Allegri: „Dybala nagyon fontos számunkra”

allegri_massimiliano_sajto_7.jpgMassimiliano Allegri nehéz meccsre számít a Fiorentina ellen, hiszen egy Fiorentina - Juventus meccs sosem egyszerű, ráadásul a hazai csapat a teljes város támogatását élvezi.

„Nem annyira az oroszlán barlangjáról van szó, inkább egyszerűen egy nehéz meccs lesz, mivel a Fiorentina jó csapat. Jó edzővel rendelkeznek, illetve jól teljesítő erős játékosokkal. Otthon még nem volt vesztes meccsük, mindazonáltal 14 gólt lőttek és csak 3 gólt kaptak, számukra pedig ez talán az év legfontosabb meccse.

Nekünk inkább hasonlítani fog egy szokványos meccsre, hiszen olyan csapattal nézünk majd szembe, amelyik mindent meg fog tenni a győzelemért, azonban ettől még fontos mérkőzés lesz számunkra a holnapi, mivel az első három helyezett mindegyike nehéz csapatok ellen játszanak idegenben ebben a fordulóban.

Továbbá egy hosszú meccs lesz, mivel a firenzei meccsek végtelennek tűnnek, a csapatot pedig az egész város a hátára veszi és motiválja. Ugyanazzal a lelkesedéssel kell rendelkeznünk, játékunkat pedig tartás és kiváló technika kell, hogy jellemezze.

Amikor áprilishoz érkezünk, el tudjuk majd mondani, hogy melyik hónap a legnehezebb, de most inkább gondoljunk a holnapra, majd pénteken egy újabb rangadó következik az Inter ellen.

Ezt követően Svájcban az a feladatunk, hogy megszerezzük a BL-csoport első helyét, mivel ebben a szakaszban ez fontosságot nyer. Aztán következnek a további meccsek.

A legfontosabb számunkra most a firenzei meccs, mivel a meccs nehézségeket tartogat, és a légkör is az ellenfelet segíti majd. A Juventus számára mindig nehéz meccsek vártak Firenzében.”

Ezt követően a mester beszélt a holnapi kezdőcsapatról, és Rodrigo Bentancurral kezdte a sort.

„Még van benne néhány meccs, és holnap játszani fog, aztán meglátjuk, hogy mi a helyzet Miralem Pjanić és Blaise Matuidi kapcsán. A jobb oldalon Juan Cuadrado léphet pályára. Látni szeretném, hogy ki épült fel, mivel kedden a BL-ben kemény meccsünk volt. Federico Bernardeschi visszatért, Mattia De Sciglio is bevethető.

Alex Sandro helyzete nem egyszerű, Sami Khedira nem léphet pályára. Emre Can edzett valamennyit a kerettel tegnap, ezért meglátjuk, hogy a padra leülhet-e. A jövő héttől intenzívebb edzések várnak rá, és az Inter ellen már elérhető lehet.

Nem hiszem, hogy ugyanaz a csapat játszik majd, mint a Valencia ellen, mivel szombat-kedd-szombat ritmusban játszottunk. A meccs után lesz egy hetünk az energiaszintünk feltöltésére.

Ez nem jelenti azt, hogy akik holnap padon lesznek, azok az egész meccset ott fogják tölteni, de lehetnek változások a csapatban. Meglehet, hogy Leonardo Bonucci, Mario Mandžukić vagy Miralem Pjanić lesz az, aki pihen. Meglátjuk.

A középpályán nem sok opció áll rendelkezésre, annyit tehetek, hogy valakit kiemelek. Hátul jól állunk, mivel Daniele Rugani jól játszott a SPAL ellen, míg Medhi Benatia jó meccset hozott az AC Milan ellen. Olykor szeretek rövidebb pihenőt adni Giorgio Chiellininek, Leo is sokat játszott mostanában, így holnap pihenhet. Az a fontos, hogy tisztában legyünk a meccs által támasztott kihívásokkal. Szép nap lesz a sport és a futball számára, mivel mindig csodálatos Firenzében egy csodálatos nézősereg előtt pályára lépni.

Cristiano Ronaldo és Mario Mandžukić jól teljesített kedden. Mellettük azonban Paulo Dybala is, aki kevesebb gólt szerez, azonban jól összeköti a játékost, és sokszor nehéz helyzetekből húzza ki a csapatot, mivel nagyon technikás futballista. Sokat fejlődik ebben a tekintetben, és nagyon fontos játékosa a csapatnak.

Egyszerűen a jellemzők döntenek. Cristiano Ronaldónak és Mario Mandžukićnak előrébb van szüksége helye, majd egy harmadik játékosnak az általuk elhagyott helyre, ez pedig lehet Paulo vagy egy középpályás.

Ami a fejlődését illeti, mindig azt mondtam, hogy igazi mindenessé kell válnia adott meccseken. Nem lő annyi gólt, mint tavaly, de a csapatjáték tekintetében nélkülözhetetlen. Nem arról van szó, hogy változott volna a szerepköre, egyszerűen arról van szó, hogy a múltban egy csatárral játszottunk, aki Gonzalo Higuaín volt. Most két csatárunk van elöl, és két ilyen csatár mellett természetes, hogy szükség van egy olyan játékosra, aki összekapcsolja a sorokat.

Paulo mindig ugyanúgy játszik, de most plusz egy csatárunk van, és eggyel kevesebb játékos a középpályán. Ezen kívül pedig Cristiano Ronaldo a jellemzői miatt másképp kerül a kapu elé.”

Idén meccsek lesznek karácsony környékén, ezért felmerül a kérdés, hogy mennyire lesz nehéz a csapatmorált fenntartani az ünnepi időszakban.

„Ami kicsit furcsa lesz, az a december 26-i bergamói meccs. 24-én és 25-én is edzésünk lesz, ezért megpróbálunk majd minél kevesebbet enni ezeken a napokon. Ráadásul Bergamóban hideg lesz december 26-án, és jó lenne nem tömött pulykaként pályára lépni, jó lenne ezt a saját egészségünk miatt elkerülni. Azonban előtte még rendeznünk kell az Inter, Fiorentina és Torino elleni meccseket, amik mindig bonyolultak.”

A mestert ezt követően arról kérdezték, hogy nem kellene-e csapata hatékonyabb legyen a kapu előtt.

„Nem hiszem, hogy hatékonyságról vagy gyakorlatiasságról lenne szó. Szerintem nekünk van a legjobb támadó részlegünk a bajnokságban. Eddig nem sikerült 4-0-ra nyernünk, ha ez tekinthető tökéletességnek. Ezen kívül tökéletesség nem létezik, és nem is igen érdekel.

A csapatnak továbbra is fejlődnie kell, mert emelnünk kell a szintet, napról napra, és mindegyikünknek többet kell követelnie magától, mivel nem lehet cél egy adott szint tartása, mivel így az ember csak egyre gyengül.

Javulnunk kell, és tudnunk kell, hogy mindeddig semmit sem értünk el. Aztán az igazság majd később kiderül. A scudettót májusban lehet megnyerni, a Bajnokok Ligáját pedig júniusban. Folytatnunk kell a menetelést kiegyensúlyozott módon, nem ragadtathatjuk el magunkat az eredmények alapján. Márciusban a lehető legjobb fizikai állapotban kell lennünk, illetve mindenekelőtt a lehető legjobb mentális állapotban.

Mindannyian tudjuk, hogy a Napoli és az Inter mindig ellenfelet jelent, és még játszanunk kell kétszer az Inter, s egyszer a Napoli ellen. Nagy különbség van három pont és egy pont között, és ezekben a pillanatokban lehet eldobni az előnyt. Dolgozunk, és tisztában vagyunk azzal, hogy holnap nehéz forduló vár ránk, mivel mi, a Napoli és az Inter is nehéz meccsre számíthat.

Aztán fontos lesz a következő meccs is, mivel a bajnoki cím begyűjtéséhez elengedhetetlen adott számú győzelem megszerzése. A célunk az, hogy vezessük a tabellát december 29-én, remélhetőleg jelentős pontelőnnyel.”

Az elmúlt időszakban fontos téma lett a nézőtérről érkező sértegetések kérdése, holnap pedig a Juventus minden bizonnyal elég ellenséges légkörben fog részesülni.

„Ez olyan dolog, ami általánosan megtalálható egész Olaszországban. Szót emelt ezzel kapcsolatban Carlo Ancelotti, szót emeltem erről én, illetve egyéb edzők is. Ez sportügyi nevelés kérdése. A sport általános tekintetben csodálatos, a futball még inkább, hiszen több millió emberhez jut el. A verseny alapvető fontosságú, de egészséges rivalitás kell, és ebben a tekintetben javulnunk kell Olaszországban.

Helyes dolog a saját csapatot éltetni, a srácoknak pedig szükségük van a drukkolásra, de minden egyebet másképp kell kiélni. Talán lassan eljutunk a megfelelő szakaszba, határozottan javult a helyzet, de szabályokra van szükség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9414406052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.11.30. 18:17:35

Egyet nem értek...miért kell egy technikás támadóból igazi mindenessé válni?! Dybala a mindenes,gyakorlatilag el is mondott mindent azzal kapcsolatban,hogy miért nem ló annyi gólt Dybala,amennyit mi várunk tőle. Egyszerűen most ez a felállás,Mandzu és CR lövik az ő góljait,mert erőfoci van,ezt CR esetében meg is értem,de szerintem Mandzukicsnál jobb csatár Dybala,Dybalánál pedig például Bernardeschi sokkal jobb mindenes!

Rikoo 2018.11.30. 18:23:49

Így már sokkal érthetőbb mi az elvárás Dybalatól!

Juvegaspy 2018.11.30. 18:58:54

@fire06: csatar poszton Dybalaval az a baj hogy kb olyan gyors mint Mandzsu viszont fizikai jellemzoit nem erdemes versenyre keltetni a horvattal :)
Szoval sztem jo ott ahol jatszik csak ezt neki is el kell fogadnia s fejlodnie kell.

Il Principino 2018.11.30. 19:00:46

Egy dolog az mit tud egy játékos és mit látnánk szívesen tőlük,a másik meg az,amit Allegri kér tőlük :D
Dybala,Pjanic....

venember83 2018.11.30. 21:40:42

Ennyien elolvastátok a cikket? Meglepő. Főleg az, hogy nem pusztultatok közben éhen, és tudtatok utána még kommentelni.

Juvetto 2018.11.30. 23:00:23

@venember83: :D Én még csak ott tartok, hogy Svájcban mi lesz a feladatunk, de két csirkecombot már bevertem. :D Köszi az irományt, persze, hogy elolvassuk! ;)

Csak ne csúsznának ennyire az ujjaim a zsírtól...

JuventusFanatikus 2018.11.30. 23:21:38

@venember83: Azt hiszem mire lefordítottad bevágtál egy fél lovat:)
Nagyon szépen köszönjük a fordítást, azért vannak benne érdekes infók.

del pipi 2018.12.01. 07:26:21

én ezt magyarázom sokkal többet melózik a pályán túl sokat védekezik és így Max feláldozza a technikáját amivel valami különlegeset húzhatna tehát még egyszer nincs itt semmi hozzá állásbeli probléma ma ha játszik nézzétek a melót! tisztelettel szeretettel Dybala ügyvédje !

Roland Máté 2018.12.01. 11:08:50

@fire06:
Teljesen megegyezik a véleményünk!

JuventusFanatikus 2018.12.01. 11:09:05

@del pipi: Így igaz, ha Max nem talál, csinál. Ez teljesen rendbe van, mert nem teljesen idegen poszton játszik, megvannak a képességei ehhez a szerephez. Kicsit elveszik a gólerőssége, de a csapatnak szüksége van az ilyen emberre. Idővel Paulo is beleszokik, és megtanulja, hogyan tudjon így is gólerős. Szerintem normális esetben Dybalának nem kell ügyvéd, bizonyít Ő emígy is:) Vannak gyengébb meccsei, de kinek nincs. A MU ellen én is nagyon dühös voltam rá, de el nem adám, tartsuk meg a kincseinket.

Roland Máté 2018.12.01. 11:13:23

@Juvegaspy:
Azért szerintem az elég nagy túlzás, hogy ugyanolyan gyors, mint Mandzsu! De még, ha így is van. Lássuk be, hogy mostanában rengeteget fut Dybala. Ahogy most Allegri is elmondta: védekeznie is kell, és támadnia is.
Én nagyon csípem Mandzsut, tényleg egy nagy harcos, de nekem mostanában már csak egy nagy medve inkább. Alig mozog, alig vesz részt a gyors passzos játékban.
A góljai úgy jönnek, hogy épp ott volt jókor - jó helyen. Fejes, vagy kipattanó.
Azért Dybala ennél tényleg többet tud. Fiatal is még, de így nehéz lesz felnőnie. Nézzük meg a Young Boys ellen nem volt Ronaldo, szabadon játszhatott. A csapat rá játszott: mesterhármas. Én továbbra is szurkolok, hogy szupersztár legyen itt nálunk. Hiszem, hogy megvan benne.

delpi0823 2018.12.01. 12:13:26

Sztem egyesek tul sokat kepzelnek Dybalarol,Costaval sokkal jobban jarnank ha allando kezdo lenne,az argentin egyszeruen tul lassu,a labdakezelesei is neha pocsekak,hat a Ronaldoval valo kapcsolata a palyan meg finoman szolva se mukodik......A viselkedese se megfelelo nagyon sokat durcazik.4 rossz meccsre jut kb egy jo meccse ami finoman szolva se jo.Ami kiveteles benne az a bal laba, ami valoban fantasztikus, igaz mostanaban sajnos abbol se lattunk sokat, mert a lovesei se sikerulnek valami jol, de az vitathatatlan hogy fantasztikus bal laba van.

Rocky80 2018.12.01. 16:35:27

@Roland Máté: azért ne feledjük, a Young Boys ellen volt a mesterhármas...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása