Paratici: „Nagyon jól kiegészítettük egymást Beppe Marottával”

marotta_beppe_allegrivel_es_paraticivel.jpegA Juventus sportigazgatója a legutóbbi nyilatkozatában rendkívül érdekes témákat érintett, így szóba került a különbség Antonio Conte és Massimiliano Allegri felfogása között, illetve a Beppe Marottával való munkamegosztást is részletezte.

Az igazgató része a csapatnak, amely diadalra vitte a Juventust az elmúlt hét évben, Giuseppe Marottával erősítette évről évre a keretet.

„Úgy gondolom, hogy nagyon jól összeillettünk professzionális tekintetben, kiegészítettük egymást.” - nyilatkozta Fabio Paratici a Sky számára.

„Én foglalkoztam a pusztán technikai részletekkel, így például a tehetségkutatással, az ügynökökkel tartottam a kapcsolatot, azonosítottam a célpontokat. Ezt követően egyeztettem vele, ő rendkívül hozzáértő személy, aki ismeri a futballt, és nagyon jó kapcsolatot ápol a számokkal, ezért elmondta, hogy milyen keretek között mozoghatok a tárgyalások során.

A legjobb dolog az volt, hogy nagyon jól összeillettünk. A végsőkig vittem a dolgokat, aztán a legutolsó szakaszban ő közbeavatkozott a tapasztalatával, és segített abban, hogy a lehető legkevesebb hibát vétsek.

Úgy gondolom, hogy általános értelemben a legnehezebb tárgyalás Carlos Tévez kapcsán volt. Vele felvettük a kapcsolatot már az első évünk után, a 2010-11-es szezon után, amikor nem tudtunk jó eredményeket felmutatni.

Újra helyes pályára kellett állítanunk a Juventust, és felvettük a kapcsolatot Carlos Tévezzel, bár nem jutottunk be a BL-be. Nehéz ilyen kvalitású futballistákat megszerezni, ha a csapat nem büszkélkedhet BL-szerepléssel.

Ő azonban azonnal pozitívan válaszolt, és azt mondta, hogy a Juventushoz szerződik, még ha nincs is BL..

Az átigazolás egyéb okokból nem sikerült, például anyagi okokból, azonban fenntartottuk a kapcsolatot, mivel mindig az volt a célom, hogy Carlos Tévezt a Juventushoz szerződtessem.

Antonio Conte és Massimiliano Allegri? Az átigazolási piacon Antonio Conte irányítása alatt a játékosok funkcionalitását néztük, az volt a fontos, hogy mit szeretne az edző elérni a játékossal. Ez jogos igény, sőt, tény, hogy megkönnyíti a játékosokat kereső szakembereket. Antonio Conte egy adott játékstílussal rendelkezett, és teljesen jogosan olyan futballistákat kellett igazolnunk, akik beleillettek az adott rendszerbe.

Ebből a szempontból azonban Massimiliano Allegri sokkal rugalmasabb. Nem csak egy rendszert erőltet, sokkal nyitottabb, és több megoldást képes nyújtani. Szóval az átigazolási célpontok tekintetében több játékos közül válogathatunk ennek köszönhetően.”

A bianconero csapat a bajnoki sikersorozatot szeretné már BL-serleggel megkoronázni, miután 2015-ben és 2017-ben is sikerült elbukni a döntőt.

„A BL-győzelem célunk, azonban nem képezi megszállottság tárgyát.”

A nyáron a Juventus igazgatója igencsak komoly trófeával büszkélkedhetett, hiszen sikerült az 5 Aranylabdával büszkélkedő Cristiano Ronaldót megszerezni.

„Cristiano kapcsán minden elég egyszerű volt, mivel már eleve fejébe vette, hogy a Juventushoz csatlakozik. Nem kellett győzködni őt. Szerintem május 25-e körül, a BL-döntő után eldöntötte, hogy ha opcióként felmerül a Juve, akkor csak ehhez a csapathoz szeretne csatlakozni.

Amikor Jorge Mendes és én leültünk beszélgetni João Cancelo kapcsán, azt mondta, hogy nem fogom elhinni, de Cristiano a Juventushoz szeretne igazolni. Nálam természetesen nem az volt a gond, hogy nem hittem el, csak tudtam, hogy nehéz lesz minden puzzle-elemet összehozni az átigazolás sikeres lebonyolításához.

Az elnök úr, Andrea Agnelli nagyon jelen van a klub mindennapjaiban, mivel mindig velünk van, de legalábbis mindig elérhető, ezért könnyedén leülhetünk beszélgetni vele.

Megtervezzük a napjainkat, de ez nem szerepelt a tervekben. Mondtam neki, hogy lehetőség mutatkozhat, azonban fontos, hogy végighallgasson.

Az irodájában elkezdtünk beszélni arról, hogy meg kellene vásárolni Cristiano Ronaldo játékjogát… sportszakmai szempontból ez jó hír, de ott van a másik oldal is. Ő azonban mindent azonnal átlátott, és tudtam, hogy már adott átigazolással kapcsolatban vizsgálja a lehetőségeket.

Amikor elhagytam az irodáját, úgy gondoltam, hogy talán megvalósítható a transzfer. Az elnök úr azt mondta, hogy adjak egy vagy két napot a gondolkodásra, de aztán három órával később hívott.

Az összes szerződés megfogalmazásához kibéreltünk egy villát a Lago Maggiore partján egy egész napra, ahol megjelent a Juventus és a játékos összes képviselője.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4814512764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3378) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4150) mercato (4137) nyilatkozat (7435) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása