Ancelotti: „A tavalyi év okot ad az álmokra”

ancelotti_carlo_napoli_melegito.jpgA Napoli mestere, Carlo Ancelotti nem gondolja, hogy a scudetto megcélzása utópisztikus célkitűzés lenne.

A dél-olaszországi együttes négy ponttal maradt le a tavaly a bajnoki címről, bár így is klubrekordot állított fel 91 ponttal.

„Vannak álmok és vannak utópisztikus célkitűzése.” - mondta a mester az AC Milan elleni meccset megelőző sajtótájékoztatón.

„Az utópiák kergetése kockázatos dolog, azonban az álomnak a tavalyi év szolgál alapjául, éppen lemaradt a bajnokságról a csapat, amely az idei évre nem változott. Nem sok minden hiányzik, ez pedig reményt ad számunkra.

Mennyi is hiányzott tavaly, három vagy négy pont? Ezeket a pontokat kell keresnünk meccsről meccsre, hétről hétre, ehhez pedig koncentrálnunk kell, odaadással kell játszanunk, kihasználva a rendelkezésre álló keretet.

Pár dolog változott, és reméljük, hogy hamarosan sikerül már begyűjteni a változások gyümölcseit.”

A Juventus mestere, Massimiliano Allegri szerint a bajnoki győzelemhez idén elég lesz 88 pont.

„Nem tudom, ma nagyobb lesz a harc a csúcson az Inter, a Milan és a Roma révén, ezért talán kevesebb pont is elég lesz idén a bajnoki győzelemhez.”

A második fordulóban Carlo Ancelotti egykori tanítványa ellen fog megküzdeni a csapatával, hiszen az ellenfél a Gennaro Gattuso által vezetett AC Milan lesz.

„Koncentrálnunk kell, fontos meccs következik, amelyen be szeretnénk mutatni ezt a Napolit a szurkolóinknak, és szeretnénk jobb teljesítményt nyújtani egy olyan ellenfél ellen, amelyik sokat kíván elérni ezen a meccsen.

Egy megújult, lelkesedéssel átitatott AC Milan lesz az ellenfél, és remélhetőleg szép meccs lesz számunkra.

A tanár játszik a diák ellen? Nem tetszik ez a megközelítés, mert így öregnek érzem magam… Azonban örömömre szolgál, ha egykori játékosaim edzőnek állnak.

Szerintem sokat adtam a rossonero csapatnak, de holnap remélhetőleg nem vesz el tőlem semmit a milánói csapat.

Gattuso és én gyakran beszélünk, de nem receptekről. Mindkettőnknek bőven van miről gondolkodni. Mindig öröm Rinóval találkozni, illetve másokkal is, akikkel együtt dolgoztam, például Paolo Maldinivel, Leonardóval… mindazokkal, akik az AC Milannál vannak.”

Gonzalo Higuaín ismét visszatér Nápolyba, miután 2016-ban elhagyta a déli klubot a Juventusért.

„A Napoli játékosai jobban ismerik őt, mint én, azonban én mindig ugyanúgy válaszolok ilyen esetekben, mivel nekünk a saját dolgainkra kell figyelnünk.

Bármikor Lionel Messi vagy mások ellen léptünk pályára, inkább kerültem a kulcsjátékosok kiemelését. Gonzalo Higuaín félelmetesen teljesít a kapu előtt, de mi a saját játékunkat akarjuk majd erőltetni, és minél kevesebb lehetőséget akarunk számukra engedélyezni.”

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4014201323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2018.08.25. 13:31:40

Álmodni lehet, mi majd megvalósítjuk.:)

Rocky80 2018.08.25. 14:13:40

Örülök hogy itt vagy a Napolinál Carlo. Egy újra jó olasz bajnoksághoz jó edzők is kellenek.

Juvetto 2018.08.25. 15:15:37

Carletto vs Rino. Imádom, amikor az élet ilyen sztorikat kreál!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (912) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9909) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4153) mercato (4137) nyilatkozat (7436) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4167) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása