Agnelli: „Mazzia és Marotta nélkül ma nem tartanánk itt”

marotta_beppe_orom_agnellivel.jpgA Juventus elnöke, Andrea Agnelli a részvényesek közgyűlésén köszönetet mondott a klub két távozó igazgatójának, illetve elbúcsúzott tőlük.

Giuseppe Marotta vezérigazgató és Aldo Mazzia pénzügyi igazgató megbízatása a minap lejárt, és a számos sikeres év után elhagyják a torinói klubot.

„Úgy döntöttünk, hogy az új kihívásokhoz igazodva megújítjuk a Juventus vezetőségét.” - mondta Andrea Agnelli a megjelent 302 részvényes előtt.

„A szervezeti modell nem változik, és továbbra is három pillérre fog alapulni, amelyek a szolgáltatások, a bevételek és központi elemként a sport.

Mindazonáltal köszönetet szeretnék mondani két távozó igazgatónak, a ma megjelent Aldo Mazziának és Giuseppe Marottának.

Aldo 1987-ben csatlakozott a csoporthoz, az édesapám alkalmazta, és így zárul be ez az érdekes kör. Számos adminisztratív és ellenőrzési pozíciót követően pénzügyi igazgató lett, és kulcsfontosságú szerepet töltött be a stadion és a Continassa projekt fejlesztésében, amelyet személyesen követett.

Hogy ma itt lehetünk, és elmondhatjuk, hogy a székhelyünk egy stadion, egy minden igényt kielégítő edzőkomplexum, egy hotel és egy márkabolt mellett található, az Aldónak köszönhető.

Ezért Aldónak nem csak én, hanem a Juventust alkotó teljes közösség hálás.

Véleményem szerint Giuseppe Marottát egyszerűen a futballvilág profi szakemberének nevezni igencsak lekicsinyló.

Már negyven éve futballklubokat igazgat, eredményeket ért el a Venezia és az Atalanta klubjánál, távozásakor a Sampdoriát BL-helyen hagyta, amikor a Juventushoz csatlakozott.

Giuseppe Marotta képességei és ismeretei meghatározóak voltak a klub fejlődése tekintetében, és ezért szívmelengető hálával és tapssal tartozunk neki.

A döntésünket segítette, hogy Aldo és Giuseppe egyúttal a beosztottaikkal is megosztották tudásukat, olyan jövőbeli profi szakembereket képeztek, akik átvehetik az ő helyüket.

Döntésünk értelmében Giuseppe Marotta felelősségeit megosztottuk az igazgatótanácsban már eleve szereplő szakemberekkel, így vezetők új generációjára bízzuk a Juventus jövőjét. Pavel Nedvěd velem azonos jogosultságokkal fog rendelkezni.”

A közgyűlést követő sajtótájékoztatón kényesebb kérdések is felmerültek, így az elnöknek a Cristiano Ronaldo elleni vádakat illető kérdésekre is válaszolnia kellett.

„Amikor problémák ütik fel a fejüket, nagyon egyszerűen járok el. Szemtől szembe beszélek az illetékesekkel, és közvetlen kérdéseket intézek hozzájuk, majd az arckifejezésük alapján megítélem a történteket. Ezt tettem Antonio Conte esetében, ugyanígy beszéltem a stadionban elhelyezett Superga molinók ügyében Alessandro D’Angelo biztonsági vezetővel, illetve Cristiano Ronaldóval, amikor az első vádak felmerültek a sajtóban.

Nyugodt vagyok, közvetlenül az első vádak felmerülése után beszéltem vele. A következő napokban tanúsított viselkedése megerősítette azt, amit gondoltam. Személyes ügyről van szó, beszéltem vele Pavel Nedvěd és Fabio Paratici társaságában, és megmondtam Cristiano Ronaldónak, hogy az ajtóm és a Juventus ajtaja mindig nyitva áll előtte, bármire is lenne szüksége.”

Vezetőségként támogatjuk őt, és ugyanúgy a Juventusnál dolgozó összes nőt és férfit, amikor erre van szükségük, és amikor bizonyosak vagyunk abban, hogy megfelelően jártak el.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6014322561

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alexGicamo 2018.10.26. 10:52:41

Az még mindig nem derült ki, ki lesz Marotta utódja, mert csak annyit mondott a Főni, hogy Pavel azonos jogkörrel fog rendelkezni, mint ő ... Mondjuk, eddig is alelnök volt, szóval, ez nem tudom, mennyiben változtat majd a dolgokon ...

2018.10.26. 10:59:31

"A döntésünket segítette, hogy Aldo és Giuseppe egyúttal a beosztottaikkal is megosztották tudásukat, olyan jövőbeli profi szakembereket képeztek, akik átvehetik az ő helyüket." - Ez borzalmasan hangzik. Ha már betanítottál valakit, átadtad neki a hosszú évek alatt felszedett tudásodat, akkor kirúghatnak, mert rád már nincs szükség...

Paris Hamilton 2018.10.26. 10:59:39

@alexGicamo: Én úgy tudom marad minden a régiben, annyi különbséggel hogy mindenkinek több feladata lesz a klubnál. Az átigazolásokért mostantól Paratici fog felelni.

2018.10.26. 11:03:59

@alexGicamo: "Döntésünk értelmében Giuseppe Marotta felelősségeit megosztottuk az igazgatótanácsban már eleve szereplő szakemberekkel..." - Ha jól értem, változik kicsit a vezetőségi modell, mindenkinek kicsit több feladat és felelősségi kör jut. Így nehéz lenne utódjának bárkit nevezni az átalakulás miatt, de ha mindenképp szeretnénk, akkor szerintem Paratici. És a tárgyalásokat, meg igazolásokat ő intézi a jövőben, vagy Nedveddel ketten, aki felette áll.

MdewC 2018.10.26. 11:15:06

Kurva kemények vagyunk.

Agnelli egyre jobb és jobb.

pedronegroo 2018.10.26. 11:24:54

@Dr. Grant: Ez így elég szarul hangzik, de lényegében mindenütt így vagy hasonlóan működnek a dolgok. Én azt gondolom Marotta nem támogatta ezt az új irányvonalat és Ő nem is akart ebbe az irányba elmenni, tehát voltak itt szakmai különbözőségek, esetleg ebből adódó feszültségek és mivel a Juventus egy gigamega üzleti vállalkozás ezért nincs helye a feszkónak és határozott döntéseket, irányt kell mutatni mindig amibe most nem fért bele Marotta így szigorúan üzleti szempontból azt mondom én is hogy szükségszerű volt ez a döntés. Morális szempontból megközelítve viszont nekem is csak az émelygő gyomrom felszínre való kitörése elleni küzdelem marad meg emlékeimben ezzel az egésszel kapcsolatban.

pedronegroo 2018.10.26. 11:44:40

Agnelli face to face módszerét azért megnézném, biztos nagyon kemény! :) Antonio, bundáztál? Ééén?? Talán egy kicsit... Cristiano, meganáloztad a lotyót?? Ééén?? Talán egy kicsit... :)

2018.10.26. 11:49:36

@pedronegroo: Igen, ugyanezt a logikai levezetést én is leírtam a másik poszthoz, de ez Allegri mondatának morális jellegén tényleg nem változtat. Az, meg hogy legtöbb helyen így működik a világban, azt én is látom sajnos, nem is tudok rá nagyon jelzőt találni. Szégyen, borzalom, förtelem, alja. És én még jó 15 éve néhány esetben csodálkoztam, hogy miért "zárja magába" a legtöbb ember a szakmai tudását a másik elől. Aztán rájöttem. Bár ne jöttem volna rá...

2018.10.26. 11:54:34

@pedronegroo: :-DD Bazzzzzz.... :-DD
De - ha jól tudom - az nem volt kérdés, hogy "meganálozta-e", csak az, hogy a csaj akarta-e, vagy nem. Előtte akarta, közben nem; Vagy közben is akarta, de utána gondolta, hogy mégsem kellett volna/jó pénz lesz belőle.
Szerintem meg nem kellett volna Ronaldoval (számára egy idegennel) szobára menni.

babo0410 2018.10.26. 12:05:36

Így kissé keménynek és ridegnek hangzik, amit Agnelli mond. Annak is kell látszania. De szerintem, mikor szemtől szemben ül egy Alexszel, egy Marchisioval, Ronaldoval, Marottával, Conte-val, stb, akkor szerintem emberségesebb, mint amilyennek a médiában látszatja magát. Azért szerintem azért sokkal tisztességesebb, nem ennyire rideg személyesen, a zárt ajtók mögött. De az biztos, hogy profi üzletember, és annak is akar látszani, aki nem tűr mellébeszélést, nem tűr meg semmiféle kihágást. Minden a klubért van, és profin teszi a dolgát. Én nagyon kedvelem őt is, ahogyan Marottát is megkedveltem.

pedronegroo 2018.10.26. 12:48:08

@babo0410: Egyébként részvétem! Marotta mégis csak a legnagyobb cimbid volt.

alexGicamo 2018.10.26. 12:56:12

@MdewC: Ja, mint a kád széle meg a 10 napos kiflicsücsök ! :-D

pedronegroo 2018.10.26. 13:01:10

@Dr. Grant: Kurva bonyolult ez az ügy vagy legalábbis én nem értem. Négy fal között történt kettőjük között az egész, bárki azt mond amit akar. Fogalmam nincs mi ilyenkor a jogi hozzá állás mivel semmi konkrét bizonyíték nincs. AZ hogy CR fizettet neki nagyobb összeget valamiért cserébe az tökre semmit nem bizonyít. Aztán mi van ha a csaj élvezte az nem oka fogyottá teszi a vádakat? :)

2018.10.26. 13:20:28

@pedronegroo: Nem. Ha élvezte, az nem teszi okafogyottá. Az teszi okafogyottá, ha azt mondja, hogy évezte. :-P

venember83 2018.10.26. 13:27:22

@pedronegroo: fordítva. Babo próbált barátkozni Beppével, és védte tűzön-vízen át. :)

Drotkoszoru 2018.10.26. 14:54:01

Szerintem teljesen rendben volt most Agnelli beszéde, korrekten és tisztelettudóan megköszönte Marotta és Mazzia munkáját. Kicsit árnyaltabban is látom ezt a "szakítást" az olvasottak alapján, még morális szempontból is. Beppe kiváló munkát végzett, de nálunk szerintem elérte a korlátait, a csapat további fejlődése érdekében váltani kellett. Marotta a 'made in Italy' vonal híve, míg Agnelli mindenáron a BL-győzelmet hajszolja (kerül amibe kerül, lehetőleg 1-2 éven belül), illetve azt, hogy a Juve pár éven belül a világ első számú klubja és brandje legyen, nemcsak sportszakmai-, hanem gazdasági (bevételek) és népszerűségi (követők száma a közösségi médiában, stb.) szempontból is. Az előbbi egy megfontolt, "konzervatív", "hagyománytisztelő" vezetési stílust képvisel; míg Andrea a fiatal "forradalmár", a radikális, a lendületes, az állandó újító személyiség, aki a lehető leggyorsabban akarja megvalósítani a céljait, bármi áron. A két vonal annyira élesen eltér egymástól, hogy az már akarva-akaratlanul is súrlódásokhoz vezethet a menedzsmenten belül, legyenek akármennyire is profik az illető urak. A történtek alapján elég egyértelmű, hogy Marotta nem szerette volna leigazolni Ronaldót, ahogy Bonuccit sem hozta volna vissza, illetve Caldarát sem áldozta volna be. Agnelli viszont a BL miatt meghúzta ezeket a lépéseket (elnökként és Beppe feletteseként éppen megteheti), ami valószínűleg nem tetszett Marottának, nem tudott már azonosulni a Juve új irányvonalával, ezért nem tartom kizártnak, hogy ő sem forszírozta mindenáron a hosszabbítást. Lehet mondani, hogy Marottát kibaszták, mint macskát sza*ni, hálátlan módon (volt már ilyenre is példa a klubnál); de itt most szerintem inkább arról volt szó, hogy egyszerűen már nem tudott együtt dolgozni a két ember, így jobbnak látták a "szakítást". Paratici lényegesen kompatibilisebb Agnelli irányvonalával, már csak a korukból kiindulva is jobban kijöhetnek egymással. Mivel Paratici Marotta mellett dolgozott hosszú évek óta, így adta is magát, hogy a feladatai egy részét ő viszi tovább, mivel tökéletesen rálátott mindenre. Emiatt szerintem Paraticit sem lehet elővenni, nem arról volt szó, hogy "elszívta" Beppe tudását, ellesett mindent tőle, majd aljas módon kifúrta őt a posztjáról (vannak szerintem olyan viszonyban, hogy ez fel sem merülhet, már a Sampnál is együtt dolgoztak, ha jól tudom). A világon egyetlen dolog állandó: a változás. Nem történt szerintem tragédia, Paratici és a többiek tökéletesen fogják továbbvinni Marotta munkáját (kicsit más stílusban, irányvonallal), az "öreg" pedig pillanatok alatt talál magának új munkát, akár magasabb fizetésért is. Grazie mille Beppe és sok sikert a további életedhez!

peti78 2018.10.26. 19:15:21

Nagyot not a szememben andrea hogy kirakta a kancsit. Csak nem most kellett volna hanem 4 éve

GGábr81 2018.10.26. 21:11:52

@peti78: hűha. Merész vélemény, de érdekelne, hogy miért gondolod így?
Mondjuk én sem sírtam tele a párnámat, de 4 éve még nem raktam volna ki.

peti78 2018.10.26. 22:04:03

@GGábr81: egyetlen erdeme hogy megszerezte contet a tobbi nem rajta mullott sot hatraltatott minket az garasaskodo alkuduzo lokupec felfogasaval. Amikor conte ment es jott allegri a vezetosegben is szintet kellett volna lepni es megvalni tole. O egy amauri matri jellegu kozepcsapat vezetesere eleg csak elhitette es o is elitte hogy megy neki de valojaban mindig is nagy volt neki ez a kabat szerintem de ez szubjektiv abszolute

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9906) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása