Ha Orsolini nem kap játéklehetőséget, januárban távozhat?

orsolini_riccardo_atalanta_mezben.jpgRiccardo Orsolini ügynöke, Donato Campli a minap arról beszélt, hogy a Juventusszal szerződéses viszonyban álló, ám jelenleg az Atalanta keretében lévő szélső januárban távozhat, ha nem kap kellő játéklehetőséget.

A húszéves futballista játékjogát az Ascoli együttesétől vásárolta meg az Öreg Hölgy 6 millió euróért, amihez további 4 millió euró bónuszok adódhatnak, majd a játékos az Atalantához került egy kétéves kölcsön keretében, de eddig mindössze 49 perc játéklehetőség jutott neki három meccs alatt.

„Reméltem, hogy több játéklehetőséget kap a srác, azonban megértem Gian Piero Gasperini álláspontját.” - mondta a számos olasz játékost menedzselő Donato Di Campli a Tuttosport munkatársának.

„Mindeddig Riccardo csak a meccs egyes részeiben kapott lehetőséget, de mindegyikben pozitív hatással volt. A Chievo ellen kiharcolt egy tizenegyest, a Crotone ellen érvénytelenítették egy gólját, illetve a Fiorentina ellen is jó benyomást tett.

Az első kezdőcsapatbeli szereplésre várunk, és szerintem a Juventus is ebben reménykedik, mivel sokat várnak a sráctól. A kétéves kölcsönszerződés ügyében a bianconero vezetők döntöttek.

A nyáron Riccardo Orsolini bárhova igazolhatott volna. Közel állt egy kölcsönszerződéshez a PSV Eindhoven együttesével. Nem bántunk meg semmit, mivel az Atalanta jelentős klub, és ideális hely egy kiteljesedésre kész tehetség számára.

A srácban minden megvan ahhoz, hogy kézjegyét hagyja a bergamói csapatnál, és biztos vagyok benne, hogy eljön az ő ideje. Nyilvánvalóan, ha Riccardo nem kap következetesen játéklehetőséget, akkor logikus, hogy újra kell értékelnünk a helyzetet januárban.”

Mindeközben este a húszéves futballista várhatóan padon fog helyet foglalni, miközben az ugyancsak Juventustól kölcsönben játszó Leonardo Spinazzola és Mattia Caldara feltehetően kezdeni fog.

„Különleges meccs lesz számára. Mindenképpen bizonyítani szeretné, hogy mit tud, azonban rendkívül éretten és nyugodtan éli meg a helyzetet. Ő nem olyan játékos, akit motiválna kellene DVD-kkel vagy bajnokokról szóló anekdotákkal. 20 éves játékos, és a nap 24 órájában a futballért él.

Meglátják, hogy két vagy három éven belül Riccardo Orsolini a Juventusnál fog futballozni. Kész vagyok erre a fogadásra feltenni a szerződéséből engem illető részesedésemet és egy vacsorát Monaco legfényűzőbb éttermében.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr4012915309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ádám.84 2017.10.01. 13:43:49

Eleve olyan klubhoz kellett volna kölcsönadni, ahol szélsőkkel játszanak és ezáltal van helye/posztja a csapatban.

karesssz 2017.10.01. 17:11:32

Elėg szomorú h nemjátszik. A mi padonkon is ülhetne.

venember83 2017.10.01. 17:29:45

Nem meglepô, hogy Gasperini inkább a bevált játékosokra és szisztémára szavaz, amikor elég plusz terhet jelent az Atalantának az EL a bajnokságon túl. Amúgy meg ha nyáron nem volt elég Spina hisztije és a Juve erôlködése a játékos Torinóba költöztetéséhez, akkor Di Campli hiába fog januárban dörömbölni a bergamói klub vasajtajánál.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3381) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (913) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4154) mercato (4139) nyilatkozat (7438) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása