Allegri: „Gólt kell szereznünk”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_portre.jpgMassimiliano Allegri az Olasz Kupa holnapi elődöntője előtt arról beszélt, hogy csapatának gólt kell szereznie idegenben az Atalanta ellen.

Októberben az Atalantának visszajönnie a meccsbe, és egy pontot otthon tartott a Juventus elleni bajnokin, a mester pedig elismerően beszélt a keddi ellenfél kiváló formájáról, miközben azt is elmondta, hogy csapata várhatóan nem fog a téli átigazolási időszak adta keretbővítési lehetőséggel.

„Az Atalanta? Más meccsre számítok, mint amit a bajnokságban láthattunk.” - mondta a mester a sajtótájékoztatón.

„Gólt kell szereznünk idegenben, mivel olyan csapat ellen lépünk pályára, amely nagyszerű időszakot él át, és ezért gratulálni is szeretnék Gasp mesternek.

Mindazonáltal a visszavágón fog eldőlni a továbbjutás. Gonzalo Higuaín? Nem játszik túl közel az ellenfél kapujához, de örülök a visszatérésének, és Pipita jó munkát végez.

A keret rotálása? Először látnunk kell, hogy milyen játékosok térhetnek vissza, ez ügyben pedig elmondhatom, hogy Claudio Marchisio vissza fog térni. Ebben a szakaszban már senki sem legyint az Olasz Kupára. Egyes kiesők ebben a szakaszban befejezik a menetelést, legyintenek egyet mondván, hogy ez csak egy kupameccs, azonban mi három célt tűztünk ki magunk számára, és mindhármat meg kívánjuk valósítani.

A bajnoki verseny tekintetében gratulálnunk kell a Napoli csapatának és magunknak a teljesítményért. Egy rendes szezon esetén a Lazio második lehetne, azonban mindkét előbb említett csapat rengeteg pontot gyűjtött.

Az Olasz Szövetség választása ügyében szerintem friss kezdésre van szükség, még ha az olasz nemzeti csapatnak nem is sikerült túljutni Svédországon.

Ezen kívül a válogatott nagyszerű eredményeket ért el 1970 óta. Nem lehet mindig a világbajnokság megnyerésére gondolni.

A csapatomhoz visszatérve elmondanám, hogy az edzéseken sokat dolgozunk, de próbáljuk nem túlzásba vinni a dolgokat. A szezon második felében egyre nehezebb lesz a következetes pontszerzés.

A VAR számára rossz forduló lett volna az utóbbi? Az ilyesmi előfordul, nem tudok mit mondani erre. Téli igazolások Juan Cuadrado helyére, ha műtétre szorulna? Nem lesz gond akkor sem, ha őt nélkülöznünk kell.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4813613767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2018.01.29. 14:59:02

Utolsó mondat nekem egy jelzés, hogy Allegri mennyire szeretné Politanot a csapatban tudni.:D

babo0410 2018.01.29. 15:04:41

@Rikoo: De ha nem kell senki neki télen, akkor gondolom jelezte Marottának, és akkor nem is fog senki jönni. És szerintem nem is kéne, csak Berna és D. Costa kéne több szerepet kapjon. Ha érkezne vki, egyedül a kp-re lenne értelme. A kp ahol azért elférne mégvki. Csak az a baj, hogy olyat aki erősítés, és bevethető a BL-ben, nem hiszem, hogy találnánk. Pedig Khedira helyére jöhetne vki.

Rikoo 2018.01.29. 15:35:19

@babo0410: Jobbhátvéd posztot se felejtsd ki.

venember83 2018.01.29. 15:47:51

@babo0410: minek érkezzen bárki Khedira helyére? Úgyse kapna lehetőséget Sami mellett/helyett.

2018.01.29. 15:53:09

@venember83: Inkább állnánk fel 4 belső középpályással,minthogy az a gyökér eltakarodjon már a bánatba...annyira irritáló,sétálgat,előrepassza nincs,semmi az ember.

2018.01.29. 18:27:24

@fire06: @babo0410: Felesleges. Sajnos az a realitás, amit @venember83: kolléga írt. Ha Allegri körömszakadtáig ragaszkodik Khedirához, akkor hiába gondoljuk mi (a szurkolók többsége) máshogy, mert így is-úgy is helye lesz a kezdőben.
Komolyan már...mint Conte meg Padoin. Röhej Level 2.

Jamal Jamal 2018.01.29. 21:32:12

Én most tökös leszek és megvédem Khedirát. Csak alaposan meg kell nézni a meccseket!
Mindehol ott van, hetek óta figyelem és azt kell mondjam hogy ez az ember nagyon rutinosan kezeli a lehetőségeit.
A csapat vele nem is veszített meccset.

Hogy hátráltatja a csapat játékát az elég zavaró, de mindezt úgy teszi hogy öreg rókaként egy hiba, egy jó megmozdulás és valahogy nem tud rosszabb lenni szerintem mint Pjanic.
Amúgy kellene egy jó irányító, de nagyon!!
Azt látom a szezon eleje óta hogy Pirlo-t nem sikerült pótolni és igen, szinte minden meccset láttam.
Allegri is próbálkozik Pjanic-al, így-úgy, de egy olyan játékos kellene aki megtartja addig a játékszert, amíg felérnek a védekezni kényszerült támadók.
De Pirlo pótolhatatlan....!
Monnyuk a sokak által elvetett, de végül "megférfiasodott" Verratti-t én nagyon megnéznék mit tudna egy Juventusban, egy Allegri féle taktikai repertoárban.

.Bulldeo 2018.01.29. 23:23:05

@Jamal Jamal: szerintem a Pjanic kritikád összefügg Khedriával. Tudom, hogy gyakran már vudu baba szurkálásnak tűnik, ami Khedira ellen folyik, de egy Pjanic féle játékos mellé kemény, ütközni képes harcosokra van szükség. Ha már Pirlót írod, neki ott volt Vidal, Pogba meg Marchisio, akik tehermentesítették a Maestrót, így neki elég volt azzal foglalkoznia, amiben klasszis. Pjanic pedig De Rossi meg Nainggolan mellett volt az ász a Romában. Mondhatnám, hogy megnéztem volna a Juventusos Pirlót a jelenlegi Khedria oldalán, de inkább nem. Nem kívánom ezt a drága Maestrónak.

Pjanic játékán nagyon meglátszott, amikor a szezon elején folyamatosan Matuidi tehermentesítette, de a csóró kis zebraszínű álmunk akkor válna valóra, ha összejönne az Emre Can-Pjanic belsőközéppálya, ahol tényleg két olyan játékos játszhatna, akiknek az erényei kiegészítik egymást. És az a vicc, hogy Emre Can nem is egy megszerezhetetlen, széthájpolt világklasszis, csak egy ingyen opció, olyan adottságokkal, amikre égető szükségünk van.

Amúgy Khedira esetében a rutinosságot aláírom, és ha erre épül az amúgy jó csapatunk, okosan, türelmesen be lehet húzni egy újabb scudettót. És nem azért, mert az olasz bajnokág úgy ahogy van sz@r, hanem mert ez a Juventus így erre van kitalálva. Csak épp a BL-t nem ezzel az okos, türelmes játékkal lehet megnyerni. Legalábbis ez nem elég hozzá. Ahhoz az is kell, hogy gyilkos üzemmódba tudjon kapcsolni egy csapat, de ez Khedirával nem fog összejönni.

jeneiPALI 2018.01.30. 11:06:30

Khedira anyira irritál engem mikor meglátom elkezdek szédülni, roszul leszek a látványátol,ha elmegy innen nálam piros betüs ünnep lesz egyenlö aszülinapommal amit megszoktam ünnepelni,alibi királya aleg gyengébb lánc szem!

2018.01.30. 14:27:39

@Jamal Jamal: Khedirát neked nem kell védened,megteszi a Mester azzal,hogy sosem hagyja ki. Pjanic játéka viszont számomra az utóbbi évek legnagyobb csalódása. Rómában óriási ász volt,minden meccsen kulcsember volt,vitte a hátán a csapatot,nálunk elvétve van csak jó meccse,nemtudom ez mennyire az ő hibája és mennyire Allegrié,de a teljesítménye nyomába se ér annak,amilyen a tudása alapján lehetne. Elvétve van csak akciógólja,nem mozog fel a támadásokkal,alig van távoli lövése...igaz,így is kihagyhatatlan,keveset hibázik,nagyon labdabiztos,de az a plusz,amit tőle várnék,az sose jön ki,csak simán jó játékos lett belőle,pedig igazi világklasszis is lehetne.

patrik1112 2018.01.30. 14:36:41

@fire06: Pjanic pedig szerintem iden oriasit jatszik, a szezon egyik legjobbja. Sokkal messzebb jatszik a kaputol mint a Romaban, ezert is er fel kevesebbet es lo kevesebb golt, de atom labdabiztos, egesz sokat szerel es jol forgatja a csapatot, valoszinuleg ezt is keri tole Allegri. Nezd meg pl. Modricot.. o is alig lo golt, megis a vilag top 3 kp-ja kozott van, Allegri valami hasonlot szeretne kihozni Pjanicbol is szerintem :)

2018.01.30. 15:40:42

@patrik1112: Modric teljesen más,ő befutja az egész pályát,mindenhol ott van,igazi főnök a pályán,aki remekül kiegészíti Kroost,aki meg a posztján a világ legjobbja! Nekünk nincs se Modricunk,se Kroosunk...védekezésben Pjanic jelenleg a legjobb játékosunk,elképesztő mennyit fejlődött ezen a téren,és igen,mondtam én is,hogy mennyire labdabiztos,viszont nagyon messze van a támadóktól,a kombinatív támadásépítést megközelítőleg sem tudja annyira segíteni,mint Modric a Realban,a horvát ahogy felpasszolja a labdát,már robog is fel segíteni,folyamatosan követi a játékot,Pjanic viszont leosztja a lasztit a félpályánál és kb ennyi,ő onnantól kiszállt a dologból...ha ez is Allegri remekműve,mint ahogy Higuain és Dybala 25 méteren belül védeleztetése,akkor meg elmegy a jó kva anyjába az ember,hát visszafelé fejlődnek a játékosok baszki...

patrik1112 2018.01.30. 17:18:49

@fire06: nyilvan kozrejatszik ebben hogy Pjanic a leghatso emberunk 3kp-nal, mig Modric egy sorral feljebb jatszik a Realban. Viszont a horvat valogatottban 4-2-3-1-ben jatszo Modric eleg hasonloan nyomta mint nalunk Pjanic ugyanebben a rendszerben. Persze Modric egy kulon szint, de szerintem hasonlo maga a ket jatekos stilusa. Amugy a horvat is 30 eveire jott bele ennyire, emlekszem az elso eveben oriasi flop volt mindenki szamara, aztan mi lett belole.. Pjanic 27 evesen siman fejlodhet meg, nem is keveset.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása