Garay lehet a Juventus következő igazolása

garay_ezequiel_valencia.jpgAz argentin VarskySports állítása szerint a Juventus hamarosan újabb igazolást jelenthet be, hiszen a Valencia védője, Ezequiel Garay jövő héten csatlakozhat a zebramezes csapathoz.

Nem titok, hogy a Juventus igazgatói szeretnék megerősíteni a csapat védelmét, azt követően, hogy Leonardo Bonucci hét Torinóban töltött esztendő után távozott, s a kínai kezekbe került AC Milan kötelékében keres magának újabb kihívásokat.

La Gazzetta dello Sport és a Tuttosport egyaránt Garayt nevezi meg a Juventus egyik legfőbb jelöltjének, aki az átigazolási időszak utolsó napjaiban érkezhet Torinóba. 

Az argentin védő, aki októberben tölti be 31. életévét, közel állt ahhoz, hogy csatlakozzon a Szpartak Moszkva együtteséhez, azonban végül a maradás mellett döntött, a pletykák szerint azért, mert felesége nem kívánt visszatérni Oroszországba. Garay 2014-ben a Benficától igazolt a Zenit Szentpétervárhoz, s két szezont töltött a cárok városának csapatánál.

A Valencia felkészült Garay távozására, hiszen tegnap sikerrel zárta Jeison Murillo ügyét, s a védő két évre szóló kölcsönszerződés keretében költözik Spanyolországba, új csapata pedig 13 millió eurós opciós vételi jogot is szerzett a játékosra.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr212764208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jeneiPALI 2017.08.20. 11:13:14

Jöheet a padra ha sérülés akármi történik sött kell is jövör meg afiatalok Caldara !

Grinta 2017.08.20. 11:26:12

Veszélyes vizeken evezünk!Nem a játékos képességeivel van bajom,mert jöhetne.De nem túl jó üzenet a jövőre nézve például Rugani felé.Nem a bizalmat sugározná.

Zsolt16 2017.08.20. 11:52:01

Padra jó lenne. Rugani meg maradjon meg a kezdőben.

rockitbaby 2017.08.20. 11:52:09

@Grinta: Főleg a tegnapi játéka alapján nem kellene a nyakára senkit se mhozni, mert az látszik, hogy igen is képes felnőni a feladathoz.

Azonban azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy bár darabra megvagyunk a négy védős rendszerhez, de a Barza-Benatia-Chiellini hármas az utóbbi években rendre sérüléssel bajlódott, igen sokat voltak kénytelenek az oldalvonal mellett eltölteni. Azt nem tudom, hogy Garay azért jönne-e, hogy Rugani-t ezáltal padra pakoljuk, vagy azért, mert Rugani mellett kell valaki biztos pont sérülés esetén.

Grinta 2017.08.20. 11:55:41

@rockitbaby: Mondandód második feléért nehéz döntés..mert jövőbelátás szükségeltetik hozzá.Mert ha marad a négy védő,és senki nem sérült..akkor lehetnek konfliktusok ebből adódóan.Tehát biztosítsd is be magad..de ne generálj feszkót.

venember83 2017.08.20. 11:59:46

@Grinta: a bizalom is elég veszélyes tud lenni, ha októberben vagy november elején kiderül, hogy Rugani mégsem tud megfelelő határozottsággal és önbizalommal felnőni a feladathoz. Jó lenne, ha egy tapasztalt védő érkezése ellenére továbbra is megkapná Daniele a bizalmat, miközben Garay edzésen szépen beépülne a csapatba pl. Rugani mellé, Chiello helyett, mivel utóbbi ugye elmondta, hogy szükség lenne még középhátvédre, hogy ne kelljen minden meccsen pályára lépni.

2017.08.20. 12:02:27

Asszem a Valencia 2 belső védőt is szerzett már a nyáron, így olcsón 1+1 éves szerződéssel nem ellenezném Garay leigazolását.

rockitbaby 2017.08.20. 12:15:13

@Grinta: Akkor tovább bontom a kérdést a jövőt nézve. Jövő nyáron jön Caldara, akiben a hozzáértő illetékesek több pontenciált látnak, mint Rugani-ban. Ha most jön egy védő, még akkor is, tudva, ez lehet Barza utolsó éve, két tehetséges fiatallal a zsebben, ki fog játszani? Rugani és Caldara jelentik a jövőt mind csapat, mind válogatott szinten, ezért igen csak botor lépés lenne kettejük hátrébb sorolása egy 31 éves - potenciálisan max 2 évig top szintű - védő miatt. Egy a profi karrierjének igen csak végefelé járó védőért én jelen pillanatban nem áldoznék be senkit sem. Chiellini-t tehermentesítse Barza, Rugani pedig kapja meg a lehetőséget mindenképp. Többre megyünk azzal, ha őt idén beépítjük és úgy érkezik mellé Caldara.

A legjobban úgy lehetett volna ebből a védőkérdésből kijönni, hogy Bonucci árát nem pusztán pénzben kértük volna meg, hanem csapják mellé Romagnoli-t is. Ehhez persze fel kellett volna adni a játékos akarata szent dolgot, és az asztalra csapni, hogy Bonucci= 40 millió + Romagnoli, ha pedig ez sok, akkor viszlát.

Rikoo 2017.08.20. 12:18:02

@Grinta: Barzagli már 36 éves, Benatia Udinese szinten játszik és Garay sem egy potenciális sztár 31 évesen.
Ha utóbbi 2 játékos próbál feszültésget kelteni az a klub szégyene lenne.
@venember83: Az mondjuk nagyon bíztató, hogy a szurkolók hallhatóan támogatták a stadionban és a 2. félidőben az önbizalma is drasztikusan megnőtt. Lehet, hogy ennek is köszönhetően.
@hellan: + alacsony fizetéssel. Nem egy nagy durranás, mondjuk Benatiánál szerintem még így is jobb játékos. Vagy legalábbis kb. ugyanaz a szint.

Grinta 2017.08.20. 12:28:09

@rockitbaby: @venember83: Látjátok mennyire különböznek az álláspontjaitok..és úgy hogy mindkettőtöknek igaza van!!Ezért nehéz!@Rikoo: Itt a lényeg az hogy 2 helyre..5 játékos.Feszülségforrás.Máshol Te is említetted ezt.Azt hiszem a támadó harmadban,mikor arról ment a diskurzus,hány ember az optimális,mennyi ember kell.

The king of alibis 2017.08.20. 12:30:15

Ha kölcsönbe jön opció nélkül, akkor felőlem ok. Mindenképpen kell egy 5. számú belső védő.

The king of alibis 2017.08.20. 12:34:05

@Grinta: semmi köze Ruganihoz. Ő Garay érkezésétől függetlenül kezdő lesz. Hátra kell egy 5. ember, mert a mostani 4-ből 3 nagyon sérülékeny (Benatia, Barzagli, Chiellini) így létszámra sem vagyunk meg.

Rikoo 2017.08.20. 12:34:45

@Grinta: Igen, de az egy más helyzet, mert minőségi jó korban lévő játékosok vannak most a támadósorban.
Ezzel szemben valószínűleg ez Barza utolsó éve. Benatia 0. Garay sem egy topcsapat kezdőjátékosa színvonal.

The king of alibis 2017.08.20. 12:38:15

@Grinta: tavaly mennyien voltak? Nem 5-en? Bonucci, Rugani, Chiellini, Barzagli, Benatia?

rockitbaby 2017.08.20. 12:39:13

@Grinta: Egy védőnk sérülésével nyugodtan lehet számolni - akár egész szezont tekintve is -, így lényegében négy opciónk maradna a két helyre. Ebből a szempontból igen is lenne értelme még egy játékosnak. Azonban ha már mindenképp kockáztatni kell - Garay azért közel sem akkora klasszis, hogy a puszta jelenléte kihúzzon minket a bajból -, akkor én inkább próbálkoznék fiatalokkal. Kisebb a kockázat, mert a koruknál fogva még eladhatóak. Ha meg beválnak, a koruknál fogva az áruk sem magas, mi csak nyerhetünk.

Azt azonban látni kell, hogy jelen pillanatban könnyen megszerezhető, fiatal középső védő nem igazán van a piacon, így átmeneti megoldást kell keresni jövő nyárig. Arról ellenben bőven lehetne vitatkozni, hogy az a vészmegoldás tényleg Garay legyen-e.

Juvegaspy 2017.08.20. 12:39:25

Garay pont jo,sztem megbizhato es ha tenyleg (remelem) megkapja Rugani a lehetoseget nagyobb nev nem is kell. Jovore meg johet Caldara es De Vrij igy Barza papa visszavonulhat Benatia meg ha nem javul fel ugyis el lesz adva.

Grinta 2017.08.20. 12:43:47

@Sas Jóska: Tavaly sokszor alkalmaztuk a három belső védős rendszert..míg most nem látszik mit is akarunk.Nem tudom eljönne-e 5.számú embernek,még ha a Juventus hívja,akkor is?

Grinta 2017.08.20. 12:45:44

@rockitbaby: Meg egy fiatalabb védő nem is jönne ide ötödik embernek.Legalábbis akiben van egy is kurázsi,és tartja is magát valamire,az biztos.Véleményem szerint.

Grinta 2017.08.20. 12:46:34

Én nem vagyok egyébként Garay ellen,csak minden szempontot megpróbálok figyelembe venni,meg egy picit az ördög ügyvédjét is próbálom játszani.

rockitbaby 2017.08.20. 12:58:27

@Grinta: Egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy ötödik számú védőt keresünk. Sokkal inkább a harmadik lenne a sorban, leginkább Giorgio-val megküzdve a kezdő pozícióért. Ez azért egy igen kellemes helyzet lenne, akkor is, ha csak a meccsek kb felén lépne pályára.

Leram7 2017.08.20. 12:59:11

Szerintem max kölcsön kéne védő, mert azért jövőre jön Caldara...

Olaszokra kéne építeni a védelmet. Másik, hogy Ruganit most már végre be kéne építeni.

RuidaRobert 2017.08.20. 13:02:25

Benatiát mindenki támadja...tavaly a sérülése előtt nagyon stabil volt.
Nehéz kérdés ez, nem tudom mi a jó megoldás.

Grinta 2017.08.20. 13:09:41

@rockitbaby: Akkor Rugani-t fix kezdőnek veszed!Másrészt Benatia jobb mint sem hogy negyedik legyen a sorban,vagy uccsó az ötből.Bár amit mostanában elővesz a kalapból..hát.Gólokban van benne,nem koncentrál,figyelmetlen.Órákig lehetne ezekről a dolgokról beszélni.Érveket sorakoztatva mindenfelől.Ezért is roppant nehéz a management dolga például a Juventusnál,de akármelyik csapatnál.Ez nem csak annyi,hogy ahogy egyes szurkolók gondolják,hogy kell+jöjjön.Sok mindent figyelembe kell venni.

rockitbaby 2017.08.20. 13:16:45

@Grinta: A vezetőség nem egyszer elmondta, hogy komoly bizalommal vannak mind Rugani, mind Caldara irányába. Rugani tegnap megmutatta miért is, így igen, én őt fix kezdőnek veszem - tenném akkor is, ha Bonu nem távozik. Benatia és sajnos Barza is kritikán aluli teljesítményt mutatott a felkészülés alatt, így nálam ők a sérülékenységet is figyelembe véve igen komolyan visszacsúsztak a ranglétrán. Barza ettől függetlenül legenda, és ikon, de be kell látni 36 éves és sajnos a kor egyre jobban meglátszik rajta. Vele kapcsolatban csak azt az egyet bánom, hogy ilyen későn érkezett.

Benatia pedig szerintem azt a formát, amit a Roma-nál mutatott, már soha az életben nem fogja hozni. Én nem megvettem volna, hanem a kölcsönt hosszabbítottam volna meg +1 évvel. Erősen kétséges, hogy ennyi idősen, ilyen sérülésekkel a lábában - szó szerint :) - megérte az az összeg, amit lepakoltunk.

Rikoo 2017.08.20. 13:18:35

@rockitbaby: Teljesen egyértelmű, hogy Chiellini az egyetlen biztos védőnk. Vele senki ne fog megküzdeni a kezdőbe kerülésért. Inkább a kérdés, hogy Allegri bevállalja-e, hogy Ruganit játszatja vagy sem. Remélem igen, de amúgy tuti nem fogja.:(

rockitbaby 2017.08.20. 13:22:15

@Rikoo: Bár "csak" a szárdok voltak az ellenfelek, de Allegri a csapat összeállítását tekintve inkább az összeszokottságnak szavazott bizalmat kezdetben, ezért nem volt egy új érkező sem. De azt nagyon könnyen megtehette volna, hogy Rugani helyén Barza játszott volna. Szerintem be fogja vállalni, sőt.

Rikoo 2017.08.20. 13:27:04

@rockitbaby: Csak ne az legyen, mint eddig volt, hogy hibázik 1x-2x és hónapokig jegelve van.
Benatiaról is gólt kapott a csapat a Lazio ellen és egyből lecserélte.

Drughi Di Bianconeri 2017.08.20. 13:30:09

Most akkor Garay lenne egyik" fiatal futballisták, akik hirtelen távozni kívánnak az adott klubtól" ... ?!

Ellenzem, mert OK,hogy a védőink sérülékenysége és formája miatt elférne még 1 CB, de nekünk egy extra fiatal vagy egy olyan idős védő kéne,aki nem hisztizik,ha többnyire padozik, feltéve,hogy Chiellini-Rugani az 1. számú választás,amit nagyon remélek.
Caldara minden szempontból kiváló lett volna,már csak azért is,hogy szokják egymást Ruganival - úgy látszik az Atalanta vezetősége tökösebb,mint Marrotta.

Garay leigazolásának akkor lett volna értelme,ha Benatiat nem véglegesítjük a "2 klub közötti jó kapcsolat" nevében.
A jelenlegi Benatia semmivel nem jobb,sőt igazából rosszabb,mint Garay.
A csúcsformás Benatiahoz viszont sehol sincs a csúcsformás Garai Ezékiel.
De,ha megvennénk az argentint , azzal gyakorlatilag beismernénk Benatia leigazolásának feleslegességét és kb. 2*20 M-t költünk egy posztra.

Egyébként,ha kölcsön lehet venni,akkor jó,ha csak végleg,akkor nem, mert 1-2 év múlva már Rugani-Caldara kezdőnek kell a JUVE védelmének lennie.

Forza Juve 2017.08.20. 13:30:10

Van dijk lesz a vedonk es ez nagyon is jo igy!

The king of alibis 2017.08.20. 14:39:22

@Forza Juve: hát persze. A Soton 60 millió eurót kér érte minimum. Annyit nem fogunk egy védőért kiadni.

GGábr81 2017.08.20. 14:47:12

@Grinta: Létszámban lenne ötödik. Gyakorlatilag 3-dik lenne. Rugó és Kinkong után. Nah jó novembertől kb, mert amilyen tempóban építi be az újakat Massi itt még Hummels is csak 5-dik lenne októberig.

Rikoo 2017.08.20. 15:36:52

@Forza Juve: Boatengről, Hummelsről is cikkeznek mégsem lesznek Juventus játékosok.
Van Dijkot még 70 millióért sem biztos, hogy sikerül leigazolnia a 'Poolnak.

Gabuero9 2017.08.20. 15:39:04

Igy hogy mar kb majdnem hivatalos talan felteszem a kerdest.

Mennyire jo vedo o? Oszintem fogalmam sincs, talan sose lattam meg jatszani.

2017.08.20. 21:54:03

Rugani megérdemli a lehetőséget,ő nagyon jó lesz,Chiellini mellé olyan ember kell,aki gondolkodik helyette is,ilyen volt Bonucci és ilyen lesz ő is!

Attila F 2017.08.20. 22:59:13

@Gabuero9: Az új Cannavaro. Vagy az új Ogbonna. Mindegy, valamelyik a kettőből, de parádés játékos

Rikoo 2017.08.20. 23:05:00

@Attila F: Hát azért nem mind1, hogy melyik a kettőből.:DD

Hiribi27 2017.08.20. 23:39:34

@Rikoo: biztos Paolora gondolt. :D

En7ex 2017.08.20. 23:46:34

Benatia nagyon jo vedo lenne ujra de sajnos olyan mecs hianyban szenved es meglatszik rajta

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása