Marotta: "Höwedes az utolsó igazolásunk"

marotta_beppe_palyan.jpgA Juventus ma leigazolta a Schalke 04 német válogatott védőjét Benedikt Höwedest, s a torinói klub igazgatója, Beppe Marotta gyorsan be is jelentette, hogy a zebramezesek számára ezzel lezárult az átigazolási időszak.

"Sami Khedirának kisebb problémája van a térdével, azonban biztos, hogy nagyon hamar a rendelkezésünkre áll majd." - kezdte Marotta a Sky Sport Italia munkatársának nyilatkozva.

"Úgy gondolom, hogy Höwedes az utolsó igazolásunk, mert nagyon elégedettek vagyunk azzal a kerettel, amely Allegri rendelkezésére áll, így már ne várjanak komoly igazolást az átigazolási időszak utolsó óráiban."

Az elmúlt napok pletykái a Galatasaray érdeklődéséről, s Kwadwo Asamoah esetleges távozásáról szóltak.

"Már elmondtuk, ha egy játékos azt akarja, hogy eladjuk, megpróbálunk eleget tenni a kérésnek. Sajnos ez most nem volt lehetséges, mert az ajánlat az átigazolási időszak végén érkezett, s így már nincs esélyünk arra, hogy helyettesítsük. Bizonyos vagyok abban, hogy amint a piac bezár, Asamoah összpontosítani fog, s ugyanaz a kiváló játékos lesz, aki mindig is volt."

Az Atalanta csapatkapitánya, Alejandro "Papu" Gómez az Instragram-on éles kritikával illette a Juventusba vágyakozó Leonardo Spinazzolát, majd később törölte a bejegyzést.

"Spinazzola szereti a labdarúgást, szereti a Juventus akadémiáját, ahol felnőtt, s be akarja teljesíteni az álmot, hogy meghatározó játékosként a zebracsíkos mezt viselhesse. Ez pillanatnyilag nem lehetséges, mert megállapodásunk van az Atalantával, s ugyan a Juventus jelenti a jövőjét, tisztában vagyunk vele, hogy mérges. 

Láttuk Gómez megnyilvánulását a közösségi médiában, s szeretnénk emlékeztetni, hogy egy kapitányi tisztség bizonyos jellemet igényel, s felelősséggel jár, amit meg kell tanulni elviselni. Követnie kellene Gigi Buffon példáját arról, hogy egy kapitánynak milyennek kell lennie."

A Juventus egyik célpontja, Keita Baldé Diao végül 30 millió euro fejében az AS Monaco tulajdonába került, míg a Juventus csak 15 milliót kínált érte a Laziónak.

"Keita nagy lehetőség volt a piacon, azonban a Laziónak és a klub elnökének van egy bizonyos stratégiája, s igen szerencsések voltak, hogy ilyen jelentős összeggel zárták az üzletet. Patrik Schick szintén egy lehetőség, nem szükségszerűség volt.

Emre Can egy kiváló játékos, s nem tudom, hogy hosszabbítani fog-e a Liverpoollal, azonban a partvonalon maradunk, s figyelni fogjuk."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1012791540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nathas 2017.08.30. 22:04:18

Remek! Stunanit jhv-be :-)

Tony. 2017.08.30. 22:18:57

Akkor gondolom Höwedes lesz Dani Alves és Bonucci utódja 2 in 1, mikor épp mire van szükség. És ezzel így valóban bezárult a kör.

JuveWinC 2017.08.30. 22:27:11

A PSG szurkolókat keres, szerintem jelentkezzetek :)

Trieszt120506 2017.08.30. 22:29:22

@Tony.: Dani Alves tulajdonképp szélsőt játszott már a szezon végén. Barza papa volt a jobb bunkó.. - Allegrinél azért nem ennyire egyértelműek a posztok, teljesen rugalmas a felállás attól függően, hogy épp nálunk van a labda vagy sem. A Bl döntőben pont ez volt az egyik probléma, nagy volt a nyomás a középpályán, sok labdát adtunk el, és nem tudtunk visszarendeződni, így maradt Barzagli a labdakihozatalt segítő pozícióban, túlságosan is szélen (kényszerből) -

Azt se felejtsük el, hogy Alvesnek bizony voltak hiányosságai nettó védekezésben,
Egy szó mint száz, inkább Costa és Bernardeschi hivatott pótolni a brazilt.

Mitya10 2017.08.30. 22:31:26

Ez az ember mikor nem elégedett magával? Isten lássa lelkem tényleg voltak jó húzásai is de az általam nem annyira kedvelt Allegri csinál sokszor szarból várat miatta. 0 azaz 0 önkritika. Nem K.RVÁRA nem pótolta sem Bonut sem Alvest. Höwedes sosem volt v lesz Bonu szintjén de ár/érték arányban jó igazolásnak mondható. DS maga a nyár kabaréja de ebben vszinű Allegri keze is bőven benne van. Ettől függetlenül remélem sikeres évünk lesz.
Forza Juve!

Alex8610 2017.08.30. 22:36:51

Alvest és Bonut a mercato elején közepén engedték el mégsem sikerült pótolni a tamadosor erős a kpn ha Bentancur nem robban akkor lehetnek bajok.Lehet meg Asa is játszani fog ott.Matuidivel kurva szerencsénk volt az utolsó pillanatban ha nincs a Neymar biznisz lehet idén sem jön ami de legalább ő itt van 2ev után.A hátsó alakzat a némettel valamennyit stabilizálódhat de eza Ds Lichti duó...Legalabb meg egy kpnak jönnie kéne ha már hátul ennyit gyengültunk én a Cagliari, Genoa elleni meccs közben is azon filoztam mi lesz ha ezt a védelemet a Hamsik Insigne Callejon Milik négyes fogja rohamozni..Mindegy ha Marotta nem aggódik akkor ensem.Majd lehet fog szezon közben vagy Allegri megint kitalál valamit..Bar én lassan a helyében elgondolkodnek a jövő n mondjuk ha jól emlékszem az már a BL döntő után megvolt nem tudom ő ilyen mercatora számított e.

Alex8610 2017.08.30. 22:45:53

@Mitya10: Én ilyen átmeneti évre számítok otthon nyilván bajnokság Kupa esélyes de a BLben nem kergetek álmokat bár tavaly mi kaptuk a legkevesebb gólt megse mi nyertük szóval.. :) jövőre De Vrij SMS fiatalok visszahívásaval mar talán oaszeallhat végre egy minden poszton erős csapat.Bar most hogy minden évben volt egy gyenge csapatresz jövőre az edző lemondása következne a sorban de remélem ez nem történik meg:)

Drughi Di Bianconeri 2017.08.30. 22:50:31

Számítottam rá, de igazából nem is baj ez.
Tudjuk,hogy a Augusztus 31-én milyen játékosok szoktak jönni.
Az eddigiekből kiindulva,HA és amennyiben érkezne valaki az utolsó napon, az fixen A.Gomes vagy valami hasonló arc lenne és a világ juventinoi virtuálisan keresztre feszítenék Marrottát. :D

"Már elmondtuk, ha egy játékos azt akarja, hogy eladjuk, megpróbálunk eleget tenni a kérésnek. Sajnos ez most nem volt lehetséges, mert az ajánlat az átigazolási időszak végén érkezett, s így már nincs esélyünk arra, hogy helyettesítsük."

Dani Alvest kivel pótoltuk ? (Vidalt meg Pogbát meg sem említem)

Marrotta imádja az eklektikus játékosokat, akik több poszton tudnak játszani, amúgy Allegri is és ezzel nincs is baj, de, ha jól értem, akkor a - nem létező- koncepció az lenne, hogy Höwedes-sel egy személyben megoldottnak látják bonucci és alves pótlását ?
Kérdem én, ha a német nem veszett volna össze az edzőjével/klubbal, akkor ki érkezett volna a védelembe ?

Spinazzola egyik nap jön, másik nap nem.Hisztizik, sír Ő is, még sem lesz meg az idén.
Én tőle sem dobnám el az agyam, de legalább támadó-szellemű, igazi szélsőhátvéd, meg a "miénk" és még sem sikerül...
Gomez amúgy mit nyilatkozott ? Lemaradtam róla.

Végre leesett,hogy Marrottánál azt jelenti az "Ő egy érdekes lehetőség" kifejezés,hogy ugyan figyeljük és jó lenne, de az értéke/vételára 50%nál többet nem hajlandó rááldozni, mindegy milyen minőségű adott játékos, vagy hogy mekkora erősítést jelentene.
Emlékeztem a PL gólkirály van Persie-ért tett 11 Millás ajánlatára ? xD :D

Ha nem hosszabbít Can,akkor jön ingyen, ha igen, akkor nem :D

Drotkoszoru 2017.08.30. 23:04:26

@Drughi Di Bianconeri: Nem kötekedés/szőrszálhasogatás akar lenni, de meg kell kérdeznem, mert már sokszor láttam nálad (és még jó pár embernél): Marottát direkt írod mindig két r-el? Van Persiért emlékeim szerint valami 18-20 millió €-t ajánlottunk, mikor leigazolta az MU, ennek ellenére az is nevetséges összeg volt, nyilván visszadobták. "Ha nem hosszabbít Can,akkor jön ingyen, ha igen, akkor nem" Őszintén szólva: én is max. ingyen látnám szívesen Can-t, ilyen 30-40+ millió €-kat biztos nem adnék ki rá. Más: a transfermarkt szerint augusztus 28-án leigazoltuk Matheus Pereirát (egy 19 éves brazil támadó középpályás) 2 millió €-ért az Empoliból. Ismerős a neve, az elmúlt fél évben elvileg nálunk volt kölcsönben (a primavera csapatban), talán mi is segédkeztünk az Empolinak megszerezni Brazíliából. Róla tud esetleg valaki több infót? Az első keret tagja lesz, vagy szokás szerint a primavera csapatban játszik majd, esetleg megy kölcsönbe valami patinás falusi olasz csapathoz?

JuveWinC 2017.08.30. 23:08:24

@Drotkoszoru: Január óta a primaverában játszik, marad is ott.

Rikoo 2017.08.30. 23:10:18

@Drotkoszoru: Matheus Pereira már a Juventus tulajdona volt eddig is. Most kölcsönbe kerül majd a Bordeaux csapatához.

Drughi Di Bianconeri 2017.08.30. 23:22:41

@Drotkoszoru:
Nem direkt, rosszul tudtam ,basszus ennyi éven át xD :D
Maradok akkor a Beppénél, azzal nem lőhetek mellé :D
Amúgy nem veszem kötekedésnek, én is szóvá tettem annak,aki Renato SáncheS helyett SáncheZ-t írt.

Van Persie-ért 10 M körül ajánlottunk, talán 9M+bónuszok ?

Az,hogy Te hogy látnád szívesen Can-t, teljesen irreleváns, gondolom Te is azok táborába tartozol,akiknél Khedira 2.0, ami nem volt igaz évekkel ezelőtt sem , most meg pláne.
Can jóval fizikálisabb, többet ütközik,néha el is száll az agya és akkor páros láb vagy egy jó könyökös is beakad, ilyet khedirától nem látsz.
Na meg jóval gólerősebb.

Mikor először felmerült , az írtam,hogy bőven jó lenne védőnek és középpályásnak is használható, de csak squad playernek gondolnám, olyanért meg sok a 35-40 M.
DE, mivel viszonylag fiatal,stabil alapember egy PL-klubban és sokat fejlődött, illetve még mindig fejlődhet,adott esetben egy jó alternatíva lehetne jövőre, a remélhetőleg végre lelépő khedira helyett.

Nyugodt lehetsz, ha év közben hosszabbít,akkor 100%,hogy nem jön jövőre és csodálhatjuk még évekig khedirát :)

Sischo 2017.08.30. 23:34:33

Én csak azt nem értem hogyan nincs pénzünk. Ha nem is neymarokat, de abban bíztam h most nyáron robbantunk egyet. Nagyon sok nem kellett volna. Még 1 kp és egy jobb védő. De hát ez van, szerintem így is a legjobb 4 csapat között vagyunk bl-ben látatlanban, csak félek, hogy megint egy kicsit fog hiányozni mint tavaly.

2017.08.30. 23:37:26

"Már elmondtuk, ha egy játékos azt akarja, hogy eladjuk, megpróbálunk eleget tenni a kérésnek. Sajnos ez most nem volt lehetséges, mert az ajánlat az átigazolási időszak végén érkezett..." - Erődemonstráció. :-D Eleget tett a követeléseknek.

Drotkoszoru 2017.08.30. 23:48:45

@Rikoo: Valami ilyesmi rémlett nekem is (mármint, hogy már korábban megvettük, aztán lepasszoltuk az Empoliba. Csak a transfermarkt szerint január végén vettük kölcsön tőlük és 2 napja igazoltuk le hivatalosan 2 millió €-ért. Gondolom valami "simlizés" lehetett az Empolival, az EU-s helyek miatt vagy pénzügyi okokból). Az mindenesetre nem baj, ha Bordeaux-ba kerül kölcsönbe (csak játszon is). Köszönöm mindenesetre a válaszokat! :)

@Drughi Di Bianconeri: Nálam nem Khedira 2.0, annál azért többre tartom Can-t. Szimplán nem adnék ki érte 30-40 millió €-kat vagy még többet. Lejáró szerződéssel szívesen látnám a keretben vagy egészen piti összegért max., de nem fogok a kardomba dőlni, ha hosszabbít is a Poollal. Vannak azért nála jobb középpályások szép számmal, más kérdés, hogy mennyire elérhetőek. Khedirát meg szerintem akkor is csodálnánk, ha Can érkezne. Ameddig Allegri ennyire szereti, illetve megkapja az évi nettó 4,5 millás fizuját, hülye lenne dobbantani. :)

Leram7 2017.08.31. 01:21:26

Marotta egy zseniális sportvezető, majd akkor fogják sokan értékelni, amikor más lesz helyette.

Nagyon nagy üzleteket hozott össze és természetesen hibázott is.

Szerintem az elmúlt években ár érték arányban egy csapat sem igazolt ilyen jó neveket, mint mi és edzőt is kiválóan választott. Fényévekkel voltunk az elmúlt években a többi olasz csapat felett és európában is felnőttünk a legjobbak közé.

Eladásban viszont jogosak a kritikák, mert eladni nem jól szokott és sokszor piaci áron alul is teszi pl Bonu, Tevez.

Nathas 2017.08.31. 08:56:24

@JuveWinC: Ha valaki nemtetszésének ad hangot, az szurkoljon más csapatnak? Gratulálok! :)

biancineri101 2017.08.31. 09:18:52

@JuveWinC: Vagy esetleg ott van a MAN CITY is, elvégre idén ők költötték el a legtöbb pénzt és csak ez számít! Hülye Marotta meg kevés pénzből 3x sikeresebb csapatot rak össze mint azok, igazán bosszantó...

biancineri101 2017.08.31. 09:28:44

@Sischo: Azért idén jött egy Beranardesch, DC,Höwedes, De Sciglio,Szczesny, Matuidi
Azért ha ezt a sort megnézed nem az jön ki hogy nincs pénzünk és nem is költünk semmit.
Amúgy meg van nálunk 6-8 klub akiknek a bevétele sokkal nagyobb mint a mienk, vannak akik 2x annyiból gazdálkodhatnak. Közüllük pedig csak a Reál az aki mostanság sikeresebb is mint mi. Nekünk az a célunk hogy sikereket halmozzuk belföldön, külföldön pedig ott legyünk a finish-be és akkor szép lassan fel fogunk majd zárkózni.

Knob 2017.08.31. 09:58:53

Na most persze akinek nem inge, ne vegye magára, de ez ami itt folyik a hozzászólásoknál lassan egy vicc lesz. Hetek óta azt olvasom, hogy kell egy középső védő, mert mi lesz, hiszen elment Bonu és milyen fasz Marotta, hogy nem igazol a helyére senkit. Most megtette, erre mi a reakció? Hova igazoltuk? Minek igazoltuk? Stb. Én már akkor is azt mondtam, hogy tök kár belső védőt igazolni, de jött, hála Istennek csak kölcsön, apró pénzért és nem rossz igazolás mindezek függvényében. A Vidal és Pogba utáni siránkozáson meg már jó lenne túl lenni. Vidal jó volt, Pogba...hagyjuk. Nem is lehet egy középpályás sort és főleg az abban szereplő játékosokat összehasonlítani egy 3-5-2 és egy 4-2-3-1-es felállásnál. Megnéztem volna ezt a két "fenomént" a jelenlegi felállásban. Tény elbuktuk a BL döntőt, de könyörgöm...nem egy AC vagy Inter Milan vagyunk akik kaparnak a 4 helyért! Voltunk olyan helyzetben nem is olyan régen (a hetedik helyek zsinórban), és ha most megy a rinyálás akkor fel kellett volna kötni magunkat. Szerintem legyünk JÓ Juventus szurkolók és bízzunk, lássunk, szeressük a csapatot. Nekem sem tetszik minden, de reálisan nézve az elmúlt 10 évet, piszkos büszke vagyok arra, hogy egy ilyen klub szurkolója vagyok! Mind sportszakmailag, mind gazdaságilag, mind pedig játék terén a legjobbak között és sok esetben példamutatóan teljesítő klub a mi szeretett Öreg Hölgyünk!

Sajnálom ha kicsit nyers voltam néhol, de elvitt az indulat! Megbántani senkit nem akartam, elnézést ha mégis sikerült.

Rivendell 2017.08.31. 10:00:34

@biancineri101: olyan brutál összeget azért nem költöttünk,ha azt vesszük ezek közül Costa kölcsön...plusz odatesszük az eladások összegét is,pláne ha úgy nézzük rekord BL bevételünk volt,konkrétan a BL pénzt se vertük el,nem hogy a beharangozott Pogba keretet,mert ugye nem költöttük el:DDDD

Nathas 2017.08.31. 11:14:54

@Knob: Szerintem Höwedes ellen senki nem szólt. A jhv poszt megoldatlansága ami engem (és azt hiszem nem csak engem) rettentően bosszant, mert úgy fest, hogy az egy olasz középcsapat szintje és nem egy BL győztes gárdáé. Mire úgy tűnik készen lenne a csapat, addigra biztosan kukacos lesz az a bizonyos cseresznye.

@Rivendell: A Pogba pénzt azóta is kaszinóban fialtatják :D

biancineri101 2017.08.31. 11:29:48

@Rivendell: Jó, ha te úgy számolod, hogy akiket több részletbe fizetünk ki, azok nem az idei keretet terhelik, akkor most számoljál Benatiaval, Higuaninnal, Cuadradoval...
Pogbáért meg nem kaprunk annyit mint amennyibe Higuain került.
Lényeg: mindig azt érdemes nézni, hogy ki az aki most csatlakozott a kerethez, mert csak igy lehet reális képet kapni. (arról nem is beszélve hogy a nálunk játszó játékosoknak komoly fizu+adó -ja van. manapság már nem a játékos ár, hanem a bére az ami a legjobban leterheli a klubokat.)

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3385) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (915) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9916) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4158) mercato (4141) nyilatkozat (7440) Olasz Kupa (326) összefoglaló (411) pletyka (4171) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása