tavasszal BL egyenes kieséses szakasz + a rangadón idegenben... Kicsit erős lesz, ha még egy Atalanta is gondot okoz idegenben, akkor milyen lesz az izé ellen, vagy Afrikában.

spaolo1981 2018.12.27. 16:42:59

Néhol kicsit fura a fordítás, érdemes egy másik, népszerű blogon elolvasni Allegri nyilatkozatát. De nem fikázom a fordítót, mert én még ennyire sem tudok olaszul:-)
A meccsről: nem könnyű Bergamóban nyerni, hiába "testvér" csapat, Gasperini feltüzeli a játékosait a nagyok ellen + a közönség is fantasztikus hangulatot tud teremteni. Nem érdemeltünk 3 pontot, örülök, hogy tíz emberrel sikerült legalább egálra menteni a meccset. De Sciglio hetek óta remekül játszik, kellemes meglepetés, remélem kitart a formája. Középpályára kell ember, ez a Ramsey gyerek jó lenne már most januárban, igaz akkor perkálni kellene érte.

alexGicamo 2018.12.27. 16:43:56

Szegény Maxi ! Nagyon kiakadt ! Mondjuk, érthető . Mindig csodáltam azért, hogy sosem bírózik . Ez szerintem roppant elegáns és intelligens hozzáállás .
Gyorsan felejtsük el ezt a meccset ! Legközelebb jobbak leszünk !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Juventino86 2018.12.27. 17:28:49

Bonucci hatalmasat hibázott az első gólnál. Szerintem Benatia több lehetőséget kaphatna. Pl. a Milan elleni meccs második félidejében nagyot játszott. Bentancur meg meccsek óta hülyén játszik, nem szokott odafigyelni akkor se, ha sárgája van, várhatő volt a kiállítás sajnos.
Mandzukic védekezésbe hatalmasat ment, Emre Can is feljavult az utolsó fél órára. DS pedig már meccsek óta nagyon pozitív csalódás. Stabilan játszik. :)

2018.12.27. 18:40:21

Nagyjából itt van helye, hogy megjegyezzem: ilyen meccsek, történések, hozzáállások miatt - amilyen az inter - Nápolyi volt - szoktam mondani, hogy nálam szinte már ugyanolyan mélyen vannak, mint az inter és majdnem annyira utálom őket.
Ezt a 2 szemétdombot kívánó és azon uralkodni akaró hulladékot kellene valahogy kitakarítani az olasz fociból.
A mi meccsünkről meg nem nagyon van mit elmondani. Egyenek kis beiglit, előny maradt elég. Tavasszal meg lehet még mutatni...

JuventusFanatikus 2018.12.27. 19:25:40

@Juventino86: Ha megemlítjük Bonu hibáját, akkor ne felejtsük el, hogy a második gólnál Can maradt le Zapatáról.

Il Principino 2018.12.27. 21:39:36

Teljesen jogos volt Bentancur kiállítása és az x is reális volt a meccs képe alapján.
De Bohócentis pedig vágjon eret magán,mert bár botlottunk mégis nőtt az előnyünk és ez kiverte nála a biztit :D

vizi8 2018.12.27. 23:02:04

Az a baj hogy a meccs eleje óta egyel kevesebben voltunk a pályán, Khedirát nem is tudom hányszor láttam labdába érni, vagy szerelni.

Juventino86 2018.12.28. 19:14:44

@JuventusFanatikus: Így van, a másodiknál Emre Can maradt le, ezt kár lenne tagadni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9911) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4137) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása