Bemutatkozik: Antonino La Gumina

la_gumina_antonino_palermo.jpgA következő kiszemelt egy olyan játékos, aki még sosem írt alá szerződést a Juventusszal, viszont mégis kötődik a klubhoz valamilyen formában. Antonino személyében a Palermo Primavera csapatának egykori csillagát, és a Primavera bajnokság egyszeres gólkirályát ismerhetjük most meg.

Karrierje, a legnagyobb sikereinek a helyszínén, a Palermo utánpótlás csapatainál kezdődött. A Rosanero Primavera csapatánál nem kevesebb, mint 59 meccsen erősítette csapatát, 45 gólt lőtt, és 2 gólpasszt osztott ki. Ez a fergeteges teljesítmény elég volt arra, hogy már 2015-ben bemutatkozzon a Serie A-ban, a szicíliai klub felnőtt csapatának színeiben. Sőt, nem csak debütált, hanem 3 mérkőzésen is pályára léphetett.

A Primavera csapatot látszólag kinőtte, ezért a Serie B-ben vitézkedő Ternana csapatához került kölcsön egy év erejéig. Ez az üzlet a 2016-2017-es szezonra köttetett meg,   ez idő alatt a Ternana Beretti csapatánál, 2 meccsen lépett pályára, ahol 1 gólt szerzett, majd a felnőttek között is pályára léphetett, ahol 12 meccsen 2 gólt szerzett.

Visszatért a nevelőklubjához, ahol alapemberként 35 meccsen játszott minden sorozatot figyelembe véve, és 12 gólt szerzett, 2 gólpasszt osztott ki. Ez már pofásabb teljesítmény volt, mint amit a Ternana csapatánál mutatott, méghozzá annyira, hogy több klub is felfigyelt rá.

Köztük volt a Juventus is, viszont a Bianconeri mégsem igazolta le, csupán az Öreg Hölgy segítségével került az Empoli gárdájához. Az ilyen típusú üzletre nem egy példát láthattunk már.

Eddig nem igazán muzsikál jól Antonino, 11 meccsen csak egy gólpasszt osztott ki. Nem csak a gólok, de a jó teljesítmény is elmarad tőle, egyedül a Frosinone elleni meccsen volt képes igazán jó játékra.

Olasz U20-as válogatott játékos volt, 3 alkalommal húzhatta fel a címeres mezt, 1 gólt szerzett.

Adatai: 

  • Kor: 22 év
  • Nemzetiség: Olasz
  • Magasság: 182 centiméter
  • Poszt: Csatár
  • Erősebbik láb: Jobb
  • Értéke: 5 millió euró (Transfermarkt szerint)

Játékstílusa: tipikus csatár, azon kevesek egyike, akit más poszton nem próbálgattak, még fiatal korában sem. Center létére kifejezetten gyors, ez az egyik legfőbb erénye. Befejezésekben talán nem annyira erős, mint egy centertől el lehetne várni, de nagyon hatékony az egy az egy elleni befejezéseknél, mikor lendületből vezetheti rá a labdát a kapusra. Gyengébbik lábát aránylag jól használja, és a technikájával sincs probléma. Nem egy égimeszelő, a fejelés nem különösebben erőssége. A támadásépítésben egyáltalán nem vesz részt, meccsenként csupán 4,8-szor passzolja le a labdát, viszont rendre sokat dolgozik a mezőnyben.

Amilyen szépen indult a karrierje, most eléggé gyengén teljesít, de még fiatal, ezért van esély még valamilyen fellángolásra. Nem mondok újat, ha azt írom, hogy nem ő lesz az egyik legjobb olasz csatár, viszont még van rá esély, hogy jó játékos legyen belőle, és ne ragadjon meg az átlagos középszerűségben.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4714325131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2018.10.29. 16:13:28

Nem valami bíztató a gyerek, de mondjuk egy Conte - típusú edző talán faraghatna belőle jobb játékost ...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása