Lippi: „Ronaldo a legjobbkor érkezett”

lippi_marcello_nez.jpgMarcello Lippi nemrégiben az olasz bajnokság jelenleg legjobb formát mutató három csapatáról beszélt, amikor az újságírók arról kérdezték, kiben ismer leginkább magára a Max Allegri, Luciano Spalletti és Carlo Ancelotti hármasból.

„Elhinné, ha azt mondanám, hogy mindhármukban?” - válaszolta a tapasztalt szakember a Corriere dello Sport újságírójának.

„Talán Massimiliano Allegri kapcsán tapasztalható a legnagyobb számú hasonlóság. Hozzám hasonlóan 46 évesen érkezett a Juventushoz, és első kísérletből bajnokságot nyert.

Mindketten toszkánai származással büszkélkedünk, ahogy Luciano is. Ha belegondol az ember, mindhárman tudjuk, hogyan kell egy keretet kialakítani, mindannyian pozitív hozzáállást sugárzunk, olvassuk a játékot, és szembenézünk a nehéz pillanatokkal.

Carlo Ancelotti valószínűleg hasznát látja annak, hogy nem csak edzőként, hanem játékosként is megjárt nagy klubokat, ahol a győzelem kötelező feladat, a veszítés pedig szégyen. Tudja, hogy mindez mit jelent.

Carlo saját maga formálja a csapatot, mindenkit bevon a feladatokba, és mindenkivel érezteti, hogy fontos a csapat számára. A szezon döntő szakaszában összefogás lesz az öltözőben, ez bizonyos.

Nem dobta ki az ablakon Maurizio Sarri eddigi munkáját, a legjobb elemeket megtartotta, és gazdagította saját ötleteivel.

Ami az Intert illeti, a múlthoz képest a különbséget az önbizalom jelenti. Sorozatban öt-hat győzelem képes megváltoztatni egy csapat mentalitását és célkitűzéseit.

Az Inter mostanra tisztában van az erejével, a játékosok tudják, hogy bármikor képesek jó eredményt elérni. Luciano Spalletti mindenkit bevon a játékba, ahogyan Carlo Ancelotti.

Amikor hétfőn azt láttam, hogy a január óta meccset nem látott João kezdő lesz, tudtam, hogy nyerni fognak.

Az AS Roma erős, azonban több önbizalomra van szükségük. Jót tenne nekik sorozatban több jó eredmény, de Eusebio Di Francesco intelligenciája és felkészültsége megkérdőjelezhetetlen.”

Marcello Lippit leginkább a Juventusnál elvégzett munkája tette híressé, hiszen öt bajnoki címet és egy BL-t nyert két mandátuma alatt, ezért természetesen az Öreg Hölgyről is kérdezték.

„Cristiano Ronaldo megfelelő időben érkezett. Ha három vagy négy éve érkezik, amikor a Real Madrid, a Barcelona és a Bayern München egyértelműen magasabb szinten játszott, akkor kevésbé lett volna döntő.

Jelenleg a Juventus egy szinten van az európai top klubokkal, sokat fejlődött a piemonti klub, ezért jó érzéseim vannak velük kapcsolatban.

A jelenlegi Ronaldo talán nem ugyanaz, mint amelyik a Real Madridnál futballozott, de top játékosként viseli a Juve-mezt. Azonnal hozzátette a részét a csapatjátékhoz, a csapattársai pedig nagyon jól fogadták, elismerve a kiválóságát a pályán.

Amennyiben eddig kevésbé volt hatékony, legalábbis mostanáig, az annak tudható be, hogy fejlettebb védekező futballal találta magát szembe.

Paulo Dybala? Ők ketten jól érzik magukat együtt, és idővel javulni fog az összhangjuk.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3014339255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GGábr81 2018.11.02. 11:51:04

Iszom a szavait. Mit iszom, vedelem.

Grinta 2018.11.02. 12:15:17

Imádom ezt a klubot!Azt nem tudom hogy ezt most jó helyen írom-e,de minden ilyen cikk olvasásakor érzelemmel vág a szívembe.Tisztelet,becsület,és lehetne még sorolni a frenetikus jelzőket.Emberség
Ebből kellene megtartani valamicskét ebben a sanyarú világban
Forza Juventus!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása