Allegri: „A VAR a viták elsimítása helyett gerjeszti azokat”

allegri_massimiliano_portre_2.jpgMassimiliano Allegri a Cagliari elleni egygólos győzelmet követően arról beszélt, hogy a vendéglátók nem érdemeltek vereséget, a meccs során kialakult vitás helyzettel kapcsolatban pedig arról beszélt, hogy az embereknek el kellene fogadniuk a bírói döntéseket.

A győzelem révén a bianconero csapat megtartotta egypontos távolságát a Napolihoz képest, illetve a harmadik helyezett Interhez képest nyolc pontra növelte az előnyét az Öreg Hölgy.

„Nem reagáltunk az elvárásoknak megfelelően, a második félidő pedig sok fizikai küzdelmet hozott.

Fontos volt számunkra az eredményt, ezért gratulálok a srácoknak, így továbbra is a Napoli farvizén úszunk, illetve leszakítottuk az Inter és a Roma csapatát.” - mondta a mester a Mediaset Premium számára.

A meccs nem csak küzdelmekben volt gazdag, hanem vitás helyzetekben is, amikor például Simone Padoin beadásába Federico Bernardeschi karral ért.

„1-0 után lőhettünk volna még egy gólt, vagy legalábbis jobban irányíthattuk volna a labda útját, és nem kellett volna lehetőségeket adnunk a Cagliari játékosainak az egyenlítésre.

Véleményem szerint a Cagliari ma nem érdemelt vereséget. A VAR eszközként a viták csökkentését célozza, azonban ehelyett csak gerjeszti a vitákat, mivel az emberek nem fogadják el a bírói döntéseket.

A Juventus ebben a szezonban végrehajtotta a feladatát, mivel második helyen vagyunk a bajnokságban, továbbjutottunk a BL-csoportból, illetve az Olasz Kupában is az elődöntőben vagyunk.”

A meccsen Paulo Dybalának sérülés miatt el kellett hagynia a pályát, feltehetően a térdhajlító izom sérülhetett.

„Nem tudjuk még, hogy mennyire súlyos a sérülés, azonban ki fogjuk vizsgálni. Szerencsére most kezdődik a kéthetes szünet, és ezen idő alatt neki nyilvánvalóan többet kell majd pihenni, mint a többieknek, hogy friss lehessen a szezon végső szakaszában.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2013555241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2018.01.07. 09:10:14

Lényeg a 3pont! A sérültekért kár mert szünet végére mindenki hadra fogható lett volna igy van egy kis bibi! Rem nem nagy a gond!

2018.01.07. 12:38:31

Hatalmas pozitívum és örömteli, hogy a szezon egyik legpocsékabb játékával is sikerült nyerni. Dybala sérülése remélhetőleg nem súlyos. Az azért sejtetné a továbbiakat, akármennyire nem meghatározó most ezekben a hetekben. És itt kell megjegyezni, hogy ennél a "szárd" csapatnál aljasabb, gyökérebb nem túlságosan sok van. Az ilyen Egri-féléket minősíti, hogy nem sikerült rájönni, hogy mi miatt nem állt meg a Juventus a gól előtt. Nem volt sportszerű?!? A "szárd" csapat már régen "leadta" addigra a sportszerűséget és a Juve játékosoknak tele lett a hócipője ezzel. Nem Dybala sérülésére gondolok, de hogy egy BL-egyenes kiesésének épp nekifutó csapat legnagyobb sztárját (a 10-es) ütik, vágják, már ennek sincs sok köze a sportszerűséghez. Kénytelen kelletlen a Juve-játékosok is belementek később a durváskodásba, persze akkor már sikerült arról beszélni, hogy Benatia könyökölt, meg Bernát egyből ki kellett volna állítani és még csak oda sem ment bocsánatot kérni, meg ilyenek. Eeeeeeee.
A digi stúdiban pedig: "a Cagliari csapata dicsérhető, hogy milyen fizikai küzdelemre kényszerítik a Juventust." - Pff. Hááát. Innen is lehet nézni. De kétlem, hogy ha a Juventus helyett a Barcelona, vagy a PSG játszott volna, akkor nem a sportszerűtlenség és a tisztelet hiánya lett volna a téma.

Alex8610 2018.01.07. 13:20:20

@Dr. Grant: Én amugy nemis értem ha már bejatszom a csajt és a földön maradok de látom hogy a bíró leszarja és engedi tovább a játékot akkor miért nem állok fel vagy ha már kitartok a dráma mellett akkor a kapott gól után is szineszkedjek tovább ne pattanjak fel mint aki hirtelen meggyógyult és megyek ordibalni a bíróval mert az szerintem elég cik.Ezek a kiscsapatok amúgy is rajatszanak erre tördelik a játékot. Semelyik másik csapat sem rúgta volna ki a labdát.Bernardeschi szabálytalansága tényleg pirosat ért de bőven láttunk már ezért sárga lapot kapni úgyhogy ez sem volt egy kirívó eset.A 11es adható lett volna de erre is láttunk már ellenpéldat. Engem csak az zavar hogy ha egész szezonban van egy ilyen meccsünk már kezdődik a szarkeveres.Amugy a szezon elején inkább minket szopattak a VARal az nem volt gáz. Mindenki tehet egy szivesseget digistol gazettastol.. Kapják be!

2018.01.07. 13:49:35

@Alex8610: Egyetértek, ez elég ciki. De ha már ők kezdtek el durváskodni, akkor nem kell a kettős mérce. Ez szégyen. Ha valaki kívülről nem látja a lényeget, akkor az is szégyen. Amit én nagyobb bajnak látok:
1.) Dybala megsérült.
2.) VAR-óta ugyanúgy oda-vissza tévednek, mint előtte. A reakció is sajnos ugyanaz. Azt senki nem jegyezte meg, mikor a szezon elején 6 meccsből 3-szor a Juventus kárára tévedtek hasonló szituációban (a Juve-szurkolókon kívül, persze). Ilyenkor meg másról sem beszélnek, összeesküvés-elméleteket emlegetnek.

pedronegroo 2018.01.07. 13:55:37

"Véleményem szerint a Cagliari ma nem érdemelt vereséget." - Ilyenkor azért büszke vagyok a Mesterre :) tud objektív lenni és tudja hogy győzelem és győzelem között is óriási lehet a segítség.

A VAR rendszer jó, de ha a bíró eleve vak akkor tök mindegy ha a kényes szitukat visszanézheti a monitoron úgy se látja.

2018.01.07. 13:57:38

@Alex8610: még annyit akartam, hogy a játék tördelése nem szép, de elfogadható. A kemény játék is, a durva, alattomos játék viszont nem elfogadható. A bíró kezéből kicsúszott a meccs ilyen szempontból. Nem erre a meccsre, hanem összességében gondolom: Azt a bírói felfogást nagyon nem szeretem, amikor keményebben büntetik a törlesztést és nem csak magát a szabálytalanságot nézik. Mivel, ha korrekten bíráskodik és a szabálytalanságokat megtorolja, akkor nem lenne annyi törlesztgetés. A saját gyenge teljesítménye miatti problémákat mélyíti.

GGábr81 2018.01.07. 14:16:20

Különben annyira megy a vita a bírói döntéseken, hogy a gyíkéig teljesítményről nem esik szó. Ez a teljesítmény valóban nem érdemelt győzelmet. Kb 20 percet fociztunk.
Persze máskor meg jófocival nem sikerül a 3 pont (pl sInter ellen győzelmet érdemeltünk volna). Tudni kell helyén kezelni ezt az eredményt, sőt okulni kell belőle. A sorsnak köszönjük meg a 3 pontot aztán hajrá.

GGábr81 2018.01.07. 14:17:19

@GGábr81: * gyíkfing teljesítmény

2018.01.07. 14:42:47

@GGábr81: ez így igaz. Mármint a teljesítmény. De nem tudom, mire gondolsz, hogy nem esik szó róla, mert Allegri ezzel kezdte (nem elemezgette sokáig, de ez volt az első mondata, meg egyszer vissza is tért rá), de ha a kommentekre gondolsz, én is a gyenge teljesítménnyel kezdtem a kommentem.

GGábr81 2018.01.07. 15:05:02

@Dr. Grant: a kommentekre gondolok. Itt és facebookon és máshol. De igazad van túloztam. Szóval a hibákhoz képest aránytalanul kevesebb szó esik róla.

2018.01.07. 16:10:37

@GGábr81: én a magam részéről szerintem nem feledkeztem el megemlíteni az első kommentemben: "Hatalmas pozitívum és örömteli, hogy a szezon egyik legpocsékabb játékával is sikerült nyerni." :-P
Lehetséges amúgy, hogy általánosságban azért esik kevesebb szó róla, mivel a szurkolók többsége tudja, hogy a teljesítmény az lesz jobb és Allegri Juventusának játékában néhány meccsenként benne van egy ilyen pocsék meccs, viszont a VAR-os, bírói tévedéses dolgokból lehet, hogy sokkal több problémánk lesz. Mint ahogy már volt is.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása