Basler: "A Juventus nem nyerheti meg a Bajnokok Ligáját Buffonnal"

buffon_gigi_integet.jpgA Juventus tegnap gyenge teljesítményt nyújtva, 2:2-es döntetlennel zárta a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párharcának első, hazai mérkőzését, így halovány reményekkel készülődhet a márcus 7-i londoni visszavágóra. Az angol csapat egyenlítő találata a zebramezesek veterán klasszisa, Gigi Buffon lelkén szárad, aki nem tudta hárítani Eriksen védhetetlennek távolról sem tűnő szabadrúgását.

Most a német televízióban nyilatkozva megszólalt Mario Basler is, aki kritikus szavakal beszélt Buffonról, s úgy látja, eljött az idő, hogy a Juventus csapatkapitánya szögre akassza kesztyűit, s lezárja hosszú és eredményekben rendkívül gazdag pályafutását.

"Gigi kivételes kapus volt, de időnként elszalasztjuk a megfelelő időpontot a visszavonulásra." - mondta Basler.

"Ő elszalasztotta a pillanatot a visszavonulásra. Én 33 évesen fejeztem be. A klubnak és az edzőnek el kell mondania neki, hogy eljött az idő, hogy befejezze. 

Talán igazán meg akarja nyerni a Bajnokok Ligáját, de többé már nem az a világszínvonalú kapus, s a Juventus vele nem lesz képes megnyerni a Bajnokok Ligáját."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8813668632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2018.02.14. 16:27:29

Úgy tűnik, ezek az egykori Bayern München játékosok valamiért késztetést éreznek felszólalni Buffon nyugdíjaztatása mellett. Emellett érdekes látni, hogy ezek az emberek egy mérkőzés alapján elmeszelnek bárkit. Talán megemlíthette volna, hogy Neuer is visszavonulhatna már, hisz lassan ő is 33, ráadásul nem védett egy éve. Szóval, már ő sem világszínvonalú kapus. Azért szívesen megkérdeztem volna tőle, hogy akkor ki az.

jeneiPALI 2018.02.14. 16:31:33

Én a álnémet khedirárol kérdeztem volna ha Buffon gyenge akkor ö mi nulla alatt van fos, kb öt miért nem emliti, pedig amecs akpn ment el ahol megettek minket remélem többet nem játszik aberber kamu német a bl be!ráharagszok alegjobban
44

pedronegroo 2018.02.14. 16:46:51

Remélem a baromarcú német szakértőt majd megkérdezik a londoni meccs után is mikor Gigi kivédi a szemüket is! A tegnapi teljesítmény alapján a fél csapat visszavonulhatna...

Juvegaspy 2018.02.14. 16:47:47

Ha valakinek akkor Giginek van onkritikaja remelem. Tnap o is benne volt vastagon s nem Bernat kene leb@sznia a 2.gol utan.
Viszont o az az ember szvsz aki ha osszeszedi magat akkor ezen a poszton meg jovore sem lesz gond

Tomy81 2018.02.14. 17:20:10

@Juvegaspy: Ezt most komolyan gondolod?(gondoljátok)

MdewC 2018.02.14. 17:48:48

Kit érdekel ez a senki?!

JuventusFanatikus 2018.02.14. 18:06:19

Cipőjét nem köthetné be...
Most fejbe valahogy nem volt ott Gigi, de már a következő meccsen már a megszokott Buffontól fogjuk látni a bravúrokat.

asvééd 2018.02.14. 19:38:58

@m.martin91: És érdekes látni hogy ezen emberek mint pl. "balfasz" Basler nem említik meg az bravúros védéseit (PL. Kane fejese) mert akkor lehet nem lenne olyan "mélyreható" a nyilatkozatuk. Egyébként tegnap 2:0 után nem kellett volna hátul baszakodni meg hagyni hogy felfaljanak, megfojtsanak a saját térfelünkön! Nincsenek jó érzéseim a visszavágóval kapcsolatban.

Juve82 2018.02.14. 19:58:36

Valahogy ilyenkor elfelejtik sokan h meccsek óta neki köszönhetjük hogy nem kaptunk gólt...es lehet mondani rá,hogy ez a dolga de szerintem hatalmas bravúrokat mutatott be amit nem sokan csináltak volna utana...igen tegnap voltakm hibái es bizonytalan volt párszor....de tegnap is védett nagyokat es korántsem kellene elmeszelni...en is szet tudtam vna verni a tv-t de haragudni akkor sem tudtam rá!Forza Juve ❤ Gigi

Paradigma 2018.02.14. 20:18:00

@Tomy81: Szerintem komolyan gondolta. És ha szemellenző nélkül nézzük, igaza is van. Már az első gólnál az a kifutása is a katari bajnokságba illő volt, a második pedig egyszerűen kritikán aluli. Tetszik, nem tetszik, már nem a régi. A bravúros védés (Kean fejese) mellé kapni két ilyen gólt nem az a konstans, magas színvonalú teljesítmény, amit megszoktunk tőle anno.

Juvegaspy 2018.02.14. 21:20:13

@Paradigma: @Tomy81: Ha az hsz-emhez szoltal szoltatok igen komolyan gondoltam h tnap Giginek sz@r meccse volt. 3evente becsuszik egy ilyen.
De azt is komolyan gondolom h ha megembereli magat meg masfel evig siman tud a csucson maradni.
Pradigma kollega remelem nincs igazad s ezt Buffon bizonyitja majd

babo0410 2018.02.14. 21:40:00

Mondjuk a nyilatkozat szerintem is hülyeség, mert Giginek rengeteg nagyon jó meccse volt idén. Viszont az tény, hogy tegnap sajnos a vereséggel felérő döntetlenben vastagon benne van Allegrivel karöltve. Sajnos az első gólnál én fogtam a fejemet, hogy így hogy jöhet ki a kapuból? A szöget úgy zárta, hogy fogtam a fejemet. Borzalmas volt. A második gólnál szintén fogtam a fejem, hogy a mi Gigink, a világ legjobbja, egy ilyen vicc szabadrúgást így benézzen.
De ez nem is lett volna vész, de nem éreztem azt az egyenlítés után, hogy meg akarnánk nyerni a meccset. Pedig 20 percünk lett volna még legalább egy gólt szerezni. De már azt se értettem, hogy ha ilyen könnyű gólt lőni, minek állunk vissza 2-0-nál, miért nem vesszük el a kedvüket a játéktól? Mikor visszaálltunk éreztem, hogy baj lehet, mert ha okosan letámadjuk őket, a védelmük gyenge, könnyen hibára kényszeríthetőek, meg lehet őket szórni egy félidő alatt.
Viszont visszaálltunk, nekik meg ehhez túl gyors támadóik voltak. Chiellinit pl. Kean simán otthagyta. 100-on 200-at vert rá. Ilyen helyzetben meg 80 percet kibekkelni nem lehet. Allegri hibázott, de Gigi is. a visszavágón viszont tutira a győzelem lesz a fontos, remélhetőleg nem fogunk visszavenni 10 perc alatt.
UI: A cikk hangvétele nem tetszik. Olyan, mintha kikaptunk volna, és jó sokkal. Mintha lehetetlen lenne döntetlenről továbbjutni. Szerintem hinni kell a csapatban, és nem letargiába esni. Ha a tegnapi hibákból tanul a csapat, akkor tovább fogunk jutni. A Tottenhem védelme gyenge, ha nem adjuk át nekik a kezdeményezés jogát, akkor simán tovább fogunk menni. Csak figyelni kell a gyors támadóikra.
Elnézést a kis kritikai szrevételért, remélem ennyi belefért. Higgyünk a csapatban!

Tony. 2018.02.14. 22:43:12

Basler szavai ugyan kicsit túlzóak, de a kommentek java része is az. Attól, hogy szeretünk valakit, nem kell hogy ez teljesen vakká tegyen minket. Buffon 40 éves baszki. Hazudunk magunknak, ha azt beszéljük be, hogy 20. Teljesen természetes, hogy eljárt felette is az idő, ettől még nem lett kisebb kapus, vagy értéktelenebb ember. Ígyis sokkal tovább húzta, mint ami egy ilyen szintű labdarúgónak kijut, de ahogy Tottinak, Del Pieronak vagy Pirlonak, úgy neki is eljött már az idő.

Apuleius 2018.02.14. 22:46:46

@babo0410: "A cikk hangvétele nem tetszik. Olyan, mintha kikaptunk volna, és jó sokkal. Mintha lehetetlen lenne döntetlenről továbbjutni."

Az égvilágon semmi olyan nincsen a cikk hangvételében, amitől olyan lenne, mintha kikaptunk volna vagy lehetetlen lenne a továbbjutás. Ha olyasmiket olvasol vagy gondolsz bele, amik nincsenek benne, az valószínűleg nem a cikk hibája. A Juventus a meccs zömében gyengén játszott, nehéz helyzetbe hozta magát, s Buffon kőkeményen benne volt a második gólban, Ezek tények, ennyi a történet, a többit csak hozzátetted. A hiba az ön készülékében van...

Watakuki 2018.02.14. 23:27:39

Fájó szívvel, de azt kell mondanom, hogy nem mond hülyeséget. Tegnap is, amit hatalmas bravúrnak hozott le mindenki, igazából csak egy a kezébe fejelt labda volt... a két gól is az ő számlájára írható, bár ez bőven belefér 3-4 évente.

DE! Engem a legutóbbi sérülése is aggaszt. Egy semmilyennek tűnő sérülés, és mégis 2 hónap szünet. Ez sajnos tipikusan annak a jele, hogy finoman szolva sincs már a fittségi toppon... :/ Barzagli ugyanez.

BTW a visszavágóra a lengyelt raknám be szemrebbenés nélkül. Bár ha továbbra sem tudjuk megoldani a kp-s védekezést, akkor teljesen mindegy ki áll a kapuban, mert amíg lendületből vezetik rá a védelmünkre, addig nincs miről beszélni. Képtelenek vagyunk az ilyeneket normálisan levédekezni.

Inkább bele se merek gondolni mi lesz a visszavágón. Bár ismerve a szuper szerencsénket, lesérül Higuain, Sandro és Pjanic is...

Juvetto 2018.02.15. 00:17:25

Halt die Klappe, Schweinehund!

Spider81 2018.02.15. 05:54:44

@Watakuki: Igy 1.5 ejszaka utan, nyugodtabban azt mondom,hogyha a tarsasag tenyleg maximumot fog nyujtani a visszavagon es mennek mint a mergezett egerek akkor tovabbjuthatunk.
A torinoi meccsen egy kegyetlen szar jatekkal 2-2 lett,de siman nyerhettunk volna is.
Mi lenne ha mondjuk 10-15 perc helyett fociznank mondjuk 50-60-at??
Megverheto a Spurs a visszavagon, de mas taktika kell es mas hozzaallas.
Lesz Matuidi es lesz Dybala is!Azert szerintme ez nagy elony!Pluszba ha meg Pumukli is felepul akkor lesz variacios lehetoseg elol.
Tovabbra is tartom,hogy szerintem Allegri hibazott mikor felrakta a kezdesre az osszes tamadot es hagyta Pjanic-Khedira kettost kozepen. Jobb lett volna a 4-3-3 Bentaval vagy akar Marcival.
Es meg valami, en azonnal tennek egy ajanlatot Dembele-ert,brutalis milyen passzai voltak es hogy mennyirelat a palyan!Azon kivul lenduletes es jol is helyezkedik.
Eriksen meg klasszis,de ezt mar tudtuk eddig is.

babo0410 2018.02.15. 06:39:00

@Apuleius: Csak rögtön az első mondat. Olvasd el párszor.

venember83 2018.02.15. 06:53:57

@babo0410: 2-2 után szerinted a Juve esélyei nem kisebbek, mint a Tottenham esélyei? És akkor még nem beszéltünk a mutatott JÁTÉKRÓL...

Apuleius 2018.02.15. 08:46:24

@babo0410: Elolvashatom százszor is, akkor sincsen benne az, amit valószínűleg valami belső frusztrációdból fakadóan hozzátettél a történethez. Sokadszorra történik meg, hogy hozzáfűzöl, hozzágondolsz valamit, ami nincs benne a cikkben, amit a vitapartner soha az életben nem mondott, csak Te valamiért úgy érzed, Neked úgy tűnt, a szövegértési képességeid azt sugallták... Sokadszorra kérlek meg arra is, hogy tartózkodj a szerkesztők munkájának teljesen felesleges kritizálásától is, különösképpen, ha a vélt indokok kusza belső érzéseid és hangulataid nyomán születnek. Ahogyan már sokszor megkértelek, hogy ne reflektálj a kommentjeimre, most arra is megkérlek, hogy a jövőben tartózkodj az általam írt bejegyzések hasonlóan értelmetlen és indokolatlan stilisztikai véleményezésétől. Köszike.

2018.02.15. 09:52:02

@Juvetto: +1 Sajnos az a bohóc valószínűleg nem olvassa a magyar blogot. :-P
Követ el hibákat Buffon, persze, most volt ilyen. DE: 1.) Régen sem volt az összes meccse hibátlan. Hibázott nem 1x. 2.) Ember nincs hiba nélkül. Bravúrokkal javítja ezeket a hibákat. 3.) Ezekkel együtt is még ott van a top kapusok között. Majd ha minden 2. meccsen lesz 1-2 ordító hibája, akkor kell vészharangokat kongatni. Hibázott Buffon, de miért kell a sajtón keresztül egy köztiszteletben álló, sok-sok évig zseniális kapust ilyen sértésnek kitenni? Amúgy nem szeretem ezeket a "nemvolteszematanuláshozezértelmentemfociznikicsitdekiöregedtemésmostbelebüfögömabunkóságokatavilágba" című "embereket".

2018.02.15. 10:01:48

@babo0410: Kedves Babo! "A Juventus tegnap gyenge teljesítményt nyújtva, 2:2-es döntetlennel zárta a Tottenham Hotspur elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párharcának első, hazai mérkőzését, így halovány reményekkel készülődhet a márcus 7-i londoni visszavágóra." - Ez a mondat @Apuleius: kolléga írásában TÉNY. :-( Tényleg szomorú, de ez van. Az első része egyértelmű, a második részéről, ha majd látod értelmét, tanulmányozz fogadóirodákat. Már nem nekünk áll a zászló. A továbbjutási esély megvan, csak a POCSÉK meccs és a 2-2 miatt már NEM 50% körüli, hanem sokkal kevesebb. De akár még tovább is juthatunk, mert a barkasz ellen pl. nekünk adtak kisebb esélyt tavaly, de a tegnapelőtti meccs után már nem véletlenül ugyanez a helyzet az esélyeket tekintve.

Juveing 2018.02.15. 11:40:34

@Apuleius:
Hát a "haloványt" ha százalékban kellene kifejeznem, akkor mondjuk 5-10 %-ot mondanék, tehát ez a mondat valóban nem nevezhető optimistának, ez tény!
Ezért úgy gondolom nem biztos, hogy Babo kollégát kell megint elmarasztalni a hozzászólásáért :-)
Ugyanakkor nyilván olyan hangvételűre írod meg a cikket, amilyenre szeretnéd.
Igazából csak annyi a lényeg, hogy egy kritikai észrevételt fogalmazott meg a blog egyik leglelkesebb és legoptimistább Juve drukkere, ami kicsapta nálad a biztosítékot :-)
"Írhattad volna azt is neki, hogy köszönöm a hozzászólásodat, örülök, hogy olvasod az írásaimat, s valóban kicsit pesszimista lett a cikk, de én sajnos most - a csapat teljesítményét alapul véve - így látom! Ettől még elfogadom, hogy te másként gondolod!"
Amúgy szerintem továbbra is 50 % az esélyünk, hiszen egyénileg jobb képességű játékosokból állunk, s megvan a kellő BL rutinunk. De ettől még elfogadom, hogy szerinted halovány ( 5-10%) az az esély :-)

Apuleius 2018.02.15. 12:14:51

@Juveing: Az most halálosan komoly, hogy a "halovány" szó lehetséges százalékosításáról beszélünk? Ez valami vicc? A Juventus elég kedvezőtlen eredménnyel utazik Londonba, ez TÉNY, százalékokat latolgatni meg teljesen szubjektív játék. Ebben a helyzetben értelmetlen hurráoptimizmust várni, a realitás azonban az, hogy a Juvénak lényegesen rosszabbak az esélyei a 2:2-vel. Ne kelljen már azon nyelvészkedni, hogy a "halovány remény" milyen oddsokat jelent pontosan... Ennyi a történet, továbbra is azt gondolom, hogy babo kolléga ismételten értelmetlenül kötekedik, amit valóban teljesen értelmetlen és felesleges okoskodásnak tartok. Előfordul, hogy tényszerűen tévedünk, sután fogalmazunk, félregépelünk, rosszul fordítunk, s nem szoktunk kiakadni, ha valaki jelzi a problémát, azonban jelen esetben az van, hogy babónak ez már a sokadik ilyen felesleges és öncélú okoskodása, s igen, kurvára elegem van belőle.

Juveing 2018.02.15. 12:33:50

@Apuleius:
Mondtam, hogy engem nem zavar a cikk hangvétele, s távol álljon tőlem egy-egy szó jelentésén "nyelvészkedni"! Vannak ennél sokkal komolyabb gondjaim is, mintsem ilyenekbe belemenjek. Ezért nem is szoktam általában reagálni, csak olvasom a blogot. S azért olvasom, mert kedvelem, s tök jók a cikkek.
Még ha néha pesszimista is vagy kicsit (amit realizmusnak hívsz) , s nem bírod a kritikát :-)))))))))))))
Amúgy persze gondoltam, hogy babo sok neked, meg a többieknek! Így szegény már bármit írhat, be van skatulyázva...
Na szép napot mindenkinek, Forza Juve!

Apuleius 2018.02.15. 13:54:43

@Juveing: Bocs, ha félreérthető voltam, nem Neked szólt az ingerültségem, hanem ennek az értelmetlen szájtépésnek. Alapvetően nem gondolom, hogy ne bírnánk vagy nem fogadnám-fogadnánk el a jogos kritikát, habár nyilván az éppen aktuális egyéni hangulattól is függ, s ilyenkor nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy szerelemből, munka és család mellet csináljuk az egészet, így az ember néha érzékenyen reagálhat. Ez emberi gyarlóság, nem tagadom :-) Ha nem bírom a kritikát, akkor a jogtalan és értelmetlen kritikát még kevésbé, s azt még annál is kevésbé, amikor olyan gondolatot próbálnak nekem tulajdonítani, vagy belemagyarázni a szavaimba, amelyeket ne írtam bele. Babo sokadszorra parádézik ilyesmivel, s így nyilván eleve más a megítélése, mintha valaki más tenné. Nem gondolom, hogy a többségi vélemény önmagában a igazságot is jelentené, de az aligha véletlen, ha valakit az olvasók és kommentelők jelentős része nem vagy csak nehezen tud elviselni. Felőlem bármit írhat (a szabályzat betartása mellett), csak lehetőleg azt ne nekem célozza, mert sokszor felkértem már, hogy felejtsük el egymást.

Amúgy pedig továbbjutást várok Londonban :-)

venember83 2018.02.15. 14:23:16

@Apuleius: a továbbjutás az biztos. Csak ugye az a kérdés, hogy kinek. :D

Sztovicska 2018.02.15. 16:34:35

Igen mert kahn is olyan fiatalon visszavonult...

2018.02.15. 20:04:49

@Juveing: Jó dolog az optimizmus (amiből Babonak több van, mint az átlagnak), ez sokszor jót tesz az embernek, ha csügged, vagy bosszankodik. Sokszor becsülöm is ezt. Persze csak abban az esetben, ha lelkesítőleg hat. Ha ehelyett szimpla kötekedés, ráadásul aktuálisan szinte hülyeség (ahogy most történt), akkor nem tesz jót és nincs is túlságosan életképessége. :-(

vizi8 2018.02.16. 09:52:44

Ritkán szoktam belefolyni a vitákba, most sem fogok. Én nagyban egyetértek Baslerrel. Gigi a legnagyobb, de elszálltak felette az évek, sokkal nyugotabb voltam mikor "csecsnyi" védett. És az tényleg Allegri bűne hogy nem reagált rögtön, arra hogy a KP egy átjáróház volt Pjaniccal és Khedirával. ÉS itt nem csak a német a ludas(ezen a meccsen), ilyenkor látszik egy igazi szűrő hiánya--Matuidi--.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3376) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (906) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9900) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2427) meccsek (4145) mercato (4134) nyilatkozat (7426) Olasz Kupa (321) összefoglaló (408) pletyka (4164) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása