Nem vesz részt CR7 és Griezmann az Aranylabda díjátadóján

cristiano_ronaldo_es_luka_modric.jpgCristiano Ronaldo és Antoine Griezmann a hírek szerint elmarad a futballisták között kiosztott legjelentősebb egyéni díj hétfői gálájáról, amelyen várhatóan Luka Modrić emelheti a magasba az Aranylabdát.

A Sky Sport Italia értesülései szerint a Juventus sztárja, illetve az Atlético Madrid vezéregyénisége nem kíván megjelenni a France Football díjátadó ünnepségén.

Több hírforrás szerint a horvát középpályást nevezik majd meg az év játékosának, miután klubcsapatával újabb BL-címet szerzett, a válogatott csapattal pedig vb-döntőt játszhatott a francia válogatott ellen.

A további sorrend tekintetében ellentétes információk olvashatók, egyesek szerint a PSG és a francia válogatott csatára, Kylian Mbappé, illetve a Real Madrid és a válogatottal vb-címet begyűjtő Raphaël Varane kerül még dobogóra.

Cristiano Ronaldo már eldöntötte, hogy nem kíván megjelenni a díjátadó gálán, miután kiderült, hogy egykori csapattársa, Luka Modrić fogja bezsebelni a legrangosabb elismerést.

Az Atlético Madrid csatára és a francia válogatott mezében vb-címet szerző Antoine Griezmann sem kíván asszisztálni az eseményhez, különösen mivel több forrás szerint még a legjobb három közé sem válogatták be csatárt.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5114407548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magyar Közöny 2018.12.01. 10:28:49

Cr ha fejenállva rúg 50 gólt a félpályáról egy szezonban,akkor sem fog már aranylabdát kapni. Még a reálos bl teljesítményéért simán neki járna,sehol nem lettek volna nélküle. Ráadásul azért vicc ez az egész díj,mert Modricnál sokkal jobban megérdemelte volna a közelmúltból pl. anno Snejder vagy Iniesta. Nem kell ehhez összeesküvés-elmélet, szimpla perez maffia egylet.

Alex8610 2018.12.01. 10:30:15

Igaza is van ense mennek.Lehet írni hogy tiszteletből meg csak azért is mutassa meg és menjen oda de minek? Hol itt a tisztelet? Perez mindent megtett azért hogy megcsak dobogón sem legyen, hogy Real játékos kapja meg az aranylabdat és hogy lejarassa mikor úgy döntött hogy távozik a Realtol.Ebben a sportágban már minden csak a hatalomról meg a pénzről szól azzal mindent és mindenkit meglehet venni.Undormany amit a Real művel/művelt az elmúlt években szégyen hogy ide süllyedt a foci.

Gaben Smith 2018.12.01. 11:18:16

Nem baj ledaraljuk egesz europat a BL-ben ez a labdacska meg legyen madridban

Il Principino 2018.12.01. 11:27:28

Grizit is sajnálom,ennél többet már ő sem tud tenni,eldöntötte az EL döntőt,vb-t nyert..Ronaldo top 3-ba be nem férése is vicc és ha nem Juve játékos lenne akkor is ezt mondanám!
Modric a vb óta leszerepelt a csapataival..megjegyzem ott is csak a tiziknek és a szerencsének köszönhettek mindent...0-6 a spanyoloktól,kiestek a divíziójukból,classicon is megzuhálták őket,Real vesszőfutása...Mondjuk már Salah Puskás-díjazása is vicc volt Cr és Bale góljaihoz mérten...Perez keze tényleg sokáig elér!

Roland Máté 2018.12.01. 11:33:38

Mindkettőnek igaza van. A tavalyi BL-ben a hátán vitte Ronaldo a csapatot. Minden fontosabb, nehezebb meccs az ő góljaival dőlt el.
Griezmann pedig ugyanezt tette az EL -ben. S azért ő még pluszban egy VB -t is nyert. Tény, hogy Mbappe nagyot ment, de azért na.
Viszont Modric ... hát voltak persze nagyon jó meccsei. De vb -n akkor amikor ment az egész csapatnak. Amikor a sok döntetlen volt, hát nem éppen volt a top. Egyet értek az előttem szólókhoz: Iniesta, Snider, Xavi sokkal nagyobb játékmester volt.

cd1 2018.12.01. 12:17:00

Aranylabdanak semmi ertelme. Uzlet az egesz.

2018.12.01. 12:26:49

Aranylabda. -sponsored by reál madrid...

Juventino86 2018.12.01. 12:32:09

Lehet akár tiszteletlenségnek is tekinteni, hogy nem mennek, de most igazuk van. Teljesen megértem őket. Ez a díj ugyanúgy egy korrupt, ledumált történet, mint a Puskás-díj volt. Nem tudom, mit látnak Modricban, de szerintem még a VB-n sem játszott igazán jól. Fontos helyzetekben tiziket is rontott, szerintem Rakitic sokkal stabilabb volt nála. A Real Bl-győzelmét, de legalábbis a döntőbe jutást CR szállította.

Zsolt16 2018.12.01. 13:03:19

Az a Modric, aki a VB-n bemákolt két tizit? Akiről azóta nem is lehet hallani? Az a Modric?

venember83 2018.12.01. 13:12:48

@Juventino86:

"Ez a díj ugyanúgy egy korrupt, ledumált történet, mint a Puskás-díj volt."

Halkan jegyzem meg, hogy ez nem újdonság, eddig mégis mosolyogva vette át CR7 vagy Messi, amíg őket ismerték el, nem volt gond. Most már kicsit durcinak tűnik mindenki, hogy CR7 és Messi ideje lejárt, aztán mégse őket tekintik a legjobbnak. Sportemberhez méltatlan az egész, úgy a díj megítélése, mint a felháborodott vesztesek viselkedése.

Persze ezzel nem azt mondom, hogy Modrics megérdemelte volna, de bárkit is hoznak ki győztesnek, a legjobb tíz játékosnak kötelező lenne megjelennie sportemberségből.

m.martin91 2018.12.01. 13:13:50

Jól teszi, ha nem megy el, úgysincs semmi értelme az egésznek. Modric még véletlenül sem érdemli meg az Aranylabdát, és szerintem is Rakitic jobb volt nála a VB-n. Ez a Varane-féle dobogó is egészen nevetséges, majdnem leestem a székről, amikor olvastam.

Juventino86 2018.12.01. 13:23:09

@venember83: Részben igazad van. Különösen Messi 2010-es aranylabdája volt botrányos, abban az évben semmit nem csinált, és a VB-n is leszerepelt. Sportemberségről beszéltél, és van is ebben valami. De gondoljunk bele azért abba is, hogy most valaki tényleg abszolút érdemtelenül nyeri meg ez a díjat, és ehhez gondolom se CR, sem pedig Griezmann nem akar aszisztálni.

Juventino86 2018.12.01. 13:24:03

@m.martin91: +1, pont ez írtam én is pár hozzászólással feljebb. Rakitic adta az igazi stabilitást a horvát középpályának a VB-n, Modric szenvedett, a seggén vette már a levegőt is.

kremturo 2018.12.01. 13:32:41

@venember83: Én is így gondolom. Amikor Sneijder vagy Ribery érdemelte volna akkor büszkén pózolt a lasztival. Már csak azért is el kellene mennie, hogy k.... be, itt vagyok.
Ettől függetlenül, az hogy Ronaldo és Messi nem fért bele a top3-ba elég megmosolyogtató.
El kellene tüntetni a futball világából a Perez, Raiola és Dembelé féle embereket.

Zsolt16 2018.12.01. 13:39:29

youtu.be/9rBwcW_kLlA

Fantasztikus tizenegyes. Megérdemli az arany bogyót szerintem....

GGábr81 2018.12.01. 14:46:15

Annyi pénze van, akkora média figyelem övezi, hogy nekem ezek töredékére nincs belátásom. Nos CR tud focizni, de a pénzügyi diplomáját finoman szólva nem mostanában veszi át. Azt gondolom, hogy ezen elhatározása sem önálló döntés. A média ügyekért felelős, illetve pénzügyi tanácsadója, tanácsadói által jól megtervezett döntés ez. Mondjuk így biztos nagyobb figyelmet kap, mintha dobogóra sem kerül és csendben, szimpatikusan megtapsolná a győztest.
A nyáron még lehet nem mondtam volna, hogy nem helyes döntés Lükének adni. Viszont azóta látjuk, hogy milyen a real CR nélkül és milyen CR a real nélkül.
A tavalyi real nem Modric miatt volt bl győztes, mert akkor most is a hátán vinné a csapatot. Ennek fényében Modric biztos nem érdemli meg jobban mint CR és ugyan ezen elven egyik reál játékos sem.
Nekem sokkal nagyobb felháborodás, hogy a mi Mandzukicunk nincs dobogón sem. VB ezüstből minimum annyira kivette a részét, mint a realos honfitársa. A Juventusban meg ismerjük a szerepét, illetve a Juve kiesésének sztoriját is.

dobor norbert 2018.12.01. 16:23:01

Zseniális meglátás,támogatom!
Mandzsu!!!

alexGicamo 2018.12.01. 17:25:27

Sokáig lehetne vitázni azon, hogy ki érdemli meg és ki nem . Ezt szerintem, mindenki másképp látja. Én nem követem Modric játékát, így róla nem tudok véleményt alkotni ( a VB - t se láttam ).
CR valszeg jobban megérdemelné,de ő már nyert egy párat , legyen hát Modricé .
Tudni lehetett, hogy előbb - utóbb eljön majd az az idő, amikor nem a 2 ügyeletes sztárnak ítélik ( CR , Messi ) ...
Perez meg fulladjon meg !
FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Alex8610 2018.12.01. 22:33:02

@venember83: Nekem nem azzal van bajom hogy nem CR kapja az aranylabdat hanem inkább a "hogyan" nem kapja meg haborit fel.Abban sztem egyetértünk ha még mindig a Realnal játszik simán megkapta volna idén is és akkor nem szólna senki mert a válogatottnál is vezér volt és a Realt is a BLbe vezette de lelepett és nemhogy nem nyeri meg de még a dobogora sem tud fellepni.helyette egy olyan játékos kapja meg aki valószínűleg még maga is tisztában van vele hogy miért övé a díj.Aza baj hogy ez már annyira nyilvánvaló csalás vagy korrupció vagy nevezze ki ahogyan szeretne amit már nem tudom kinek a torkán lehetne lenyomni.Oszinten kivancsi lennék a Real szurkerek véleményere mert akik most helyeslik Modric elsőséget azok egyzol egyik tavasszal Ronaldonak adtak volna a díjat csak ugye ő már nem a spanyoloknal van úgyhogy már leszarjak mit tett Ronaldo a csapatert kapja inkább egy Reálos.Jol teszi CR hogy nem megy az atadasra.Okadek az egesz futball a Fifaval az Uefaval meg Perezzel együtt.

babo0410 2018.12.02. 13:33:18

@venember83: Teljesen osztom a véleményedet. Én is azt gondolom, hogy ez inkább durcinak tűnik, mert már nem CR7 kapja. De Griezmann részéről is annak érzem, mert elhitte, hogy idén egy BL elődöntő, és egy VB győzelem után egyértelműen csak ő kaphatja. Pedig ott volt a VB ezüstérmes, BL győztes Modric, aki tényleg jól is játszott a BL döntőben, meg a VB döntőn se volt rossz. Egyértelmű volt, hogy akkor már ő kapja a díjat, hiszen BL és VB döntős is, mellette még BL győztes is, és ami fontosabb, mindezt REAL MADRID játékosként. És Pérez elég sokat tehet azért, hogy mindenhol őket nyomják.
De szép is lenne pont ezért is, ha jövőre maximum csak az Európa Ligában indulhatnának, vagy azt inkább dobnák, és sehol se. De megnéznék végre egy BL szezont egy ekkora hiányzó nélkül. :)

babo0410 2018.12.02. 13:57:11

@kremturo: Messi mi olyat tett az elmúlt idényben amiért ott kellene lennie a top3-ban? A BL-ben 8 között kiesett a Barca a Roma ellen, többek között Messi gyengélkedése miatt is, a VB-n meg dupla nulla volt. Dybala alig játszott, egyszer állt be csereként, de ezerszer többet tett, mint Messi, aki mindvégig kezdő volt. Az lett volna nagyobb felháborodás, ha Messi ott van a listán.
Ugyanez hasonló CR7-re is. a VB-n összesen 4 meccset játszott Portugália, ott meg kiemelkedően extrát nem tudott nyújtani. Nem volt olyan rossz, de olyat nem mutatott, ami miatt ilyen kevés meccsel, ilyen korán kizúgva megérdemelné. Pláne úgy, hogy a BL döntőben is csapata egyik leggyengébbje lett. Csapata 3-1-re nyert úgy, hogy ő találkozott a legkevesebbet a labdával, és összesen 3 kapura lövése volt. Az, hogy BL-t nyert a Real, nem rajta múlott. Ha mi jutunk BL döntőbe, ez a produkció nagyon kevés lesz Cristől, mert nem mi leszünk az esélyesek. Az más kérdés, hogy a kieséses szakaszban viszont jól teljesített. De a csoportmeccseken viszont megint csak gyengélkedett, a szezont nagyon rosszul kezdte.
Azt kell mondjam teljesen jogos, hogy végre nem Ronaldoék vannak a polban a semmire. Mert az elmúlt szezonban tényleg nem teljesítettek túl jól. De az, hogy Griezmann nincs a top3-ban, az meglepő. Varane olyan jó volt? Vagy ha már Modric és Varane esetében a BL is beleszámít, akkor a 16 között lazán kizúgó PSG játékosa mit keres ott?

Rikoo 2018.12.02. 14:47:29

@babo0410: Ha jól tudom ez egy egyéni díj és nem az számít, hogy ki mit nyert.
Inkább az kellene számítson, hogy 2018-ban melyik játékos mennyire volt kiemelkedő.
Szerintem Modric és Varane sem emelkedett ki sehonnan, hiába a sikerek.

Matteo89 2018.12.02. 14:55:26

@babo0410: Oké. Szóval a csoportmeccsek nem számítanak, mivel az még 2017-ben történt, tehát az még a 2017-es Aranylabdánál számított, amit CR egyébként be is húzott. Most a 2018. január 1-től 2018. november 30-ig tartó időszakról beszélünk, amiben szerintem CR7 hibátlanul teljesített, és ott lenne a helye a legjobb 3 között.

Matteo89 2018.12.02. 14:56:22

Segítsetek már nekem, hogy Varane egyénileg mit mutatott? Volt bármilyen emlékezetes momentuma? De most komolyan.

babo0410 2018.12.02. 15:03:46

@Rikoo: Modric azért igen jól játszott a VB-n, és azért nagyon sokat hozzátett ahhoz, hogy VB döntős lett Horvátország. Szerintem. És ezzel nem a díj odaítélőit akarom védeni, mert az is egyértelmű, ha nm Madrid, hanem mondjuk inter, vagy ATMA játékos lenne, esetleg nálunk szerepelne, most tuti nem lenne top3-as se Modric.
@Matteo89: Pontosabban a 2017/18-as idény ami számít az aranylabdánál. Illetve azt is teljesen beleszámolják.

2018.12.02. 20:17:56

@Magyar Közöny: +1 Pontosan. És ezt eddig is (szinte biztosan) tudtuk.

Emílió 2018.12.02. 21:06:14

@Alex8610: Én Real szurkoló vagyok, és szoktam más szurkolói oldalakat is olvasgatni. Viszont nem értünk egyet, sem abban, hogy Cr egyedül vitte a Realt a hátán, sem abban, hogy neki adtam volna ezt a díjat, ha még mindig madridi csapattag lenne, sem abban, hogy Modric érdemtelenül kapná meg, mint anno (2010) Messi Sneijder helyett. Ezt a díjat a France Footbal már ismét önállóan adja, tehát a korrupció, vagy a Perez-féle befolyás sem hiszem, hogy egy francia szaklapban jelen lenne, akárcsak a Fifa, vagy Uefa befolyása. Sőt, talán végre(pl.2010-el szemben) olyan játékos kapja, aki teljesítmény alapon juthat hozzá. Egyedül Grizmann lehet berágva, de nem úgy, hogy meg sem jelenik... Ez gyerekes viselkedés mind az ő részéről, mind Cr részéről... Ha Luka nem ilyen szezont produkált volna a Realban, akkor Cr sem emelhette volna fel májusban a Bl-serleget. A Juvet sem egyedül alkotja, hanem kellenek neki azok a játékostársak akik kiszolgálják.. Nem kötözködni szerettem volna, csak gondoltam, ha már Realos véleményre voltál kíváncsi, írok.. Üdv.

Drotkoszoru 2018.12.02. 22:53:14

@venember83: Azt azért érdemes tudni az Aranylabdáról, hogy 2009-ig a France Football önállóan adta át az Aranylabdát, majd 2010-től 2015-ig összevonták a FIFA év játékosa díjával, ahol már nem csak az újságírók szavazhattak, hanem a szövetségi kapitányok, válogatott csapatkapitányok is (ez önmagában jól hangzik, de hozzátartozik az igazsághoz, hogy jelenleg 211 tagországa van a FIFA-nak. El lehet képzelni, hogy milyen eldugott, isten háta mögötti szigetekről is szavazhattak, akiknek közük nincs kb. a labdarúgáshoz). 2016-tól pedig ismét egyedül viszi a France Football ezt a díjat. Nem mondom, hogy 2009-ig hibátlanul működött, mindig az adott év legjobbja kapta az Aranylabdát, de többnyire azért szakmai szempontok döntöttek és nagyrészt megérdemelték a győztesek az elismerést. Az Aranylabda 2010-től vált főleg nevetségessé, mikor a FIFA "rátette" erre is a kezét. Kb. akkortól vált fontosabbá a média hype és a marketing, mint a valós teljesítmény. Kevesen tudják, de 2010-ben például Sneijder, 2013-ban pedig Ribery nyerte volna az Aranylabdát az újságírók szavazatai alapján. Legalábbis a régi rendszer szerint, mert közben ugye összevonták a FIFA díjjal; a szövetségi kapitányok és a válogatott csapatkapitányok szavazatai pedig megfordították az állást, így nyert 2010-ben Messi, 2013-ban pedig Ronaldo. Bízom azért benne, hogy idővel ismét visszanyeri értékét ez az Aranylabda bohóckodás, azáltal, hogy 2016-ban visszakerült a France Football-hoz.

@Juventino86: "Különösen Messi 2010-es aranylabdája volt botrányos, abban az évben semmit nem csinált, és a VB-n is leszerepelt."
A 2010-es naptári évben Messi 54 tétmeccsen játszott a Barcelonában, amiken 58 gólt szerzett, egy "raklapnyi" gólpassz mellett. Azért az erős, hogy semmit sem csinált abban az évben, és mondom ezt úgy, hogy nálam is Sneijder kapta volna azt az Aranylabdát.

@Rikoo: "Ha jól tudom ez egy egyéni díj és nem az számít, hogy ki mit nyert."
Elméletben igazad van, a gyakorlatban viszont nem lehet teljesen kiiktatni a csapatcímeket sem az ilyen szavazásoknál. Sarkított példa lesz, de azért szemléltetésnek megteszi: ha egy játékos gólkirály lesz a Serie A-ban, de a csapata kiesik az első osztályból, akkor a csatár góljai gyakorlatilag semmit sem értek. Gól és gól között is hatalmas különbség van, nem mindegyik bír ugyanakkora jelentőséggel. Egy vb vagy BL-döntőn lőtt győztes gól, esetleg parádés játék lényegesen értékesebb, mint egy mezei bajnokin szerzett mesterhármas. Lőheti az adott játékos a legtöbb gólt, adhatja a legtöbb gólpasszt, kulcspasszt, csinálhatja a legtöbb sikeres cselt az adott naptári évben; ha a sorsdöntő BL és vb meccsen (azaz amikor a leginkább kellene) csődöt mond, illetve a klubcsapatával és a válogatottjával sem tud elhódítani egyetlen trófeát sem, akkor nehéz Aranylabdát nyerni; még akkor is, ha maga a játékos egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott. Ez korábban is így volt, nem lehet teljesen elvonatkoztatni a csapatsikerektől. Persze előfordul olyan is, hogy egy vb győztes válogatottból vagy BL győztes klubcsapatból senki sem emelkedett ki különösebben, mert tényleg annyira csapatként nyerték meg, mindenki ugyanúgy hozzátette a magáét (pl. a 2014-es vb győztes német válogatottból én sem tudtam volna olyan játékost mondani, aki egyértelműen megérdemelte volna az Aranylabdát); de ez azért ritkább eset.

@babo0410: Messi és Ronaldo védelmébe: azért teljesen nem állja meg a helyét, amit írsz. Ronaldo 4 vb meccsen 4 gólt lőtt, a spanyolok ellen mesterhármassal nyitott, Marokkó ellen pedig győztes gólt szerzett. Az Uruguay elleni nyolcaddöntős vereség során valóban gyengébb volt, de még így is 7,73-as osztályzatot kapott átlagban a whoscored-on a 4 találkozó során. Messi pedig 4 meccsen lőtt 1 gólt, adott 2 gólpasszt és 7,87-es osztályzattal zárt. A Nigéria elleni sorsdöntő csoportmeccsen a meccs emberének választották, a későbbi győztes franciák elleni nyolcaddöntős vereség során pedig 2 gólpasszt osztott ki. A legkevésbé sem rajta múlt az argentinok búcsúja, sőt: gyakorlatilag egyedül lőtte ki albiceleste a világbajnokságra (aki követte a selejtezőket, az tudja, hogy miről beszélek). Ha CSAK az egyéni teljesítményeket nézzük, akkor Messinek és CR-nek is ott lenne a helye a legjobb 3-ban (nyugodtan meg lehet nézni, hogy hány gólt lőttek és hány gólpasszt adtak 2018-ban; bár mint fentebb írtam: nem csak ez számít). "Pontosabban a 2017/18-as idény ami számít az aranylabdánál. Illetve azt is teljesen beleszámolják." Pont ez a baj, hogy elvileg naptári évet néznek, nem szezont. Én már évek óta mondom, hogy baromság decemberben vagy januárban odaadni az Aranylabdát, mert az őszi szezon is "torzíthat" a megítélésen, holott ősszel nem lehet egyetlen jelentősebb trófeát sem nyerni (max. klub vb-t decemberben, de most pl. az is kiesik, mert már holnap megkapja Modric a "lasztit"). Szezon végén kellene kiosztani ezt a díjat, július, augusztus környékén, mikor már véget érnek a bajnokságok, a BL, meg a vb/Eb/Copa America is.

Alex8610 2018.12.03. 07:28:49

@Emílió: Hali! Először is köszönöm hogy vetted a fáradságot és írtál a kommentemre most már legalább egy Real szurolkolo véleményèt láttam :) A hozzaszolasodra annyit hogy elfogadom hogy te Modricnak adtad volna meg akkor is ha CR nálatok lenne de nem vagyok biztos benne hogy a többség így gondolja mint te ráadásul az idei Realt nézve nagyon is hiányzik Ronaldo onnan jelenleg talán jobban mint Zidane.Szerintem ő lélektanilag is nagyon fontos volt nektek nem csak a góljai miatt de ezt te biztos jobban láttad/latod.Perezzel kapcsolatban annyit hogy ha felreteszunk minden egyebet azért az beszédes hogy ilyen szezon után Ronaldo meg a dobogóra sem fér fel.Es példának okert akik szavaznak pl az újságírókat meg lehet győzni...Üdv!

JuventusFanatikus 2018.12.03. 13:11:56

Sky Italia: Kiszivárgott, hogy Modrić nyerte az Aranylabdát, CR második, Griezmann a harmadik.

Ez már inkább reális eredmény lenne.

Rivendell 2018.12.03. 13:41:12

Grizi,hogy jön képbe? kizúgtak a BL csoportból is,EL-t így hogy vegyük már figyelembe?:-DDD a saját csoportjában lett 3. a csapatával,bajnokságot se nyert,részemről vicc,hogy ő szóba jöhet?

2018.12.03. 14:04:18

@JuventusFanatikus: Kiszivárgott...jó vicc. :-D Már Ronaldo eligazolásakor is lehetett tudni. :-( Talán még a sorrendet is...

JuventusFanatikus 2018.12.03. 18:03:31

@Dr. Grant: Azért nem feltétlenül. Az nagyon valószínű volt, hogy CR nem kap lasztit, de manapság már nem is sorolták a TOP 3 közé, inkább Mbappét és Varanet. Ez a TOP 3 inkább reálisabb, sőt, talán még igazságosnak (?) is mondhatnám.

2018.12.03. 19:42:27

@JuventusFanatikus: Ha ez az igazságról szólna, akkor Buffonnak is lenne már legalább 2 aranylabdája. Meg Iniestának pl. Ráadásul Ronaldo még mindig f**ssa a gólokat.
És ha az ember valószínűnek érez valamit nyáron, ami valósággá válik gyenge fél év múlva, azt nem is nagyon lehetne máshogy nevezni.

JuventusFanatikus 2018.12.03. 20:31:39

@Dr. Grant: Na, de érted mire gondoltam:) Akkor mondom úgy, hogy ez egy aránylag reális végeredmény lenne. Az, hogy Ronaldo mit csinál, az nem szabadna, hogy beleszámítson. Ez a tavalyi szezonra vonatkozik, ami most van, az nem számít.
Még mennyi klasszis kaphatott volna... Pirlo, Del Piero, Totti stb... csak hát akkor tele volt klasszisokkal a labdarúgás. Mondom úgy, hogy én nem láthattam az igazi játékosok nagy részét, erről Ti többet tudnátok mesélni:) Például egy Modrić kinek a szintjét ütötte meg? Tudom nehéz kérdés elsőre, mivel a labdarúgás sokat változott.

2018.12.03. 21:26:07

@JuventusFanatikus: Persze, értem. :-) De épp emiatt írtam, hogy szerintem az eddigi versenyeket figyelembe véve nem reálisabb Modric aranylabdája, mint Buffoné lett volna pár éve, vagy Iniestáé, de akár írhattam volna korábban akár Del Pierot is. Nem azt mondom, hogy érdemtelen lenne Modric elsősége, hanem hogy vagy idén sem neki kellene nyernie, vagy az előző években is már rég meg kellett volna szakadnia a Messi, majd Ronaldo hegemóniának.

del pipi 2018.12.04. 05:18:32

@Dr. Grant: szerintem a tavalyi évben nem volt sok nagyon kiemelkedő játékos azaz hogy mindenki egyformán jó volt és ezért a real-lobbit leszámítva nálam ez így passzol, talán én még a Salah-t emelném ki ott voltak extra teljesítmények .@JuventusFanatikus: igen én tudok mesélni nagy mesemondó vagyok szóval normális esetben ADP megkapta volna csak jött a súlyos térd sérülés. és tényleg nehezített pálya volt, nem sorolnám fel kik játszottak akkor abban az időben.

Drotkoszoru 2018.12.04. 16:06:39

@JuventusFanatikus: "Az, hogy Ronaldo mit csinál, az nem szabadna, hogy beleszámítson. Ez a tavalyi szezonra vonatkozik, ami most van, az nem számít."

Pont ez a baj, hogy az Aranylabdánál elvileg naptári évet néznek, nem szezont, így elméletileg az őszi teljesítményt is bele kellene számolni. Mint fentebb levezettem: ezért lenne szerencsésebb az Aranylabdát már júliusban, legkésőbb augusztusban odaadni. Addigra véget érnek a bajnokságok, Bl, El, vb, Eb, Copa America, stb.; de még nem kezdődik el a top bajnokságok következő szezonja, így nem torzítja a szavazást az őszi teljesítmény. De ezt már vagy 15 éve is így gondoltam. Most se lett volna ekkora vita körülötte, ha a vb után 2 héttel odaadják Modricnak. Így viszont, hogy látjuk hétről-hétre, hogy mire megy a Real és a horvát CR nélkül, emellett a Juve és a portugál mennyire szárnyal; joggal fogalmazódik meg az ember fejében, hogy tényleg Modric volt-e a kulcs a Real és a horvát válogatott szereplésében?

"Például egy Modrić kinek a szintjét ütötte meg? Tudom nehéz kérdés elsőre, mivel a labdarúgás sokat változott."

Valóban sokat változott a labdarúgás, ennek ellenére nekem egyértelmű véleményem van erről a témáról. Szerintem a labdarúgás színvonala sokat esett a 90-es évek második-, de még a 2000-es évek első feléhez viszonyítva is. Nem elvéve Messi és CR érdemét (mert valóban nagyszerű labdarúgók), de az hogy az elmúlt 10 évben ennyire ki tudtak emelkedni a mezőnyből, az valahol a többiek kritikája is. A 90-es évek második felében hemzsegtek a világklasszisok, még egy Bologna szintű csapatban is megfordult egy bizonyos Roberto Baggio. Ma már ez elképzelhetetlen lenne. Ahogy akkoriban elképzelhetetlen lett volna, hogy 2 játékos "kisajátítsa" magának ezt a díjat (abban a mezőnyben képtelenség lett volna bárkinek is 5 Aranylabdát nyernie). Mindezt úgy mondom, hogy 30 évesen azért nem vagyok annyira öreg, hogy nosztalgikusan a múltba révedjek, mint egy nyugdíjas, mondván: "bezzeg régen minden sokkal jobb volt". Hogy Modric kinek a szintjét ütötte volna meg? Nehéz konkrét játékost megnevezni, de az bizonyos (legalábbis számomra), hogy a horvát "tucatjátékosnak" számított volna abban az időben. Ha már hasonlattal kellene kifejeznem (bár nem teljesen ugyanaz a poszt, játékstílus): akkoriban imádtam Davids játékát, tényleg világklasszis labdarúgó volt, szerintem jobb játékos is volt, mint Modric. Ennek ellenére a hollandnak esélye sem volt az Aranylabda közelébe kerülni, mert olyan brutál erős volt az akkori mezőny. Ezzel gyakorlatilag meg is válaszoltam, hogy Modric nem nyerhette volna el 15-20 évvel korábban ezt a díjat. Félreértés ne essék: én bírom Modricot, szimpatikus játékos és ember, a legkevésbé sem sajnálom tőle ezt az elismerést. A játékát is sokra tartom és elismerem; ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy 2018-ban valóban ő volt a legjobb. Ő maga is produkált már szerintem sokkal jobb szezonokat/éveket.

@Dr. Grant: "Nem azt mondom, hogy érdemtelen lenne Modric elsősége, hanem hogy vagy idén sem neki kellene nyernie, vagy az előző években is már rég meg kellett volna szakadnia a Messi, majd Ronaldo hegemóniának."
Fentebb ezt is leírtam (bár megértem, ha nincs valakinek kapacitása végigolvasni a terjedelem miatt :D ). A France Football 2009-ig önállóan osztotta ki az Aranylabdát (az újságírók szavazatai alapján), 2010-ben viszont összevonták ezt a FIFA év játékosa díjával, ahol a szövetségi kapitányok és a válogatott csapatkapitányok is szavazhattak (1/3 rész: újságírók, 1/3 rész: szövetségi kapitányok 1/3 rész: csapatkapitányok). Ez tartott egészen 2015-ig, majd 2016 óta újra egyedül a France Football osztja ki, az újságírók szavazatai alapján. A régi rendszerben 2010-ben Sneijder, 2013-ban pedig Ribery kapta volna az Aranylabdát, az újságírók szavazatai alapján; de ugye a szövetségi kapitányok és a csapatkapitányok szavazatai megfordították a végeredményt. Magyarán ez a hegemónia ki sem alakult volna, ha a FIFA nem vonja össze 2010-ben ezt a két díjat és végig a France Footballnál marad.

JuventusFanatikus 2018.12.04. 17:23:01

@Drotkoszoru: "a horvát "tucatjátékosnak" számított volna abban az időben."

Már meg is kaptam ezzel a választ. Nálam kétség nélkül Modrić egy zseni, de a mai labdarúgásban inkább Iniesta hasonlít rá. De például a horvát sokkal inkább hasznosabbnak tartom, mivel talán univerzálisabb, védekezésben is lehet rá számítani. Jó, persze ezt azért látom így, mert a fénykorában lévő Iniestát nem láthattam olyan szemmel. Arról nem is beszélve, hogy Andrés a válogatottban és a Barcelonában is ugyanazt a stílust képviselte, míg Luka esetében a Horvát válogatott és a Real más stílust képvisel.
Érdekes dolog, hogy Griezmannt senki nem említi meg, aki nálam a VB játékosa volt. Irányított, gólt lőtt, támadott, védekezett, ő volt maga a Francia válogatott, míg a horvát csapatból senkit nem tudnék kiemelni, annyira egybe voltak. Ugyanolyan jó volt Modrić, Rakitić, Mandžukić, Vida, Vrsaljko, Brozović stb... Ezek mellett kiváló szezonja volt, elég megnézni a statokat.
Igazából az, hogy Luka megnyerte az Aranylabdát, nagyon jót tesz a Labdarúgásnak. A fiatalok láthatják, hogy nem csak Messi és CR tud nyerni, nekik is megvan az esélyük.
CR7 szétfogja hajtani magát, hogy visszanyerje a címet ( szerintem lefőtt neki a kávé, Olaszországban nem fog annyi gólt lőni), és "igazságos" dolog lett, hogy CR és Leo is ugyanannyi lasztit nyert, nem dőlt el ilyen esetben, hogy ki a jobb. Nem mellesleg, végre egy irányító nyert, nem egy csatár.

2018.12.04. 17:38:44

@Drotkoszoru: Sorry, de ezt @JuventusFanatikus: kollégának írtam, reagálva a kommentjére. Ez nem jelenti nálam azt, hogy a Tiédet nem olvastam volna el. :-P
Amit írsz, az egyébként elméletben teljesen igaz (ha csak a matekot nézzük). De az élet valahogy olyan, mint egy gyenge képességű iskolai osztály, akinek egy fajta puskája van. Hiába kapnak más feladatot, az alapján puskáznak és írják be a végeredményt. És mi meg csodálkoznánk, hogy mégis ugyanaz az eredmény jött ki, pedig más volt a feladat...
Visszakanyarodva Ronaldoékhoz. Egészen biztos vagyok benne, hogy Perezék valahogy akkor is kihozták volna ezt az eredményt. Még talán jó is nekik, hogy így lehet hivatkozni arra, hogy "de hát amúgy más nyert volna, tiszta az egész". :-) Én nem most léptem le a falvédőről. Remélem Te sem.

2018.12.04. 17:40:15

@JuventusFanatikus: Nedved pl. szerintem bőven jobb volt nála.

2018.12.04. 17:44:41

@Drotkoszoru: Ja és természetesen az életben a "gyenge képességű osztály" magától értetődően megkapja az 5-öst, akármit is ír. Ez kimaradt. :-D

Drotkoszoru 2018.12.04. 18:51:49

@JuventusFanatikus: A "tucatjátékos" talán erős, de nem számított volna kiemelkedő egyéniségnek akkoriban, az fix.
@Dr. Grant: A Perezes részt adom. Valószínűleg, ha CR nem igazol el Madridból vagy ne adj Isten, Modric került volna hozzánk nyáron helyette, akkor most nem a horvát kapta volna az Aranylabdát. Ettől függetlenül a FIFA-t még mindig korruptabbnak, megvesztegethetőbbnek tartom, mint a France Footballt. Nyilván ezt már sose tudjuk meg, de szerintem (és ezt továbbra is tartom) 2010-ben nem Messi, 2013-ban pedig nem CR kapta volna ezt az elismerést, ha nem üti bele az orrát a FIFA.

2018.12.04. 19:03:26

@Drotkoszoru: Sajnos szerintem "egykutya" a kettő. :-(

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (916) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9917) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4142) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4172) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása