Bernardeschi: „Nagyon eleven gyermek voltam”

bernardeschi_federico_fekete-feher_mezben_18-19.jpgA pénteki Juventus-Inter meccs előtt a torinóiak fiatal olasz támadója, Federico Bernardeschi egy Randstad szponzoreseményen vett részt az Allianz Stadiumban.

A Giorgio Porrà sportújságíró által moderált beszélgetésen a játékos számos témát érintett, kezdve a motiváció fontosságával.

„A maximum nyújtásához az ember fejének a helyén kell lennie, ez elengedhetetlen. A mentális képességeket fejleszteni kell.

A Juventusnál a maximumot várják el tőlünk, azonban mindent biztosítanak ahhoz, hogy ez sikerüljön. Nagyon boldog vagyok itt, és remélem, hogy sikerül majd viszonozni mindazt, amit kaptam.

Gyermekként nagyon eleven voltam, mindent összetörtem... Gyermekek számára elengedhetetlen, hogy jól érezzék magukat, a futballban pedig a fiatalok képesek kell, hogy legyenek a tehetségük kifejezésére. Ezért nekünk profiknak pozitív üzeneteket kell továbbítani, hogy a gyerekek jobbá válhassanak.”

Az egykor a Fiorentina mezét viselő futballistát természetesen egykori csapatkapitánya, Davide Astori haláláról is kérdezték.

„Ez rendkívül személyes dolog, mindenki másképp dolgozza fel a gyászt. Elég szerencsés voltam ahhoz, hogy ismerhettem őt, beszélgethettünk. A hit? Teljességgel nem képes a fájdalom eltüntetésére, mert a fájdalom az emberben marad. 

Nem tudok szabadulni a fájdalomtól, ami bennem van. Számomra fontos személy volt, barát volt. Sokszor a fejemre koppintott... Nagyon sokat segített nekem, hogy jobb lehessek.

Mindennapi emberek vagyunk, akik ki vannak téve a kritikának, és ugyanúgy rendelkezünk gyengeségekkel. Emberek vagyunk. Elismert és jól fizetett szakmánk van, és csodálatos, hogy érzésekkel gazdagíthatjuk azokat, akik eljönnek megnézni minket.”

A játékos természetesen beszélt mesteréről, a pályán betöltött szerepéről, illetve természetesen Cristiano Ronaldóról is.

„A mesterünk alapvető fontosságú a csapat számára. Jól ismeri a futballdinamika törvényeit, és igaza van, amikor azt mondja, hogy pályára lépve minden rajtunk múlik. Nagy alázatra vall egy ilyen kijelentés.

Tuttocampista lennék, aki a pálya bármely részén képes futballozni? Ehhez fizikum kell és sebesség, próbálok minden egyes nap fejlődni az edzőpályán. Az edzések során közelről figyelhetjük a világ legjobb játékosát munka közben, Cristiano Ronaldót, aki mindennap inspirál minket, és példát jelent számunkra.

A futball csodálatos, a legegyszerűbb trükktől a legnehezebbig. Számomra a legjobb dolog, amikor gólpasszal segíthetek egy csapattársat, mivel így a tehetségemmel segíthetek mást a gólszerzésben, aztán együtt ünnepelhetünk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2614434208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2018.12.05. 19:48:58

"Mi is? Krokodil. Nem krokodil, nyaligátor!"

Azért szeretünk, Berna!

alexGicamo 2018.12.06. 03:35:35

Nagyonbemberi és rendkívül szimpatikus nyilatkozat ! :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása