Agnelli változásokat sürget a labdarúgásban

agnelli_andrea_beszed.jpgAndrea Agnelli, a Juventus, és az Európai Klubszövetség elnöke nem zárkózik el attól a lehetőségtől, hogy a jövőben ne csak Olaszországban, hanem külföldön is játsszanak olasz bajnokikat, továbbá beszélt egy új bajnokság, az Európai Szuper Liga lehetséges elindításáról is.

Ahogy korábban már megírtuk, az UEFA az Európai Klubszövetséggel (ECA) karöltve egy harmadik európai kupasorozat kialakításán dolgozik. A legfrissebb hírek szerint Andrea Agnelli zöld lámpát adott két kezdeményezésnek is.

"Tisztában vagyok azzal, hogy ez egy sokat vitatott kérdéskör itt, Spanyolországban" - kezdte az Elnök.

"Javier Tebas, a Spanyol Labdarúgóliga (LFP) elnöke rendkívül sokat tett azért, hogy növelje a La Liga megítélését világszerte, és azért, hogy néhány spanyol bajnoki mérkőzést az Amerikai Egyesült Államokba vigyen.

Olaszországban már sikerrel exportáltuk az Olasz Szuperkupát, de itt viszonylag egyszerű dolgunk volt, mivel ez nem része a versenynaptárnak. 

Az NFL, vagy az NBA nagyszerű példaként szolgálnak számunkra, akik már sikeres exportálták a játékukat egy másik földrészre, és ezt a lehetőséget nekünk is meg kell fontolnunk.

Azt szeretnénk, ha a foci mindenkihez eljutna, pontosan ezért utazunk a nyári felkészülés alatt Ázsiába, és az Egyesült Államokba.

Ugyanakkor fontosnak tartom megjegyezni, hogy az UEFA-val közösen kell a döntéseket meghoznunk, és megoldásokat találnunk, tehát nem szeretnénk csak és kizárólag önálló kezdeményezéseket elindítani.

Tárgyaltunk már az úgynevezett Szuper Liga felállításáról, és további megbeszélések várhatóak. Egy több nemzetet is átfogó bajnokság összeállításának kérdésköre már az asztalon van, amelynek köszönhetően a televíziós jogok szélesebb körben lennének eladhatóak, ebből pedig a klubok nagyobb profitot érhetnének el, és a termékeiket is könnyebben értékesíthetnék."

A Madridban megrendezett csúcstalálkozón Agnelli ismételten beszélt az Európa Liga átalakításáról is.

"A klubok azt szeretnék, ha nagyobb esélyük lenne az európai kupákban való szereplésre.

Az UEFA-val közösen azt tervezzük, hogy az Európa Liga indulóinak számát 48-ról 32-re csökkentenénk.

Nagyobb egyenlőséget szeretnénk ebben a fantasztikus sportban, amely az egyik legszebb a Világon.

El kell gondolkodnunk azon, hogy milyen labdarúgást hagyunk a gyermekeinkre. A 70-es, 80-as években olyan csapatok győzedelmeskedtek az európai kupákban, mint az Ajax, vagy a Benfica.

Ma szinte elképzelhetetlen az, hogy ezek a csapatok a csúcsra érjenek, mert gazdaságilag hátrányban vannak a spanyol, német, és angol csapatokkal szemben.

Hihetetlen mértékű fejlődésen ment át a labdarúgás az előző évtizedben. A legnagyobb különbséget pedig a különböző jogdíjakból származó bevételek jelentik, de tudni kell, hogy a labdarúgás teljes bevételének harminchárom százaléka a tizenkét leggazdagabb klubtól származik." - hangsúlyozta Agnelli.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr10014261895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2018.09.25. 12:33:07

1baj van,attól hogy mi top közelben vagyunk,maga a liga kuka...nincs mögöttünk,mellettünk olyan,aki tényezőként lenne jelen a BL-ben stb,márpedig amíg ez így marad,maga a liga semmit nem fejlődik,legalábbis kiugróan,nagyon max ha mi BL-t nyerünk és Cr féle marketing zseniket igazolunk,de amúgy esély nincs rá.

Rivendell 2018.09.25. 12:35:30

Ott 1 Inter Kínai pénzel,simán meglehetne kg-ra venni a világ keleti felét...Roma-Milán amerikai tulajokkal,velük simán lehetne amcsi piacot építeni,de semmi,csak totyognak egy helyben,bár lehet a Roma amcsi tulaja kiszámolta,hogy az amerikai piac miatt felesleges nagy összegű befektetéseket eszközölni és ezért adja el mindig a csapat alapját.

pedronegroo 2018.09.25. 12:39:47

Szerintem Agnelli nagyon hasonlít ELMO-ra(vagy valamelyik figurára a sesame street-ből), gondoltam megosztom veletek ezt a nélkülözhetetlen észrevételt! :)

epaska 2018.09.25. 12:53:27

Pénz..pénz..meg a pénz... Szar az egész!

Matteo89 2018.09.25. 13:01:39

@epaska: Egyébként igen. Jön itt az álszent szöveggel, hogy nem mindegy mit hagyunk a gyermekeinkre. Ez a bullshit része. Amiről itt szó van, az a pénz.

Matteo89 2018.09.25. 13:03:03

De azért azt leszögezhetjük, hogy Agnelli nagy koponya, és vérbeli üzletember. Úgy gondolom, hogy amíg az ő kezében van a klubunk, addig nagy baj nem történhet, sőt. Jobb kezekben nem is nagyon lehetne.

alexGicamo 2018.09.25. 13:05:26

Jó ötletei vannak az elnökünknek, remek kezdeményezései, amelyek gazdaságilag biztosan sikeresek lennének,de nem lenne sok már ennyiféle liga ? Szerintem, követhetetlen lenne ! Ha már mindenképpen változásokat szeretne, nem lenne elég a jelenlegieket megreformálni ? Tudom, akkor nem lenne még 1 plusz bevételi forrás ...

Matteo89 2018.09.25. 13:08:50

@alexGicamo: Ha azt nézzük, hogy évente három ízben lehet valaki az év játékosa (UEFA, FIFA, Aranylabda), akkor szerintem bőven elfér három nemzetközi kupa is. :)

alexGicamo 2018.09.25. 13:15:10

@Matteo89: Ja ! Így is lehet nézni ! :-)

JuventusFanatikus 2018.09.25. 15:24:17

@Matteo89: Jó kezekben van ez igaz, de kicsit több Agnelli kéne bele. Kezd a ló másik oldalára esni és csak a pénzt látja. Ami nagyon fontos dolog, de ezzel a klub kezdi elveszíteni az identitását. Attól tartok, hogy az Öreg Hölgyből egy Vén Kurv@ lesz...

Ez a külföldi meccsek óriási hülyeség. Maradjon csak mindrnki a seggén. A játékosok és az eredmények rovására vállna.

Nathas 2018.09.25. 16:00:08

A fiaink, akik 3 meccs után a végelgyengülés határán állnak, még egy kupasorozatban?

@pedronegroo: köszönjük szépen, majd próbáljuk meghálálni! :-D

Grinta 2018.09.25. 16:13:55

Csak az a baj ezzel,ha az egyiket akarod,miszerint hogy teljesedjen ki a futball globálisan(burkoltan pénz!) akkor a másikat nem lehet(hogy a gazdaságilag! kisebb csapatok,de tradicionális,történelmi egyesületek) tényezők legyenek.A kettő együtt nem megy.Ez az Én olvasatomban kicsit hajaz arra a szituációra,mikor a Bayern München üti az asztalt hogy milyen transferek zajlanak a világban,és hogy ez mennyire káros a makro környezetre,többek között a versenyképességet tekintve,de hasonlóan járnak el a saját mikro környezetükben.Álszent duma magyarul.

babo0410 2018.09.25. 18:35:30

HÁÁÁÁÁT! Ezt most annyira nem osztom. Vannak jó ötletei is, de ez a szuperliga így elsőre nem hangzik jól. ezt hogy hogyan képzelik el, még jobban át kell gondolni, és jobban ki kéne fejteni, mert egyelőre csak egy fölösleges plusznak hangzik. Meg a külföldi Serie A meccsek se hangzanak annyira jól. Remélem ebből nem lesz semmi.
Az rendben van, hogy próbálja gazdaságilag felzárkóztatni a csapatot és a ligát is, de az a baj, hogy kezd az egész labdarúgás csak egy nagy gazdasági érdekszférává válni a sport helyett. Lassan már nem is sport lesz a foci, hanem gazdasági ágazat.
Inkább vissza kéne térni régi dolgokhoz, mint új, nagyobb különbségeket kialakító, a játékosokat még inkább leterhelő dolgokat találjanak ki.

NagyonJuve 2018.09.25. 19:41:43

@babo0410: szerintem a szuper liga az egy egész külön bajnokság lenne. Nem játszanának más pl. a hazai bajnokságokban. Az nfl mintára csinalnák meg egy szuper döntő a végén amit az egész világ néz. Egyszer volt egy ilyen hasonló nyilatkozata. Igy valahogy képzelik el a szuper ligát. A harmadik sorozat nekem meg úgy jött le hogy a kissebb csapatoknak lenne hogy azok is csúcsra tudjonak jutni. Régen is volt 3 eirópai kupa amit a juve meg is nyert.

babo0410 2018.09.25. 20:53:14

@NagyonJuve: Nem tudom ez az NFL meg NBA szerű szuperliga valahogy nem tetszik. Ez kinyírná az igazi labdarúgást. Ezt néznék, a kisebb csapatok, még akik a BL-ben maradnak, azok is előbb-utóbb csődbe mennének, mert tutira nagyon kis nézettségűek lennének a meccseik, és így nagyon kevés pénzt tudnának szakítani, ezzel a nemzeti ligákat is kinyírva. És akkor a szuperliga elindítása után maradna az a mondjuk 10 dúsgazdag csapat, a többi meg vagy működne, mint a vízilabda, alig pénzből, szinte csak félprofin, vagy megszűnne. Ez a próbálkozás megint arra megy ki, hogy majd a nagyok, a leggazdagabbak szakítsanak még többet, a kicsik meg nem kellenek.
És akkor gondolom valami ilyesmi lenne ez a szuperliga, hogy Juve, PSG, City, Arsenal, Chelsea, United, Pool, Barca, Real, Bayern, és meg is van a 10 csapat. Ezek megcsinálnálk maguknak a kis szuperligát, amit elkezd nézni a világ 3/4-e, a többiek a saját bajnokságukkal meg visszasüllyednének a magyar bajnokság szintjére kb. Teljesen megölnék a labdarúgást ezzel. Meg különben is nagyon nagy élvezet lenne minden évben ugyanazt a 10 csapatot bámulni. Az amerikaiaknál is ez az egyik oka, amiért uncsi a focijuk. Semmi változatosság. Szerintem egy NBA rendszer akkor már sokkal izgalmasabb, élvezetesebb lenne, mint az NFL. Több csapat, több meccs, és kevésbé is unalmas, hogy ugyanazok versengenek, pont a lebonyolítás miatt.

NagyonJuve 2018.09.25. 21:39:57

@babo0410: tudtommal a major sportágak az usa ban hasonló lebonyolításban folynak. Nfl csapat is nem 10 van hanem azt hiszem 32 csapat. Ha megnézed a bl ben is kb mindig ugyan az a 10-15 csapat dominál a nemzeti ligákban is mindig kb ugyan azok dominálnak. Szerintem nem biztos hogy nagyobb szakadék lenne azok között akik a szuper ligában játszanának. Azok lehet hogy közelebb kerülnének egymáshoz. Ami biztos hogy a nemzeti bajnokságokat tönkre vágná. Minden játékos csúcsa a szuper liga lenne még nagyobb sztárok lennének a focisták. Világszerte biztos hogy sok nézője lenne. Haladni kell a korral de nem biztos hogy ez a jó irány.

babo0410 2018.09.26. 01:24:57

@NagyonJuve: Igazad van, nekem a foci (soccer) rémlett, hogy ott valamiért máshogy van, pár éve láttam a tabellát. Lehet akkor még nem volt annyi futballklub, vagy csak a rájátszást néztem.
De mindegy is ez Európa szempontjából, hogy Amerikában hogy van, mert ha itt elindul ez a szuperliga, szerinted majd elindítják 30-32 csapattal? Lesz majd keleti, meg nyugati csoport? Pont a leggazdagabbaknak találják ki, akik a futball legnagyobb hatalmai manapság, akik a pénzükkel kiemelkednek, akik mindent maguknak követelnek, mondván ők termelik ki a bevételek 80%-át. Szerinted ezek odaengednének egy Romát, egy Atlettico Madridot, egy Dortmundot, akit reggelire megesznek? De mondhatnám akár a Tottenhamet is. Nem hiszem, hogy itt 10-nél több csapat lenne. És az egy idő után unalmassá válna, ha mindig ugyanazt a 10 csapatot látnánk, más meg esélytelenné válna.
A BL-ben legalább időnként van egy-egy meglepetés. Pl. tavaly a Roma kiverte a Barcát, és negyeddöntőzött, kishijján meg még döntőbe is mehettek volna.
Azelőtt meg az Atletico és a Monaco voltak meglepetés csapat, a Barca megint nem volt ott, de talán ránk se mindenki számított.
De még előtte meg a Banfica volt a 8 között, meg az a Wolfsburg, akik nagy meglepetésre otthon 2-0-ra verték a Reált, a visszavágon meg csak egyszer kellett volna betaláljanak, és kiejtik a madridiakat.
De említhetném még 2016/17-ből a Licestert, akik a BL-ben is a 8 közé tudtak kerülni. vagy volt ott már Malaga, Galata, Benfica, Apoel, és ez még mindig csak az utóbbi 10 év.
Azaz a BL-ben azért akadnak szimpi kisebb költségvetésű csapatok, akik be tudnak jutni néha a legjobb nyolc csapat közé, és ott igen jó meccseket szoktak játszani (ha nem is mindegyikük, de a többség igen), nem egyszer csak 1-1 gólon múlt a BL esélyes (későbbi győztes) elleni továbbjutásuk.
De egy Szuperligában mi lenne meglepetés, az izgi? Max az lehetne meglepi, ha az Arsenal megnyerné (már, ha ők bekerülnének). :)
Szerintem a jelenlegi rendszer így jó ahogy van, nem kell az, hogy legyenek az egyenlők, akikre szinte senki nem kíváncsi, ezért a tv-k se adnák szinte őket, meg az egyenlőbbek, akik folynának a csapból is, és még inkább kilógnának a sorból, még gazdagabbak lennének. A kisebb csapatok meg szépen eljutnának oda, hogy amatőr ligává silányulnának. Mert ha nem lenne nézettség, akkor hiába vannak a BL-ben, de nem nézik, nem kapnak nagy pénzt érte.
EMlékszünk mi lett az olasz ligával, mikor nem voltunk ott?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9860) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4125) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4153) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása