Allegri: „Papíron erősebbek lettünk”

allegri_massimiliano_villar_perosa.jpgMassimiliano Allegri a Villar Perosában megrendezett hagyományos szezonnyitó után arról beszélt, hogy a Juventus idén még nagyobb akaraterővel fut neki a BL-győzelemnek.

A gálamérkőzésen Cristiano Ronaldo mellett pályára lépett Paulo Dybala, Douglas Costa, Emre Can, Federico Bernardeschi, Leonardo Bonucci és Alex Sandro is.

„Fontos, hogy mit tud egy csapat papíron, azonban mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy mi történik a pályán.

A klub a nyár során fejlesztette a keretet, azonban jól kell játszanunk, és meccseket kell nyernünk, ellenkező esetben mindez semmit sem ér.” - mondta az edző a Sky Sport Italia számára.

„Még több ambícióval rendelkezünk az előző évekhez képest a győzelem iránt, és ebbe beletartozik a Bajnokok Ligája. A srácok bizonyítékkal szolgáltak erre vonatkozóan ezen a meccsen, mivel komolyan vették a mérkőzést. Ez intelligencia és mentalitás kérdése.

Természetes, hogy olyan játékosok érkezése után, mint Cristiano Ronaldo, Emre Can, Leonardo Bonucci és Leonardo Spinazzola, mindenki izgatott és álmodik, de a minőségnek meg kell mutatkoznia a pályán a csapat teljesítményében.

Természetes, hogy nagyobb ambíció tombol bennünk a BL-győzelem tekintetében, mint az előző években, és ugyanúgy vágyunk a bajnoki sikerre, illetve az Olasz Kupa- és Olasz Szuperkupa-győzelemre.

Cristiano Ronaldo mindenekelőtt nemzetközi szintű tapasztalatot hozott a keretbe, és extra motivációként szolgál a fiatal srácok számára, hogy magasabb célokat tűzzenek ki. Semmiért nem osztogatnak öt Aranylabdát, és egyértelműen látszik, milyen sokat dolgozik a célok eléréséért.

Mindazonáltal a Real Madrid megnyert a legutóbbi öt BL-kiadásból négyet, ezt pedig kemény munkával érték el. Nekünk is dolgozunk kell, és ez az első alkalom, hogy láthattam a teljes keretet együtt játszani.”

Ezen a nyáron visszatért az elmúlt évben távozó Leonardo Bonucci is.

„Leo fontos játékos, aki tapasztalt futballista, és az érkezésével emelkedett a védősor minőségének a szintje.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr6914177551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juvetto 2018.08.13. 10:18:48

"A srácok bizonyítékkal szolgáltak erre vonatkozóan ezen a meccsen, mivel komolyan vették a mérkőzést."

Azért akadt egy-egy "túl magabiztosnak tűnő", felesleges lazázás (főleg CR részéről, aki a közönségnek is akart tetszelegni ezzel, gondolom), ami nem feltétlenül volt szimpi, de rendben, belefér. Azért szerencse, hogy a B ellen játszottunk és csak felkészülési meccs volt. De nem is tartok tőle, hogy élesben gyakoriak lesznek az ilyenek 0:0 körül vagy kisebb arányú vezetésnél.

"Természetes, hogy olyan játékosok érkezése után, mint Cristiano Ronaldo, Emre Can, Leonardo Bonucci és Leonardo Spinazzola"

Nem jelent semmit, de Spinazzolát kiemelte a Mester, míg pl. CANCELo... :)

"Leo fontos játékos, aki tapasztalt futballista, és az érkezésével emelkedett a védősor minőségének a szintje."

Ezt csak remélni tudjuk! A tegnapi ellenféltől függetlenül azért ez mondjuk így is tűnt. Egyelőre. De nagyon sokat kell még "törlesztenie"...
(A mélységi indításai élményszámba mentek, el kell ismerni.)

Egyébként az első játékrészt Szczesny és Perin elfelezték, a másodikban (amíg tartott) végig Pinsoglio állt a kapuban.

jeneiPALI 2018.08.13. 10:24:46

Spinazzola oszt nagy erösités röhög a vagbelem.:D Canselo az igen Can is Crt nemis mondom de spnazzola hahaha

pedronegroo 2018.08.13. 10:39:19

Kíváncsi vagyok hogy lesz e ilyen "most vagy soha" fílingje a szezonnak és ha igen ez hogyan fog hatni a csapatra, motiválóan vagy inkább teherként.

Quentin_KR 2018.08.13. 12:18:22

@pedronegroo: szerintem nem lesz "most vagy soha". A vezetőség nem ilyen. Nem ez a cél, hanem a folyamatos fejlődés...

rockitbaby 2018.08.13. 12:29:21

@Quentin_KR: Hát ha konkrétan nincs is kimondva, de azért ezzel a nyári mercatoval igen is a BL a cél. Nem most vagy soha, de 2 éven belül kb kötelező lesz.

Quentin_KR 2018.08.13. 12:33:09

@rockitbaby: Értem én, ugyanakkor a Bl.-re egyszerűen nem létezik a "kötelező" kifejezés. Évek óta rengeteget költ a győzelem érdekében a M.City, Psg, stb... de szerencse is kell. Meglátjuk, de én nem leszek letaglózva ha nem jön össze.

pedronegroo 2018.08.13. 12:43:01

@Quentin_KR: De a vezetőségünk elsősorban egy gazdasági társaság és CR nekik egy befektetés és azt szeretnék hogy megtérüljön minél jobban, ehhez pedig szerintem kell a BL győzelem is már csak azért is amit Te mondtál a folyamatos fejlődés jegyében és jelenleg csak a BL megnyerése jelentene fejlődést mivel CR nélkül is minden mást bezsebeltünk. Szumma-szumma CR egy 350 milliós beruházás és lehet BL serleg nélkül is meg fog térülni de szinte biztos hogy bele kalkulálták azt a serleget is mikor belefogtak ebbe a projektbe.

rockitbaby 2018.08.13. 12:55:49

@Quentin_KR: A szerencse forgandó. Valamint sutba dobhatod, ha gazdaságilag az UEFA-nak jobban megéri a Reklám Margitot tolni, mert több a rajongója. A CR biznisszel elértük kb azt, hogy a kit toljunk, mert megéri listára mi is felkerültünk.

Folyamatos fejlődés jegyében pedig nincs már más hátra, mint a BL serleg és a második triplázó olasz csapat cím. Minden más már - főleg a mostani nyár miatt - nem tekinthető fejlődésnek. Az nem előrelépés, hogy újabb kupa+bajnokság kombót tolunk a vitrinbe.

bianconeri83 2018.08.13. 13:30:33

@pedronegroo: én is azt gondolom, hogy cél lehet a BL győzelem (max nem mondjuk ki), de ettől függetlenül a CR-re elköltött több száz millió akkor is fontos lépés lehet a klub marketing értékében és világszintű népszerűsítésében, ha nem jön össze a legrangosabb európai trófea. Szerintem legalábbis ez utóbbi az, amire leginkább építettek Agnelliék, a többi (BL) csak hab lenne a tortán.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (922) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9926) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4169) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4176) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása