Allegri: „Nincs krízishelyzet”

allegri_massimiliano_sajtotajekoztato_uj_logo_adidas.jpgMassimiliano Allegri a Crotone elleni vasárnapi meccs előtti sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy a hozzáálláshoz képest a taktika irreleváns szereppel bír, csapatát pedig arra sarkallta csapatát, hogy tisztelettel tekintsen az alsóházi ellenfelére.

„Mario Mandžukić holnap játszani fog.” - jelentette ki a mester a szombati sajtótájékoztatón.

A szakembert a Barcelona ellen alkalmazott új 3-4-2-1-es felállásról kérdezték, és az olasz edző szerint az újságírók túlzásba viszik a felállások elemzését.

„Az Önök által említett számok és rendszerek túlságosan zavarosak, olykor mintha tizenkét ember lenne a pályán ezek szerint. A fontos az, hogy miképpen mozgunk támadásban és védekezésben. A pályán elfoglalt területek tekintetében kell javulnunk, mivel jelenleg túl nagy területet hagyunk szabadon a középpályán, amikor birtokoljuk a labdát.

Giorgio Chiellini, Juan Cuadrado és Federico Bernardeschi nem játszhat. Sami Khedira pihenni fog, így a többiekre számítok. Gigi Buffon kezdeni fog.

A tegnap Benedikt Höwedes jó edzésmunkát végzett, ha szombaton is megerősíti a pénteki teljesítményt, akkor egyike azon opcióknak, amelyek közül választhatok vasárnap.

Benedikt Höwedes mindkét lába ügyes, jól passzol, és képes támadásokat indítani hátulról. Játszhat háromvédős rendszerben, úgy középen, mint jobb oldali középhátvédként, illetve négyvédős rendszerben is elboldogul. Majd vasárnap döntök arról, hogy két vagy három középpályással lépünk pályára.

Szerdán négy támadó játékossal meccseltünk, az egyetlen különbség az volt, hogy Andrea Barzagli inkább statikus középhátvéd volt. Leginkább a hozzáállás számít. Elégedett vagyok azzal, amit a Barcelona elleni meccsen láttam.

Douglas Costa jól játszott szerdán. Kimagasló fizikai és technikai képességekkel bír, szóval képes befolyásolni egy adott meccs egyensúlyát. A Barcelona ellen bizonyította, hogy képes ellátni a feladatát.”

A 0-0 végeredményű döntetlen egy 3-2-es vereséget követett, azonban Massimiliano Allegri szerint a Juventus jó pályán tartózkodik.

„A Juve egyáltalán nem él meg nehéz pillanatot. Márciusban a lehető legjobb állapotban kell lennünk, hogy az összes célkitűzésünkért küzdhessünk. A bajnokságban két vagy három ponttal vagyunk mínuszban, ennél nem többel. A Napoli első, mivel jelenleg kiválóan teljesít a déli csapat.

A Bajnokok Ligájában jó úton vagyunk a megcélzott folyamat tekintetében. A következő fordulóban továbbjuthatunk, jelenleg pedig ez az első számú célkitűzés a Juventus számára. Jó esélyeink vannak az Olimpiakosz ellen Athénban.

Két éve krízishelyzet volt, amikor is 12 pont volt a lemaradás, és tényleg kínlódtunk. Jelenleg nincs krízis. Egy éve nem játszottunk túlságosan jó futballt, ennek ellenére hétpontos előnyünk volt a táblázaton. Akkor kell változtatni, amikor indokolt.”

Alex Sandro mostanában korántsem a legjobb formáját mutatja, mi lehet a hiba?

„Semmi, egyszerűen nem minden szezon ugyanolyan. Csupán megfelelő erőnlétre kell szert tennie, és a Barcelona ellen már voltak a javulásnak egyes jelei.

Egyes játékosok különböző okokból nem nyújtották a legjobbjukat, ennek ellenére nem tértünk le a helyes útról úgy a bajnokság, mint a Bajnokok Ligája tekintetében. Ez azt jelenti, hogy optimistáknak kell lennünk, mivel amint jobb állapotba kerülünk erőnlét és önbizalom tekintetében, a Juventus sorozatban fog kiváló teljesítményekkel szolgálni.”

A bianconero együttes vasárnap este a Crotone csapatát látja vendégül.

„Nagy tiszteletet kell mutatnunk a Crotonével szemben, mivel jól védekeznek, illetve számos módon tudnak veszélyes támadásokat vezetni, és soha nem adják fel. A teljes meccs során koncentrálnunk kell, mivel a kisebb csapatok ellen sokszor elkalandoztunk a meccs során, ezért pedig kemény árat fizettünk.

Minden eltelt évvel egyre nehezebb a Juventus számára megszerezni a győzelmet. Tisztában kell lennünk azzal, hogy a többi csapat erősödött, az a céljuk, hogy hat év után elsőként legyőzzék a Juventust a bajnokságért vívott harcban, és ennek a tudatnak még jobban kell motiválnia minket. 

Jelenleg az első öt csapat leszakítani látszik a bajnokság többi résztvevőjét, ezért egy botlás nyomán könnyedén lehet az elsőből ötödik egy szempillantás alatt. Az a fontos, hogy versenyben maradjunk márciusig, aztán a célegyenesben a verseny rendkívül szórakoztató lesz.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr2013382035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaRcika 2017.11.26. 09:57:39

Megint ez a tisztelet....

Értem én hogy a Crotone milyen jó meg minden
De ha minden meccshez tisztelettel állunk hozzá nem fogunk 4 - 5 góllal nyerni...
De cáfoljanak rám a fiúk
Forza Juve

Nathas 2017.11.26. 10:29:48

@MaRcika: Sajnos nem valószínű, hogy 4-5 góllal nyerünk. A Crotone is elég szoros meccseket játszik az elmúlt hetekben, mi sem sziporkázunk, plusz ha eddig tartalékoltuk az erőinket, akkor egy Napoli elleni meccs előtt még jobban fogjuk. Elöljáróban egy sima 2-0 nekem már bőven megfelelne.

Khedira pihen, azaz a Napoli ellen megint játszik.

Patricco 2017.11.26. 12:22:23

@Nathas: csak ő nem veszi észre hogy semmit nem csinal a szerelme? Mimden ujsag minden szurkolo fikazza Mr. Alibit de o csak atert is beteszi a kezdobe....komolyan nem ertem mibel erdemki ki a kezdest! Valaki elmagyarazna.

venember83 2017.11.26. 13:20:05

@MaRcika: a tisztelet hiánya inkább olyan meccseket eredményez, amilyen a Samp elleni volt. Az olasz bajnokságban a Juventus a jelenlegi formában nem engedheti meg magának a nagymellényt, mert ráfázik.

MaRcika 2017.11.26. 16:43:57

@venember83: én nem azt mondom hogy nem kell tisztelni őket.. (ettől függetlenül igazad van)
Csak azt akarnám látni hogy a csapat bajnokhoz méltó meccseket játszik.

venember83 2017.11.26. 17:54:49

@MaRcika: mindannyian, de legalábbis a túlnyomó többségünk ezt szeretné.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása