Hamšik: "A Juventust és a Milant is visszautasítottam"

hamsik_marek.JPGMarek Hamšik legutóbb ismét hűségesküt fogadott a Napolinak és megerősítette, kész pályafutását a dél-olasz csapatnál befejezni. Elárulta azt is, hogy bár lehetősége lett volna a váltásra, ő a Juventusnak és a Milannak is nemet mondott.

A szlovák válogatott csapatkapitánya már tíz éve a nápolyiakat erősíti, s úgy látszik, még hosszú időre tervezi a maradást.

"Az a nehéz a futballban, hogy sosem tudhatod, mi fog történni." - kezdte Hamšik a Kicker-nek adott nyilatkozatát.

"Ugyanakkor nem gondolom, hogy elhagynám a Napolit. A múltban már visszautasítottam a Juventust és a Milant is, mert nem éreztem azt, hogy készen állok a váltásra. Ennek ellenére boldog vagyok itt is, szakmailag és magánéletileg is elégedett vagyok.

Akár a pályafutásomat is befejezhetem itt, talán miután megnyertük a Scudettót, viszont remélem, hogy ezzel nem kell negyven éves koromig várnom."

A középpályásnak csupán két gól kell ahhoz, hogy beállítsa a Diego Maradona rekordját a Napolinál és ő legyen csapata legtöbb gólt szerző játékosa.

"Szívből remélem, hogy meg tudom dönteni ezt a rekordot. Maradonát istenként tisztelik Nápolyban, elképesztő lenne megelőzni olyasvalakit, mint ő. Ugyan, Hamšik nevét látni Maradonáé előtt, csodálatos lenne. Nyilvánvaló ugyanakkor, hogy nem mérhetem magam hozzá, de őrült dolog lenne megdönteni ezt a rekordot és megnyerni a bajnokságot a Napolival ugyanabban az évben.

A bajnokság az elsődleges célunk az idényben, s ezúttal sokkal kiegyenlítettebb küzdelemre számítok. Személyes szinten pedig Maradona rekordját szeretném megcélozni."

A harminc éves játékost ezután edzőjéről, Maurizio Sarriról és csapata Bajnokok Ligája-csoportjáról is megkérdezték.

"Az elmúlt két évben nagyon sokat fejlődtünk. Sarri egy tökéletes motivátor, remek pszichológus és tényleg tudja, hogy kell kapcsolatot teremteni játékosaival. Olyan részletesen felkészül minden meccsre, hogy én ilyet még nem láttam. Mindent tudunk ellenfeleinkről, de ezzel egyidejűleg mindig figyelmeztet arra, hogy a saját játékunkat kell játszanunk.

Bajnokok Ligája? Nem gondolom, hogy halálcsoportba kerültünk volna, de mindegyik csapat jó benne. Az ukránok nagy tapasztalattal rendelkeznek, a Feyenoord pedig holland bajnok, ami figyelemre méltó. A Bajnokok Ligája nem célkitűzésünk, de ha figyelmesek vagyunk és nem hibázunk a fontos meccseken, akkor jobban szerepelhetünk, mint tavaly."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1412811442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pavel1988 2017.09.08. 14:08:19

Nekem ebből a nyilatkozatból az jön le, hogy igenis váltana. Aki elégedett az nem nyilatkozgat, az csendben teszi a dolgát.
Nápolyból nagyon nehéz eljönni, nagy zsákutca oda igazolni, erre szerintem mindenki rájött aki kiemelkedik abból a csapatból.
Mertensnek, Hamsíknak és Koulibalynak már egy nagyobb klubban lenne a helye, nehéz dolguk lesz ha nyerni akarnak valamit.

Glivenko 2017.09.08. 14:28:53

"Az a nehéz a futballban, hogy sosem tudhatod, mi fog történni."
---
:D
Mert az élet összes többi területén lehet tudni, ugye? :D

Grinta 2017.09.08. 18:38:00

Ikon Nápolyban,és jól is van ez így.De Rossi esetében is ezt mondtam

Ámok 2017.09.08. 20:11:10

Nyílván nem jött/ment! Egy patkány nem való az oroszlánok közé!!!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása