Allegri: „Ronda teljesítmény volt”

allegri_massimiliano_palya_mellett_magyaraz_lazio_elleni_szuperkupa.jpegMassimiliano Allegri nem sok pozitívummal szolgált a Juve Lazio elleni 3-2 arányú vereségét követően, viszont természetesen elismerte, hogy a győzelmet megérdemelték a fővárosiak.

A Juventus Paulo Dybala két góljával visszajött a mérkőzés végén, miután Ciro Immobile két góljával vezetett a Lazio, azonban a négyperces hosszabbítás alatt Jordan Lukaku lefordulását követően a csereként beállt Alessandro Murgia eldöntötte a meccset.

„A gólon kívül, amely során buták voltunk, a Lazio megérdemelte. Jobban játszottak, mi az utolsó harminc percig egyáltalán nem futballoztunk, és ezen el kell gondolkodnunk, hogy ismét két lábbal a földön járjunk.” - mondta a meccset követően a mester a Rai Sport munkatársának.

„Kemény szezon vár ránk, és ezt most a fejünkbe kell vésnünk. A Lazio határozott volt, illetve gyorsabban mozgatta a labdát, amikor viszont lehetőségeink voltak, akkor kihasználtuk ezeket.

Ki kellett volna harcolnunk a hosszabbítást, azonban ettől függetlenül a Lazio megérdemelten nyert.”

A Juventus láthatóan más fokozatba kapcsolt az újonnan érkezett támadók beállásával, a legtöbbet talán Douglas Costa beszállása jelentette Juan Cuadrado helyére.

„Amikor Douglas Costa bejött, akkor jobban széthúztuk a játékot, és a Lazio védelmét is felnyitottuk, amit már az első félidőben is meg kellett volna tennünk.

A szezon előtti felkészülést később kezdtük, és néhányan egyszerűen szenvednek az erőnlétük miatt. Tudtam, hogy lesznek egyes nehézségek, de úgy gondoltam, hogy képesek vagyunk jobban irányítani az első 45 percet.

Ronda teljesítmény volt, és a Lazio jogosan nyerte meg a kupát. Nem tettünk eleget a feladatnak, kár, hogy nem tudtuk kipipálni a szezon első célkitűzését, de a következő hétvégétől kezdve el kell kezdenünk meccseket nyerni.

A győzelmeket ki kell érdemelni, ez nehéz év lesz. Két éve Pekingben a Laziót legyőztük a Szuperkupa meccsen, és akkor rosszul indult a bajnokság, szóval remélhetőleg ezúttal fordítva fognak elsülni a dolgok.”

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr9012746990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TYUKI 2017.08.14. 08:23:32

Gyengék voltunk sajnos!

Juveing 2017.08.14. 08:34:00

Gondolom Allegri azért a tavaly - majdnem - mindent megnyert csapatot küldte pályára, mert az ő érdemük alapvetően, hogy most szuperkupát játszottunk.
Sajnos azonban sokan nagyon formán kívül játszottak. Pjanicnak is sok eladott labdája volt, Khedira meg sokszor teljesen érthetetlen módon nekiállt cselezni és bevitte a labdát több ember közé... Nem is értettem! Pláne. hogy Allegri alap filozófiája, hogy " úgy játssz meg minden labdát, mintha a legfontosabb lenne!" Higuain pályán sem volt, Benatia sokszor bizonytalankodott, de most néha még Barza tanár úr is. Cuadrado sokat volt játékban, de érezhetően formán kívül van! Ahogy Véber Gyuri mondaná : " nincs egy jó döntése sem..."
Ami pozitívum, hogy a helyére beállt Costaval látványosan feljavult a támadójátékunk. Hihetetlen gyors és dinamikus játékos, aki jól is lát a pályán. Sokat várok tőle ebben az idényben! Dybala bebizonyította (elsősorban a második félidőben), hogy érdemes a 10-es mezre. A szabadrúgásgól klasszis megoldás volt, mintha csak a Capitanot láttam volna!
Ezt a meccset gyorsan felejtsük el, aztán pörögjünk fel a bajnoki rajtig!

kisnemesg 2017.08.14. 08:41:38

Cuadradoval -1 emberrel voltunk...

Olyan volt mintha kutba rugtak volna a labdat ha neki passzoltak...

Nem juve szint...

Quentin_KR 2017.08.14. 08:57:37

@Juveing: Egyetèrtek. Az a bajom csupàn hogy az egèsz felkèszülèst tekintve a szuperkupàval bezàròlag csak olyan meccset jàtszottunk amire egyetlen mondat illik:"gyorsan felejtsük el".... nem tudom hogy lesz ebből bàrmi is....

a Zamboni nem egy tészta 2017.08.14. 08:58:28

@kisnemesg: Azt érzem Quadradóban, hogy ő egy lelkes kis gyerek, kvázi a grundról, érezelmes, szerelmes a fociba meg a játékba, de ennek megfelelően csak akkor jó, ha ad neki a gép... ha minden klappol. Kiismerhető, egysikú, sablonos.

Van ilyen...anno volt a Répási, Füle csatársor Vácon. Répási gólkirály, együtt is lötték a gólokat, de mindenki tudta mekkora szar focisták. Csak addot csapatban adott feltételek mellett ment nekik....

Knob 2017.08.14. 09:13:21

@Juveing: Teljesen egyet értek, de azt hiszem kihagytál egy játékost a felsorolásból. Mandzu-val ugyanaz lesz, mint mondjuk Lichtivel. Tavaly volt 3-5 meccse mikor keményen védekezett és mindenki (köztük én is) elismerően szóltunk róla. Az önfeláldozása a csapatért dicséretes volt, de vele is átestek sokan a ló túloldalára. Alapvetően egy középszerű játékos és az is marad. Összességében szar a bal oldalon és Higanynak a nyomába sem érhet centerként. Most, hogy itt van Costa és Bernardeshi, remélem, hogy Allegri kinyitja a szemét és tudja mit kell tennie. Lehet, hogy Cuadradonak nem volt egy épkézláb megmozdulása sem, de legalább próbálkozott és mikor már ötödszörre sem jött neki össze, mert eladta a labdát a társak még mindig inkább neki adták a labdát, mint Mandzunak (bár azt néztem, hogy lehet a büfében volt egy jó 30 percen át). Azt hiszem ez is jelent valamit.

peti78 2017.08.14. 09:21:14

cuadrado mandzu khedira higany szólni kéne nekik hogy ez nem gombfocibajnokság

Drughi Di Bianconeri 2017.08.14. 09:39:26

Hát Mister, remélem a csapat megkapta a "hajszárítózást", bár a problémák szvsz. legkevésbé mentálisak voltak.Néhányan kifejezetten akartak, de nem ment.

Dybala pontrúgásokból történő duplája felcsillantotta a fényt az alagút végén(a szabija klasszis volt), aztán DS hathatós közreműködésével hősök lettek a Laziosokból.

A Lazio lefocizott minket, Inzaghi is lemeccselte Allegrit.
Mindenki tudta,h 4231 lesz , de arra sztem nem sokan számítottak,h 1:1ben tavalyi kezdővel.
Inzaghi túltöltötte a középpályát,5 kpsból 4 DM volt és meg is lett a hatása : Se labdát tartani,se megjátszani , se ütközni, se labdát szerezni nem tudtunk.
A földön nem tudtuk megtartani a labdát az 1. Félidőben ezért toltuk a céltalan és pontatlan íveléseket.
SMS fantasztikus volt, egyedül ledarálta a pályát.

Nem érdemes kiemelni senkit,mert mindenki tudása alatt játszott, még Dybala is a 2 gólja ellenére, az 1. félidőben nem sok vizet zavart hiába veszi át vagy cselez szépen.
De Ő legalább akart, ott volt mindenhol,ahogy Pjanic is.
Mandzu,Khedira,Sandro,Higany,Barzagli na meg főleg DS kritikán aluliak voltak,Cuadrado meg buta,de ő is legalább akart !
Jobb hátvédünk NINCS,khedira meg mandzu nettó emberhátrány.

D.Costa hozott változást,de valóban :a bal szélen egy sz@r, jobb szélen remek.
Jó h Allegri észrevette és visszrendelte jobbra, vagy totál ad hoc jelleggel váltogatják a helyüket?

Nagyon sok hiányosság van ebben a keretben,remélem a tanulságot levonta Agnelli meg Marrotta is.
Az az igazság,hogy az sem véletlen,hogy egyre kevesebb Top csapat játszik 4231et,ezzel a középpálya közepét nem lehet dominálni,ilyen kps sorral főleg , ez inkább gyors,kontrafocihoz való,nem arra,amit mi játszunk.

Át lehetne állni 4321re, karácsonyfára, ebben Pjanic is végre azzal foglalkozna,amihez ért,és Marchisio is stabil kezdő lenne +az új érkező.

Kapkodja magát Marrotta mert nagy gáz lesz...

Gratulálok a Lazionak, teljesen megérdemelten nyertek.

FeriGjuve 2017.08.14. 09:55:53

Ez k*rva gyenge volt,de ne keseregjünk!
A vèdelemben làttam leginkàbb az összeszokottsàg hiànyàt,nekik nagyon össze kell àllniuk mèg.Èn javasolnàm Ruganit a kezdőbe Benatia helyett,Chiellinivel biztosan jobban èrzik egymàst ès Barza papàval is,habàr a doktor urnál mintha komoly ólomlàbakat làttam volna,de lehet hogy ez a felkèszülès miatti fàradtsàg.A 2. Gólnàl làtszott hogy a vèdelmünk azt se tudta hogyan helyezkedjen.
A tàmadójàtèkunkban viszont lènyegesen nagyobb lett a potenciàl.Dybalanekrm nagyon tetszett,igazi tizesként jàtszott,DCosta-val ès Sandroval nagyon erősek leszünk a szèleken,Madzu helyèt kène megtalàlni,Pjanic mellè pedig valahogy beèpíteni Marchisiot is a kp-ra.
Szóval a veresèg ellenère èn bizakodó vagyok,javulni fogunk mèg bőven.Igazàn akkor lettem volna csalódott ha simàn kapunk ki 0-2-re.
Azèrt az utolsó fèl óràban jött a spirito ès ez a legfontosabb dolog,hogy meglegyen.

pedronegroo 2017.08.14. 09:59:49

Az ember mindig reménykedik na majd most, majd idén végre megváltoznak a dolgok, de semmi... ugyanaz az ötlettelen fos játék maradt és nagy lószar amit csináltunk nyáron a felkészülés helyett mivel a BL döntőhöz képest semmi nem változott!

biancineri101 2017.08.14. 10:03:40

Azt látni kell, hogy Allegri egy kifáradt csapatot küldött a pályára és ráadásul pár furcsaságot is kipróbált taktika terén. Arról nem is beszélve, hogy ő az új játékosokat szándékosan nem szokta bedobni a mélyvízbe.
Ennek a csapatnak most kell egy pár nap pihenő a kemény alapozás után, aztán az új keretnek is kell idő az összeszokáshoz, mert egy bernardeschi-DC szél alapjaiban megváltoztatja majd a játékunkat. Szerintem ami realitás lehet: a téliszünetig lőtávolban maradni, addig összeszokni/kialakítani a ynerő taktikát és tavasszal bedarálni a többieket.

Kis rosszindulat: mi nyertük a bajnokságot és a kupát is de természetesen a Lazió a tavalyi év csapata... És az is alapvetés hogy mindig nekik kell otthon játszaniuk a kupadöntőket...

2017.08.14. 10:24:40

@biancineri101: Kifáradt?! Baszod most kezdődik a szezon,mi lesz itt később,ha már most fáradtak?!

Gaben Smith 2017.08.14. 10:33:01

Allegri elég intelligens ahhoz ,hogy tanuljon ebből a vereségből. Az újakat fokozatosan fogja beépíteni és menet közben fogja megtalálni az ideális összeállítást.
Ami aggodalomra ad okot a részéről az ,hogy Khedirába és DS-be szerelmes és nem képes elengedni a kezüket, ennek tetejébe még Benatiát is erőlteti Rugani helyett.
Szerintem ez a keret elég ütőképes lenne a második félidőben pályán lévő kezdővel csupán a berögződéseit kell elengednie a mesternek és mindenképpen kell egy jobbhátvéd ,mert ez a DS teljesen súlytalanul védekezik, remélem hamar a padon találja magát ami nagyobb baj hogy a svájci bevethető még ugyanitt de az talán tőle is szörnyebb megoldás! Nem értem miért nem tömjük be ezt a tátongó űrt a keretben egy igazolással, szerintem létezik olyan jobbos aki megszerezhető és minőséig javulást hoz magával! A jó oldala az egésznek ,hogy még időben kiütközött ez és Marottáék láthatják ,hogy ki kell nyitniuk a csekkönyvet!
Amondó vagyok ,hogyha egy Buffon-SandorSándor-Barzamaci/Bazilika-Rugani-új érzkező-Pjanic-Marcsi-Dybala-Costa-Berna-Higany kezdőt erőltetnénk hatalmas potenciál lenne a csapatban.
Ja igen és Cuad sztem is teljesen buta ehhez a játékhoz teljesen ösztönből cselekszik nem gondolkodhat semmit úgy érzem 30millióért azonnal el kellene adni!

78juve 2017.08.14. 10:35:17

Hát az idény ijen lessz bele kell törődni semitt nem fogunk nyerni

Sztovicska 2017.08.14. 10:35:20

Elhangzott a lényeg!
"A szezon előtti felkészülést később kezdtük, és néhányan egyszerűen szenvednek az erőnlétük miatt."
Biztos jóötlet pitiánerkedni szaros pár millión (a futball világában ez szinte apró mielőtt valaki rákezdene)? Már rég összeállt csapattal kellett volna pályára lépnünk úgy hogy a teljes keret készül a csapattal a tengerentúlon. Ehelyett DC és Berna is itthon melegítgetett mig mi kint voltunk amcsiban. Azt hittem a sportban a győzelemre játszanak és nem a gazdálkodj okosan fődíjára mennek. De biztos megérte elveszteni a kupát mert legalább alkudtunk az árból kis szotyira valót. Jár a taps

mrdel 2017.08.14. 10:37:02

Én már a szünetben becseréltem volna Pogbát, nem értem, hogy Vidal miért nem kezdett. Dani Alves és Bonucci eltiltása is véget érhetne már, mert jobbak mint DE Siglio és Benatia. Kell egy belső kp. ha már Vidalt és Pogbát ennyire nem játszatjuk.

Nathas 2017.08.14. 10:37:33

@FeriGjuve: én Mandzukic helyét már meg is találtam :)

Tegnap nem is igazán idegeskedtem, csak néha magyaráztam kissé feszülten a feleségemnek :)
Azért reálisan nézve: 4 poszton tegnap is lehetett volna erősebb kezdőt felrakni, egy jhv és egy középpályás pedig még mindig érkezhet (az előző augusztusok rossz tapasztalatait most hagyjuk figyelmen kívül, idén hátha). Szóval ne dőljünk azonnal a kardunkba. Inkább az aggaszt, hogy az erőnlétet siralmasnak tűnik.

venember83 2017.08.14. 10:43:07

@Sztovicska: inkább a brandépítést szolgálják ezek a vidéki haknik, nem az a pár millió a lényeg, hanem hogy legyen valami szurkolói bázisa a klubnak adott régióban. És igen, sportszempontból nagyon nem éri meg ez az egész. Ahogy Chiello is mondta, többet utaztak a srácok, mint amennyit edzettek.

Tony. 2017.08.14. 11:06:47

Értem, hogy Allegri a legnagyobb meg minden, de nem tudom, hogy valaki figyelte-e a statisztikánkat, amit vele a döntőkben produkálunk. 50% alatti a mutató!

Nyertünk 3 olasz kupát, abból 2-t éppen hogy, és elbuktunk 2 BL-döntőt, és 3 olasz szuperkupát, ahol azért nem mondhatjuk, hogy "mert mennyivel erősebb csapatok ellen játszottunk."

Marha nagy taktikusok vagyunk mindig, csak éppen akkor nem amikor igazán kellene?!

Ezen is el lehetne gondolkodni.

bianconeri83 2017.08.14. 11:19:28

@pedronegroo: ha javulást vársz/várunk a játékban az nem augusztus közepére lesz meg. Az új játékosok még épp, hogy szokják a közeget (ahogy előttem is írták, Allegri szép lassan építi be őket). Jórészt alapozás zajlott eddig, ha lesz javulás (remélem) minőségben és eredményességben, az sztem hetek, hónapok kérdése, de látva az elmúlt éveket, jellemzően az ősz be volt áldozva a sikeres tavaszi hajráért.

delpi0823 2017.08.14. 11:24:35

Nem tudom,de nekem a legnagyobb csalodast folyamat higany okozza,mi lett ezzel az emberrel?labdat nem tud megtartani,isszjatekban alkalmatlan,a srbesseget meg meg se enlitem mert fenyevekre van a napolis higanytol,gyakotlatilag egy vedot nem tud lefutni.

bianconeri83 2017.08.14. 11:27:03

@Tony.: végülis Conte egy BL döntőt sem veszített edzősködése alatt, statisztikailag mindenképp kiemelkedő :)

Sztem azért a keretet ismerve az nagyobb fegyvertény Allegritől, hogy egyáltalán eljutott ezekig a döntőkig a csapat. A legutóbbi fájó 1-4 pedig főként a két (bő) keret közötti különbségre vezethető vissza.

Mitya10 2017.08.14. 11:31:38

@Knob: +1 Ezt magyaráztam már tegnap is h ilyen emberekkel mint Costa v Berna luxus még mindig a horvátot erőltetni hát pont azért jöttek h ezt a problémát megoldjuk. Fas.om az összeszokásba Costa profi évek óta elit játékos láttuk ah beállt mennyivel többet ért a szélen a sebesség. Ez hülyeség és hiba is Allegritől.

Dybala2379 2017.08.14. 11:37:39

Pár észrevétel a tegnappal kapcsolatban, egyik játékost se bántva, vagy keresztre feszítve csupán tények, amiket én látok:-DS: nekem mindig olyan jámbor kisfiú benyomását kelti, aki nem akar bántani senkit, kicsit több erőszakosság és hajtás elférne nála
-Khedira: borzasztóan lassú, és ami a legnagyobb baj, hogy nála az 50 éves Pirlo is több labdát szerzett és szerelt..
-Higuain: én sem tudom mi lett vele, minden labda elpattan tőle, összjátékban sokszor hasznavehetetlen..helyzeteket nem igazán tudtunk rá kidolgozni így teljesen elveszett az egész meccs alatt
Nagyon hiányzik egy Vidal típusú állat középről.., na meg egy jobbhátvéd aki stabil védekezésben és még előre is veszélyes (mint a másik oldalon Sandro)

én megnéznék egy 4-3-3-t Dybalaval hamis 9-ben, két szélen D.Costa, és Berna, középpályán Marci, Pjanic, és egy verőember

2017.08.14. 11:47:19

Tényleg az volt.
Viszont mélyvíz ide, vagy oda 3-4 helyen HAMAROSAN változnia kellene ennek a kezdőnek különben a táblázat sem fog jól kinézni pár hét múlva.
@Juveing: igen, de azért ami miatt a "majdnem" szót használtad az az utolsó meccs azért az nagy szégyen volt. Véleményem szerint nem ért volna díjazást. Az nem elvesztettük nagy harcban, hanem feltörölték velünk a padlót. :-(
@fire06: pedig igaza van @biancineri101: kollégának. Az alapozás ilyenkor sokkal keményebben szokott érződni, mint ahogy év közben.

pedronegroo 2017.08.14. 13:55:38

@bianconeri83: Nem várok semmit főleg nem nagy játékot! Eddig se volt akkor most miért lenne?

venember83 2017.08.14. 14:11:40

@Dr. Grant: most is tizedik a Juve, rosszabb csak nem lesz...

Dante01 2017.08.14. 14:20:09

Nem is értem mit várt Allegri?!

Barza papa szélsőnek 36 évesen?
Khedira nagy szerelme neki, de azt se látszott, hogy a pályán van.
Benátia nincs összeszokva a védelemmel és ő nem Bonu, hogy irányítsa azt.
Cuad teljesen formán kívül minden érintése katasztrófa.

Négy nagy hiba amit elkövetett csupán azért, mert azt hitte ha eddig ment most mért ne menne. Csakhogy ez nem így működik.

bianconeri83 2017.08.14. 14:21:10

@pedronegroo: a keretet és az új igazolásokat látva én azt várom, hogy nem lesz olyan masszív a védelem, viszont elől több variációs lehetősége lesz Allegrinek, több lesz a kreatív, vérbeli támadó, ezáltal látványosabbak és gólgazdagabbak lehetnek a meccsek (kivéve ha Allegri még így is behúzza a kéziféket)

BigP86 2017.08.14. 14:31:45

Ha Milinkovic-Savic ára 60 millió, vagy 70 millió, leszarom de le kell tenni érte! A csávó egyedül szétszedte a középpályánkat!! Védekezett, támadott, szervezett, darált, minden amit csak kellett, összefogta a csapatot!!

Baszi, komolyan kérdem, HOL A REKORDBEVÉTEL?? HOL VAN POGBA ÁRA?? HOL VAN BONUCCI ÁRA?? MIÉRT NEM INVESZTÁLNAK A CSAPATBA???

pott70 2017.08.14. 14:43:38

Leminát egyszer kiállították Lyonban,azonnal repült a kezdőnek még a közeléből is(persze más is lehetett a háttérben,nem tudjuk),Cuadradonak az Interes gólja óta nem volt egyetlen értékelhető megmozdulása se,sőt általában nettó emberhátrány,és mégis kezdő!Khedira talán még érthetetlenebb számomra,hogy a tegnapi meccsen pl mit láthatott rajta Allegri,ami miatt a következő mérkőzésen ismét kezdő lesz!?Márpedig kezdő lesz,kétségetek ne legyen.Hű,ez elég gyatra volt tegnap.Hosszú út áll még előttünk,rengeteget kell javulni.

2017.08.14. 16:02:29

@pott70: valamit lát benne, amire nem fogunk rájönni. De ha Kroos-Modric-Vidal itt lennének, akkor csak nem ők ülnének a padon, míg Khedira kezd?
@venember83: :-D Eddig nem is figyeltem. Hogy jött ki?

venember83 2017.08.14. 16:33:23

@Dr. Grant: nem tudom, de vicc, hogy ilyen mértékű költekezés után Milánó rossonero klubja tökutolsó nulla ponttal.

En7ex 2017.08.14. 18:33:12

Mandzut en beraknam khedira helyere amennyit kuzdott tavaly utkozott es hajtott siman jo lenne kozepre utkozni

pott70 2017.08.14. 18:51:10

@Dr. Grant: Erre azért ne fogadj nagyobb összegben!!Allegrinél Gigi után a legstabilabb pont Khedira.Mit Neki ilyen Modric meg Vidalok...Mondjuk lehet,hogy idén Ds lesz az új liebling!Én meg majd rászokok valami nyugtatóra(fűre)...

2017.08.14. 20:00:35

@venember83: a zinter meg túlságosan előkelő helyen van.
@pott70: szerintem ezen nem segítene. Úgy járnál vele, mint én a grappával (csak a drogok durvábbak, mint a pia). Elpoénkodik az ember a meccsen, de ha kezd kimenni...na...pedig előbb-utóbb elkezd.

jeneiPALI 2017.08.14. 20:28:11

kHEDIRA SOKÁIG kezdö lesz nem nézek mecset inkább!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1849) bajnokság (3351) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (897) elemzés (40) előzetes (854) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1644) játékosokról (9859) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2422) meccsek (4117) mercato (4124) nyilatkozat (7391) Olasz Kupa (315) összefoglaló (403) pletyka (4152) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (173) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (286) video (195) Címkefelhő
süti beállítások módosítása