Marotta: „Figyelni fogunk a távozni kívánó fiatal futballistákra”

marotta_beppe_sajtotajekoztato_2_1.jpgBeppe Marotta a Cagliari elleni első bajnoki előtt arról beszélt, hogy Leonardo Bonucci távozása olyan döntés volt, amely mindkét félnek megfelelt, valamint elmondta, hogy véleménye szerint a Juventusnak nincs szüksége további játékosokra.

„A futball megváltozott. Ez a negyvenedik szezonom, ezért már mindent láttam, de a játékosok profilja megváltozott. Ezek a viszonylag gyakori átigazolások a játék részét képezik, el kell fogadnunk ezt a kultúra részeként, a játékosok jönnek és mennek.” - mondta a vezető a Mediaset Premium munkatársának.

„Blaise Matuidi most már hivatalosan a Juventus játékosa. Sajnos, és azt kell mondanom, hogy sajnos, az átigazolási időszak még mindig tart, és túl kell élnünk az utolsó 15 napot.

A keretünk eleget tesz az edző kívánalmainak, ugyanakkor nyitva kell tartanunk a szemünket az adódó lehetőségek tekintetében. Ne feledjük, hogy ez a csoport komoly sikereket ért el.

Nem fogok részletekbe menni, miszerint hiányzik ilyen vagy olyan típusú futballista, mivel ma olyan kezdőcsapatunk és padunk van, ami nagyon versenyképes.

Meglátjuk, hogy még tudunk-e igazolni játékost, és hogy szükségünk van-e további futballistákra. Jelenleg nincsenek semmilyen követelményeink, azonban ha felmerülnek olyan fiatal futballisták, akik hirtelen távozni kívánnak az adott klubtól, akkor résen leszünk.

A tény változatlan, megvannak a szükséges minőséget képviselő játékosaink ahhoz, hogy az összes célkitűzésünkért küzdhessünk a végsőkig.”

Az olasz mercato talán legnagyobb meglepetése Leonardo Bonucci távozása volt.

„A mai korban a játékos dönt a sorsáról. Ha egy játékos már nem akar adott klubnál maradni, akkor nehéz útját állni. Ha össze kívánjuk hasonlítani Leonardo Bonucci esetét Andrea Pirlo távozásával, akkor annyit tudok mondani, hogy Andrea Pirlo ingyen érkezett, miközben Leonardo Bonucciért 42 millió eurót kasszíroztunk.

Leonardo Bonuccinak személyesen senkivel sem volt problémája. A játékosok döntenek arról, hogy hova kívánnak távozni, és a döntésüket tiszteletben kell tartani, mivel ez ügyben egyeztettünk, és nekünk is megfelelt ez a megoldás. Nem rúgtuk ki, nem viharzott el, közös döntés volt.

Nem kívánok részletekbe menni, de a döntés közösen született, és az összes félnek megfelelt.

Európában számos klub és több szövetség szeretné, ha az átigazolási időszak véget érne a bajnokság kezdetekor, ezért a legkevesebb az lenne, hogy lerövidítsük az átigazolási időszakot.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9212763346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.20. 09:09:45

Bonucci nyilatkozata nem volt ennyire diplomatikus... Voltak ott konfliktusok, személyes problémák Beppe bá

Juventino73 2017.08.20. 09:24:39

@fzoli990: a sorok között, diplomatikusan, amúgy marottásan elmondta ô is: "...a döntés közösen született és mindkét félnek megfelelt.".
Ami viszont szintén érdekes, hogy hasonló stílusban, a sorok között egyértelmûen utalt Spinazzola és Keita esetleges érkezésére is: "...ha felmerülnek olyan fiatal futballisták, akik hirtelen távozni kívánnak klubjuktól, akkor résen leszünk."

Juventino73 2017.08.20. 09:36:52

Egyébként Spina es Keita erkezesen tul meg egy Strootman - Cuadrado cseret (nem rafizetes mellett) vizionalok es azt, hogy Asa elmegy 7M-ert es mi pont ennyit fizetunk Cuadrado ara folott pluszban. Tovabba, Kean akkor megy kolcsobne es atallunk egy 4-3-3-ra vagy 4-3-2-1-re. Csak ebben a formacioban elengedheto, hogy Mandzu balszellot jatszon a vedekezesi kepeseegei miatt es Berna -Keita paros beferjen egyaltalan a csapatba.

Buffon (Szczesny)
DeSciglio (Lichti), Rugani (Benatia), Chiello (Barza), Sandro (Spina)
Strootman (Khedira), Pjanic (Betancur), Matuidi (Marci)
Costa (Keita) Dybala (Berna)
Higany (Mandzsu)
A jolly joker meg Sturaro, aki tobb helyen is tud jatszani, de sehol sem igazan jol.

Juventino73 2017.08.20. 09:37:39

Nakarom mondani: ... némi rafizetes mellett...

Spider81 2017.08.20. 09:43:18

Allitolag mi is egyeztunk a Byaern-nel Reanto Sanches ugyben.
Sturaro ebben az esetben pedig az Atalanta/Genoa csapatanal kotne ki.
Plusz Spinazzola alternativaja pedig a portos Ricardo Pereira.

pott70 2017.08.20. 09:50:35

Amúgy Bonuccival kapcsolatban kissé unom ezt a fene nagy diplomáciát.A klub egyik totál alapembere volt,mondhatni "ikonja",igazán megérdemelnénk,hogy megtudjuk a valóságot az utolsó időszakáról és távozásáról.

Quentin_KR 2017.08.20. 10:00:59

Igen, a világ egyik legjobb védője elment aprópénzért mert a "játékos dönt a sorsáról", míg Keita azért nem jön, mert a Lazio nem adja 15 millióért s punktum. Marotta minden erénye ellenére olyan hiányosságokkal rendelkezik amelyek alkalmatlanná teszik egy topcsapatban való igazgatói poszt betöltésére szerintem. Vannak itt olyanok a blogon akik leoltják azt akik néha elégetlenkedik. Nekik üzenem, nem attól vagy Juve fan hogy mindenre bólogatsz mint a "birkák".....

Juve82 2017.08.20. 10:07:15

@Quentin_KR: Maximálisan egyetértek +1

pedronegroo 2017.08.20. 10:29:01

"A futball megváltozott" -ezzel meg van magyarázva minden, köszönjük...

R.Sanchez, Spinazzola, Keita valszeg azok a fiatal játékosok akikkel kapcsolatban még megy a kivárás. És ezek függvényében lehetnek még távozók. Szerintem ez Asa lesz.

Nekem amúgy már nem hiányzik senki, inkább építsük be a fiatalokat mert ezzel járnánk hosszútávon a legjobban: Rugani, Bentancur, Kean.

bianconeri83 2017.08.20. 10:31:28

@Quentin_KR: én meg üzenem a nem "birkáknak", hogy attól, hogy vki nem szídja minden egyes lehetőségnél "Barmottát", hanem tiszteli mint szeretett csapatunk egyik vezetőjét és elismeri az eddigi munkáját, nem azt jelenti, hogy mindennel elégedett (a Bonucci ügy pl. nálam is, ahogy a legtöbbeknél kiverte a biztosítékot)

Csak manapság divat lett benne látni ennek a "borzasztó" sorozatnak (3 év alatt 2 elbukott bl döntő) az egyedüli felelősét, miközben mindenki football managerest játszik a fotelből, mindenféle háttérinfó nélkül, hogy valóban hogyan is áll a klub anyagi háttere (a rekordbevétel önmagában semmit nem jelent), ill. nem sok helyen olvastam bármilyen alternatívát Marotta helyett, egy olyan sportigazgatót, aki jobb nála és el is érhető a Juve számára.

Grinta 2017.08.20. 10:33:27

Először is nem gondolnám hogy a saját (néha hülye) kérdéseire reagálna..Ezek szokásos pofavizitek amivel ki kell szolgálni a sajtót,és ezzel összefüggésben a drukkereket.Az átigazolási szezonban igaza van,ezt már több helyről is halljuk.Hogy le kellene rövidíteni a mercatot addig,amíg a topbajnokságok indulnak.Bonucci ügyben nyilvánvaló a vetítés,mert bizonyosra vehető hogy volt személyi konfliktus.Ez csak kifelé nyilatkozás,nem több.Mikor Bonuccinál rákérdeztek arra hogy mi lesz ha majd a válogatottnál összefutnak?Nem lesz semmi gond,mindenki teszi a dolgát.Ez süketelés,de még mindig jobb mintha a sajtóban menne a szardobálás. @Quentin_KR: Azért egy valamit tisztázzunk.Keita még Lazio játékos.Itt a hangsúly a még-en van.Lotito ragaszkodhat az igazához..de attól még nem lesz profi.Véleményem szerint a profi(klubvezető) kinyeri belőle azt a 15őt ami benne van..és nem pedig hagyja hogy távozzon ingyen a következő nyáron.

b.tom 2017.08.20. 10:52:17

nem értem, hogy mért nem szól neki valaki, hogy attól hogy ő ilyen kis liberális, legalább nem kéne minden héten le is nyilatkozni ezt a faszságot! mostanra már minden játékosunk tudja, hogy elég rákacsintania a kobrára, és máris vesszük neki a repjegyet!

Thug6Life 2017.08.20. 10:56:58

Szerintem 2 okból hajtogatja Marotta hogy SAJNOS még tart az átigazolási szezon...

1. Még mindig tart tőle hogy a barca előáll egy giga-ajánlattal Dybaláért(ha beleillik a barcába ha nem,muszáj nevet odavinniük.)a törpe meg rábólint.

2.Keita...Marotta reméli hogy az átigazolás utolsó napján lotito elfogadja a 15m-s ajánlatát,mert még az is jobb mint jövőre ingyen.Igen ám csak 15 nap alatt Keita elvsztheti a türelmét és félő hogy elfogadja a milan vagy a napoli ajánlatát.szóval ezért sok a 15 nap.
ha ez így történik és M. elhozza utolsó nap 15m-val akkor egy zseni.De ha meg más hozza el addig akkor természetesen egy balfasz.mondom ezt úgy hogy annyira nincs rá szükség viszont nagyon nagy anyagi hasznot látni benne.

venember83 2017.08.20. 10:59:56

@b.tom: a Juventus sztárjaira nézve ez rossz, viszont Keitát és Spinazzolát csak jobban buzdítja pl. :)

rockitbaby 2017.08.20. 11:03:26

@Thug6Life: Ha Keita a teljes nyarat azzal töltötte, hogy minden létező - a Lazionak még anyagilag is - kiváló ajánlatot elutasított, mert csak és kizárólag ide akar jönni, ezt a két hetet ki tudja még várni. Feltéve, hogy mi még akarjuk most nyáron őt.

TYUKI 2017.08.20. 11:11:09

Spina, Keita páros elég is lenne!
Asa meg csá! Azt meg is vagyunk!

Tomi Répási 2017.08.20. 11:39:45

@Juventino73: Állat csapatot vázoltál fel, csak egy kérdésem volna: hol kell aláírni??

Grinta 2017.08.20. 11:49:49

@b.tom: Egyvalamit kérdeznék!Ehhez a témához hogy áll sok más csapat sportigazgatója?Tudjuk?Nem tudjuk.Csak ezt a csapatot figyeljük nagyítóval.

omlossuti 2017.08.20. 12:05:58

@Quentin_KR: Ha csak néha elégedetlenkednének páran..haha
Szerinted mit kell csinálni, ha egy játékos távozni akar de van még hátra a szerződéséből, és tudja, hogy van olyan klub, aki megvásárolná?
1, feldobod a lelátóra. eredmény-> forma off, pénz off, szerződés lejár, elég nagy bukta, ami lehet az átigazolási büdzséből fog hiányozni, de a klub legalább megmutatta milyen kemény.
2, nem adod el még mindig, kemény a klub továbbra is, mint a kád széle. eredmény -> elégedetlenség, csapat morál off ( amihez bonucci a pletykák szerint már alapból hozzájárult. Nem hiszem, hogy ezzel olyan jól járna bárki is.
3, Eladod, ez történt most is, a következményeit láthatjuk.
4, Előfordulhat a klub határozott fellépésének köszönhetően a játékos marad nem tud eligazolni lsd.: Matuidi hahaha, ( ezt nem hagyhattam ki), szóval előfordulhat, de szerintem az esetek igen kis részében fordul elő ez a forgatókönyv.
Sajnos lehet látni egy új trendet, miszerint a játékos ezekben a kérdésekben jóval a klubja fölé nő.

Leram7 2017.08.20. 13:17:39

90%-ban egyet értek Marottában, mert menjen, aki menni akar. De kérjük meg az árát, úgy, mint más.

Pl egy Bonucci vagy Vidal, ne 40 hanem 55-65-70M-ért menjen el.

Drughi Di Bianconeri 2017.08.20. 13:22:11

Hú,Beppe...

"A játékosok profilja megváltozott" - Ez OK, de szvsz. a Sportigazgatónak TILOS lenne szinte minden megszólalásakor üvöltve hangoztatni,hogy "nálunk a játékos akarata döntő"
Ezzel gyakorlatilag tálcán kínáljuk a legjobb játékosainkat a vércseként lesben álló,gazdag klubok számára.

"Ne feledjük, hogy ez a csoport komoly sikereket ért el." - Nem, ez nem AZ a csapat, eladtátok a világ egyik legjobb védőjét, fillérekért,egy közvetlen riválisnak.
Eladtátok ingyen a világ legjobb jobbhátvédjét,pótlás nélkül.

Kicsit olyan,mintha ellentmondana önmagának.
Eddig úgy tűnt kifejezetten imádja a mercato végét, hiszen amíg volt Olaszországban közös tulajdon-jog,addig az ilyen jellegű businessek jelentős része Aug.31-én köttetett meg.
Továbbá azóta is gyakran játszik arra "mindentlátó Beppe",hogy majd a mercato utolsó napján úgyis meg tudjuk szerezni XY-t, erre általában ráfázik vagy érkezik valami megmagyarázhatatlan ZS megoldás.

"..ha felmerülnek olyan fiatal futballisták, akik hirtelen távozni kívánnak az adott klubtól, akkor résen leszünk." - Ebből nekem az jön le,hogy Keita és Spinazzola még érkeznek, más nem.

babo0410 2017.08.20. 15:49:58

@Leram7: Nyilván mennének, ha lehetne. Vidalért egy évvel a távozása előtt 60 milliót is visszautasítottunk, mert nem akartuk elengedni annak ellenére sem, hogy ő állítólag ment volna nagyon a Unitedbe. Aztán a következő évben már a Bayern csak 37+3 milliót volt hajlandó fizetni. Szerintem pont azért, mert oda karat csak menni.
Bonucci helyzete ugyanez pepitában. Nem engedtük el tavaly, idén nem adtuk el Angliába, pedig kaptunk volna érte akár 50-60 milliókat is. De ő nem volt hajlandó eligazolni. Aztán egyszer csak kevesebbért a Milánban kötött ki. Érdekes dolog. De ha valaki csak egy bizonyos csapatba akar menni, akkor nem tudsz mit csinálni. És ha ezt az adott klub is tudja, akkor nyilván nem lesznek hülyék az általunk kért összeget kifizetni. Pláne, ha tudják, hogy valamiért nekünk fontos eladni.
Ahogy most Lottito is vagy eladja nekünk 15-ért, vagy majd jövőre ingyen veszti el.
Ha egy játékos nem ír alá vhova, mit tudsz tenni? Kényszeríteni nem lehet. Pláne, ha te még valaha akarsz jó játékosokat szerződtetni. Mert ki akarna egy olyan csapatba igazolni, amelyik a profit érdekében elad bárhová bármikor is?
Ha menni akar valaki, nem lehet erővel itt tartani, de mindent meg kell próbálni a maradásáért.

Rikoo 2017.08.20. 16:06:51

@babo0410: Ezeket a 60 milliós ajánlatokat ne vedd biztosra. Az, hogy a sajtó ezt írja az nem jelenti azt, hogy ez így is volt.

Pavel1988 2017.08.20. 16:43:43

Értem én kedves Beppe, de akkor meséld el hogy van az, hogy a Bayern egy ilyen helyzetben lévő Costát 46 millióért értékesít, a Chelsea pedig 55 millióért fogja értékesíteni azt a Diego Costát akinek lassan már jegyet sem adnak el Londonban?

Nem azzal van a baj, hogy elenged olyan játékosokat akik távozni akarnak, hanem az árukkal. Vidalban és Bonucciban ott hagytunk még vagy 40 millió eurót, ezt tudja mindenki. Llorentéről és Álvesről nem is beszélve, értük egy tökös vezető kapott volna 15 milliót. Olyan összegekkel dobálózunk amiket szinte tökéletes szezon után realizálunk profitként. Na az ilyeneken múlhat, hogy sosem tudunk leigazolni egy Isco szintű játékost amikor esély lenne rá.

En7ex 2017.08.20. 17:19:35

Huh basszus egy renato sanches keita duo mekkora lenne mar ekuszom magasba istenitenem marottat

ToTTy-Juve 2017.08.20. 17:22:52

Nekem meg pont az jött le, hogy nem fogunk mi már igazolni senkit, vagyis tervbe már senki sincs. Ha esetleg Spinazzola vagy Keita esetében lesz változás, akkor esetleg megmozdul még Kobretti!
A Bonu-féle tésztát meg hagyni kellene már pihenni, a további témázásnak már értelme nincs.

Rikoo 2017.08.20. 17:51:12

@ToTTy-Juve: Mindig ezt mondja aztán jön még legalább 2 játékos.:D

2017.08.20. 17:52:52

@ToTTy-Juve: Egyetértek Rikoo-val. Ismerve Marotta nyilatkozási stílusát, még vmin dolgoznaj a háttérban, max nem jön össze és annyi volt a mercato.

dencshu 2017.08.20. 18:32:16

Sziasztok, nyaranta szoktam olvasgatni ezt a blogot és a kommenteket, de az első hozzászólásom ez lesz majd. Igazából csak annyit akartam hozzáfűzni a témához, hogy - bár nem mondom, hogy ez tényleges indok volt - Bonuccit több pénzért egy külföldi nagy csapatba eladni, inkább lett volna rivális erősítés véleményem szerint. A Milan még nem közvetlen vetélytárs, mire reálisan azok lehetnek, addigra Bonucci már valószínűleg kiöregszik, de legalábbis nem lesz top-top. Így én azt gondolom, hogy sokkal nagyobb hiba lett volna pl.: a Barcanak odaadni, hisz az igazi cél a BL, nem az Olasz Bajnokság, és ott bizony a Barcelona, de akar még a nagy angol csapatok is sokkal nagyobb riválisok ezen a téren már most is, de lesznek még komolyabbak valószínűleg előbb, mint a Milan. Lehet, hogy valaki leírta már, de még nem láttam ilyen szemszögből megközelítve ezt a dolgot, pedig szerintem ez még egy indok amellett, hogy jobb volt ő a Milanba kicsit kevesebbért..

Rikoo 2017.08.20. 18:46:18

@dencshu: A BL az lutri. Láthatjuk a Juventus BL lúzer. Szerintem teljesen mind1, hogy a Barcelonába vagy Real Madridba igazolt volna. Senkit nem érdekelt volna.
A Milan, viszont a legnagyobb rivális.

pott70 2017.08.20. 19:33:19

@Rikoo: Ez a bl-lúzerség,ez el fog múlni,át fog fordulni bl-szerencsésbe,és ha átszakad a gát,akkor többet is fogunk nyerni!Jó úton haladunk ebbe az irányba!Ez kb 100%,hogy így lesz.

Kukszi 2017.08.20. 19:43:07

Nem szabad Marrotta nyilatkozatot olvasni Mercato ideje alatt, mert csak kitör a Polgárháború!
Sokan nem értünk egyet a nyilatkozataival pl.(nem kéne mindig bele tennie hogy a játékos dönt a sorsáról). 1-2x elmondtad, jolvan nyugtàztuk! De mindig elmondani... olyan mintha a király mondogatná az alattvalóinak:
"én vagyok a Király!"
Az meg kifejezetten baj ha fél az utolsó 15 naptól! Pfff... vicc "túl kell élni"
Ha menni akar valaki úgy is megy nem? :D
Egyszerűen nem nyilatkozhat ilyeneket egy sportigazgató!

Ádám.84 2017.08.20. 22:52:36

@dencshu: fölösleges ezen filózni, mert Bonucci nem akart külföldre igazolni a kisfia miatt; itt nem a klub döntött, hanem a játékos...

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3383) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (860) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9914) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4156) mercato (4140) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4170) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása