Sarri ismét Higuaín edzője lehet Londonban?

higuain_gonzalo_100_gol.jpgA Tuttosport értesülései szerint, amennyiben a Chelsea vezetősége Maurizio Sarri szerződtetése mellett dönt, az olasz szakember megpróbálja majd megszerezni a Serie A gólkirályát a Juventustól.

A mestert többször hírbe hozták a Stamford Bridge-ben székelő klubbal, szerződésében pedig nyolcmillió eurós kivásárlási ár szerepel.

A torinói napilap szerint Maurizio Sarri szívesen magához vinné a Chelsea keretébe Gonzalo Higuaínt, amennyiben ez lehetséges.

A felek közötti tisztelet és rajongás megmaradt azt követően is, hogy a Juventus kivásárolta a csatárt a Napolival kötött szerződésből, Gonzalo Higuaín pedig azt mondta, hogy szívesen dolgozna együtt ismét Maurizio Sarrival.

A Napolinál töltött utolsó szezonjában az argentin csatár új gólszerzési rekordot állított be azzal, hogy harmincöt meccs alatt harminchat gólt szerzett.

Ezt követően a Juventus kifizette érte a kilencvenmillió eurós átigazolási díjat, azonban pár napja megjelent pletykák szerint a vezetőség nem teljesen elégedett a játékos teljesítményével, ezért felmerült annak a lehetősége, hogy Gonzalo Higuaín a Chelsea együtteséhez kerülhet, amennyiben a kékek a Juventushoz engedik Álvaro Moratát.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4913915592

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rivendell 2018.05.13. 16:08:14

Ha rafizetnek meg mellé

MaRcika 2018.05.13. 16:30:45

Morata egyik kedvenc játékosom volt, de nem a tudása okán.
Higuain goljai hiányoznának, attól függetlenül, hogy Real és nagy csapatok ellen nem lőtt gólt.
Morata mellett csak a kora szól.

Jöjjön a spanyol, de Higany maradjon még egy vagy két évet.

Forza Juve

Rocky80 2018.05.13. 17:10:35

Vegyesek az érzéseim ezzel a Higany eladással kapcsolatban.

Szerintem neki csak és kizárólag a góllövéssel kapcsolatos feladatokat kellene adni: 20 - 25 méternél soha ne legyen távolabb a kaputól és ott tömni labdákkal; ezáltal kiküszöbölni a lassúságát. Minden egyéb eleve elvetélt ötlet.

Ha ez belefér egy edzői koncepcióba, akkor jó, ha nem, szervusz.

Rocky80 2018.05.13. 17:12:01

Mindezek ellenére szimpatikus a jellemfejlődése nálunk.

.Bulldeo 2018.05.13. 17:19:16

@Rocky80: igazad van, Higuain pontosan így használható valamire, ugyanakkor a Juventustól, és Allegritől is idegen ez a felfogás. Egyszerűbb lenne elengedni addig, amíg még lehet belőle korrekt pénzt csinálni, és visszaforgatni azt a csapatba.
Különben is, két lassú támadót nem bír el a csapat, szerintem Dybala kell hogy maradjon, és mellé kellenek a gyorsabb játékosok.

Cigarette Smoking Man 2018.05.13. 17:20:08

Nem hiszem hogy találni a posztján olyan játékost, aki nála jobb és egyben mozdítható is lenne, ezért az elengedése teljes mértékben destruktív lépés lenne a vezetőség részéről, már megint.

Juventino86 2018.05.13. 17:23:22

@Cigarette Smoking Man: +1. Maradnia kell, de jöjjön Morata is szerintem.

Watakuki 2018.05.13. 17:34:08

Hát nem tudom... Morata egy az egyben cserével szerintem egyértelműen visszaesnénk.

Persze, Morata rúgott gólokat a Dortmund, Real ellen, meg nagyon jól játszott pl a Bayern ellen is, az egész szezonra levetítve sokszor eltünt.

Higuain is sokszor eltünik... de közben a két év alatt csak hozta a Napoli elleni meccseket pl, de vertük már meg az Intert, a Milant, a Romát, Fiorentinát, Torino-t stb.. azért ezek a gólok nélkül nem hiszem, hogy az elmúlt két év scudetto-ja kéznél lett volna. És azt se gondolom, hogy Morata meglőtte volna ezeket...

Maradjon csak Higu és Morata is ahol van, jöjjön Martial.

MdewC 2018.05.13. 17:34:12

@Rocky80: ez fog történni, a kékeknél.

Nemrég írtam, hogy Higu menni fog, Morata jön és ráfizetnek még. Plusz Martial. Ez esetben Dybala marad és ez így elfogadható.

Azt hittem ennél sokkal nagyobbat fogunk bukni Higu árából, de ezek szerint ezt nem fogja hagyni a Kobra.

Watakuki 2018.05.13. 17:35:10

@Watakuki: "de vertük már meg az Intert, a Milant, a Romát, Fiorentinát, Torino-t stb.."

*Higuain góljaival.

preczol 2018.05.13. 17:39:09

@Cigarette Smoking Man:
A majom Icardi jó lenne helyette. Idén lelép, nem fog még egy szezont lehúzni BL nélkül. Az asszony eddig sem akarta elhagyni Olaszországot, így adott hogy ha vált mi vagyunk az egyetlen lehetőség. Ha Higu-Morata csere, valamint Mandzu megy +50M és megvan Icardi. Fiatalodnánk, gyorsulásnánk, és nem gyengülnénk egy cseppet sem. Sőt!

.Bulldeo 2018.05.13. 17:45:16

@Watakuki: Morata kevesebb gólt lőne, az biztos, de a csapat egészét nézve szerintem sokkal hasznosabban játszana. Dybala mellette jobban élne, de Berna és Costa is sokkal jobban profitálhatna egy gyorsabb játékból. Costa beadásaihoz például nagy szükség van egy olyan csatárra, aki jól tud érkezni, Higuain pedig ehhez túlságosan lomha (fejjel meg aztán kifejezetten középszerű, ellentétben Moratával).

Cigarette Smoking Man 2018.05.13. 18:04:12

@preczol: Mandzukic + 50 millió euro = Icardi? Örülök, hogy rajtam kívül még mások is játszanak a FIFA 15-el! Egy friendly? :D

Rikoo 2018.05.13. 19:04:43

@preczol: Én már Morata távozásakor is neki örültem volna a legjobban. Klasszis befejező, semmi bajom vele.
Az már az Inter problémája, hogy kijelölték csapatkapitánynak.

The king of alibis 2018.05.13. 20:09:12

Berna, Dybala, Costa, Morata, Martial + valaki

Nem lenne rossz támadósor

Rivendell 2018.05.13. 20:25:11

@The king of alibis: kicsit fiatal sor lenne,de a kérdés az,hogy Can mellé ki fog meg érkezni,mert ezzel a kp még mindig gyenge lesz

The king of alibis 2018.05.13. 20:30:35

@Rivendell:
Khedira - Can
Sturaro - Pellegrini
Marci - Kovacic

Rocky80 2018.05.13. 20:38:02

@preczol: @Rikoo:

Engem a hideg kiráz ettől az Icarditól, noha a képességei vitathatatlanok. Mondjuk mi mindenkiből a legjobbját hozzuk ki. :-)

@.Bulldeo: @Watakuki: @MdewC:

Elég összetett a kérdés, hogy mi a jobb nekünk: Morata vagy Higany? Talán a csapatjátékunk szempontjából jobb lenne Morata, mert sokkal gyorsabb, "európaibb", BL kompatibilisebb focit játszanánk, mellesleg fiatalodnánk is elöl; hátrányként viszont megemlíthetjük, hogy talán a lőtt góljaink mennyisége csökkenne Morata által, mert nem annyira gólerős mint Higany. (Szerintem egyébként Higany góljai eloszlanának így a támadószekciónk tagjai között a sokkal több helyzetbekerülés miatt).

Higany mellett szól az, hogy egy igazi alázatos csapatjátékos lett belőle, akire a kicsik ellen egyértelműen lehet számítani, és már a nagyok ellen is meg-meg villan. Viszont a lassúsága nagy hátrány és az előző bekezdésben említett "várható" csapatjáték javuláshoz képest eléggé egydimenziós, kiszolgálásra váró "old school" csatár a mai fociban.

Morata érkezése esetén azonban szintén felmerül az, hogy jó lenne ha Dybala maradna és úgy lenne az igazi ez a támadószekció; viszont egyáltalán nem vagyok biztos abban hogy Dybala maradni akar, nem mellesleg az idei idényben látott megnyilvánulásai, a nagy meccseken történt súlytalansága miatt nekem egyre inkább persona non grata, valamint egy zsák pénz ütné a markunkat az értékesítése esetén, ami jól jönne az egyéb csapatrészek feljavítása céljából. Hiányzik nekünk egyáltalán egy ilyen balhés játékos?
Abban azt hiszem mindannyian egyetértünk, hogy a legnagyobb probléma nem a támadószekcióban van, valamint az idei szezon egyértelműen legjobb teljesítményét és eredményét a Real elleni visszavágón Dybala nélkül értük el...

Egyszóval lehet pozitív és negatív érveket felsorakoztatni mindkét forgatókönyv esetén, nem is igazán tudom hogy melyik lenne a jobb. Szerintetek?

preczol 2018.05.13. 20:40:34

@Cigarette Smoking Man:
Nem azt írtam, hogy Mandzu+50m, de ha ezt is vetted ki belőle, az sem áll messze a valóságtól. A horvátért 20-25m kaphatunk, Icardi 100m alatt mozdítható. A Morata-Higu csereüzletből is láthatunk még 20-at. (Legalább ennyivel értékesebb Higany) És akkor meg is van amit írtam.

preczol 2018.05.13. 20:44:45

@Rocky80:
Én is irtózok Icarditól, de az egyik legjobb a posztján, és még fiatal is. Azonnal erősítést jelentene. Mellesleg belerugnánk egy nagyot abba a mocskos Interbe. :)

Watakuki 2018.05.13. 20:58:26

@Rocky80: Dybalának én két pofont adnék, és akkor talán eszébe se jutna így viselkedni... :/

Egyébként Morata és Dybala már játszott egy évet együtt, de nem rémlik olyan nagy kémia köztük. Ezért mondanám Martialt. Persze ő sem garancia, de új frissítés, és simán berobbanhat. Még az ára is kb ugyanott van...

.Bulldeo 2018.05.13. 21:23:13

@Rocky80: Szerintem jó feltételek mellett Dybala biztosan marad. Az elképzelések nélküli játék biztosan b@ssza a csőrét, hogy ne b@szná, ha minket is kiakaszt. Cannal viszont végre lenne középpályánk, Morata meg széttudja húznia védelmet, ami sokat segít abban, hogy Dybala kibontakozzon. Dybala lövései már a 16os vonaláról életveszélyesek, Costa beadásai zseniálisak, Morata jól gyorsul, érkezik. Én ebben tudnék bízni. Jó trió lenne.

Rivendell 2018.05.14. 06:55:10

@.Bulldeo: egy Can nem fogja megoldani a kp-t....oda meg egy kezdő kell.

Spider81 2018.05.14. 07:06:39

Szerintem nem jarnank jol ezzel az uzlettel..
Nagyon hianyoznanak Higany goljai....sorltatok itt a Seria A-ban szerzett goljait,de ne felejtsuk el a Suprs elleni goljait sem...
Azzal,hogy Morata-val valoszinuleg felgyorsulni a tamadojatek az meg nem jelenti azt,hogy Dybala is felgyorsulna....meg minidg lassu a srac es rengetegszer nyomjak el..
Arrol nem is beszelve,hogy Can erkezesevel meg mindig nem lenne rendbe a kozeppalya...oda is kene egy gyors es technikas spiler.
Szerintem eloszor vegyunk szelso vedoket,majd egy kozeppalyast Modric/Rabiot/Sergej aztan egy kozephatvedet, plusz vegyuk meg Perin-t...es ha meg marad guba akkor johet egy csatar is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása