Allegri: „Négy gólt is lőhettünk volna”

allegri_massimiliano_mutogat_2.jpgMassimiliano Allegri szerint a Juventus három vagy négy gólt is szerezhetett volna az első félidőben, de legalább a legkevésbé fontos meccset veszítette el a csapat.

„Csalódást keltő vereség volt a mai, mivel a csapat jól játszott. Javulnunk kell a befejezések tekintetében, mivel soha nem tudjuk lezárni a meccseket, amíg mi irányítjuk azokat.” - mondta Massimiliano Allegri a Sky Sport Italia mikrofonja előtt.

„Tudtuk, hogy Marouane Fellainivel a pályán kerülnünk kell a szabadrúgásokat, de túl gyakran ajándékozzuk meg idén az ellenfelet szabadrúgásokkal.

A Manchester United kizárólag rögzített helyzetekből tudott ma gólt szerezni, mi pedig lehetőségeket adtunk az ellenfélnek.

Mindazonáltal még mindig vezetjük a csoportot. A Manchester United ellen van egy győzelmünk és egy vereségünk, ez végső soron racionális eredmény, hacsak nem nézzük azt, hogyan folyt a játék menete az adott meccseken…

Szerintem hosszú távon ez jót fog tenni nekünk, mivel meg kell tanulnunk, hogy ne aludjunk el ilyen helyzetekben. Láttam, hogy a Manchester United ugyanígy játszott a Premier League-ben a hétvégén, keveset valósított meg 80 percig, aztán nagyon hasonló körülmények között megszerezte a győzelmet.

Ma bebiztosíthattuk volna az első helyet viszonylag korán. Gratulálok a csapatomnak a jó teljesítményért, de a jó teljesítmény a megfelelő eredmény nélkül nem sokat ér.

Cristiano Ronaldo kivételes gólt szerzett, de rengeteg lehetőségünk volt. Ha tényleg mindent megtettünk volna, az első félidőben három vagy négy találatot is jegyezhettünk volna.

A futballban egy csapat nyerhet vagy veszíthet, a jó hír viszont az, hogy a legkevésbé fontos meccset veszítettük el.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9514359367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jack Bauer 24 2018.11.08. 09:19:13

Jókor jött a "felütés". Sem nem használtuk ki a helyzetet, sem nem koncentrált a csapat a végsőkig. Van azért még potenciál a fiúkban!

Alex8610 2018.11.08. 09:37:18

Ahogy tegnap is írtam én egy x-re számítottam de egy vereség is belefert a MU semmit nem valósított meg abból amitől tartottam osztalykulonbseg volt a két csapat között de nem mindig a jobb győz. Ilyen a futball.Engem semmi más nem érdekel csak az hogy a helyzetkihasznalasunk javuljon egy félidő alatt lezarhattuk volna a meccset ehelyett vereség lett a vége.Duhito de ahogy a mester is nyilatkozta semmit nem befolyásol ez az eredmény. Ha egyenes kiesésesben lettünk volna na akkor lett volna ezt nehéz elfogadni.Tavaszig van idő tessék dolgozni.

Flachs 2018.11.08. 09:38:57

Allegri ez mind csak duma. Mert a tàmadó jàtékot vàrjàk el a csapattol de ahogy csekekszik ez nem azt igazolja. Csak ugy megkérdezném hogy mi a francért cserélbe egy veteràn védőt a 83.percben ? Talàn hogy az ellenfelet magunkra huzzuk? Mert màsmire nem volt jo... Ilyen jàtékkal a legjobb 4-ben sem leszünk benne.

Apuleius 2018.11.08. 09:41:30

Az az igazság, hogy a Genoa, az Empoli és a Cagliari elleni meccs után nagyon benne volt a levegőben, hogy jön egy ilyen meccs, amikor a sok elbaltázott helyzet és buta védelmi hiba megbosszulja magát. Nagyon dühítő, hogy egy teljesen alárendelt MU elleni agynonyert meccsen jött a pofon, amikor bebiztosíthattuk volna az első helyet, így meg nagyon észnél kell lenni az utolsó két játéknapon. A botlás ellenére ez egy olyan meccs volt, ami után nem is biztos, hogy egyes játékosokat érdemes lenne elővenni, de nekem nagyon vérszegény és visszafogott volt Alex Sandro, s kifejezetten kezdem azt gondolni, hogy a lengyel már rövid távon sem lesz alkalmas első számú kapusnak. Nem biztos, hogy Perin jobb teljesítményt nyújt majd, de egyelőre nem látom, hogy Szczęsnynek mitől van bérelt helye a kapunkban. Mondjuk Barzagli beállításának sem igazán láttam értelmét.
Nagyon remélem, hogy ez egy jókor jött, kijózanító pofonnak bizonyul majd.

Jamal Jamal 2018.11.08. 09:47:50

"A futballban egy csapat nyerhet vagy veszíthet, a jó hír viszont az, hogy a legkevésbé fontos meccset veszítettük el.”

Nem vagyok a statisztikai adatok embere, de azért jobb lett volna ha biztos és hibátlan továbbjutóként mennek a srácok a NL miatti szünetre a BL meccsek kapcsán.

Ez valahol a csapat tudatába mélyen be van égetve hogy gólt szerezve már csak wellness van.
Ennél még az is jobb lett volna ha Khedirával ikszelünk.

Na elengedtem. A Milan-t kötelező lesz kiütni!
Vagy ott is ez lesz? 80 perc után kapnak hármat?

mrdel 2018.11.08. 09:53:29

Ez nagyon gyenge volt. Flegma pöszmörgés támadásban, buta szabálytalanságok hátul a kiherélt Manchester ellen. Most mindenki szálljon magába. Gyenge!!!444!!!

adi88 2018.11.08. 10:09:35

lőhettünk volna, ha az alibi király dybalat nem hagyod végig a pályán.
Bonuccicska a szokásos gólban azért benne volt, amit a végén művelt meg több mint szánalmas. a pályán kellene vitézkednie nem a lefujás után. ettől még ugyanugy utálja minden ultra.

hameee 2018.11.08. 10:10:18

Kijárt már a saller!Inkább most érkezzen, mint később, amikor nem lehet kiegyenesíteni a dolgokat.
Mindenhonnan tolják, hogy most majd tuti miénk a Bl meg ilyenek. Hát nem baj ha egy kicsit visszacibálják a csapatot a földre.

Ádám.84 2018.11.08. 10:11:08

Meg kell mondanom, hogy most tökéletesen egyetértek Allegrivel. Mindazonáltal ez egy nagyon bosszantó vereség volt, 80 percig köze nem volt a Unitednek a játékhoz.

bianconeri83 2018.11.08. 10:42:35

@mrdel: nem értek egyet, mert a mutatott játék nem volt rossz (pedig ez még közel sem volt 100%-os csapat és teljesítmény), csak a helyzetekből nem lettek gólok, a vége pedig katasztrofálisra sikerült.
Szerintem így kell továbbra is játszani, és akkor max 4-0-nál csúszik be 1-2 buta gól a végén.

steven.h 2018.11.08. 10:43:43

@Apuleius: Egyetértek, idén szerintem nem kezeli jól a kapushelyzetet Allegri, sok blogtárssal ellentétben én Perin-t ugyanolyan szintű kapusnak tartom összességében mint Szczesny-t, van amiben jobb az egyik, van amiben a másik (Perin ügyesebb és magabiztosabb kézzel, Szczesny meg jobb bravúrkapus), ehhez képest az olasz védett 1 meccset, nincs versenyhelyzet, nincs ami motiválja a lengyelt, tavaly ilyenkor szerintem Buffon sokkal kevesebb meccset kapott mint elsőszámú kapus.

rightinthenuts91 2018.11.08. 10:44:42

Legyen ez a meccs egy tanulság az egész idényre. Helyzeteknél pedig ne azon gondolkozzon a csapat, hogy KI szerzi a gólt, hanem menjenek biztosra.

jeneiPALI 2018.11.08. 10:48:42

Megvertük saját magunkat , remélem tanult belole a mr és nem nyul már abl be az öreg barzához, megbontotta ajólmuködö védelmet, dem iért?

2018.11.08. 10:54:06

Nyert meccs után nem kéne már foglalkozni a továbbjutással. Most meg mi van? Ilyen hozzáállással bármikor benne van, h örülünk, ha végül másodikként megyünk tovább...
Csak az a baj, h sosem tanulunk belőle. Mindig csak jön a sok ígérgetős/fogadkozós duma, aztán jön a beégés. Ettől a kerettől sokkal többet várnék.

Juventino86 2018.11.08. 10:58:17

Jó volt a játék, de ennyi helyzetet nem szabad kihagyni. Matuidi is iszonyat buta szabálytalanságot követett el. A lengyel kapusban meg mindig benne van a hiba, én simán adnék lehetőséget Perinnek. És szerintem 2 csatárral kellene játszani, mert Roninak is az fekszik, az utóbbi időben a Realban is ez volt. Elöl Mandzu és Roni, mögöttük Dybala meg irányíthat.

2018.11.08. 11:19:50

Sehol sem voltunk az idegenbeli első félidős teljesítményünktől, de főleg attól a hozzáállástól. Hiába volt pár nagy helyzetünk. Ennél sokkal komolyabb teljesítmény kellene. A labdabirtoklás is romlott. Az nagyon nem tetszik a nyilatkozatban, hogy sokszor elmondja, mennyire jók voltunk. Nem voltunk azért annyira rosszak, de a jó, az nem ilyen.

Túlzások, a csapat indokolatlan mosdatása:
"Gratulálok a csapatomnak a jó teljesítményért..." - Ne túlozzuk el, ezerszer jobb teljesítményt kellene nyújtanunk.
"Csalódást keltő...a csapat jól játszott" - Ugyanez.
"...rengeteg lehetőségünk volt. Ha tényleg mindent megtettünk volna, az első félidőben három vagy négy találatot is jegyezhettünk volna." - Ez is azért túlzás, ez messze volt a rengetegtől.
"...mi irányítjuk azokat" - A tegnapinál jobban kellene irányítani is. Nagyjából, mint M-ben. De ott sem volt meg már a 2. félidőben...

Nem is értem az alábbi (szinte már tiszteletlen) kirohanásokat, lehet, hogy Mou-nak akarja viszonozni a "kedvességét":
"...kizárólag rögzített helyzetekből tudott ma gólt szerezni"
"...hacsak nem nézzük azt, hogyan folyt a játék menete az adott meccseken"

Gabueroo 2018.11.08. 12:08:19

Szczesny sztem 1golba benne volt fixen.
Milan ellen Perint megneznem kicsit pihnejen a Polak. Nem lehet ilyen mukinyul modjara csinalni a kijiveteleket.

Juventino86 2018.11.08. 12:18:03

@Gabueroo: +1. Én is Perint kezdetném a Milan ellen. És könyörgöm, 2 csatáros játék kell!!!!!! Mandzu tudná nyitni a területet Roninak!!!!

epaska 2018.11.08. 12:25:19

Most vagy Allegriben van ennyi, vagy a keretben. Bár szerintem mindkettő közrejátszik. A kp gyenge, khedira harmatgyenge, DS nevetséges, Cuad meg bohóc. A sérültek miatt sajnos nem volt más lehetőség, nagy szükség lesz arra, hogy ne legyenek állandóan sérültjeink, mert az a kupákba fog kerülni. Can, Berna és Cancelo alap kezdő kell, hogy legyenek, máskülönben sok ilyen meccset fogunk még látni. Egyébként remélem, hogy jövőre már nem Allegri ül majd a padon.

Rikoo 2018.11.08. 12:27:40

@epaska: Akkor ki, ha nem ő? Szerintem kitölti a szerződését.
Tőle jobb opció nem nagyon van jelenleg a Juventus számára.
Zidane szerintem elég nagy lutri.

epaska 2018.11.08. 12:34:41

@Rikoo: Szerintem Zidane annyira nem lutri, mint azt sokan állítják. Legalábbis nem nagyobb, mint bárki más. Akárhogy is, a 3 BL cím zsinórban nagyban az ő érdeme is, fullos keret ide vagy oda.

NagyonJuve 2018.11.08. 15:54:30

@Apuleius: pont ma ilyen hasonlón járt az eszem. Tavaj itt volt buffon jobban kellett igyekeznie jobban is védett. Allegri kijelti van első meg második számú kapus nem igyekszik úgy vagy nem is tudom. Mostmár épp itt az ideje kipróbálni perint. Még be sem mutatkozott. Szcsesznyi a romaban kezdő volt elment majd alison berobbant. Mi van ha perin meg itt robbanna be igazán.

Andras74 2018.11.08. 19:35:24

Nem a kapust kéne elővenni, mert a meccs szomorú kulcsa a felesleges szabálytalanság volt. Pogba kifelé vitte a labdát, elég lett volna követni.
Sandro pedig egyre rosszabb. Nem az öngólja miatt. Ez már az okozat volt. Egyszerűen nem is értem, miért fejelt bele? Elment volna keresztbe a labda. Nekem jó ideje lelketlennek tűnik. Cancelóval vagy Bentancurral össze sem lehet hasonlítani az akarását....

2018.11.08. 19:42:27

@epaska: Fáradtság, rossz forma. Ezek adódhatnak még hozzá. A középpályát és Cancelot tekintve is egyetértek, de valószínűleg nem így fog történni...

Vergilius1897 2018.11.08. 20:31:29

@epaska: Amikor a madrid épp összeomlik (most az utolsó két meccset hagyjuk) , a pool zakózik 2-0-ra szerbiában. Bayern kuka, psg is is csak szenved európában. City megy de a kieséses szakaszban rendszerint bukik akkor szerintem jobban meg kellene becsülnünk az edzőnket. Egyelőre Guardiola se ért el sokat a barca óta, nem tartom elképzelhetetlennek, hogy mondjuk egy Zidane ne járna hasonlóan itt. Mindent megnyert, tény és való azt viszont ne felejtsük el, amit már beszéltünk itt is páran, hogy bizony nem egyszer a bíró vagy a szerencse kellett egy-egy továbblépéshez...

alexGicamo 2018.11.09. 03:41:21

@Juventino86: Remélem, ezt Max is így érzi !

Juveing 2018.11.09. 09:19:44

@Dr. Grant:
Valószínűleg ha 3:0-ra nyerünk ezen a meccsen, ugyanezekkel a mutatókkal (kapura lövés 21:9, szöglet 6:3,stb), akkor nem kéred számon Allegrin a nyilatkozatát.
S azért ha őszinte vagy magadhoz,be kell látnod, hogy inkább egy 3:0-nak felelt meg a játék képe, mint 1:2-nek.
Nem azt mondom, hogy örömtáncot kell lejteni egy vereség, főleg egy hajrában- bosszantóan - elbaltázott meccs után, de szerintem Allegri reálisan értékelt.
Elmondta, hogy javulnunk kell a befejezések tekintetében, tudnunk kell lezárni a meccseket és hogy nem sokra megyünk a jó játékkal eredmény nélkül.
Nem kifejezetten a mai nyilatkozat miatt mondom, de Allegri általában is jó látja a csapat teljesítményét és a sikereket is mindig a helyén kezeli, tehát én nem aggódnék a mister fenti elemzése miatt sem :-) Tudja mit kell tenni egy ilyen vereség után...

2018.11.09. 12:13:54

@Juveing: Hát, nem tudom. Lehet. Főleg, hogy ha nyertünk volna, nyilván mindenkinek jobb lenne a "szájíze" így utólag és sok minden felett szemet hunyna. Szokták is mondani, hogy a győzelmet nem kell megmagyarázni, de hiába voltak meg most a helyzetek és hiába a nagy különbség is a 2 csapat között (a MU elég gyenge), de akkor is túldicséri a helyzetet. Messze nem adtunk bele mindent és nekem ez hiányzott legjobban. Sehol sem voltunk attól a hozzáállástól, intenzitástól, amit Manchesterben mutattunk az első félidőben. Azt folyamatosan lehetetlen hozni, de annak a 80%-át szeretném STANDARD látni. Allegri mindig kizárólag a gólokat hiányolja, a játékkal és a hozzáállással legtöbbször elégedett. Ez pl. nagyon sokszor nem reális nála.
Írta is valaki meccs után, hogy várható volt, hogy a Genoa-féle hozzáállás előbb-utóbb a BL-ben is vissza fog ütni. El lehet bukni kemény küzdelemben, ahogy a Barka elleni BL-döntőben is történt, akkor még vereség esetén is utólag lehet némi pozitívum az emberben. Ez nem olyan volt.

del pipi 2018.11.09. 13:40:19

@Andras74: szia! nem vetted még észre az összes top csapatnál van egy két nagyon okos védő vagy kp akik nagyon komoly késztetést éreznek hogy teljesen ártalmatlan szitukban belerúgjanak az ellenfél lábába vagy netán lebombázza ? azon szoktam jókat nevetgélni hogy ezek után nem értik és aztán mondják a rigónak na de bijószpoji ez nem volt szemmi hozzá szem éjtem!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9903) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7430) Olasz Kupa (322) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása