Mit nyerhet a klub Cristianóval?

Jó ebédhez szól ez elemzés, melyet vendégbloggerünk, JuventusFanatikus követett el. Fogyasszátok egészséggel!

ronaldo_cristiano_bl-serleggel.jpgA válasz tömören: Bajnokok Ligája győzelmet és sok pénzt. Legalábbis ezt várja minden szurkoló, nem is alaptanul egy ötszörös Aranylabdástól, aki rendre remek teljesítményt nyújt a BL-ben. Az egyik legfontosabb szempont a Juventus számára, hogy ismét magasba emelje a klub kapitánya a BL trófeát és mindenki azt reméli, hogy ehhez Ronaldo lehet a kulcs.

De felmerül kérdés: milyen hatással lesz a portugál a csapatra a pályán és azon kívül?

A Real Madridnál sűrűn láthattuk, és sajnos tapasztalhattuk is, hogy a támadás CR–re épül. Ha megkapja a labdát, kiadja a szélre, majd visszakapja és lő. Akár fejjel, akár jobbal, ballal. Az egykori kiváló szélsőből egy továbbra is gólgyáros center vált, akinek nem számít a távolság. Kiváló technikával rendelkezik, nem mellesleg a kicsit megkopott sebessége is rendkívül gyorsnak számít, a szemkápráztató cselei továbbra se maradnak el, de minden bizonnyal mindannyiunk ismeri az ötszörös Bajnokok Ligája győztes futballista stílusát.

A Ronaldo centrikus támadás kicsit egysíkúnak tűnik, de mégis nagyon hatásos lehet, ha a háta mögött a klub 10-ese áll. Ezt a fajta támadási formát lehet tökéletesen variálni abban az esetben, ha 4-2-3-1-es felállást alkalmaz Allegri. CR jól le tudja kötni a védőket már a puszta jelenlétével, is így a beadásnál nem csupán ő, hanem Dybala is kaphatja a labdát és ismerhetjük milyen mikor elsül a bal lába. Ez minden bizonnyal a kis argentin góltermékenységét is megnövelheti annak ellenére, hogy Ronaldo jobban szereti saját maga befejezni az akciókat. A szélsőket figyelembe véve Douglas Costa és Cuadrado tökéletesen megfelel a portugál gólzsák kiszolgálására és minden kétséget kizáróan ez lesz a legfőbb feladatuk. Ezt maga a villámléptű brazil is megerősítette.

Az a feladatom, hogy mindent megtegyek azért, hogy Cristiano Ronaldo gólt szerezzen.”

Már a támadósor is meglehetősen veretes, pedig a szélsővédőkről még szót sem ejtettem. Alex Sandro (természetesen ha marad Torinóban) és Cancelo is sokat hozzá tud tenni a támadójátékhoz. Elsődlegesen természetesen a védekezés lesz a fő feladatuk, de ha Douglas Costa vagy Bernardeschi játszik a jobb szélen, akkor több szerepet kaphatnak Cancelo beadásai. Minden bizonnyal a 4-2-3-1-es felállás arra enged következtetni, hogy vérbeli támadó játékot láthatnánk, de valószínűleg a Mister inkább 4-3-3-at fogja alkalmazni, mivel így sokkal stabilabb lesz a védekezésünk. Igaz, utóbbiban Dybala egyelőre nem igazán tudott érvényesülni, de Allegrit ismerve akár egy teljesen új felállást is láthatunk majd a következő szezonban.

CR érkezésével Allegri filozófiája is jobban fog érvényesülni. Nagyobb meccseken sűrűn láthattuk, hogy a Juventus beáll a kapuja elé és a kontrákat használja fő fegyverként. Ez nem igazán feküdt a tavalyi csapatnak, mivel Higuaín nem a gyorsaságáról híres, de portugál érkézésével a kontrák is villámgyorsan befejezhetők lesznek. A Mister egyik fő erőssége, hogy jól tud alkalmazkodni az ellenfélhez, ráadásul az ötszörös Aranylabdással a zebra gárda képes lehet felállt védelem ellen és kontrajátékból is veszélyesen támadni. Így kijelenthető, hogy a pályán mindenféleképp pozitív Ronaldo érkezése.

Vegyük figyelembe, hogy milyen hatással van az öltözőre!

Megfordul a szurkolók fejében, hogyan fogja elviselni a többi játékos, hogy érkezett valaki, aki jóval többet keres. 30 millió euró évente, nem mellesleg nagy egoval rendelkezik és hangot is ad a véleményének. Úgy gondolom, minden Juventus játékos rendkívül örül annak, hogy egy ilyen futballista mellett játszhat a győzelemért. Buffon személyében nem csak minden idők legjobb kapusát, hanem egy igazi vezért, egy igazi kapitányt vesztett a csapat. De a portugál érkezésével ismét egy olyan alakot tudhatunk a torinói öltözőben, aki egy igazi vezér, akinek a szavát mindenki meghallgatja, edzésmunkája pedig minden játékosnak követendő példa. Annak ellenére, hogy a portugál válogatott csapatkapitánya számára nagyon fontos a saját teljesítménye, ne feledjük, hogy neki is csak a győzelem elfogadható és mindent megtesz azért, hogy csapatát győzelemre vezesse.

Allegri a Juventusnál hasonló kvalitású játékost még nem vezényelt. Vajon, sikerül megbirkózni ezzel a komoly feladattal? Erre a kérdésre helyettem a leginkább a balhéiról ismert olasz csatár, Antonio Cassano válaszolja meg:

Kár hogy még mindig sokan alábecsülik őt. Volt az edzőm, a legfontosabb tulajdonsága az itelligenciája. Ő a legjobb edző Ronaldo számára.”

Vegyük most górcső alá a transzfert a Juventus kasszája szempontjából is!

Megközelítőleg 100 millió euró átigazolási összeg, 30 millió eurós fizetés évente. Ezek bizony óriási összegeknek tűnik egy 33 éves játékosért, aki minden bizonnyal a Juventustól vonul vissza. Viszont ez az üzlet gazdaságilag mégis kifizetődő. Kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb bevételi forrás, melyet Ronaldoból teremt elő, az a mez eladás, amiből meg is térülhet a játékos ára. 24 óra alatt 520 ezer Ronaldo nevével ellátott Juventus mez kelt el a hivatalos Juventus boltokból, weboldalról (ami a nagy terhelés miatt le is fagyott) és az Adidas üzletekből. Ehhez képest például Neymar PSG-be való igazolásakor „csupán” 10 ezer mez fogyott el egyetlen nap leforgása alatt. Ezek óriási mennyiségek, viszont az ezekért kapott összegek nem a klubok zsebében ladolnak, hanem a mezgyártó, ez esetben az Adidaséba. Pláne, ha figyelembe vesszük, hogy a Juve ajándékboltjában 144,9 euró a szóban forgó mez, míg egyéb helyen 104 euró a kereskedelmi ára. A mezek eladásából kisebb százalékot kapnak a klubok, nem hiába fizetik a mezgyártók a hatalmas szponzorációs összegeket. De ezt Magyarország egyik (ha nem a legjobb) szakértője, Hegedűs Henrik is megerősítheti:

A szurkolók legnagyobb dogmatikus tévedése – és az én egyik vesszőparipám – hogy majd a mezeladásokból a játékos behozza az árát. A szurkolók egységnyi mezt vesznek minden szezonban, nem lesznek háromszor annyian. Az eladott mezszám nagyjából ugyanannyi, ami változik az az, hogy tavaly mondjuk 80%-ban Cavani mezt adtak el, előtte Ibrát, most meg Neymart. De ebből a klubok sok pénzt nem látnak, hiszen a sportszergyártók nem azért fizetnek nekik rengeteget, hogy aztán ne hozzájuk folyjon be, ami bejön a mezekből.

A sportszergyártó nem azért a reklámértékért fizet, hogy lássuk, a Barcelona milyen márkában játszik. Ő azért a jogért fizet, hogy a saját üzletláncában – több tízezer üzletről beszélünk – árulhassa a klub arculati elemeivel ellátott hivatalos mezeket. A klub kap ezért mondjuk 60 millió eurót négy évre. A sportszergyártó meg elteszi a dupláját-tripláját ugyanennyi idő alatt.” – nyilatkozta ezt a Forbes nevű üzleti magazinnak.

Annyiban különbözik Henrik PSG-vel bemutatott példája a Bianconeri helyzetétől, hogy nem a mezek hátulján olvasható név változik meg az előző évekhez képest, hanem a mennyiség, mivel Cristiano óriási szurkolótábort tudhat a háta mögött. A Facebook közösségi oldalon körülbelül 122 millió követője van, ehhez képest a Juventusnak nagyjából 33 millió, ám ez a számadat is rohamosan nő. Nagyjából pár hét alatt több mint 400 ezren kezdték el követni a Juventus oldalát, míg a Ronaldo kedvelők közössége több mint 100 ezerrel nőtt. A Real Madrid Facebook-oldalának a követési száma csökkent valamelyest, de még így is nagyjából 109 millió követőnek örvendhetnek a madridiak, ami a futballklubokat figyelembe véve a legmagasabb.

Annak ellenére, hogy a Juventus 30%-kal megemelte a meccsjegyek árát, még így is elkelt az összes bérlet. Lehetett olyan híreket is olvasni, hogy bővítenék az Allianz Stadium nézőtérét is.

Ennek az üzletnek köszönhetően nem csupán az Öreg Hölgy profitálhat, hanem az egész Serie A is. Több néző kísérheti figyelemmel az olasz bajnokság meccseit a televízióban és természetesen ki ne szeretné megnézni élőben a világ egyik (ha nem a legjobb) játékosát, annak ellenére, hogy az ellenfél csapatát erősíti. A játékosok is szívesebben igazolnak olasz csapatba, hogy a portugál klasszis ellen játszhassanak. Arról ne is beszéljük, hogy a komolyabb játékosok is inkább Torinót választják, hogy a csatár mellett játsszanak.

Cristiano Ronaldo érkezése történelmi jelentőségű, mind a Juventus, mind pedig a Serie A szempontjából annak érdekében, hogy az újra a régi fényében csillogjon.

 

írta: JuventusFanatikus

 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr214127601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fifa Fut 2018.07.22. 13:04:03

Jó a szó Tesó! :) remek összefoglaló

karesssz 2018.07.22. 13:25:33

Mėg sok sok ilyet. Irjatok had olvasgassak. :)

nutellás marhapörkölt tejjel 2018.07.22. 13:29:21

kissé értelmetlen bejegyzés, túl sok a "ha". legalább egy pár meccset látnunk kell, hogy bármiféle következetést levonhassunk roni hatásával kapcsolatban

"minden bizonnyal a juvéból vonul vissza", nana, azért eddig buffonról is ezt gondolta mindenki, hisz ez a csapat az élete, sose tudná máshol elképzelni magát, blabla erre tessék. roni még jó pár évig eljátszhat a legmagasabb szinten, nem vagyok benne biztos, hogy ez számára nem csak egy érdekes kitérő lesz

HiemannMoc 2018.07.22. 13:55:28

@nutellás marhapörkölt tejjel: Roni ügynöke nyilatkozta, hogy a juvéból fog visszavonulni és ha(mindig ezek a hák :D ) nem változik meg az a motivációja, hogy nem akar kínába levezetni, akkor lehet valóságalapja.

Amúgy a cikk teljesen rendben van. Fasza kis összefoglaló. Thumbsup

Allegriből kiindulva nem lesz állandó formáció. 442 433 4231 4321 mindegyikkel fogunk találkozni a következő szezonban
Talán még a jó öreg 352vel is
Viszont az egész Ronaldo szerepkörén fog alapulni (ez a része nem tetszik, hogy ennyiben függünk egyetlen játékostól)
Ha szélsőt játszana, akkor egyértelműen Mandzu is pályán lesz
Nekem a 4321 tűnik az egyik legkompatilisebbnek a mostani kerettel
(Személyes véleményem, hogy Pjanic nem való párba csak trióba) felfutó szélsővédők, Ronaldo mögött Costa és Dybala szabadon

Type-R 2018.07.22. 14:01:13

remek összefoglaló! nyilván bőven található benne feltételezés, de a jelenlegi helyzetben ilyen információkkal rendelkezünk.

venember83 2018.07.22. 14:59:24

Nyilván nem véletlenül bólintott rá a pénzügyekben remeklő és a pénzügyi aspektusokat előtérbe helyező Andrea Agnelli erre az átigazolási összeg és bér tekintetében is (a Juventus lehetőségeit figyelembe véve) kiemelkedően magas lehetőségre, szóval én mindenképpen reménykedek a sikerekben úgy a pályán, mint a pályán kívül. Illetve reménykedek még további hasonlóan jó írásokban JuventusFanatikustól. :)

Rocky80 2018.07.22. 20:51:11

Köszönjük hogy ezt megosztottad velünk.

JuventusFanatikus 2018.07.22. 21:46:41

Köszönöm mindenkinek!:)

babo0410 2018.07.22. 23:55:01

Nagyon jó cikk lett. Köszönet érte!
Ez az info Egyébként, hogy a stadion bővítését tervezik, mennyire hiteles pletyka? Nem lenne semmi, ha olaszországban nekünk lenne a legnagyobb stadionunk, és az mindig csutkán lenne. El tudnám viselni? Lehetne ministadionozni. Meg az se lenne semmi, ha egy 60 ezer+ stadionunk lenne, ahol ugye már lehet BL döntőt rendezni, és mi otthon megnyernénk. Hú de előre szaladtam, és kicsit eljátszottam a fantáziámmal.

Drotkoszoru 2018.07.23. 00:54:03

@babo0410: juventusfc.hu/c-ronaldo-miatt-lehet-60-ezres-a-juventus-stadionja/

Mielőtt nagyon beleélné magát bárki is a stadion bővítésébe: érdemes elolvasni (különösen az utolsó bekezdést).

babo0410 2018.07.23. 01:55:32

@Drotkoszoru: Én úgy tudtam, hogy bővíthetőre van tervezve a stadion, de aztán lehet tévedtem. Pedig nem lenne baj, ha nagyobb lenne a stadion.

2018.07.23. 06:49:33

Gratulálok a cikkhez. Amúgy ez az egyik legdurvább kifejtős kérdés, amit most fel lehet tenni a klubbal kapcsolatban. :-)

2018.07.23. 06:51:02

@Type-R: @venember83: Kedves kollégák, most már tényleg a csúcsra érünk, mint klub, nem? Csak a legnagyobb klubokhoz esnek be ilyen ultragagyi trollok...csupán nyekegni egyet... :-D (A divatszurkoló ellentéte)

pedronegroo 2018.07.23. 09:32:04

Egyre több a Troll, valamit kurva jól csináltok! :)))

alexGicamo 2018.07.23. 16:50:19

Szerintem, remekül sikerült ez a cikk ! Gratulálok ! :)

Nagyon várom már ezt a szezont, hogy a látottakból vonhassuk le végre a következtetéseket, véleményeket, stb .

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (910) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9905) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2429) meccsek (4149) mercato (4135) nyilatkozat (7433) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása