Asamoah nem akart távozni

asamoah_kwadwo_uj_mezben_1.jpgOlasz pletykák szerint a jelenleg az Intert erősítő Kwadwo Asamoah nem kívánta a szezon végén elhagyni a Juventust, azonban a klub nem nyújtott számára megfelelő szerződést.

A ghánai válogatott ingyen csatlakozott Milánó nerazzuro oldalához, miután lejárt a szerződése Torinóban, ma este pedig egykori csapatával fog szembenézni.

A Tuttosport arról számolt be nemrég, hogy Kwadwo Asamoah szívesen maradt volna a Juventusnál, de azt várta, hogy a piemonti klub az Inter ajánlatához hasonló szerződésjavaslattal szolgáljon, évi 3 millió euró plusz bónuszokat ajánlva a karrierje során számos posztján bizonyító futballistának.

Azonban a klubvezetés, és a nemsokára várhatóan az Interhez igazoló Giuseppe Marotta úgy vélte, hogy a játékos már nem fog csúcsformába kerülni a sérülések után, és ezért 2 millió eurónál többet nem kívántak fizetni a futballistának.

A bianconero csapat inkább Leonardo Spinazzolára koncentrált, akinek a felépülése továbbra is folyamatban van a térdműtétje után.

Kwadwo Asamoah népszerű figura volt a szurkolók és a csapattársak körében, bár a Tuttosport cikke szerint sokszor képezte öltözői tréfák szenvedő alanyát, Andrea Pirlónak, majd később Paulo Dybalának köszönhetően.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr614449928

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.12.07. 11:39:41

"(...) az Interhez igazoló Giuseppe Marotta úgy vélte, hogy a játékos már nem fog csúcsformába kerülni a sérülések után (...)"

Lehet, hogy Alex Sandro szerződésének meg nem hosszabbításában is Marotta volt benne, ilyen huzamos gyenge teljesítmény mellett hiba is volt hosszabbítani vele szerintem... De így hogy Marotta elment, már szabad volt a pálya Paraticiéknak.

Asamoah esetében is érthető, hogy nem hosszabbított volna Marotta (már ha igaz persze). Előbb-utóbb úgyis kellett volna fiatalítani ezen a poszton, Spinazzola meg szerintem megfelelő csere lehet ide, ráadásul olasz is. Bár azért a tavalyi megbízható teljesítménye után sajnálom, hogy element a ghánai.

bianconeri83 2018.12.07. 11:45:03

@Il Pjanista: magához képest most gyenge Sandro, de hibának nevezni szerintem túlzás a hosszabbítást (már ha egyáltalán igaz). Minőségben még mindig top játékos, de tény, hogy lehetnek hozzáállásbeli problémák nála. Ettől függetlenül az állítólagos 5 millió reális összeg az ő szintjén, és legrosszabb esetben is nagyobb mozgástér lesz vele kapcsolatban ha 3 évvel kitolódik szerződés lejárata.

JuveTomi15 2018.12.07. 11:49:40

Korábban hónapokig arról lehetett olvasni, hogy Asamoah akar távozni, leginkább a több jateklehetoseg reményében, meg új kihívásokra is vágyik. Ez a cikk teljesen másról szól, ki tudja mi az igazság... Értem az olaszositasi törekvéseket, ha Spinazzola tudja hozni Asa szintjét, akkor jó döntés volt ez mindenki szempontjából, leszámítva azt, hogy akkor inkább korábban kellett volna meglèpni és pénzért eladni külföldre, nem ingyen a hullarabloknak.

Tony. 2018.12.07. 12:03:32

Tényleg micsoda szerencse, hogy itt van nekünk Spinazzola. Ilyen kaliberű játékos mellett nem csoda, hogy nem volt igény Asamoahra...

jeneiPALI 2018.12.07. 12:04:09

Jó helyen van ott én nem sajnálom öt aki képes egy interbe menni azt nemsajnálom mire emeltek volna neki pénzt!

2018.12.07. 12:06:24

Nem nyújtott megfelelő szerződést...hehe...nem is volt reális, ha Asamoah annyit kért, mint amennyit az internél kap. Ahhoz túlságosan is szürke iparos azon a poszton és 2. számú játékosnak meg túlzás az a pénz.

biancineri101 2018.12.07. 12:19:37

azért a 3millás fizetés egy olyan játékosnak akinél van sokkal jobb is a posztján(aki szintén nem keresett 3 millát), az azért kissé fura volt. Arról nem is beszélve, hogy ő a 2milláját akkor is zokszó nélkül zsebre vágta, amikor majd 2 évig csak a képernyő előtt segítette a csapatot, ráadásul még a szerződését is meghosszabbították. Ha neki csak az számít, hogy mindig annál a csapatnál legyen ahol a legtöbbet kapja, akkor most a legjobb döntés születette, mert nincs még egy csapat a földön aki 3millát adott volna neki.
Nem akarom szidni, mert manapság mindenki annál a cégnél melózik, ahol jobb a fizu, de azért az elvárásai kissé irreálisak voltak.Arról nem beszélve, hogy ha ő kap 3 millát, akkor mindenki más is kért volna 50%os béremelést...

2018.12.07. 12:28:22

@bianconeri83: Nem tudom, hogy tényleg csak most gyenge-e Sandro vagy csak ennyit tud és néha játszik egy-egy jobb meccset. Eddig volt két jónak mondható tavaszi szezonja és ennyi.
Szerintem ezen a poszton lehetne tovább erősíteni a csapatot és nem hiszem, hogy csak azért hosszabbítottunk volna vele 5 évre évi 5 millióért, hogy többet kaphassunk érte nyáron. Szerintem egyáltalán nem top játékos és az 5 milliót én túlzásnak is tartom, ha az eddigi teljesítményét nézzük.

Persze remélem, hogy én tévedek és valóban egy lökést jelent majd ez a szerződés a számára, de én eléggé szkeptikus vagyok ezzel kapcsolatban.

Pavel1988 2018.12.07. 13:16:27

Kellemetlen nézni, hogy kb. élete formáját mutatja Milánóban de abszolút érthető a vezetőség döntése.
Váratlan fordult következett be vele kapcsolatban, ezt most pont besz*ptuk.

Spinazzola-nak viszont nagyon töltelék szaga van, én eladnám nyáron, egyáltalán nem vagyok kíváncsi mit tud Juventus szerelésben.

Drotkoszoru 2018.12.07. 14:42:47

Én azért nyugodtabb lennék, ha De Sciglio helyett inkább ő kezdene bal hátvédként ma este, Alex Sandro hiányában. Akármennyire is rühellem az Intert, azért Asamoah helyzete is védhető valamelyest. Milánóban állandó kezdő lehet, 1,5-szer akkora fizetésért. Azt se felejtsük el, hogy mi sem szorgalmaztuk túlzottan a szerződéshosszabbítását, mondván, hogy nyáron úgyis visszatér Spinazzola a kölcsönből. Én mondjuk már akkor is rossz döntésnek tartottam ezt, mert a ghánait alapból jobb játékosnak tartottam. Az már csak "hab volt a tortán", hogy az olasz súlyos sérülést szenvedett, így még pályára sem tudott lépni ebben a szezonban.

Rivendell 2018.12.07. 15:11:02

Nekem Asa-val semmi bajom nem volt...sot,mar elso szezonja során se engedték a sajat posztjan játszani. Stabil jot hozott, bárhová is raktak. O tipikusan nem a pénzéhes játékosokhoz tartozik, pláne nem az idióta feketéket erősíti.

2018.12.07. 15:25:36

@Drotkoszoru: Logikus, hogy ennyiért elment a dögevőkhöz. Semmi bajom nem lenne az egésszel, ha másik csapatról lenne szó, teljesen logikus döntés részéről.
Egyetértek az estével kapcsolatban, nem tudom, nem lenne-e jobb még az is (DS-nél), ha a balon Cancelo kezdene, a jobbon meg Cuadrado? Mondjuk nagyon nem szeretném, ha részünkről bármi is nem a támadásról és az inter "ledózerolásáról" szólna ma este...

alexGicamo 2018.12.07. 17:41:20

Sajnálom, hogy távozott ! Alázatos, szerény, dolgos játékos és ráadásul a jó értelemben vett erőszakosság is jellemző a játékára, amit én egyébként sok játékosunkból hiányolok .

Nathas 2018.12.07. 18:46:59

Én mindig nagyon bírtam, és tekintettel az elmúlt évekre szerintem megérdemelt volna 3 milliót (és most szándékosan nem hergelek vele senkit, hogy bezzeg a leghaszontalanabb játékosunk a pletykák szerint megkapta a 6,5-et), feltéve, hogy nem ő akart távozni. Azonban az is érthető, hogy a vezetőség fiatalítani akart. Tavaly még mi voltunk a legerősebbek ezen a poszton, Asa tűrte a padot és ha szükség volt rá, jól szállt be. A Spinazzola dolgot azért nem teljesen értettem soha, mert bár cserének szódával elment volna, de erre a posztra jobb lábas játékost betenni számomra azért mégis fura. Most persze egyszerűen pechünk is van, hiszen ki gondolta volna, hogy Leo december 7-ig még nem juthat szóhoz.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3374) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9898) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4142) mercato (4134) nyilatkozat (7424) Olasz Kupa (321) összefoglaló (407) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása