Beharangozó: Fiorentina elleni meccs

fiorentina_logo.pngA Juventus egy rangadóra készül, mivel egyik riválisával, a Fiorentinával fog megütközni szombaton, a Stadio Artemio Franchi gyepén. A mérkőzés 18 órakkor kezdődik, mikor Daniele Orsato a sípjába fúj.

A Violák elég gyengén teljesítenek az idei évadban, mivel csak a kilencedik pozíciót töltik be a tabellán, tizennyolc ponttal a zsebben. Négy alkalommal hagyták el győztesen a pályát, hatszor csak egy pontot gyűjtöttek be, háromszor pedig elvesztették a meccset. Eddig egyetlen egy rangadót sem tudtak megnyerni, kikaptak az Intertől, a Napolitól és a Laziótól is. Sőt, most igencsak rossz szériába kerültek, sorozatban öt mérkőzésükön döntetlen született.

A tavalyi szezonban kétszer találkozott a két együttes, mindkét meccs Bianconeri győzelemmel ért véget. Az első meccsen Mario Mandžukić  góljával tudott nyerni az olasz rekordbajnok, úgy, hogy gólt nem kapott. A második összecsapáson már két góllal tudott nyerni, Buffon hálója pedig érintetlen maradt. A gólszerzők Federico Bernardeschi és Gonzalo Higuaín voltak.

Firenzében is megvolt a nyári játékos mozgás, nem is akármilyen:

A kapuba leigazolták az egyik legtehetségesebb kapuspalántát, Alban Lafontot, akiért 8,5 millió eurót fizettek.

A középpályára kölcsön leigazolták Gersont, a Roma középpályását, aki kölcsön érkezett.

A támadókat is igazolt a firenzei klub, például Marko Pjacát, aki kölcsön, két millió euróért erősíti a Lilákat. Kevin Mirallas is kölcsön került Firenzébe, míg Dušan Vlahović, a nagy potenciállal rendelkező szerb befejező csatár 1,5 millióért igazolták le.

A friss igazolások mellett olyan játékosok játékjogát véglegesítették, mint Germán Pezzella, Cristiano Biraghi, vagy Riccardo Saponara.

A kapuból távozott Marco Sportiello, akinek lejárt a kölcsönszerződése.

A védelemben már nem bevehető Bruno Gaspar, aki a Sportinghoz igazolt 4,5 millióért cserébe, és Nenad Tomović, aki 2 millióért a Chievo Verona csapatát erősíti.

Az első számú csapatkapitány, Milan Badelj, ingyen a Lazio együttesét választotta, míg Carlos Sánchez a West Ham csapatába igazolt, 4,45 millió euró fejébe.

A Milantól 22 millió eurót kapott a firenzei egylet Nikola Kalinićért, Khouma Babacarért 9 millió eurót, míg Ante Rebić 2 millióért lett az Eintracht Franfurt játékos.

A Fiorentina ellen már valószínűleg bevethető állapotban lesz Emre Can, és Federico Bernardeschi is. Alex Sandro játéka kissé kérdéses lesz, ezért könnyen előfordulhat, hogy Cancelo, vagy De Sciglio fog azon a poszton játszani, nem hinném, hogy Spinazzola játéklehetőséghez jut. Én így állítanám fel a Bianconerit:

4-3-3: Szczęsny - De Sciglio, Bonucci, Rugani, Cancelo - Bentancur, Pjanić, Matuidi - Douglas Costa, Mandžukić, Ronaldo

A frissen felépült játékosokat pihentetném, ahogy Alex Sandronak is jó lenne, ha nem sérülne megint rá. A Cancelo - De Sciglio páros akár helycseréket is vihetne végbe, mivel jó lenne, ha a portugál nem mást fogna, mint Federico Chiesát. Ennek a fő oka, hogy az olasz kivételes gyorsasággal rendelkezik, Cancelo pedig simán felveszi vele a versenyt. Chiellini kiérdemelte a pihenést, szerintem Rugani, vagy Benatia is feltudja venni a versenyt Simeonéval, aki nem éppen fut jó szezont. Douglas Costa szerephez juthat, mivel jó játékot mutatott az utóbbi időben, kiérdemli a játéklehetőséget. Dybala kicsit leülhetne a padra, hogy kicsit összekapja magát, mivel kedden gyenge volt, míg más játékos jobb teljesítményt nyújtott. A horvát - portugál duót vétek volna megbontani, érzik egymást, és jól is játszanak. Valószínűleg 4-3-3-as felállásban fog játszani az ellenfél is, két stabil szélső védővel. Egyik az olasz válogatott Cristiano Biraghi, míg másik egy középhátvéd, a tehetséges Nikola Milenković. A támadást középen próbálnám erőltetni, esetleg kontratámadáskor megiramodni a szélen. A Fiorentina támadásaitól nem kell annyira tartani, ellentétben a múlt évekkel. Mindent elmond, hogy a középpályás Marco Benassi a házi gólkirály, akit Jordan Veretout követ. Ez igencsak meglepő, mivel technikás és eredményes támadásokat szokhattunk meg a firenzeiektől.

Az ellenfél rossz sorozata szerintem megszakad, és egy vereséget is elkönyvelhetnek. Nem hinném, hogy olyan egyszerű meccset láthatunk, végülis Firenzébe játszunk, az ellenfél pedig felszívja magát, mi pedig nem brillírozunk mostanában. Tippem: 0:1

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1814404628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

CamPIPIone 2018.12.01. 11:07:45

Parázs mecsre számítok. Szerintem a döntetlenre is esély akad.

JuventusFanatikus 2018.12.01. 11:13:09

Várható kezdő Agresti szerint:
4-3-1-2 Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, De Sciglio - Cuadrado, Bentancur, Matuidi - Dybala - Mandžukić, Ronaldo

venember83 2018.12.01. 11:52:06

@JuventusFanatikus: így van, kár túl nagy terhet rakni Rugani vállára. Fiatal még, ráér.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9908) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4137) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása