Beharangozó: Parma elleni meccs

parma_juve.jpgA Lazio utáni győzelem után, a Parma ellen szeretne 3 ponttal gazdagodni az Öreg Hölgy.  A Stadio Ennio Tardinibe utazik a Bianconeri és szombaton, 20:30-kor feszül egymásnak hosszú idő után a két nagy múltú egyesület.

A Parma megjárta a poklok poklát, hogy ismét visszakerüljenek a Serie A-ba. 2015-ben komoly anyagi gondokkal küzdöttek a Sonkások és ezért visszasorolták őket a Serie D-be. Nevet változatattak, teljesen új kerettel, új vezetőséggel. Megállás nélkül, sorban meneteltek egyre feljebb, míg el nem érték a céljukat, visszatértek a megérdemelt helyükre, az olasz első osztályba. Ám, a feljutás után mégis volt ami megkérdőjelezte azt, hogy a Serie A-ban kezdhetik meg a szezont. Állítólagos bundagyanúba keveredett a klub, mert a csapat csatára, Emanuele Calaio egy mérkőzés előtt megkérdőjelezhető tartalmú SMS-eket küldött egykori csapattársainak, amire később fény derült. Az első ítélet az volt, hogy pontlevonással kezdi a csapat az idény, Calaio pedig 3 éves eltiltást kap, ami véget jelentett volna a karrierjének. A klub fellebbezett és a pontlevonás nélkül kezdheti a szezont, Calaio pedig a már a tavaszra hadra fogható lesz.

Eddig 2 mérkőzés alatt 1 pontja van a parmai csapatnak. Az első fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak az Udinesevel, míg a második körben elveszítették a mérkőzést, amit a SPAL gárdájával vívtak.

Nagyon komoly átigazolásokat vittek végbe a klubnál, hogy nagy harcok közepette is bent tudjon maradni a csapat:

Kapus posztra a Napoli csereportását, Luigi Sepét igazolták le kölcsön keretein belül.

Védelembe komoly erősítések történetek. Teljes játékjogát megvették Riccardo Gagliolonak, ami 1,20 millió eurót jelent a Carpi a számára. Európa bajnok, rutinos öreg róka érkezett Bruno Alves személyében, aki ingyen érkezett a skót Rangerstól. Két tehetséges fiatal jött kölcsönbe az Intertől. Alessandro Bastoni a védelem tengelyébe, míg Federico Dimarco a balszélső posztra jelentkezik. Szintén a védelem bal oldalára érkezett egy sokat látott védő, Massimo Gobbi, aki ingyen tett át székhelyét Veronából, Parmába.

Középpályára 2 játékos is érkezett a Napolitól. Alberto Grassi kölcsön + opcióval, míg Jacopo Dezi 2 millió euróért. Erősítésként még a remek szezont letudó Venezia egyik vezéralakja, Leo Štulac is a Sonkásokat erősíti, 1,30 millió euró fejében. Ismét egy rutinos játékost választotta a frissen feljutó csapatot, Luca Rigoni személyében, aki ingyen hagyta ott a Genoát. Fiatal és tehetséges Alessandro Deiola a Cagliari csapatátó érkezett, csupán kölcsön.

A széleken igazán komoly nevekhez jutott hozzá a nagy múltú klub. Már harmadszorra tér vissza Jonathan Biabiany, aki ismét az Intert hagyta ott a Parma kegyeiért. 1, 50 millióban fájt ez a transzfer az új csapatának. A másik szélen szintén egy nagy nevet hoztak el, aki nem más mint Gervinho. Úgy gondolta, hogy eleget keresett már Kínában és visszatér egykori sikerei helyszínére, Olaszországba. Ugyan egy fél évet már ott töltött, de sikerült még egy évre kikölcsönöznie a csapatnak Amato Cicirettit, aki bármennyire is meglepő, szintén Napoli tulajdon. Szintén a jobb szélre érkezett, ezúttal a Laziotól, Mattia Sprocati, kölcsön keretein belül.

Csatárnak véglegesítették Fabio Ceravolo átigazolását és 2 millió euróért maradt és nem tért vissza a Beneventóhoz. Lassan a Napoli B csapatának is nevezhetjük a parmai alakulatot, mivel jó kapcsolatuknak köszönhetően ismét egy Partanopei csatárt, Roberto Inglesét hozták el, kölcsön + opcióval. 

Komoly távozók nem is igen voltak egyet kivéve. De az az egy igen fájó lehet a szurkolók szívében. Alessandro Lucarelli, a klub 40 éves legendája a visszavonulás mellett döntött. A visszasoroláskor ígéretet tett, hogy visszavezeti a imádott csapatát oda, ahová való. Ennek eleget is tett és visszavonult. A csapatkapitányi karszalagját a portugál Bruno Alves fogja viselni.

Összegezve igen komoly keretet raktak össze a vezetők, ami versenyképes lehet a bentmaradáshoz. Sok a kölcsönjátékos és elég magas az átlagéletkor, de ez jellemző a frissen feljutó gárdákra, úgy általában. A kölcsönjátékosok komolyabb részére van vásárlási opció, amit valószínűleg aktiválni is fognak, ha sikerül megmaradniuk a Serie A-ban. Okos igazolásokra figyelhetünk fel, 1-2 millió eurókért, akik komoly segítséget jelenthetnek. Úgy gondolom, ha idén elérik a céljukat, akkor jó ideig ismét láthatunk Parma-Juventus párosításokat.

Visszatérve a meccsre. Támadásban úgy gondolom vannak olyan komoly játékosain akik megoldják a góllövést, viszont védelemre vigyáznunk kell. A széleken a Sonkásoknak elég komoly szintű játékosaik vannak, a csapat többi tagjához viszonyítva. A Biabiany és Gervinho komoly veszélyt jelenthetnek, főleg ha a gyorsaságukra gondolunk, de Ciciretti is említhetem, aki a szélen komoly veszélyt jelenthet. Még nem is említettem, hogy Inglese, aki a Chievo házi gólkirálya volt, szintén veszélyes lehet a kapunkra. Nem azt mondom, hogy félnünk kell attól, hogy kikapunk, csupán megeshet az, hogy egy kontra veszélyt jelenthet, figyelmetlenség esetén. Hatalmas labdabirtoklást várok áll a Bianconeritől.

Az általam felállított kezdő:

4-2-3-1

Szczesny - Cancelo, Bonucci, Rugani, Alex Sandro - Pjanić, Can,- Bernardeschi, Dybala, Ronaldo- Mandžukić

Próbáltam kicsit a realitás talaján maradni és kicsit Allegri fejével is gondolkodni.

  • Rugani véleményem szerint kezdhetne, Inglesét megoldaná.
  • Can szokhatná végre a Serie A-t és nem egy komolyabb szintű csapattal játszunk, nem mellesleg rendre bizonyított mikor játéklehetőséget kapott. Jó volna, ha szépen összeszoknának elsősorban a bosnyákkal.
  • Bernardeschi is megérdemli a tagságot a kezdő 11-be. Fontos szerepe lenne az is, hogy Cancelót kisegítse, mert szélső támadásokat várok az ellenféltől. Azt se feledjük, hogy a kitűnő átlövési mennyit segíthetnek a parmai fal áttörésében
  • Mandžukić verekedhetne Bruno Alvessel és kiérdemelte a helyet a kezdőben, a Lazio elleni góljának köszönhetően. Ronaldo így több helyet kapna és jobban megélne a szélen. 

Hiányzók a kezdőmből:

  • Chiellini: Kell a pihenés neki, figyelembe véve a sérülékenységét.
  • Douglas Costa: Csereként beállva komoly színt tudna vinni a játékunkba, ha gond ütné fel a fejét. Fájó szívvel hagynám, ki de ilyen szintű támadó szellemű játékosoknál valakinek sajnos padon is helyet kell foglalnia. 

Miralem kisebb sérülésre panaszkodott a Lazio elleni mérkőzés után, ezért az is előfordulhat, hogy Allegri nem számít a Juventus karmesterére. Mindenesetre úgy állítottam fel a kezdőt, hogy játékra alkalmas. 

Kire érdemes odafigyelni? Játéklehetőség esetén figyelmébe ajánlom mindenkinek Dimarcót és Bastonit. Két nagyon tehetséges védőről beszélünk, akik jó eséllyel az olasz futball egyik meghatározó alakjaik is lehetnek. 

Tippem a mérkőzésre: 4-1. Úgy érzem, hogy korai találatot szerzünk és jön a többi, de egy valahogy becsúszik. CR esetében átszakad a gát és egy duplát szerez, ahogy Paulo is meglövi áhított gólját, majd Bernardeschi is lő egyet. Gólt pedig egy kósza kontrából kapjuk, amit Inglese értékesít majd, egy szélen belőtt labdából.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2314211625

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Quentin_KR 2018.08.30. 16:35:56

Hát.... Emre Can. "rendre bizonyított mikor játéklehetőséget kapott" . Nem trollkodásnak szánom, de nálsm csak azt bizonyította anit vártam. Gyenge, semmire nem jó, smolysn Khedira 2.0 tipusú játékos.

Keresztes András 2018.08.30. 16:58:59

Egy könnyed edzőmeccs kell hogy kikerekedjen a szombati mérkőzésből, látványos játékkal, támadásokkal és gólokkal. Semmi más nem elfogadható a Parma ellen!!

Matteo89 2018.08.30. 17:16:25

Akkor megtehetem, hogy nyerünk 3 góllal, és Ronaldo gólt lő? :D

GGábr81 2018.08.30. 17:29:10

@Quentin_KR: bocsi, de te nem kevered véletlenül peliCANnal, vagy esetleg fáCANnal? :D
Az első meccsen kifejezetten jól szállt be. Én látok benn fantáziát.

2018.08.30. 17:31:37

Na, kíváncsi leszek.

2018.08.30. 17:32:00

@Matteo89: Meg. De csak annyival, amennyi felesleges pénzed van. Olyan sok esély nincs a kettőre együtt. Nem lehet itt ész nélkül támadni, hova vezetne az.

2018.08.30. 17:32:51

@Quentin_KR: Nem jobb Can Khediránál? Azért nem túlzod el? :-P

gomorra21 2018.08.30. 18:27:22

"Állítólagos bundagyanúba keveredett a klub, mert a csapat csatára, Emanuele Calaio egy mérkőzés előtt megkérdőjelezhető tartalmú SMS-eket küldött egykori csapattársainak, amire később fény derült. "

Ehhez Lotitonak biztos volt egy két szava. Emanuele, te csak ne küldözgess SMS-eket!
150 millió a tarifa!

2018.08.30. 20:31:47

@gomorra21: Már "régen" akartak valamiért kicseszni velünk. Ráadásul már Ronaldot is megvettük. Annyira felháborító, hogy tenni kell valamit a pályán kívül megint?

JuventusFanatikus 2018.08.31. 11:09:26

@Matteo89: Természetesen megteheted. Felelősséget nem vállalok a tippért, de a nyereségből a százalékot várom. Tudod hol keress;)

asvééd 2018.09.01. 17:08:18

Valaki egy linket plííz!
Köszönöm!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása