Allegri: „Csak a győzelem elfogadható”

allegri_massmiliano_sajtotajekoztato_1.jpgMassimiliano Allegri szerint a keddi eredmény semmilyen célt sem kompromittál, de a Sassuolo ellen már kötelező a győzelem.

A Juventus a bajnokságban jelenleg százszázalékos mérleggel büszkélkedhet, azonban idén két fájdalmas vereséget szenvedett a csapat, egyet az Olasz Szuperkupában a Lazio ellen, majd a Barcelona ellen a BL első játéknapján.

„A csapat nagyon jó első félidőt játszott a Barcelona ellen, de aztán kaptunk egy fokozottabb koncentrációs szinttel amúgy elkerülhető gólt. Ez megtörténhet a Camp Nou gyepén, ahogyan bármely másik mérkőzésen is.” - mondta a mester a bajnoki előtti sajtótájékoztatón.

„Egyszerűen folytatnunk kell a munkát ugyanabban a mederben, mert a meccs egyértelműen nem dőlt még akkor el, és volt időnk visszahozni az eredményt. De ha az ember szabad területeket hagy, amelyekbe a Barcelona és Leo Messi befuthat, akkor egyértelmű, hogy gondok lesznek.

Paradox módon három gólt kaptunk saját hibából, az általuk végrehajtott kontratámadásból. Tanulhatunk a keddi meccsből, megtudhatjuk, mit nem szabad tennünk, és csak a saját tulajdonságainkra alapozhatunk, hiába próbáljuk a Barcelona játékát másolni.

Csak így maradhatunk meccsben, és csak így győzhetjük le ezeket a csapatokat. Fizikai tekintetben javulunk, és vasárnap kezdődik egy sorozat, amelyben a Sassuolo, a Fiorentina, a Torino, majd ismét egy BL-meccs lesz a program.

Holnap csak a győzelem tekinthető elfogadható eredménynek, bár tisztában vagyunk azzal, hogy a Sassuolo az ellenfél, amely csapat jó futballt játszik, és minőségi játékosokkal rendelkezik, és mindenekelőtt pontokra van szüksége az ellenfélnek. Komoly tisztelettel kell játszanunk a Sassuolo ellen, illetve alázatosan.”

A vasárnapi bajnokin nem játszhat Sami Khedira, Claudio Marchisio, Marko Pjaca, Benedikt Höwedes és Mattia De Sciglio, azonban Giorgio Chiellini és Mario Mandžukić visszatérhet.

„Jelenleg nem számíthatunk Claudio Marchisio és Sami Khedira játékára, ezért három középpályással nemigen állhatunk ki. A fontos szempont az, hogy csapatként működjünk együtt, mivel ezt veszítettük el a Barcelona elleni második félidőben.

Az első félidőben a katalánok alig lőttek kapura, de a világ legjobb védői is kínlódnak Leo Messi ellen, ha a csapat többi része nem segít a védelemnek. Ezért fontos egységként játszani, a csatároknak és a középpályásoknak ki kell segíteniük a védőket.”

Gonzalo Higuaín nem játszott az argentin válogatottban a legutóbb, ám a Barcelona elleni fontos meccsen mégse csillogott.

„Nincs szükség semmilyen reakcióra a részéről, egyszerűen azt kell játszania, amit tud. Az argentin keretből való kimaradásnak erős motivációként kell szolgálnia, hogy megismételje a tavalyi eredményeket, amely mindannyiunk feladata. 

Tavaly Gonzalo Higuaín nagyon jó teljesítményekkel szolgált a Barcelona ellen, és döntő volt a Monaco elleni elődöntőben.

Ez új szezon, a bajnokságot három győzelemmel kezdtük, elveszítettük a BL-meccset a csoport favoritjával szemben, és azzal a csapattal szemben, amely a Real Madrid mellett a végső győzelemre is a legkomolyabb esélyes, így semmilyen eredményt nem kompromittált a keddi vereség.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr3312869980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atilla Horváth 2017.09.17. 09:08:18

Így kellene neki állni az összes meccsnek akkor is ha a barca az ellenfél még idegenben is

Patricco 2017.09.17. 10:16:18

Höwedesre miért nem számíthat a Mester?

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása