Allegri: „Mario marad nálunk, Paulo pedig valószínűleg játszani fog”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato.jpgA Juventus mestere, Massimiliano Allegri a Hellas Verona elleni meccs előtt arról beszélt, hogy Paulo Dybala valószínűleg játszani fog, azonban véleménye szerint soha nem kellett volna őt Lionel Messihez hasonlítani.

Az argentin támadó a legutóbbi három olasz bajnokin csak a padon kapott helyet, azonban szombaton a Bentegodi stadion gyepére léphet.

„Senki sem szorul pihenésre, mivel a srácok jól dolgoztak az elmúlt héten. Tulajdonképpen az elmúlt két hétben más intenzitású munkát végeztünk, mivel kicsit több idő állt rendelkezésünkre. Ezen a héten ugyanaz volt a munkamenet, egyéb feladatok mellett volt három napunk, kedd, szerda és csütörtök a fontos edzésmunkára.

Előfordulhat, hogy holnap mindhárom csatár együtt fog játszani, mivel senkinek sem kell pihennie. Paulo Dybala visszatérhet, mindez pedig azt eredményezheti, hogy mindhárom csatárunk együtt lesz a pályán.

Paulo Dybala nyugodt, jó munkát végzett az elmúlt héten, és ahogy elmondtam, ismét játszhat akár az első perctől. A kapcsolat a játékossal abszolút semmit sem változott, azért is, mivel Paulo Dybala a három éve van a Juventusnál, és szerintem rengeteget fejlődött, a Juventus még nagyobb hangsúlyt fektetett a kvalitásaira, ő pedig sokat adott az Öreg Hölgy csapatának.

Véleményem szerint továbbra is rengeteget tud még fejlődni. A szezon elején tett összehasonlítások károsak voltak Paulo számára, de szerencsére okos srácról van szó, és megérti, hogy nem lehet összehasonlítani egy 24 éves srácot két szent futballistenséghez, akik együtt 10 Aranylabdát nyertek. Ezen kívül nincs tőlük túlságosan lemaradva Neymar sem.

Tehát Paulónak meg kell találnia a saját útját, és nem szabad más játékoshoz hasonlítania magát. Megvannak a saját kvalitásai, rendkívüli futballista. Ennek a megállapításához elég csak figyelni őt játék közben. Azonban ezek az összehasonlítások kicsit károsak voltak, ezeket nem lett volna szabad kijelenteni, nem lehet egy 24 éves játékost két olyan futballistához hasonlítani, akik együtt 10 Aranylabdát nyertek. Azonban Olaszországban ez is megtörténhet…

Nem csak Paulo Dybaláról van szó, ő a legkisebb probléma. Vannak srácok, akik játszanak félórát, aztán következő nap már 40 millió eurót érnek. Azt kezdik harsogni az adott játékosról, hogy ő az olasz futball jövője, ő az új Andrea Pirlo és további butaságokat. Nem. Csak egy Andrea Pirlo volt, és még sok év el fog telni mindaddig, míg születik egy újabb Andrea Pirlo.

A srácoknak időt kell adni a fejlődéshez, ahhoz, hogy egy játékos nagyszerű lehessen, azt bizonyítania kell legalább 100 Serie A meccsen. És nem becserélésre értem ezt a 100 alkalmat, hanem 100 meccsre. Jelenleg két meccs után minden terhet a srácok vállára teszünk. Tudom, hogy a világ változott, de ez túl sok, és természetes, hogy így elvesznek ezek a srácok. Ezen srácok közül hányan is vesztek el, miközben karrierjüket építették?

A múltban türelem jellemezte az olasz futballt, és tudtunk várni, mivel az olasz futball különbözik az egyéb bajnokságoktól. Argentínában az első csapatban játéklehetőséghez 17 vagy 18 évesen jutnak a játékosok, és így van ez Hollandiában, Spanyolországban stb. Azonban Olaszországban a játékosok a megfelelő korban nyújtottak csúcsteljesítményt, vagyis 25 és 26 éves korban. Ezért hagyni kell a természetes fejlődést, nem szabad gyorsítani az adott folyamatokat.”

A Juventustól kölcsönben lévő Moise Kean köszönetet mondott Massimiliano Allegrinek, amiért kemény volt vele szemben, és nem hagyta, hogy elszálljon.

„Jól teljesít a Verona csapatánál, ő csak 2000-ben született, és fontos kvalitásokat mutat. Javulnia kell technikailag, ezért dolgoznia kell, de megértette, hogy egyes szintek eléréséhez áldozatokat kell hozni. Ez fontos tényező.”

Ezt követően Mario Mandžukić ügye került szóba, akit több helyről is csábítanak.

„Mario minden bizonnyal nem kérne tőlem tanácsot, ennek pedig egyetlen egyszerű oka van. Mario versenyszelleme olyan erős, hogy jelenleg nehezen tudná elfogadni, hogy olyan bajnokságba igazoljon, ahol alacsonyabb szintű a verseny. Mario a Juventusnál fog maradni.”

Miralem Pjanić sérülés miatt nem utazik Veronába, azonban három központi középpályással a Juventus eddig sorozatban nyolc meccsen nem kapott gólt.

„Nem beszélhetünk ideális ideális párosról, mivel rengeteg játékos közül választhatok, akik képesek együtt játszani. Ott van például a Sami Khedira-Blaise Matuidi páros, a Rodrigo Bentancur-Sami Khedira páros, a Claudio Marchisio-Blaise Matuidi páros és így tovább. Bármilyen páros képes együtt játszani a középpályán.

Mindössze Blaise Matuidi állapotát kell kiértékelnem, mivel kihagyott egy fél edzést, és tegnap tért vissza a kerethez, szóval látnom kell, hogy milyen állapotban van. Tavaly két középpályással játszottunk és négy támadóval, és a központi játékosok egyike Miralem Pjanić volt, azonban a két szélső nagyon keményen dolgozott, és sokat segített a védekezésben.

A szezon elején számos gólt kaptunk, ezért kicsit változtatnom kellett. Egy vagy két hónap múlva talán egy középpályással fogok játszani, vagy esetleg három védővel, mindez csak a helyzettől függ. A legfontosabb dolog, hogy tudnia kell a csapatnak, hogy miképpen játsszon különböző rendszerekben, és hogy értelmezze a meccset attól függően, hogyan kell kezelnünk a helyzetet.

A holnapi felállás? Ki kell értékelnem a védősort, Andrea Barzagli pihenni fog, mivel többet játszott az elmúlt időszakban, tehát ketten fognak pályára lépni a Giorgio Chiellini, Daniele Rugani és Medhi Benatia hármasból. Stephan Lichtsteiner is ismét pályára lép, bal oldalon pedig választanom kell Alex Sandro és Kwadwo Asamoah közül.

Szerdán negyeddöntőt játszunk a Torino ellen, ezen pedig ki kell harcolnunk a továbbjutást az Olasz Kupában. Jelenleg Juan Cuadrado nem áll rendelkezésre, ezért játszhatunk három középpályással és három, nagyon különböző jellemzőkkel rendelkező támadóval.

Aztán három napunk van, és előfordulhat, hogy a Torino ellen nem fog játszani Gonzalo Higuaín, Mario Mandžukić vagy éppen Paulo Dybala. Két nappal a kupameccs után a Cagliari lesz az ellenfél, és talán olyan hónap következik, amelyben valakinek a formája kicsit visszaesik, és akkor kimaradhat a csapatból.

Vagy talán pihentetni fogunk egyes játékosokat, hogy plusz motivációval szolgáljunk, hiszen a padozás olykor hasznos. Az a fontos, hogy a keretben versenyhelyzet legyen a játékosok között, mint most, és hogy mindenki jó állapotban legyen.

Senki nem szeret padon ülni, ezért mindenki keményen dolgozik. Szerintem ez fontos, mivel a Juventusnak nagyon jó kerete van, és mindenkinek az kellene legyen a célja, hogy többet hozzátegyen a játékhoz, mint a csapattársa. Mint azt sokszor mondom, fontos, hogy mindegyik egyén segíthesse a többi játékost, mivel a nap végén ők azok, akik nyernek. Tehát a minket nagyszerű elégedettséggel eltöltő játékosok fognak a pályára.”

Massimiliano Allegri a sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy nem szabad félvállról venni a szombati meccset, hiszen a Juventus 2001 óta nem nyert Veronában.

„A papírforma nem számít. A pályán nyújtott teljesítmény dönt. Egyebek mellett elmondhatjuk, hogy a Juventus nem nyert Veronában bajnokin 2001 óta, és sokszor kikaptunk. Azt hiszem, hogy a Juventus 10 alkalommal szenvedett vereséget 17 veronai mérkőzésből, és csak hétszer nyert, így holnap meg kell szereznünk a három pontot.

Vannak meccsek, mint például a nagy rangadók, ahol minden megtörténhet, más meccseken pedig csak a győzelem az egyetlen opció, ahol csak a három pont lehet a cél. Holnap egy ilyen meccsnek nézünk elébe, mivel bármilyen más eredménnyel sutba dobnánk mindazt, amit elértünk ebben a hónapban, ezért tehát közel kell maradnunk a Napolihoz. A téli szünet előtt két fontos bajnokink van, és mi az első félévet a lehető legjobban kell lezárnunk.”

Ezt követően ismét arra terelődött a szó, hogy kit küld pályára Massimiliano Allegri.

„Miralem Pjanić nem lesz ott, ahogy Gigi Buffon sem, illetve Mattia De Sciglióra sem számíthatunk, illetve Juan Cuadradóra sem. Szóval ők minden bizonnyal kimaradnak a szombati meccsből. Juan Cuadradónál újabb gyulladás jelentkezett, ezért nem játszhat. Reméljük, hogy szerdán már számíthatunk rá, de nem lesz könnyű.

Miralem helyett Rodrigo Bentancur vagy Claudio Marchsio fog játszani, vagy átállunk kétfős középpályára. Ki kell értékelnem az utolsó edzésnapot, aztán majd döntök.

Rodrigo Bentancur húszéves srác, és egy olyan fontos csapat keretében van, mint a Juventus, itt mindig számítunk rá, és amikor pályára lép, mindig jól teljesít. Fejlődik a srác, és mindenkihez hasonlóan javulnia kell, és ezt nem csak a kora indokolja.”

Marko Pjaca vajon távozhat januárban egy kölcsön keretében, hogy több játéklehetőséghez jusson?

„Beszélünk a sráccal, aztán kiértékeljük a tényezőket, mivel már kilenc hónapja nem játszott, és mindenképpen játékra van szüksége. Ezért beszélünk majd vele, és eldöntjük, hogy mi a legjobb az ő és a Juventus számára, hiszen ő fontos futballistánk.” 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9513532693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pott70 2017.12.29. 19:38:43

Hú Vénember,ez komoly meló volt!
Ezer köszönet érte,már nagyon kellett valami kis érdemes olvasnivaló!

The king of alibis 2017.12.29. 20:18:35

Igaz, hogy holnap visszatérünk a 4-3-1-2-hez? Ha igen örömmel hallom.

Juvegaspy 2017.12.29. 20:26:11

@The king of alibis: Nehez ugy ez. Bernadesci nek hol szoritanal helyet? Az hogy kezdo v padrol szall be most mind1

venember83 2017.12.29. 21:06:40

@pott70: a sok mákos és diós kalács is hatásos, nem csak a puffin ad nekem erőt és mindent lebíró akaratot. :)

The king of alibis 2017.12.29. 21:28:07

@Juvegaspy: 2 ék mögött. Tudtommal ott is tud játszani

a Zamboni nem egy tészta 2017.12.29. 21:28:12

Csak egy Andrea Pirlo volt. Uramisten mennyire hiányzik

Gyori_Juventino 2017.12.29. 21:45:31

Korrekt egyenes nyiltakozat. Remélem most , hogy könyebb meccsek jönnek Berna -Rugani kettős egyre több lehetőséget kap és a kis uru srác is.
Efajata kisebb csapatok ellen kéne építeni a jövőt.

Tomy81 2017.12.29. 22:03:43

Bocsánat valószínűleg hiba csúszott a fordításba.Claudio Marchisio mellett Matuidi neve szerepel!

pott70 2017.12.29. 22:18:50

@Rikoo: Pedig tök érthető!Hihetetlen módon Marci neve mellett nem Khedira neve szerepel,míg az összes többi párosításnál Sami a stabil pont,és a többiek változnak körülötte!Fordítási hiba lehet,esetleg tévesztett a Mester,mert egyszer véletlen kimaradt Khedira!:)))))))))))))

Rikoo 2017.12.29. 22:33:13

@pott70: Uhh, nagyon nem esett le.:(

karesssz 2017.12.29. 22:37:13

Jovolt vėgigolvasni. Jo tudni h Allegri ennyi mindent kiėrtėkel.. xd

2017.12.29. 23:17:06

Viszonylag korrekt. Dybalával kapcsolatban is.

@venember83: komoly meló, tényleg köszi.

@Tomy81: Szükségtelen az aggodalom. :-P A sorok között minden OK:
"Jelenleg Juan Cuadrado nem áll rendelkezésre, ezért játszhatunk három középpályással és három, nagyon különböző jellemzőkkel rendelkező támadóval...Miralem helyett Rodrigo Bentancur vagy Claudio Marchsio fog játszani //Khedira mellett//, vagy átállunk kétfős középpályára //Khedira-Marci/Benta/Matuidi//."

@pott70: @Rikoo: Nagy troll az öreg. :-) "Bármilyen páros képes együtt játszani a középpályán." .......... De a páros egyik tagja biztosan Khedira lesz. :-P
Mint az 1-2 héttel ezelőtti nyilatkozata: "Mindenki helye megkérdőjelezhető." :-D
Ezen azóta is tekerem a fejem...

niccolo 2017.12.29. 23:49:10

@venember83: úgy látom van más olasz kedvenc is a Juve mellett , ,, 11körül jól fog esni egy -két banán" a bejgli mellé. Amúgy szép hosszú cikk,köszi.

Tomy81 2017.12.30. 09:43:49

@JuventusFanatikus: Ez az! Köszi! Végre egy új Khedirás poszter a szobámba..

2017.12.30. 10:38:11

@JuventusFanatikus: a tekintet mindent elárul. :-P Majdnem, mint Conan. :-D

2017.12.30. 10:42:01

@venember83: Mr O'Brien, ne erőltesse meg magát! :-)
(Hogy csatlakozzak @niccolo: kolléga mellé az olaszos témában. :-))

JuventusFanatikus 2017.12.30. 13:30:27

@Dr. Grant: Úgy néz mintha egy Pirlói magasságokba érő kulcspasszot akarna adni...közben pedig csak a mellette állónak fogja passzolni, csak az a játékos épp nem látszik a képen:)

niccolo 2017.12.30. 13:34:38

@Dr. Grant: Látom te csíped a humort a foci asztalnál! :-) Forza Juventus.

2017.12.30. 16:55:27

@niccolo: Bizony. Fontos része az életnek. Forza Juve. Meg Charlie Firpo. :-)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása