Allegri: „A szezon első döntő meccsét játsszuk holnap”

allegri_massmiliano_sajtotajekoztato_1.jpgA Napoli elleni mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón Massimiliano Allegri elmondta, hogy a csütörtöki edzésen majd eldönti, bevethető-e Gonzalo Higuaín.

„Stephan Lichtsteiner nem fog játszani. Juan Cuadrado edzett egy keveset, ahogy Federico Bernardeschi is, de valószínűleg rendelkezésre fognak állni, a mai napon eldől.

Ami Gonzalo Higuaínt illeti, a kézfej még fájdalmat okoz, de lehet, hogy játszhat. A mai napon meglátom, de mondhatjuk azt, hogy bizakodok.

Meglátjuk, hogyan érzi magát, és hogy mennyi fájdalmat érez, mivel nincs értelme kockáztatni egy játékost egyetlen meccs miatt, amikor még a szezon végéig további harminc meccsünk van. Szóval jól kell elbírálnunk a helyzetet, méghozzá közösen.

Hogy játszana-e, amennyiben az Olasz Kupa döntőjéről lenne szó? Nos, nem kupadöntőt játszunk pénteken, és még van vagy harminc meccsünk a szezon végéig...

Tényleg nem tudom, hogy milyen állapotban lesz holnap a játékos. Azt tudom, hogy a keze nincs a legjobban, fáj neki, szóval holnap majd eldől. Ma Gonzalo azt mondta, hogy teljesen harcra kész, ezért próbálunk minél bizakodóbban tekinteni az ügyre.”

Egy pénteki vereség nyomán az Öreg Hölgy hét pontra szakadhat le a Napolitól a tabellán, szóval a mester ugyanarra a dühre és határozottságra számít, amit a csapat az előző években mutatott?

„Először is, a Juventus idén nagyjából menetrend szerint haladt. A Napoli kiválóan teljesített, és továbbra is nagyszerűen játszik, hiszen tizenkét győzelmük van, ehhez pedig két döntetlen adódik még, míg az Inter két ponttal van tőlük lemaradva, aztán következünk mi a négypontos lemaradással.

Néhány pontot elhullajtottunk eddig, de a futballban olykor apró incidensek döntenek. Azonban a Napoli hihetetlen dolgokat művel. Elismerést érdemelnek az elért eredményekért, az elmúlt három évben nyújtott teljesítményért, holnap pedig jó teszt lesz számunkra, különösen az Olimpiakosz elleni meccs előtt.

Ez lesz a szezon első döntő mérkőzése, mivel nem hibázhatunk. A BL-ben pedig kötelezően tovább kell jutnunk a legjobb tizenhat csapat közé. Ismétlem, a Napoli elleni meccs jó teszt lesz számunkra, mivel először is érdekes meccset ígér.

Nápolyban játszunk, telt házra számítunk, ezért a sport és futball nagyszerű estjére számítok, ebben reménykedek. Látványos meccset várok, mivel technikás játékosok lépnek pályára. Fontos meccs lesz, a Juventushoz méltó nagyszerű csapattal kell pályára lépnünk, nagy tiszteletet mutatva a Napoli tekintetében.

Jelenleg a Napoli előttünk jár a tabellán, ezért ők a bajnoki cím esélyesei, nekünk pedig bizonyítanunk kell a vadászat és felzárkózás vonatkozásában, márciusban pedig a lehető legjobb formában kell lennünk, hogy a célegyenesben tudjunk még egyet sprintelni. Holnap fontos lépcsőfok számunkra, döntő jelentőségű.

Ha nem tévedek, egy ponttal többet gyűjtöttünk eddig, mint tavaly, azonban a Napoli menetelése hihetetlen. Nem hiszem, hogy gyakran történt volna olyan egy csapattal az olasz bajnokságban, hogy tizennégy meccs alatt két döntetlent és tizenkét győzelmet gyűjtsön.

Holnap egy olyan csapattal nézünk szembe, amelyik sokkal gyorsabb tempót diktál, mint mi, és teljes mértékben megérdemlik azt, hogy a táblázat adott helyét foglalják el.

Továbbá versenytársnak kell tekintenünk az Intert és mindenképpen a Romát, akik a Juventusszal és a Napolival együtt harcban voltak az elmúlt néhány bajnoki címért.

A Roma nagyon veszélyes csapat, mivel rendkívül szilárd csapatot alkotnak, a genovai botlásukat figyelmen kívül hagyhatjuk. Egy meccsel kevesebbet játszottak eddig, és harcban lesznek mindhármunkkal. Szóval a végső meccsig nyitott bajnokságra számítok, négy vagy öt csapat versenyben lesz, mivel a Lazio is támadólag lép fel, és a végső percig ezek a csapatok küzdeni fognak.

A Napoli bámulatos tempót mutat, szóval jelenleg a scudetto tekintetében a Napoli a favorit. Aztán mindenki abban reménykedik, hogy a Juventus végre veszít, és a Napoli vagy valamelyik másik csapat nyeri meg a bajnoki címet. Ez minket még motiváltabbá tesz a győzelem tekintetében, és meg akarjuk szerezni a sorozatban hetedik bajnoki címet.”

Az elmúlt szezonokhoz képest fordított szerep figyelhető meg, hiszen a Juventus több gólt szerzett a bajnokságban, mint eddig bárki, miközben a legjobb védekezést a Napoli mutatja.

„Holnap nagyszerű meccsünk lesz, és ez a legfontosabb. Két eredmény is jó lehet számunkra, hiszen egy győzelem fantasztikus ugrás lenne előre, és csodálatos jel lenne mindenki másnak, azonban egy döntetlen is pozitív eredmény lenne.

A legfontosabb a teljesítmény, holnap jó teljesítményt kell nyújtanunk minden tekintetben: technikailag, taktikailag és fizikailag, mert holnap egy fizikailag megterhelő meccsünk lesz. Ezeken a meccseken a részletek döntenek, tehát aki a legkevesebbet hibázik, annak van a legjobb esélye a jó eredmény elérésére.

Hogy a védekezés vagy a támadás a fontosabb? Végül az számít, hogy ki lesz az első a tabellán, mert egyetlen csapat sem véletlenül válik bajnokká. A Napoli szép futballt játszik, és szerintem egyebek mellett gyorsan megtanulták, hogyan védekezzenek, és ez Maurizio Sarri egyik erőssége. A védekezés erőssége volt már a Sangiovannese csapatnál töltött ideje óta. Mostanra pedig a csapat megértette, hogy a bajnoki cím megnyeréséhez a legjobb védekezést kell mutatni.

Csak nézzük meg a számokat, ezek nem mellékesek. A Napoli az első, csupán kilenc gólt kaptak, az Inter a második tíz góllal, és mi vagyunk a harmadikok tizennégy góllal, aztán ott a Roma, amelyik eggyel kevesebb meccset játszott, és, ha nem tévedek, a fővárosiak is kilenc gólt kaptak eddig.

Ezt mutatja a táblázat, és megismétlem, az elmúlt tíz szezonban ugyanazt ismételgettem: a legjobb védekezést mutató csapat nyeri a bajnokságot. Ebben az évben talán nem a miénk lesz a legjobb védősor, azonban mi ennek ellenére szeretnénk bajnoki címet nyerni. Vagy talán mégis miénk lesz a legjobb védekezési mutató, és mostantól a szezon végéig már kevesebb gólt fogunk kapni.

Azonban tudjuk, hogy a Napoli személyében olyan csapattal ütközünk meg, amelyik szórakoztató futballt mutat, jól játszanak, és az elmúlt három évben sok embert szórakoztattak ezzel a játékstílussal, beleértve engem. Maurizióval először 2003-ban találkoztam, szóval tizenöt éves múltra tekintünk vissza, és mindig a védekezés volt az erőssége.

A Napoli nagyon jól védekezik, ezen kívül pedig az számít, hogy milyen játékosok vannak a keretben. A Napoli olyan játékosokkal rendelkezik, ami eltér az összes többi csapattól, hiszen elöl alacsony és gyors játékosok vannak.

Dries Mertens 1,70 méter, vagy nem tudom, lehet, hogy 1,75 méter, de értik, mire gondolok, hiszen nálunk Mario Mandžukić például 1,90 méter. Sami Khedira 1,85-1,87 méter, míg Jorginho kicsit alacsonyabb, és 30 kg-mal könnyebb, miközben más jellemzőkkel rendelkezik.

Tehát Maurizio Sarri nagyon jól kihasználja a játékosok jellemzőit, és pontosan ezt kell tennie egy edzőnek. Ugyanezek a dolgok mondhatók el Lorenzo Insignéről, aki kicsit különbözik Gonzalo Higuaíntól. Nekünk az a dolgunk, hogy a legjobban éljünk a mi erősségeinkkel.”

Massimiliano Allegrit ezt követően arról kérdezték, hogy hányvédős rendszert tervez holnapra.

„A védelem egyre jobban teljesít, Benedikt Höwedes egyértelműen jól bánik a labdával, magasabb minőségi szintet jelent számunkra. Andrea Barzagli is gond nélkül játszhat.

Azt szokás mondani, hogy minél idősebb valaki, annál hátrébb húzódik. Andrea Barzagli a játékostársam volt az elején a Pistoiese együttesénél, és középpályás volt, aztán szerencsére hátrébb tolták. Ha ez nem történik meg, nem lett volna ilyen karrierje szegény srácnak…

Most harmadik középhátvédként léphet pályára, de az is lehet, hogy kicsit a többiek mögött fog játszani. Mellette rendelkezésre áll Benedikt Höwedes, azonban nem feledkezhetünk meg Medhi Benatiáról. A marokkói válogatottnak jobban tudatában kell lennie a minőségnek, amit jelent, két jó lábbal rendelkezik, azonban olykor mintha megzavarodna.

Nem tudom, hogy három vagy négy védőt fogok pályára küldeni, majd eldől, mivel jelenleg még nem tudom, hogy elöl kit nevezek a kezdőcsapatba. aztán majd döntünk arról, hogy ki lesz mögöttük. Előfordulhat, hogy Blaise Matuidi számára is lesz hely, de mindez attól függ, kivel fog támadni a csapat.

Jelenleg elöl rendelkezésre áll Juan Cuadrado és Federico Bernardeschi, akik nem edzettek túl sokat, aztán Gonzalo Higuaín, akinek mintha amputálták volna a kezét…

Tehát maradt a valóban egészségesek között Mario Mandzukic, Paulo Dybala és Douglas Costa. Ma meglátom, hogy mi a helyzet, mert előfordulhat, hogy több támadót tudok bevetni, és akkor talán többen fognak támadni. Ha ez nem lehetséges, akkor eggyel több védekező játékost küldök pályára. Ami azonban semmiképpen sem fog változni, az a csapat hozzáállása.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr8913406489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.11.30. 17:12:42

Nyerni kelll mese nincsen!

pedronegroo 2017.11.30. 17:46:23

Ha fele annyit készülne a meccsekre mint amennyit dumál még topedző is lehetne. Szóval sok a duma meccs közben meg csak tele a gatya és hunyorog!

Rikoo 2017.11.30. 17:47:41

@pedronegroo: "Ha fele annyit készülne a meccsekre mint amennyit dumál még topedző is lehetne."
Eskü ezt már dícséretnek veszem Tőled.:D

pedronegroo 2017.11.30. 17:51:47

@Rikoo: Ja-ja, Maxi és én nagy haverok vagyunk egyébként. :)

Apuleius 2017.11.30. 17:55:43

A mai edzésen Mandzukic és Höwedes is lesérült, s már az is biztos, hogy egyikük sem lesz ott a Napoli ellen.

m.martin91 2017.11.30. 18:08:58

@Apuleius: Kiváló. Utóbbin meg sem lepődök, beteg az az ember, de Mandzukic éppen akkor, amikor a legnagyobb szükség lenne rá. Katasztrófa. Játszhat a félkezű Higany.

Nathas 2017.11.30. 18:33:51

Khedira sérülésére lenne szükség, erre ő lesz az egyedüli hadra fogható.

megasün 2017.11.30. 18:52:03

Ha nem történik valami karácsonyi csoda, akkor ebből zakó lesz. Bár ne legyen igazam.

Juventino86 2017.11.30. 18:58:06

Akkor lehet, hogy most jön egy 4-3-3. Dybala legelöl, mellette Costa és Cuadrado.

@Apuleius: @Rikoo: Arról nem tudni, hogy Mandzu és Höwi sérülése mennyire komoly?

Apuleius 2017.11.30. 19:10:57

@Juventino86: Nem, erről egyelőre semmi hír. Mandzukicnak a bal vádlija, Höwedesnek pedig a négyfejű combizma sérült meg a jobb lábában. Mindkettenm kimaradtak a Napoli elleni keretből:

www.juventus.com/en/news/news/2017/juventus-squad-list-napoli-allegri.php

Rikoo 2017.11.30. 19:21:59

@Juventino86: Cuadrado és Bernardeschi is sérült, de ők a keretben vannak. Nem hiszem, hogy bármelyik kezdene.
Higuaín meg elvileg kifejezetten sz@r állapotban van.
Felmerül, hogy Dybala lesz feltolva és Matuidi bekerülhet a kezdőbe. És ebben az esetben reménykedhetünk, hogy Sami vmelyik felfutásából lecsetten a laszti és egy potyával 0-1 lesz.:D

Juventino86 2017.11.30. 19:32:40

@Rikoo: És akkor milyen felállás képzelhető el? 4-1-4-1?

2017.11.30. 19:48:20

Egyszerű ez,mint a pofon,sok választás nincs...
Buffon-De Sciglio,Rugani,Chiellini,Sandro-Pjanic,Matuidi,Bentancur-Bernardeschi,Dybala,Douglas Costa

Juventino86 2017.11.30. 20:06:15

@Nathas: és 3-5-2 esetén ki lenne Dybala mellett, ha Higu végül nem játszik?

patrik1112 2017.11.30. 20:25:47

Higut szerintem osszedrotozzak es elol Costa-Higu-Dybala lesz. Az mas kerdes hogy 3 vagy 4 vedovel jatszunk e

Nathas 2017.11.30. 20:30:43

@Rikoo: @Juventino86: Igen, így gondoltam, az egyetlen egészséges támadó :)

@patrik1112: hát jobb lenne, de valahogy úgy érzem, nem fog kezdeni. Mégiscsak műtét után van.

Rikoo 2017.11.30. 20:49:01

Jó hír: Higuaín tud az első perctől kezdve játszani holnap.

Rikoo 2017.11.30. 20:57:11

Agresti szerint karácsonyfa felállás lehet a középpálya megerősítésével. Buffon-Barzagli-Benatia-Chiellini-Alex Sandro-Pjanic-Khedira-Matuidi-Douglas Costa-Dybala-Higuaín.
De nincs kizárva a 3-4-2-1 sem.

ToTTy-Juve 2017.11.30. 22:18:57

A szokásos jókora adag Allegri féle maszlag. De mese nincs, nyerni kell!

mrdel 2017.11.30. 22:30:33

Megy ám a terelés.
Holnap mindenki ott lesz :D
Nyerni kell!

m.martin91 2017.11.30. 22:36:19

@Rikoo: és ebben a felállásban Barzagli találkozna Insignével? Komoly taktikai húzás lenne Allegritől, szerintem még Insigne is meglepődne.

Rikoo 2017.11.30. 22:50:26

@m.martin91: Gondolom, igen. Bár szerintem a védekezés az a buszparkolós fajta lesz, szóval nem hinném, hogy túl sok 1-1-re lesz lehetősége.

Barolo4 2017.11.30. 23:02:16

Először is szeretném megköszönni (amit kb. mindig kellene,de nem mindig szánom rá az időt) a szerkesztőknek, hogy ilyen sok bejegyzést kapunk rendszeresen, ráadásul egy ilyen terjedelmessel rengeteg munka van, ezért külön köszönet! Én szeretem olvasni az ilyen hosszú elemzéseket, még akkor is, ha nyilván van benne mellébeszélés, és nyilván nem fog mindent előre elmondani. Höwedes és Mandzukic kiesése megint igen rosszkor jött, de egy ilyen keretnek meg kellene tudnia oldani az ilyen szituációkat. Én holnap egy nagyon harcos és motivált csapatot szeretnék látni fekete-fehérben (vagy sárgában :)), szerintem teljesen 3 esélyes a derbi még akkor is ha papíron jelenleg a Nápoly az esélyesebb. Forza Juventus!

Ámok 2017.12.01. 00:29:27

@Apuleius: Remélem barmotta nem veszi meg Höwedest!!!!

Juventino86 2017.12.01. 10:12:58

A Gazzetta most azt írja, hogy 3-4-2-1 lesz, és hogy Higu kezdeni fog. Mögötte meg Costa és Dybala kezd. A középpálya jobb oldalára DS-t jósolja a probabili formazioni, aminek én személy szerint nem örülök. Szerintem, ha úgy alakul, akkor oda Cuadrado egy félidőre talán be tud szállni.
Nincs arról hír továbbra se, hogy Mandzu és Höwedes mennyi időre dőltek ki?

Nathas 2017.12.01. 10:43:55

@Juventino86: igen, ebből a felállásból nekem is nagyon hiányzik Cuadrado. Így, hogy nem sokat edzett - plusz Allegri nem is szokta elkapkodni a cseréket - szerintem max fél órát kaphat.

The king of alibis 2017.12.01. 12:18:13

Akkor jöhet ismét a 3-4-2-1

Buffon - Rugani, Benatia, Chiellini - DS, Marci, Matuidi, Sandro - Pjanic, Costa - Dybala

Fabio83 2017.12.01. 12:30:42

Csak olyan formáció jöhet szóba, ahol Khedira kezd. Az ő játékára hatlmas szüksége van a Mesternek-csak a Mesternek. Ne legyen igazam, de szerintem X-ért megyünk!

Nathas 2017.12.01. 12:49:07

@Fabio83: és Barzaglit se felejtsd ki a kezdőből (minden szeretetem ellenére). Én is azt mondtam a múlt héten, hogy tuti x-re megyünk, de most annyira nyilatkozták a 3 pont fontosságát, hogy már kezdem azt hinni, nyerni akarunk :)

Cannavaro 2017.12.01. 17:56:41

Khedira.... Sajnos Ő 100% kezdő, így nem számítok győzelemre, de remélem egy x kihozható! FORZA JUVE!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (909) elemzés (40) előzetes (857) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9904) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2428) meccsek (4146) mercato (4135) nyilatkozat (7431) Olasz Kupa (323) összefoglaló (408) pletyka (4165) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (197) Címkefelhő
süti beállítások módosítása