Allegri: "Higuaínnak többet kell követelnie önmagától"

allegri_massimiliano_milan_ellen.jpgA Juventus magabiztos játékkal aratott 2:0-ás győzelmet az AC Milan otthonában, s a zebramezesek mestere, Massimiliano Allegri a két találatot jegyző Gonzalo Higuaín teljesítményéről beszélt a mérkőzés lefújását követően.

"Elismerés illeti a srácokat, mert soha sem egyszerű a San Siróban játszani, a Milan pedig egy történelmi ellenfél. Ezeken a mérkőzéseken a forma nem számít.

Mind támadás, mind védekezés tekintetében jó teljesítményt nyújtottunk, megnyertünk egy egymás elleni mérkőzést, most pedig keddre készülődhetünk, s az a célunk, hogy a Sporting ellen bebiztosítsuk a továbbjutást a Bajnokok Ligájában.

Mario Mandžukić és Kwadwo Asamoah jól léptek vissza, hogy blokkolják Susót. Ő egy kulcsjátékos, aki a passzaival és góljaival döntő a Milan számára, ezért nagyszerűen semlegesítettük.

Nem szabad, hogy ez legyen a végállomás Higuaín számára. Nagyszerű formában van pillanatnyilag, s inkább még tovább kell javulnia, mint hogy a szintet tartsa, azonban, ahogyan mindig is, ez mentális kérdés. Igazán segíti a csapatot még jobban játszani.

Gonzalónak még jobban kell hinnie magában, mert kivételes potenciállal rendelkezik. Néha a babérjain ül, ami sem neki, sem nekünk nem jó. Többet kell követelnie önmagától.

Szenvedtünk az első tíz percben, amikor rövid passzokat alkalmaztunk, s nem kerestük a csatárokat, mivel a Milan nyomást helyezett ránk. Paulo Dybalának kellett volna fognia Ricardo Rodríguezt, nem tette, így Juan Cuadrado egy kicsit bizonytalan volt, s ekkor adódott a lehetőség, amikor a helyzet a kapufát érte a kivételes Gigi Buffonnak köszönhetően.

Amikor a játékosaim túl sok rövid passzt csinálnak, s nem juttatják előre a labdát, ideges leszek. Jó teljesítményt nyújtunk ebben a szezonban, egy mérkőzést veszítettünk és egy döntetlent játszottunk, két utolsó pillanatban elvégzett büntetővel, így a különbséget pillanatnyilag azoknak a büntetőknek a kihasználása jelenti."

A Juventus pontszámban átmenetileg beérte az éllovas Napolit, s beelőzte az Intert, így nyugodtan várhatja a forduló többi eredményét.

"A Napoli most egy kivételes csapat, nekünk pedig be kell biztosítanunk, hogy áprilisban versenyben legyünk velük és az Interrel. Amikor 4-3-3-ra váltunk a 4-2-3-1 helyett, másfajta egyensúlyra van szükség, s dolgozunk ezen. Ne felejtsük el, hogy ez a csapat megnyerte a bajnokságot és a kupát, s bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe, így nincs értelme fölöslegesen bírálni. Az új játékosokat azért igazoltuk, hogy új opciókat jelentsenek, amelyekből választhatunk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr5113112818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Juventino86 2017.10.29. 08:06:55

Azért ez már a sokadik odamondogatás Dybalának a sajtóban. Így akarja Allegri nevelni a srácot?

Rocky80 2017.10.29. 08:29:54

@Juventino86:
Ha hülyegyerek, akkor hülyegyerek.

Nem tudom, pontosan mikortól, de valahogy megelégedettséget, gőgöt, beképzeltséget vélek felfedezni az arcán.
Szerintem elszállt vele a ló, földön kellene tartani.
A "kezdeti" Dybala nekem sokkal szimpatikusabb volt. Ez van.

Alex8610 2017.10.29. 08:37:26

Aminek örülök az Higu duplája, kapott gól nélküli meccs és hogy Rugani is játszott pedig nem sokat tettem volna rá hogy kezdő lesz.Maga a meccs gyenge volt de ez inkább a Milan kritikája kB 10percig hozták azt amire számítottam tőlük aztán szépen atvettuk az irányítást és lényegében azt az egy Kalinic lehetőséget leszamitva nyugodtan felgozzel hoztuk le a mérkozest.Johet a Sporting!

Montero 2017.10.29. 08:41:30

@Rocky80: En is ezt véltem felfedezni rajta. Beképzelt lett. De reméljük Le szàl a földre. Amúgy a többiek jól játszottak. Khedira nevét ha kétszer hallottam a 2-ik félidöben!? Forza Juve

GGábr81 2017.10.29. 09:32:36

Nem tudom mit vár a mester ettôl a sajtón keresztül odamondogatósditól, azt sem, hogy ez mit vált ki Dybalából. Egyik fél sem profin kezeli a szitut. Vagy vágja nyakon aztán büntesse meg rendesen, vagy lépjen túl, mert nem lesz jó vége. Ostobák, tiszteletlenek, sértett kislányok.

Juveing 2017.10.29. 09:37:22

@Montero:
S a második akkor volt, mikor lecserélték :-)
Egyébként én nem vagyok "Khedira fikázó", szerintem stabil pont, lehet rá számítani, mert fegyelmezett játékos. Valószínűleg azért kedveli Orrtúró kapitány és Allegri is, mert azt teszi amit kérnek tőle.
Azért bízom benne, hogy a Mister megfelelően tudja kezelni Dybalat, s a maximumot hozza ki belőle. Az tegnap is látszott egy-két megmozdulásán, hogy - talán - a legnagyobb klasszis az egész Seria A mezőnyben.

steven.h 2017.10.29. 09:39:38

@GGábr81: miből gondolod, hogy ezt csak a sajtóban mondja el? Szerintem a félidőben ugyanúgy elmondta mindenkinek hogy hol hibázott a kapufás szitunál

2017.10.29. 10:11:05

Szerintem ez egyáltalán nem Dybalának szól. Mindenki a Napolinál látja már a Scudettot és a Juve kríziséről beszél, de tény hogy csak az a két tizenegyes a különbség jelenleg a tabellán. Szerintem csak ki akarja emelni, hogy mi is legalább olyan jó szezont futunk eddig mint a Napoli.

GGábr81 2017.10.29. 10:17:16

@steven.h: Nem gondolom és nem is írtam ilyet, hogy csak a sajtóban mondja el. Az valóban még nagyobb gáz volna, ha csak ott mondaná. De így is elég gáz. Nem szokták ennyire őszintén kiteregetni a szennyest, egyszerűen nem illik. Képzeld el, hogy a munkahelyeden van néhány ember aki rendszerint késik, a főnököd az újságban lenyilatkozza, hogy "egyesek néha elkésnek, dolgozunk a problémán", majd te amikor elkésel név szerint kiemel, hogy a te késésed miatt bukta el a cég az akármit. Név nélkül említi a tiziket, de mindenki tudja kiről van szó + még névvel is kiemeli egy hibáját. Ez nem profizmus. Dybala sem volt az, de talán pont ezért kéne profin reagálni. Lehet ő ismer jobban és ez a reakció lesz a jó, ezt nem tudom, de félek. Ezért írtam, hogy nem tudom mit vár ettől a mester. Nehogy magát járassa le.

GGábr81 2017.10.29. 10:19:49

@Nattorio: "Paulo Dybalának kellett volna fognia Ricardo Rodríguezt, nem tette, "- ez sem neki szól?

Nathas 2017.10.29. 10:20:23

@Nattorio: attól tartok, hogy ez igenis Dybalának szól. Az még gyönyörű lesz, ha köztük is megromlik a viszony.

venember83 2017.10.29. 10:30:43

Szerintem meg pl. Allegrinek is többet kellene várnia magától, lásd újonnan érkezettek beépítése pl. Nem hiszem, hogy Douglas Costa sokáig tûrné a padozást. Kíváncsian várom, hogyan kezelik majd a felek az elôbb-utóbb megjelenô konfliktust. Eddig nem remekeltek ebben a klub szakemberei, kompromisszumos megoldás helyett távozott Vidal, Bonut könnyebb volt kirúgni, ahogy Dani Alvest is. Ha elitklub akar lenni a Juve, meg kell tanulni kezelni a sztárok helyzetét. Nem kell hagyni a neymaroskodást, de azért nem is lehet csakúgy lapátra tenni a legjobbakat.

Rocky80 2017.10.29. 10:44:21

Ha nem tudják kezelni, legalább lesz egy csomó pénzünk...
Nyilván nem szeretném, de próbálok érzelmileg függetlenedni tőle.
Senki sincs a csapat fölött, ő sem. Nélküle is kék az ég.

2017.10.29. 10:52:42

@GGábr81: Ha neki kellett volna fognia, akkor miért ne lehetne ezt elmondani? Nem 10 éves már Dybala, hogy ne lehessen megemlíteni ha hibázott. De ezt nyilván meg is beszélték az öltözőben. A tizenegyesek megemlítése viszont szerintem egyáltalán nem szurkálódás a részéről. Ha Mandzukic hagyta volna ki őket, akkor is elmondaná, hogy csak a 2 tizenegyes a különbség a tabellán, mert ez tény.

@Nathas: Remélem, hogy nem neked lesz igazad, de én Allegriről sem gondolnám, hogy a sajtón keresztül üzengetne.

GGábr81 2017.10.29. 13:06:24

@Nattorio: Elsôre én is így gondoltam, de most már nem egyszer említi ezeket a tiziket. Amúgy mikor kezdte el emlegetni, hogy csak ez a különbség. Nem akkor amikor történt, hanem azután, hogy megtörtént az ominózus odaszólás.
Hogyne lehetne ezt megbeszélni, hogy ki maradt le az emberérôl, sôt egy meccs után kell is. De nem a nyilvánosságra tartozik. Mindig minden edzô kínosan ügyel arra, hogy személy szerint senkit ne marasztaljon el, még a pozitív kiemeléssel is óvatosak. Soha nem olvastam olyat, hogy személy szerint ki mit hibázott, név nélkül max.

Nathas 2017.10.29. 13:15:12

Egyébként miért kellett volna Dybalának fognia Rodriguezt? Megvolt a létszám. Ez kicsit sántít, inkább csak ürügynek tűnik, hogy kicsit lehessen Paulo vérét szívnu.

2017.10.29. 13:31:33

@GGábr81: Allegritől nem áll távol, hogy megemlít egy-egy hibát. Emlékszem, hogy Higuaínt, Ruganit, Bernardeschit és Douglas Costát is megemlítette már hasonlóan.
Szerintem nem kell túlgondolni ezt a sztorit, persze csak remélni merem, hogy tényleg nekem van igazam. :P

2017.10.29. 13:32:49

@Nathas: Rodriguezen nem volt senki. Cuadradonak és Lichtnek is meg volt az embere. Dybala ment befelé, ahol egy üres ember sem volt, a szélen meg otthagyta egyedül Rodriguezt, aki így szabadon adhatott be. Ez szerintem is Dybaláé volt.

babo0410 2017.10.29. 13:44:22

@venember83: Vidal a Bayernnél is állandóan bulizik, meg balhézik. Kezelhetetlen szerintem, ha ezért távozott, rendben. Alves pedig ő maga nem volt szerintem hajlandó maradni. Legalább is a távozása után tett nyilatkozata erre utal. Bonu meg egyszerűen elment, mert nehogy már egy játékos az edző fölé akarjon nőni. És másrészt, ha igaz, akkor Allegri hosszabbításának a feltétele is a két védő távozása volt. Azaz azt mondta a vezetőség, hogy az edző fontosabb, mint egy játékos.
És szerintem amit Dybaláról, meg a két kihagyott büntetőről mond Allegri, azt elmondta az öltözőben is. És szerintem egyáltalán nem Dybalának akar üzengetni, csak elmondta, hogy nincs pánnik nálunk, hiszen vagyunk olyan jó formában, mint a Napoli, hiszen csak két büntetőt hagytunk ki, és ezzel tudtak meglépni előlünk.
A védekezésről meg csak elmondta, hogy Dybala egyszerűen nem figyelt oda a védekezésnél, ebből volt egy kapufája az ellennek, de semmi komoly. Szerintem ebből nem lesz, nem lehet semmi komoly probléma. Mindenki hibázik. Dybala is.
Ezt szerintem edzéseken kijavítják. Mert mi nem egy spanyol csapat vagyunk, ahol még a védők is csak úgy csinálnak, mintha védekeznének. Egy olasz csapatnál még a támadóknak is vissza kell lépniük az ellenféllel védekezni. De ez nem hiszem, hogy gondot okozna Dybalának, hiszen, akkor a Palermoból nem ide jött volna, hanem helyből külföldre távozik. Szerintem emiatt biztosan nem lesz semmi probléma Dybalával. Ha lesz is, nem emiatt, de bízom benne, hogy Dybala nem fog meghülyülni.

2017.10.29. 15:13:16

@Nattorio: én is remélem, hogy így van. Allegri sokszor hivatkozik arra, hogy tanár. Akkor talán a pedagógiát sem nézi be...

2017.10.29. 15:20:09

@babo0410: bízzunk benne, hogy nem fog meghülyülni. A többi meg már lerágott csont. Nem lehet csak Buffonokkal tele a csapat, de olyan "sz@remberekből", mint akiket az első 5 mondatodban felsoroltál, egyszerre talán 2 is sok.

karesssz 2017.10.29. 16:40:42

@Rocky80: nem csak te látod ezt. Sajnos
Szerintem elkapta a Pogba szindrómát

Ámok 2017.10.29. 20:44:42

@Rocky80: Végre valamiben egyetértünk!

Grinta 2017.10.29. 21:02:58

Akkora pedagógus..hogy az nem igaz!Győztes meccs után kritizál,és elégedetlenségét fejezi ki.Vereség esetén pedig mindenkit megvéd!Mister Allegri

gomorra21 2017.10.29. 22:10:40

@Rocky80: ez a jelenlegi Dybala sokkal jobb, mint az első évében az a szerény kis, tejfelesszájú gyerek. Látszott, hogy nagyon nagy tehetség, de nem hitt magában.
Tavaly az volt a baj, hogy önzetlenül mindent lepasszolt Higuainnak. Most sokkal öntudatosabb, lehet ezt akár arrogáns viselkedésnek is hívni. Szerintem egy szintig ez az öntudatosság nagyon hasznos tud lenni.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása