Bianchi: "A Juventus öregedőben van"

ottavio-bianchi-e-maradona.jpgA Napoli egykori játékosa, a '86-'87-es idényben a dél-olasz csapattal bajnoki címet szerző Ottavio Bianchi szerint Maurizio Sarri csapatának ismét sikerülhet felülnie Olaszország trónjára, s úgy gondolja, a Juventus öregedőben van.

Ebben az idényben a Napoli ismét a Juventus legfőbb kihívójának tekinthető a Roma, az Inter és a Milan mellett.

"Úgy gondolom, ebben az évben a Napoli előnyből indul a Romával szemben, mivel a fővárosiak a szervezettség, az edzői stáb és a keret szempontjából jelentős átalakuláson mentek át. Időbe telik majd számukra, hogy beilleszkedjenek és megtalálják a csapaton belüli egyensúlyt." - nyilatkozta Bianchi a Tuttosportnak.

"Az átigazolási időszakban mutatott nagy költekezés még nem jelent garanciát a sikerre, hiszen azt kockáztatod, hogy értékes pontokat veszítesz, addig, amíg az edző meg nem találja a megfelelő elegyet a csapaton belül. A Napoli előnybe kerülhet emiatt, míg ellenfelei szenvedhetnek.

A Juventus eszközölt néhány változtatást, de előbb-utóbb botlani fognak, arról nem is beszélve, hogy csapatuk egyre inkább öregszik. Ugyan sokat nyertek, de egyáltalán nem könnyű folytatni ezt a győztes szériát. Persze az is igaz, hogy a Juventus az egyetlen olyan olasz csapat, mely képes felvenni a versenyt Európa topklubjaival."

A nápolyiak edzője, Sarri számos elismerést és dícsérő szót kapott a csapat látványos és eredményes futballja miatt.

"Még nem láttam olyan edzőt, aki egymaga nyeri a meccseket, de ő kétségtelenül fontos része a csapatnak, hiszen képes a legjobbat kihozni a játékosaiból. Ebben az idényben azt látom, hogy a rotáció lehetősége is adott és ez jól hangzik, hiszen ha mindig ugyanaz a tizenegy játékos játszik, az a játékosok formáján is meglátszik.

A legnagyobb probléma, amit a Napolival kapcsolatban látok, hogy túlságosan is szeretik magukat. Meg kell tanulniuk csúnya játékkal is nyerni és adott esetben még inkább célratörőnek lenniük. Mindig nem játszhatsz teljes erőbedobással, hogy megnyerj egy mérkőzést. Ha a Napolinak jó napja van, megállíthatatlanok, de sajnos ez nem mindig lehetséges."

Bianchi továbbá megemlített még egy problémás pontot is a Napolival kapcsolatban.

"Sajnálatos, hogy Lorenzo Insigne az egyetlen nápolyi a csapatban. Szeretek olasz játékosokat nézni, így mostanában inkább a Sassuolót követem figyelemmel." 

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr412802038

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1852) bajnokság (3391) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (923) elemzés (40) előzetes (861) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1648) játékosokról (9927) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2434) meccsek (4170) mercato (4145) nyilatkozat (7451) Olasz Kupa (331) összefoglaló (413) pletyka (4177) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (288) video (201) Címkefelhő
süti beállítások módosítása