Davide Chiumento könnyed Juventus sikerre számít ma este

david_chiumiento.jpgDavide Chiumento neve talán sokak számára ismerősen csenghet, és ez nem véletlen, mivel a ma már 33 éves svájci játékos a Juventus akadémiáján nevelkedett a 2000-es évek elején. Davidét sokan kivételes tehetségnek tartották akkoriban, azonban ő is azok közé tartozik, aki nem tudták befutni azt a karriert, amit jósoltak nekik. A támadó középpályás végül mindösszesen egy alkalommal ölthette magára a Juventus mezét, az Ancona ellen léphetett pályára csereként még 2004-ben, amikor is gyerekkori hősét, Alessandro Del Pierót váltotta a mérkőzés 79. percében.

Chiumento, ha minden igaz, akkor az egyetlen olyan játékos, aki a ma esti Bajnokok Ligája párharc mindkét szereplőjénél megfordult, ezért a Tuttojuve meg is kérdezte a játékost, hogy miként vélekedik erről a mérkőzésről.

Tavaly lejárt a szerződésed az FC Zürichnél. Mivel foglalkozol mostanában?

"Jelenleg nincs csapatom, ugyanis lejárt a szerződésem, és bár kaptam néhány ajánlatot más kluboktól, de egyik sem nyerte el a tetszésemet. Végül visszatértem Vancouverbe, feleségem szülővárosába, itt megpróbálok visszatérni a játékhoz, mert még érzek annyit magamban. Az életben bármi megtörténhet."

Ma a Juventus a Young Boys-szal néz majd szembe a Bajnokok Ligájában. Te mindkét csapatban megfordultál pályafutásod során. Milyen mérkőzést vársz? 

"Igen, játszottam a Juventus ifjúsági csapatában, pár évvel később pedig kölcsönben szerepeltem a Young Boysnál. Utóbbi egyértelműen svájc legerősebb csapata, azonban a Juventus teljesen más szintet képvisel, nem is lehet a két klubot összehasonlítani. 3-0-ás torinói győzelmet várok, bármilyen más eredmény nagy meglepetés lenne számomra."

Milyen csapdákat rejthet a mai mérkőzés a Juventus számára? Korábban nem sokszor találkozott még egymással a két fél.

"Szerintem Torinóban nem érheti nagy meglepetés a Juventust. Ugyanakkor jól ismerem Gerardo Seoanét, a Young Boys edzőjét, mivel korábban három éven keresztül dolgoztunk együtt az FC Luzern csapatánál,  és ő már akkor remek munkát végzett. Bajnokok Ligája tapasztalattal egyelőre nem rendelkezik, de Svájcban a legfelkészültebb edzők közé tartozik. A csapatot erősíti Hoarau, aki a PSG-ben is megfordult, és mindig betalál a bajnokikon, valamint Sulejmani, aki az Ajaxban is játszott. A védelmet a nagy tapasztalattal rendelkező Von Bergen erősíti, de a Juventus kivételes támadó gépezettel rendelkezik, ezért nem lesz egyszerű dolga."

 Tehát úgy gondolod, hogy a Juventus legnagyobb ellenfele saját maga lehet?

"Igen, így gondolom. Még Cristiano nélkül is nagyon erős a Juventus, ezért nem hiszem, hogy bármi meglepő történhetne a pályán. "

Dybala és Bernardeschi lehetnek szerinted a mérkőzés főszereplői?

"Nem tudom milyen felállásban fog kezdeni a Juventus, azt tudom, hogy a Young Boys egyik nagy hiányzója lesz Mbabu, aki nagy tapasztalattal rendelkezik, és a védekezésben is fontos szereppel bír, mivel nagy munkabírású játékos. De Bernardeschi, és Cuadrado ellen nagyon nehéz dolga lenne. Dybala kiváló játékos, szeretném minél többet a pályán látni. Ő olyan valaki, aki mindig a különbséget jelenti, és a svájci csapat ellen a megszokottnál is könnyebb dolga lehet."

Követed még a Juventust? Milyen eredményt érhet el szerinted a csapat a Bajnokok Ligájában? 

"Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy interneten keresztül követni tudom a legtöbb olasz csapatot, így ezt a meccset is nézni fogom. Engem nagyon meglepett az a fölény, amit a Juventus mutatott 10 emberrel a Valencia ellen. Az egy fölényes 2-0-ás győzelem volt, ezért úgy gondolom, hogy az Öreg Hölgy lehet a végső győzelem egyik nagy esélyese."

És a bajnokságban?

"A bajnokságban eléggé nagy előnnyel rendelkezik az Öreg Hölgy a többi csapathoz képest. Szerintem a Napoli tavaly óriási lehetőséget szalasztott el. Idén komoly nehézségeik akadnak védekezésben, túl sok gólt kapnak. Szerintem a Juventus idén is bajnok lesz, talán még a korábbi éveknél is könnyebb dolguk lesz, még akkor is, ha a riválisok valamelyest erősödni tudtak tavalyhoz képest."

Hogyan emlékszel vissza a torinói évekre?

"Olyan volt, mint egy álom. Mindig mosolyt csal az arcomra, ha azokra az évekre gondolok. Első évben Gasperinivel megnyertük a Viareggio kupát, őt később Chiarenza váltotta. Rengeteg tehetséges játékos volt akkor a csapatnál. Lenyűgöző volt olyan játékosokkal egy légtérben tartózkodni, mint Del Piero, Buffon, Nedved, vagy Trezeguet. Megdöbbentő volt minden egyes alkalom, amikor ilyen játékosokkal edzhettem együtt."

Egyesek csak a "svájci Del Pieróként" emlegettek, a Juventusnál azonban nem sikerült áttörést elérned. Mi történt?

"Sajnos nem olyan karriert futottam be, mint amilyet szerettem volna. Valami mindig hiányzott. Akkoriban nagyon egyszerű srác voltam, sőt még most is az vagyok. Sajnos hiányzott belőlem az a pozitív hozzáállás, amivel más játékosok rendelkeznek. Mentálisan gyengébb voltam más játékosoknál, de technikailag felvettem a versenyt a többiekkel. Igazából sosem a képességeimmel volt a probléma."

Van olyan dolog, amit megbántál?

"Igen, egy dolgot: sosem hagynám el Olaszországot. Külföldre igazolni sosem egyszerű, és visszatérni szintén nem az. Szerencsés vagyok, hogy játszhattam Franciaországban, a Le Mansnál, és végül hazatérhettem Vancouverbe. Sajnos sokat fizettem a hibáimért, mivel sokszor rossz tanáccsal láttak el."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5214276999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.10.02. 16:36:21

Én azért megvárnám a meccs végét az eredménnyel. Nem szabad nagy arccal nekimenni, nehogy pofára essünk. De a realítások talaján maradva én is győzelmet várok.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása