Beharangozó: Udinese elleni meccs

udinese_calcio.pngA BL-ben aratott győzelem után is 100%-os Juventus az Udinesével csap össze 2018. október.6-án, szombati napon. A helyszín a Dacia Arena lesz, ahol 18 órai kezdettel egymásnak feszül a két zebracsíkos gárda, amikor Rosario Abisso a sípjába fúj.

Az Udinese viszonylag jó teljesítménnyel kezdte a szezont. A Parma ellen az első fordulóban egy döntetlenre futotta, 2-2 lett a végeredmény, de a Sampdoriát sikeresen legyűrték nem kis meglepetésre, 1-0-ra. A Fiorentina ellen meglett az első vereségük is, egy góllal maradtak alul, lőni pedig egyet sem sikerült. A Torino ellen sikerült elérniük a döntetlent, így 1-1 lett a vége. A Chievo ellen a következő fordulóban már sikerült győzni viszonylag fölényesen, 2-0 arányban. Az utolsó két fordulóban vereséget szenvedtek a Lazio és a Bologna ellen is, és az eredményjelző tábla 2-1 mutatott mindkét meccs lefújása pillanatában.

A múlt szezonban egy nagyon érdekes meccset láthattunk a Friulani ellen, amikor 6-2-re sikerült győznie a torinói Bianconerinek. Khedira meglőtte első mesterhármasát, Pjanić is eredményes volt, illetve Rugani is. Az ellenfélnél Danilo és Perica is találatot szerzett, ahogy Samir is. Csak annyiban különbözött Samir találata az előbbi kettőtől, hogy ő saját kapuját vette be.

A márciusi meccs már kevésbé lett emlékezetes, talán csak Paulo Dybalának az, aki egy duplát szerzett, és beállította a 2-0-ás végeredményt.

Az Udinese számára elég mozgalmasra sikerült a mercato, lássuk kik váltottak klubbot az ismerős nevek közül.

Először is edzőváltás történt, mivel Julio Velázquez a Bianconeri edzője és Igor Tudort váltotta. Kapusok közül kettő is Udinébe költözött. Nícolas, a Hellas Verona portása kölcsönben, míg Juan Musso 3,85 millió ellenében lett Udinese játékos.

A védelmet a nigériai Troost-Ekonggal erősítették meg. 3,30 millióval gazdagodott a Bursaspor ezen üzletnek köszönhetően.

A középpályára csupán egy igazolást eszközölt a Kis Zebrák vezetősége. Rolando Mandragorát 20 millióért igazolták le a Juventustól.

A csatársorba nyár óta bevethető Ignacio Pussetto, aki 8 millió euró fejében hagyta el Argentínát. Felipe Vizeu is nagy reményekkel érkezett, ő viszont Brazíliából. 5 millió eurót fizetett az olasz klub a Flamengónak. Łukasz Teodorczyk kisebb összegért, csupán 3,5 millió euróért választotta Olaszországot, és az Anderlecht csapatát hagyta a háta mögött. Darwin Machís személyében is támadó szellemű játékos érkezett a Granada együttesétől, míg Marco D'Alessandro kölcsönbe érkezett.

Távozókat figyelembe véve:

Portásokból többen is elhagyták a klubot. A BL-győztes Alberto Bizzarri a Foggia csapatánál folytatja már így is hosszú pályafutását. Alex Meret és Orestis Karnezis pedig a Napoli csapatához távozott, egyelőre csak kölcsön.

A védelemből távozott Silvan Widmer 4,5 millió euró fejében a Basel csapatához. Ali Adnan az Atalanta csapatát választotta, míg Danilo a Bolognát. Mindkét játékos csereüzlet keretein belül távozott.

A középpályáról távozott Lucas Evangelista 4 millióért a Nantes csapatához. Jakub Jankto egyelőre kölcsön a Sampdoriát erősíti, míg Emil Hallfredsson a Frosinone csapatához távozott.

Rutinos játékos távozott Udinéből Maxi López személyében, aki a Vasco da Gama csapatát választotta levezetés gyanánt.  

Véleményem szerint gyengült az Udinese, az eredmények viszont nem ezt mutatják, és ez a lényeg.

A meccsre rátérve: Ismét egy kötelező győzelemnek kellene, hogy szemtanúi legyünk. Az Udinei egy elég támadó felfogású csapat, így a védekezésben résen kell lennie a Juve hátvédjeinek. Támadásban nem féltem a fiúkat, azt bőven megoldják.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7814283399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2018.10.06. 09:57:25

Lesz 0-5 is az megint Forza Juventus, ma sok gólt várok!!

alexGicamo 2018.10.06. 10:33:47

Szeretem a cikkeidet, főleg fogalmazás szempontjából ! Szeretem olvasni őket !

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Juvetto 2018.10.06. 13:08:13

@JuventusFanatikus: ;)

Illetve: "Mario Mandžukić, Paulo Dybala és Cristiano Ronaldo közül valaki kimaradhat" (Maxi)

Drotkoszoru 2018.10.06. 13:22:33

A Gazzetta szerint a Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Dybala - Mandzukic, CR kezdő 11-el állunk fel, 4-3-1-2-ben; de bekerülhet akár Emre Can, akár Bernardeschi is a kezdőbe, Bentancur, Pjanic vagy Dybala kárára. Kíváncsi leszek, hogy mit talál ki Maxi ma délutánra.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása