Allegri: "Három pontot kell szereznünk a Chievo ellen"

allegri_massimiliano_topreng.jpgA Chievo ellen készülődő Juventus mestere, Massimiliano Allegri megerősítette, hogy a csapat veterán klasszisa, Gigi Buffon pihenőt kap a veronai csapat elleni bajnoki találkozón, míg Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini és Sami Khedira is sérülés miatt hiányzik majd szombat este.

"Van elég játékos, akik közül válogathatok" - nyilatkozta Allegri a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató alkalmával.

"Többek között Khedira is kiesett és Marchisio is lábadozik, s remélhetőleg hamarosan visszatérhet, de meg kell erősítenie a lábát, utána majd meglátjuk, mikor lesz újra bevethető.

Chiellini is kidőlt, de bízunk benne, hogy már ott lehet a Barcelona ellen. Úgy gondolom, hogy Cuadrado is visszatért, habár nem találkoztam vele tegnap, Dybala pedig külön dolgozott. A többiek mind készen állnak, s jól vannak. Azok, akik itt maradtak, jó munkát végeztek.

Higuaín például, aki nem kapott meghívót, minden tekintetben jól teljesített, s fizikális téren volt min dolgoznia, de már sokkal jobb állapotban van, s ugyanez a helyzet mentális szempontból is, mert egyértelmű, hogy a kimaradása után vissza akar kerülni a nemzeti csapatba. A többiek jól dolgoztak, s fejlődtek is, így készen állunk arra, hogy folytassuk.

A szezon elkezdődik, mert az első két mérkőzés olyan volt, mint egy kis ízelítő, s az igazi szezon csak most kezdődik, egy olyan hónappal, amely során hét mérkőzés vár ránk, öt a bajnokságban, kettő pedig a Bajnokok Ligájában. 

Buffon holnap pihenőt kap, s Szczęsny játszik majd. Barzagli ma visszatért, mert két nap pihenőt adtunk neki, s most újra csatlakozott a csapathoz. Így bevethető lesz, s a többiek is jól vannak.

Ami Höwedest illeti, jól van, s ismerkedik az új munkamódszerekkel, én pedig elégedett vagyok a munkájával, de ma még figyelni fogok rá. Matuidi játszani fog holnap, Matuidi és Pjanić is játszani fognak, ezen túlmenően meg kell fontolnom, hogy ők ketten, vagy egy extra középpályás is játsszon-e. A mai edzést követően tudok majd dönteni az ügyben.

Matuidi egy nemzetközileg is ismert játékos, szó sincsen arról, hogy én fedeztem volna fel. Számos különböző edző kezei alatt dolgozott a francia válogatottnál, s ez a legfontosabb dolog."

Allegri természetesen szót ejtett az ellenfélről is, hiszen a Chievo nem mutatkozott könnyű ellenfélnek az elmúlt évek során.

"A Chievo egy jól szervezett csapat, amely hosszú évek óta remek teljesítményt nyújt a Serie A-ban. Hosszú ideje bent tudtak maradni az első osztályban, s egy top edző irányítja a csapatot. Mindig nehéz ellenfél, különösen a szezon első felében. Már nyerni tudtak Udinében, s az utolsó percben veszítettek a Lazio ellen, remek teljesítményt nyújtva.

Holnap három ponttal kell távoznunk, s összpontosított játékot kell nyújtanunk a mérkőzésen. Javítanunk kell a védelmünkön, mert, még ha egy kissé véletlenszerűen is, de két gólt kaptunk Genovában, miután jól kezdtünk a Cagliari ellen. Vagyis feltétlenül fel kell javulnunk ezen a téren, s holnap fontos erőpróba vár ránk. Mindenesetre meg kell szereznünk a három pontot.

A Barcelonára csak a holnapi mérkőzés után gondolunk majd. A Barcelona elleni találkozó nem egy döntő, nem egy elődöntő, nem egy negyeddöntő, de még csak nem is egy nyolcaddöntő, csupán a ránk váró hat csoportmérkőzés egyike. Egy olyan csoportban, amelyből az elsődleges cél a továbbjutás.

Láthattuk, hogy az első évben másodikként végeztünk, s bejutottunk a döntőbe, a harmadik évben elsők lettünk, s újra a döntőig jutottunk, így hogy az első vagy a második helyre érünk...

Stephan kimaradt, s nagyon sajnálom, mert ő egy fontos játékos, de így is fontos játékos marad a bajnokságra, s majd ott lesz januárban a második nevezés a Bajnokok Ligájára. Taktikai döntéseket kellett hoznom, különösképpen, hogy Marchisio nincs éppen csúcsformában, így hiány mutatkozott a középpályán.

A Juventus erősödött-e az átigazolási időszakban? Az elmélet nem számít, majd választ kapunk a kérdésre, ha a csapat jó teljesítményt nyújt a szezon végére. Amikor jó teljesítményről beszélek, arra gondolok, hogy az eddigi évekhez hasonlóan, márciusban még az összes sorozatban versenyben legyünk, azonban idén korábban játszunk az Olasz Kupában, mert a negyeddöntők decemberben lesznek.

Vékonyak vagyunk-e a középpályán? Egyáltalán nem, mert mindig vannak váratlan dolgok az év során, amelyeket kezelnünk kell. Ha egy játékos kihagy egy-két mérkőzést, nem probléma, mert nem tarthatunk nyolc középpályást három helyre, vagy három jobboldali és három baloldali szélső védőt, mert arra számítunk, hogy néhányuk kiesik a szezonban.

A Juventus kerete erős, minden poszton versenyképes, s ha valaki kiesik, lesz ki játsszon helyette. Rodrigo Bentancur? Kompatibilis Pjanićcsal, jól halad a beilleszkedése, de nem akarunk túl nagy nyomást helyezni Bentancurra, mert még csak egy fiatal srác.

Kiváló minőséggel, de mindenekelőtt kiváló személyiséggel rendelkezik, így nagyon elégedett vagyok azzal, amit eddig mutatott, azonban Bernardeschihez hasonlóan, neki is időre van szüksége, hogy helyet szerezzen magának.

Bernardeschi rengeteget fejlődött azóta, hogy megérkezett, s bizonyosan fontos játékossá válik a Juventus számára, de végig kell járnia azt az utat, amit az összes fiatal játékos végigjárt, aki a múltban a Juventushoz érkezett."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr612811824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rikoo 2017.09.08. 16:27:44

Jó lenne Dybalát pihentetni. Bernardeschi és/vagy Bentancur remélem kezdenek holnap.

MdewC 2017.09.08. 18:22:24

@Rikoo: én már annak is örülnék, ha láthatnám a meccset, költözés miatt nincs se TV, se internet.

Ötlet vki? :)

Drotkoszoru 2017.09.08. 18:36:24

@Rikoo: Elvileg pihenni is fog, Cuadradóval egyetemben. A Gazzetta szerint 4-3-3-al állunk fel: Szczesny - Lichsteiner, Benatia, Rugani, Alex Sandro/Asamoah - Pjanic, Matuidi, Sturaro (:D) - Douglas Costa, Higuaín, Mandzukic kezdő 11-el. A Tuttosport szerint 4-2-3-1 lesz: Szczesny - Lichsteiner, Benatia, Rugani, Asamoah - Pjanic, Matuidi - Douglas Costa, Bernardeschi, Mandzukic - Higuaín összetétellel. A Corriere szintén ugyanezt a kezdőt, felállást várja, csak Asamoah helyett Alex Sandrót a kezdőben. Személy szerint a Tuttosportos kezdőnek örülnék a leginkább, pihennének páran a Barca elleni meccs előtt, és Bernardeschi is játszhatna végre a kezdőben. Félek tőle azonban, hogy Allegri megpróbálkozik a 4-3-3-al, mert esetleg Barcelonában is ezzel a formációval tervez majd felállni, a stabilabb középpálya végett. Akkor viszont csodálhatjuk holnap Sturaro labdazsonglőrködését. :D

.Bulldeo 2017.09.08. 18:49:20

@Drotkoszoru: Cuadradót hülyeség pihentetni, a Barca ellen nem fog játszani.
Inkább arról lehet szó, hogy Costa nagyon ígéretes, és már alig lehet visszatartani..

Amúgy én a leginkább egy olyan 4-3-3at néznék meg szívesen, ahol Pjanic és Matuidi mellett Bernardeschi játszik, szerintem neki abszolút megvannak az adottságai ehhez, és legalább egy félidőt Cuadrado játszik a jobbon, aki védekezésben erősebb, mint Costa, így attól sem kellene félni, Sturaro nélkül összedől a középpályás védekezés;)
Berna amúgy 3-5-2 szélét is játszotta a Fiorban, szóval azért neki kell, hogy legyen fogalma a védekezésről.
Az se lenne amúgy elvetendő, hogy Cuadrado végig játszik, és Costát a bal oldalra cseréli be Allegri az egyik centert lekapva.

Rikoo 2017.09.08. 19:02:19

@MdewC: Rengeteg beülős hely van ahol szokták közvetíteni a meccset.
@Drotkoszoru: Kiváncsi leszek ez a védelem mit fog alkotni.
@.Bulldeo: Mivel alig játszott így inkább arról lehet szó, hogy szokja a csapatot és a játékot, ne egyből a Nou Camban legyen először kezdő.
Bernardeschit én is a középpályán képzelem el 4-3-3-ban.

Drotkoszoru 2017.09.08. 19:12:55

@.Bulldeo: Tudom, hogy eltiltott lesz a BL-ben, ennek ellenére játszott két meccsen a kolumbiai válogatottban. Elég sokat utazhatott, macerásabb a dél-amerikai játékosoknál ez a vb selejtezős dolog, mint az európaiaknak (Dybala is elsősorban emiatt pihen várhatóan). Erre értettem a pihentetés részt, bár én egyébként is szívesebben látom most Costát a kezdőben, kíváncsi vagyok rá, hogy mit nyújt egy relatíve gyengébb, ám szervezett csapat ellen.

.Bulldeo 2017.09.08. 19:21:58

@Drotkoszoru: igaz, ez a selejtező nem jutott az eszembe. Annyi új játékos viszont nem valószínű, hogy lesz, ha kezd Costa és Matuidi, akkor szinte garantált a jó öreg Sturaro..

Sztovicska 2017.09.08. 20:10:01

A 22-es keret:
1 Buffon
2 De Sciglio
4 Benatia
5 Pjanic
6 Khedira
7 Cuadrado
9 Higuain
10 Dybala
11 Douglas Costa
12 Alex Sandro
14 Matuidi
15 Barzagli
16 Pinsoglio
17 Mandzukic
21 Höwedes
23 Szczesny
24 Rugani
26 Lichtsteiner
27 Sturaro
30 Bentancur
33 Bernardeschi
38 Caligara

gomorra21 2017.09.08. 20:49:33

@malloy_: a Juve honlapján is Khedirával szerepel a lista

malloy_ 2017.09.08. 20:54:24

@gomorra21: a Juventus.com-on biztos nem

Drotkoszoru 2017.09.08. 21:03:26

@Rikoo: "Kiváncsi leszek ez a védelem mit fog alkotni."
Igazság szerint a Chievót bármilyen összetételben illene megverni Torinóban, legfeljebb majd 1-el, 2-vel többet rúgunk, mint Genovában. :D Komolyabb csapatok ellen mondjuk én se raknám fel nyugodt szívvel ezt a védelmet, holnap viszont bele kell férnie.

GGábr81 2017.09.08. 21:58:51

@malloy_: Azt mondták megsérült, de a Stuttgarti meccsen már játszott a válogatottban, felépült. Most akkor megint megsérült? Na neee. A Mister csak szépít, nem kihagyja, vagy pihenteti, hanem azt mondja sérült. Lassan kikopik a csapatból.

Grinta 2017.09.08. 22:49:05

Nem véletlen az elszólása arról hogy akik itt voltak kiváló munkát végeztek.Ez szerintem Bentancur-t jelenti elsősorban.holnap kiderül

2017.09.09. 10:51:10

Sztem Berna nem fog kezdeni, de meglátásom szerint Dybala-t jó lenne pihentetni, Higany meg úgyis kezd, mert nincs helyettese perpill.

Én erre számítok, de Allegrit ismerve...
Csecsnyih-DS, Rugani, Benatia, Sandro - Pjanic, Matuidi - Mandzu, Berna, Costa - Higany

Ha vannak opcióink használjuk őket.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása