Allegri: „Támadóbbak voltunk, mint a Barcelona ellen”

allegri_massimiliano_instrual.jpgMassimiliano Allegri a Crotone elleni győzelem után elmondta, mi szükség volt a taktikai rendszer felrázására, valamint arról beszélt, hogy a Napoli elleni közvetlen összecsapás még nem tekinthető döntőnek a cím tekintetében.

„Nem arról van szó, hogy leráztuk magunkról a 4-2-3-1 bilincseit. A támadójátékosok szélesebb állománya állt rendelkezésre, mint a Barcelona ellen.

Néhányan sérülésből tértek vissza, és hamarosan mindenki maximális erőnlétnek örvendhet majd.” - nyilatkozta a tréner a meccs után a Mediaset Premium számára.

„Douglas Costa a szélen maradt, illetve Alex Sandro is túlságosan a szélen maradt, így nem voltunk kiegyensúlyozottak. Úgy rendeztem a játékosok helyzetét, hogy Douglas Costa visszahúzódjon kicsit, így Mario Mandžukić és Paulo Dybala maradt a sorok között.

Ahhoz, hogy végig versenyben legyünk, mindenkire szükségünk van. Claudio Marchisio hiányzott a csapatból, és fontos, hogy mostanra visszatért.

Az elmúlt szezonban volt néhány játékosunk, aki adott módon teljesített, jelenleg azonban nem nyújtják ugyanazt a szintet. Az én feladatom, hogy a legjobbat hozzam ki a rendelkezésre álló játékosokból. Egyesek nincsenek a legjobb fizikai és pszichológiai állapotban, ezért természetes, hogy azok kapnak játéklehetőséget, akik a legjobb állapotban vannak.”

A mester nem kívánta leírni a csapatát a bajnoki verseny tekintetében, miután a Juventus továbbra is harmadik helyen van az Inter és a Napoli mögött.

„Nem arról van szó, hogy 27 pont a lemaradásunk az elsőhöz képest, csupán négy pont választ el a tabella elejétől, négy pontra vagyunk két veretlen csapattól. Pontokat veszítettünk az Atalanta ellen, ahol abbahagytuk a futballt 2-0 után. A Lazio ellen rövidzárlat jelentkezett, aztán nyolc percig nem tudtunk kellően figyelni.

Fontos győzelem a mai, mivel nem egyszerű sorozatban hetedjére bajnoki címet nyerni, miközben mindenki a Juventus legyőzésében reménykedik, a célunk pedig továbbra is az, hogy közel maradjunk a legjobbakhoz márciusig. A Napoli és az Inter továbbra is veretlen, számunkra pedig adott a Serie A, az Olasz Kupa és a Bajnokok Ligája porond, szóval versenyben vagyunk minden tekintetben.”

Péntek este a Juventus a Napolihoz látogat, majd következik az Olimpiakosz elleni utolsó BL-csoportmeccs, illetve az Inter elleni bajnoki.

„Remélem, hogy pénteken a sport nagyszerű ünnepe lesz. Ebben az évben néhány nagyon szép dolgot mutattunk, míg az ellenfél eredményei kimagaslóak. Jelenleg nem számít, hogy adott csapat egy ponttal vezet, vagy éppen egy ponttal le van maradva, ez akkor fontos, amikor a célegyenesbe kerülünk.

A San Paolo gyepén mindig nehéz meccsek várnak ránk, amelyeknek mintha soha nem lenne vége. A Napoli évek óta csodálatosan teljesít, egyszerűen egy még náluk is erősebb Juventusszal találták szembe magukat eddig. Jó technikát kell mutatnunk, intelligens játék kell, azt várom, hogy a kiegyensúlyozott meccset részletek fogják eldönteni.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3913396833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jamal Jamal 2017.11.27. 10:36:15

Higuain-nak kötelező lesz betalálnia!
Lichtsteiner remélem kimarad, Chiellini és Cuadrado pedig nem lenne baj ha ott tudna lenni...

Ámok 2017.11.27. 10:50:49

Micsoda meglátás.... Egy zseni....

A Crotone sem = Barca ....

vizi8 2017.11.27. 12:57:04

@Jamal Jamal: Cuadrado nem tesz semmit hozzá a csapatjátékhoz az idén, így maradhat a kispadon. Pláne az új felállásban nem is van nagyon helye, mert ugyanúgy kihúzódik szélre mint tette a mostani meccsen Dybala és Costa, ami nem túlzottan jó. Chiellini jőt várjuk, de lássuk be neki is talán az utolsó jó szezonja, mint Barza papának a tavalyi.

Rikoo 2017.11.27. 13:14:07

@vizi8: Tehát akkor Lichti vagy De Sciglio játszon Cuadrado helyett. Szerintem inkább a kolumbainak kellene játszania sokkal hasznosabb és jobb játékos.

The king of alibis 2017.11.27. 13:48:40

@Rikoo: ilyen gól után helye van a kezdőben. Mármint DS-nek

Rikoo 2017.11.27. 14:24:08

@Sas Jóska: Majd a következő 3 meccs után.:-)
Most játszon csak Alex Sandro és Cuadrado a két szélén.

Drotkoszoru 2017.11.27. 17:24:37

@vizi8: Pontosan a 3-4-2-1-ben van helye Cuadradónak a jobb szélen, wing back-ként, mert Lichtsteiner és DS közel sem tud annyit hozzátenni támadásban, mint a kolumbiai (annak ellenére is igaz ez, hogy De Sciglio most szép gólt lőtt). Az meg nem baj, hogy Cuadrado nagyon kihúzódik a szélre, épp ellenkezőleg, legalább Dybala többet húzódhat középre, vagy fel Mandzukic mellé csatárnak, második hullámban érkezve a horvát által lefejelt, lekészített labdákra (ebben például mindenképp jobb Mario Higanynál). Tegnap este is azért kellett annyit kihúzódnia Dybalának a jobb oldalra, mert Lichtsteiner teljesen fogalmatlan támadásban, jó beadásokat tőle nehéz várni, Cuadrado ha pályán van, akkor viszont szabadabban játszhat ő is. Azért is jó ez a felállás, mert támadásban pillanatok alatt lehet váltani belőle 4-2-3-1-re, ha Cuadrado a pályán van (a svájcival és DS-el nehezebb kivitelezni). Higuaínt sajnos műteni kell, amit főleg az Olimpiakosz és az Inter elleni találkozók miatt sajnálok. Nápolyban személy szerint amúgy is Mandzuval kezdenék elől, várhatóan ott kontrázásra leszünk kényszerítve, ahhoz meg ideálisabb talán a horvát. Mindenesetre így Allegri variációs lehetőségei is szűkültek. Ismerve Maxit a Buffon - Barzagli, Benatia, Chiellini - Cuadrado, Pjanic, Khedira, Alex Sandro - Dybala, Douglas Costa - Mandzukic kezdőt várom, bár személy szerint nem bánnám, ha Khedira helyett Matuidi, Barzagli helyett pedig Rugani kezdene.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása