Allegri: „Több lőtt és kevesebb kapott gól a cél”

allegri_massimiliano_sajto_7.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Cagliari elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy csapatának a Manchester United elleni győzelem és a küszöbön lévő visszavágó ellenére tudnia kell, hogy a győzelem nem egyszerű és magától értetődő dolog.

A bianconero együttes szerdán a vörös ördögöket fogadja Torinóban, ám először a Cagliari ellen kell pályára lépniük saját stadionjukban.

„Azt kérem a csapattól, amit mindig is tennünk kell, meg kell nyernünk a meccset. Az Empoli elleni meccs jó példát mutat erre, kínlódtunk a meccsen, mivel a meccs elején nagyon jól kezdtünk, de aztán elaludtunk. Tehát a győzelem soha nem egyszerű.

Olyan csapatok ellen játszunk, amelyek saját céljaik eléréséért küzdenek, és hát a Juventus ellen lépnek pályára, ezért egy jó eredmény fontos skalp lenne számukra, főleg igaz ez idén.

Nagy tiszteletet kell mutatnunk, és komolyan koncentrálnunk kell ezeknek a meccseknek a megnyeréséhez, amit csak a pályán érhetünk el.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy pontokat hullajtsunk, mivel a Napoli és az Inter üldöz minket. Hosszú szezon vár ránk, rengeteg pont érhető el, és nem engedhetjük meg magunknak a hibát.

A bajnokság különbözik a BL-től, mivel utóbbiban kevesebb meccsen kell bizonyítanunk, és azok mind rendkívül rangos találkozók.

A bajnokságban más a helyzet, és ezekkel a meccs közbeni visszaesésekkel a bajnokságbeli eredményt sodorhatjuk veszélybe. Tulajdonképpen kevesebbet szenvedtünk a Genoa elleni döntetlen során, mint az Empoli elleni győzelem alatt.

Holnap a Cagliari lesz az ellenfél, egy olyan csapat, amelyik a legtöbbet futott a bajnokságban. Jó technikával rendelkeznek, és Leonardo Pavoletti személyében olyan csatáruk van, aki az egyik legjobb a tizenhatoson belül és a levegőben.

A Cagliari nagyon gyors csapat, és mindenekelőtt figyelnünk kell Leonardo Pavolettire, aki nagyon jól fejel. Mi is nagyon erős csapat vagyunk, ha Mario Mandžukić játszik, nélküle kicsit kevésbé domborítjuk ki a fizikai erősségünket.

Vissza kell térnünk a győzelmek útjára hazai pályán, és majd ezt követően gondolkodhatunk a Bajnokok Ligájáról. Lehetőségünk nyílik a továbbjutás bebiztosítására, aztán a válogatott szünet előtt Milánóba látogatunk. Szép hét áll előttünk.

Jó erőben vagyunk, de azok is, akik mögöttünk állnak. Az Inter kiváló szezont fut, a Napoli elvesztette a közvetlen párharcot, és jelenleg ez jelenti a különbséget köztünk és a Napoli között.

Nem gondolhatunk arra, amit eddig elértünk, holnap olyan meccsünk következik, amelyen nyernünk kell. Ehhez egész meccs során tiszteletet kell tanúsítanunk az ellenfél felé, hacsak nem lehet hamarabb lezárni a meccset.

Ebben az évben több helyzetet alakítunk ki, mint az elmúlt évben, azonban kevesebb gólt szerzünk. Ennek az alacsonyabb hatékonyságnak része a rögzített helyzetek kihasználása is, ebben a tekintetben holnap fejlődnünk kell. Továbbá meg kell próbálnunk elkerülni, hogy gólt kapjunk, mivel eddig hét gólt kaptunk, ami szezonra vetítve összesen harmincat jelent.

Ezzel veszélyeztetjük a bajnoki reményeinket, mivel 30 kapott góllal nem lehet bajnokságot nyerni.”

A hírek szerint Giorgio Chiellini ismét kimaradhat a csapatból.

„Giorgio Chiellini és Federico Bernardeschi holnap nem kap lehetőséget, viszont Sami Khedira és Mario Mandžukić visszatér a keretbe.

Miralem Pjanić és Blaise Matuidi játszani fog, hacsak el nem ájulnak még ma. A harmadik helyre választanom kell Rodrigo Bentancur, Juan Cuadrado középpályán játszatása és Sami Khedira bevetése között, és ugye utóbbi régóta nem lépett pályára meccsen.

Hátul visszatér João Cancelo, Leo Bonucci játszani fog, és választanom kell még egy középhátvédet és valakit a bal oldalra. Utóbbi poszton a sok meccsen pályára lépő Alex Sandro vagy Mattia De Sciglio közül választhatok.

Elöl játszani fog Cristiano Ronaldo, és még döntenem kell a társairól a támadósorban. Mario Mandžukić jól érzi magát, leginkább szellemileg volt szüksége feltöltődésre.

Meglátjuk, hogy két vagy három középpályással játszunk, és ezt követően eldől, ki kerül Cristiano Ronaldo mellé. Lehet, hogy Paulo Dybala, Mario Mandžukić vagy Douglas Costa, aki visszatér lassan csúcsformájához.

Mattia Perin? Nem, Wojciech Szczęsny fog védeni. Természetesen Mattia Perin is lehetőséghez fog jutni, mivel a Juventusnak két kiváló kapusra van szüksége, azonban van első számú és második kapus. Mindazonáltal ihletett döntés volt Mattia Perin leszerződtetése.”

Federico Bernardeschi kapcsán már a sérülése előtt sokan formahanyatlásról beszéltek.

„Kiegyensúlyozottságra van szükségünk. Federico nagy erőfeszítéseket tett, de az első néhány meccs után már úgy beszéltek róla, mint aki teljesen átalakult, és aki már egy kimagasló futballista.

Aztán jöttek a válogatott meccsek, és izomproblémával tért vissza, ennek ellenére játszott. Most viszont pihentetem, és addig nem is térhet vissza, míg vissza nem nyeri az egészségét. A legutóbbi teljesítményei ennek a problémának tudhatók be.

Nyugalomra és kiegyensúlyozottságra van szükség, kicsit elkapott minket a túlzott izgalom, de a játékosoknak mentálisan is érniük kell. Federico óriási ugrást tett minőség tekintetében, amiért elismerés illeti, de az érettség megszerzése időbe kerül. Ez igaz Daniele Ruganira is, illetve számos további fiatalra Olaszországban. Olaszországban elvetjük a sulykot.”

Ezt követően a BL-re terelődött a szó.

„Ebben az évben azért dolgozunk, ahogy mindegyik elmúlt évben, hogy elérjük azt, amit eddig nem sikerült. Egy kis szerencse is kell. A Juventus két döntőt játszott az elmúlt négy évben, és ne feledjük, hogy a másik két alkalommal kiváló madridi és müncheni meccsek után estünk ki.

Nem érzem magam kiváltságos helyzetben, egyszerűen olyan edző vagyok, akinek megadatott a szerencse, hogy a Juventusnál dolgozzon, Európa egyik legnagyobb klubjánál, és olyan keret áll rendelkezésemre, amely vágyakozhat a BL-győzelemre. Azonban nem tekinthetünk erre bizonyosságként, ahogy a scudetto sem az.

Az elmúlt évben a Real Madrid húsz ponttal volt lemaradva a Barcelonától, és azt mondtam, hogy ők az esélyesek a BL-re. Volt némi szerencséjük, nekünk pechünk volt, és ők nyertek. Ebben az évben a Bajnokok Ligája első számú esélyese a Barcelona.

Látni kell a meccseiket, és nem csak egyszerűen nézni őket. Ez egyszerű. Első számú esélyesek, míg mi a négy között vagyunk. Nyugodtnak kell lennünk. Továbbjutunk a csoportból, de majd később esedékes a BL, most a Cagliari elleni meccsel kell foglalkoznunk.

Nem vagyok babonás, inkább realista és objektív személynek tekintem magam. És úgy gondolom, hogy a Barcelona az első számú favorit.”

Paul Pogba visszatéréséről sokat cikkeztek az elmúlt időben, a mestert pedig arról kérdezték, hogy a francia futballista hasznos lenne-e a jelenlegi Juventus számára.

„Értelmetlen róla, vagy más csapatban futballozó játékosról beszélni. Mit várnak, mit mondjak róla?

Ő kiváló futballista, aki továbbra is fejlődhet még, nagyszerű karrier áll előtte, és még érnie kell. Ugyanakkor a Manchester United futballistája jelenleg, és sajnos ellenünk fog játszani a következő BL-meccsen. Jobb lenne, ha ő nem jönne, de szembenézünk vele, ahogyan tettük azt Manchesterben.

Hogy fogják-e őt felállva tapsolni? A szurkolóinknak a saját játékosainkat kellene megtapsolniuk, nem pedig az ellenfél játékosait.”

A szezonban szinte az összes szabadrúgást Cristiano Ronaldo végezte el, de nem túl jól, nem érzi úgy Massimiliano Allegri, hogy meg kellene kérnie a portugált, hogy adja át másnak a lehetőséget?

„Távolról jobb, ha Cristiano Ronaldo lő, míg közelebbről Paulo Dybala és Miralem Pjanić veszélyesebb. Amikor balról lövünk, akkor Ronaldo veszélyesebb lövést tud leadni, mint a másik két játékos.

Ő szeretné az összes szabadrúgást magának, de okos srác, és tudja, hogy Paulo Dybala és Miralem Pjanić is jól lő, ezért így osztottuk el a szabadrúgásokat.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr514340509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

del pipi 2018.11.02. 20:59:45

hoppá! Allegri olvasta a kommentemet és beszélt Ronival hogy a szabadrúgásokat hagyja a szakértőknek! köszi Max néha nekem is igazam lehet yeeeeeeaaaaaaahhhhhh!

GGábr81 2018.11.02. 21:47:33

Nagyon ott volt ez a nyilatkozat. Nagyon egyet értek azzal, hogy ezeket elmondta. Természetesen nem a Barka a legesélyesebb, vicc az egész védelme, de ezzel a kis hazugsággal le vehetünk egy kis terhet magunkról. Ez egy óvatos, okos nyilatkozat. MAXimális tiszteletem!

alexGicamo 2018.11.03. 08:26:57

@GGábr81: Így van ! Azért hangsúlyozta, hogy szerinte a Barkasz a legesélyesebb a BL -re, hogy levegye a FIÚK válláról a terhet . Maxi , a taktika nagymestere ! ;-)

ForzaJ 2018.11.03. 08:57:46

Annyira birom Maxi diplomatikusságàt! Valami elképesztő

del pipi 2018.11.03. 09:23:32

@ForzaJ: annyira bírom hogy ő rébusz bácsi...mindig mond valamit..

2018.11.03. 10:36:45

Akkor remélem ezt a nyilatkozatot ma este egy laza 3-0val koronázzuk meg. :)

hurbiny3k 2018.11.03. 10:47:06

@MGB75: Ma pihenünk a szerdai meccsre, 1-0, esetleg 2-1..

del pipi 2018.11.03. 12:05:14

@hurbiny3k: vagy 2-0 mint általában

Dana06 2018.11.03. 12:39:42

Minden ellenfelet tisztelni kell!
Egyszer kétszer idén ez elmaradt a bajnokságba sajnos. Mondanám hogy emberi dolog de ennyi pénzért igenis maximum kell a hozzà àllàsban!
Nagyon korrekt “kis” nyilatkozat tőle.
És respect a fordításért :)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása