Spinazzolát nem kívánja elengedni az Atalanta

spinazzola_leonardo_atalanta.jpgA Juventus az elmúlt napokban mindent megtett azért, hogy visszahívja a következő évre Leonardo Spinazzolát az Atalanta együttesétől, azonban a bergamói klubvezetés nem kíván engedni az Öreg Hölgy nyomásának.

Miután az elmúlt éveket a futballista kölcsönben töltötte különböző kluboknál, Leonardo Spinazzola végre az Atalantánál formába lendült, és a középpálya jobb oldaláról átkerülve a bal oldalra, olykor a védelem bal oldalára már öt gólpasszt jegyzett, és ezzel a válogatottba is bekerült.

A Juventus eredetileg két évre adta kölcsön a 24 éves játékost a bergamói csapatnak, azonban most a visszahozatalán ügyködik a vezetőség az új szezonra, mivel meg szeretnék erősíteni a bal oldalt.

Tegnapi hírek szerint a Juventus már azt is felvetette, hogy Tomás Rincónt is kölcsönbe küldi az Atalanta csapatához, hogy visszaszerezhesse a játékosát. Mivel a venezuelai játékos már dolgozott együtt Gianpiero Gasperinivel a Genoa csapatánál, felmerült, hogy így a felek végre kölcsönösen kielégítő megállapodásra jutnak, ám a mai hírek szerint Leonardo Spinazzola a helyén marad további egy évre.

A Tuttosport és egyéb lapok szerint a piemonti vezetők azért szerették volna a keretben tudni Leonardo Spinazzolát, mivel mindkét oldalon képes futballozni, azonban az Atalanta igazgatói határozott nemmel válaszoltak a megkeresésre. Amennyiben hinni lehet a keringő pletykáknak, az Atalanta mestere nem kívül további játékostól megválni, miután távozott Franck Kessié és Andrea Conti az elmúlt hetekben, ami részben érthető, hiszen a klub történetében először az Európa Ligában mérettetheti meg magát.

Annak ellenére, hogy a torinóiak azt is felajánlották, hogy állják Tomás Rincón fizetését is a kölcsön idejére, az Atalanta határozott az álláspontja tekintetében, és falat emel Leonardo Spinazzola köré, így a Juventusnak várnia kell 2018-ig, míg keretében tudhatja a játékost.

Leonardo Spinazzola minden bizonnyal sokat tanulhatna azzal, hogy a Juventus keretében végezheti az edzéseket, és az Öreg Hölgy csapata is kihasználhatná a futballista sokoldalúságát, azonban a 24 éves olasz csak Alex Sandro cseréje lehetne. Így nem zárható ki, hogy a fiatal játékos számára jobb választás a bergamói folytatás, és így európai tapasztalatra is szert tenne, miközben folyamatos játéklehetőséghez jut az Atalanta csapatában.

A fejlemények nyomán a Juventus várhatóan megkettőzi João Cancelo megszerzését illető törekvéseket, miközben a nemrégiben csatlakozott Mattia De Sciglio vészmegoldásként teljesíthet majd szolgálatot bármely oldalon.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr7512720022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

m.martin91 2017.08.04. 14:39:59

Én nem szeretem, ha egy jobblábas játékos játszik a védelem bal oldalán, mert nem tud beadni. Az oké, hogy a támadókat tekintve egyre inkább elterjedtek a tükörszélsők, de a védelem más tészta. Spinazzolának sokkal inkább a jobb oldalon vehetnénk hasznát, de ha Caldarát sem engedi vissza az Atalanta, akkor nyilván őt sem fogják.

malloy_ 2017.08.04. 14:57:06

@m.martin91: szerintem nagyon rövidre lehetne zárni ezeket a tárgyalásokat. Mégpedig: "Az erősebb kutya alapít családot elven". Meg kell mondani az Atalanta vezetőinek, hogy rendben, jogotok van itt tartani, hiszen ez van a kölcsönszerződésben. De többet a büdös életben nem adunk nektek kölcsön senkit. Van másik kiscsapat Olaszországban aki örülne ennek a pozíciónak amiben vagytok..

Drotkoszoru 2017.08.04. 14:57:48

Semmi szükségünk Spinazzolára, nem Juve szint a srác (nem én mondom, ő is elismeri magáról). Még Asamoah is jobb játékos nála, így a legkevésbé sem bánom, hogy az Atalanta nem engedi vissza hozzánk idő előtt (Caldarát mondjuk már jobban sajnálom, rá szükségünk lenne már idén is). Az mindenesetre tényleg vicc, hogy a saját tulajdonban lévő játékosainkat sem tudjuk visszahívni (kurvára belevehették volna a szerződésbe, hogy bizonyos kompenzációért cserébe 1 évvel hamarabb vissza lehessen hívni a játékosokat, ha szükség van rá). Egy Atalanta tud határozott nemet mondani, ránk tudja baszni az ajtót, nálunk meg a játékos akarata szent és sérthetetlen. Jó lenne ezen a mentalitáson változtatni, mert már engem is idegesít ez a meghunyászkodás mindenki előtt (még ha most nem is bánom, hogy Spinazzola nem érkezik). Az utolsó mondatnak viszont örülök, nagyon remélem, hogy Cancelo nálunk fog kikötni, mert a legégetőbb jelenleg a jobb hátvéd poszt.

Drotkoszoru 2017.08.04. 15:00:36

@m.martin91: "Én nem szeretem, ha egy jobblábas játékos játszik a védelem bal oldalán, mert nem tud beadni." Mondjuk Zambrotta is jobb oldali középpályásként kezdte, jobb lábasként, aztán elég jól megtanult bal lábbal is beadni, passzolni, és a világ akkori talán legjobb balhátvédjévé vált nálunk. Más kérdés, hogy Spinazzolában közel sincs akkora tehetség.

venember83 2017.08.04. 15:04:44

@malloy_: Beppe bá nem olyan, te is tudod.

steven.h 2017.08.04. 15:08:45

@malloy_: Csak az Atalantának van a legjobb akadémiája Olaszországban, így egyáltalán nem biztos, hogy jó dolog velük szarban lenni, így is egyébként lassan ott járunk hogy egy kis szaros csapat is inkább külföldre adja el a játékosát mint hogy a Juvéhoz engedje.

+Sparta 2017.08.04. 15:27:15

Az Atalanta helyében mind így tennénk.Igazuk van,és kész!!

2017.08.04. 15:44:07

@malloy_: +1 a farok csóválja a kutyát eset.
@steven.h: ez elég szégyen, főleg ha még ki is fejezzük, hogy nekünk van nagyobb szükségünk rájuk. Egyébként is sokszor gondolkodok el rajta, hogy a Juve utánpótlásba beleölik a tengernyi pénzt és Marchisio óta nem adott túl sok értéket az első csapatnak...de azt folyamatosan hallom hogy éppen mire költenek az utánpótlásfejlesztésen belül. Remek.

steven.h 2017.08.04. 15:49:57

@Dr. Grant: Nem azt mondom, hogy kifejezzük, hogy nagyobb szükségünk van rájuk, de nem érdemes szerintem a jó kapcsolatot elrontani. Nyilván elég simán visszarendelhetnénk mindkét játékost, kölcsön ide vagy oda.

rockitbaby 2017.08.04. 16:10:20

@Drotkoszoru: Annyiban nem logikátlan a játékos akarata dönt mentalitás, mert az elmúlt időkben volt tényleg egy-két játékos, akivel rosszabbul jártunk volna, ha akarata ellenére itt tartjuk. Tévez és Vidal hozzáállása igen csak visszaesett volna, ha erősködünk, így a kisebbik rosszat választottuk, mehettek, mert az öltöző nyugalma a legfontosabb.

Azóta azonban igen sok minden változott, és most már ilyen veszély nem áll fenn, így tényleg lehetnénk tökösek. Az meg már megint egy más kérdés, hogy érdemes lenne-e összerúgni a port Olaszország legjobb akadémiájával rendelkező csapattal. Mert, hogy a sajátunk egy katasztrófa, de legalább akkor a jobb helyről lehessen szemezgetni. Hosszabb távban gondolkozva szerintem nem ér annyit, hogy kicsapjuk a lőcsöt, és bekeményítsünk, mert a Caldara féle tehetségeket nekünk még áron felül sem fogják ideadni. Spinazzola pedig főleg nem ér annyit. Nem lennénk vele annyival beljebb. Elcsépelt lehet, de ha már mindenképp saját, kölcsönben lévő védőt akarnánk visszarendelni, Lirola-ban sokkal több potenciál van.

Szalnoki81 2017.08.04. 16:31:03

Jol teszi az Atalanta ezzel az amatőr vezetéssel szemben.
2 év kölcsönbe ...ki köt ilyen hülye szerződést.
Caldara esetében még pályáralépési bonusz is...agyrém

2017.08.04. 16:43:39

@steven.h: sajnos pedig ha igaz, amit írnak a pletykalapok, hogy először Caldarát próbáltuk MÉGIS visszahozni --> visszadobták a kérést, most meg Spinazzolánál ugyanúgy, ez eléggé ezt közvetíti a vezetőség részéről, nem?
Nekem nem is a "jó kapcsolattal" van gondom. Vagy mindkét esetben a már megkötött üzletet nem kellett volna Beppének próbálni "megmásítani", vagy ha már megpróbálta, akkor nem fújni visszavonulót mindkét esetben. Mert ez eléggé szégyen. Persze lehet, hogy nem is próbáltuk egyiküket sem MÉGIS visszahozni, csak az olasz pletykalapok grappagőzös agyszüleménye. Remélem.

Juvegaspy 2017.08.04. 19:42:25

En azer igazan szoktam vedeni a vezetoseget de ilyenkor elgondolkozom h vajon Marotta is fifazik v mi a f@sz?!

MdewC 2017.08.04. 19:55:03

Mondjuk azért az Atalanta bekaphatja.

2017.08.04. 19:59:31

@MdewC: Miért is?! Aláírtuk a szerződést és ők is...ennyi. A jó kapcsolat alapja a szoros elszámolás,mindkét fél tartsa magát a leírtakhoz,miért kéne nekik csettintésre mégis ide engedni a két évre kölcsönkapott játékost?! Ráadásul Caldara és Spinazzola is kulcs emberek ott,itt viszont padoznának,ezt ők is tudják...

MdewC 2017.08.04. 21:22:49

@fire06: háme. Jólesett leírni. :D

Ámok 2017.08.04. 21:57:59

Marotta ismét zseniális üzletet kötött...
Meddig fog ez a gyökér Barza - Pirlo üzletből "megélni"????

simoni 2017.08.04. 23:04:56

@Ámok: +1

Röhej (ez is), de egyáltalán nincs kedvem nevetni rajta. Könyörgöm, egy olasz kiscsapat szopat minket taknyosra... Ennél már nincs lejjebb, aki ilyen szerződéseket képes kötni, aztán meg odaáll kuncsorogni, az még porszívóügynöknek se menjen. Érthetetlen, hogy ez az ember még a helyén van, és ez sajnos sokat elárul a teljes vezetőség kompetenciájáról. Itt nem lesz szintlépés, amíg profik nem veszik a kezükbe a gyeplőt.

Attila F 2017.08.04. 23:16:09

@Ámok: Barza-Pirlo-Tevez-Pogba-Sandro-Cuadrado-Pjanics-Dybala-Rugani-Evra-Coman: micsoda nímand!

Mit adtak nekünk a rómaiak? Eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték-hálózattól...mit adtak nekünk a rómaiak?

Attila F 2017.08.04. 23:18:12

@simoni: "sokat elárul a teljes vezetőség kompetenciájáról".

Sokat elárul a kommentelők kompetenciájáról, hogy egy pletykát készpénznek vesznek, de a 6 év alatt 6 bajnoki címet, 3 kupagyőzelmet és 2 BL-döntőt elérő vezetőséget fikázzák.

Forza Juve !!! 2017.08.05. 00:00:18

Lirolaért is be kéne próbálkozni hátha a Sassuolo is bemutat...

simoni 2017.08.05. 00:23:18

Na akkor a teljesség kedvéért nézzük meg az érem másik oldalát is.
Krasic-Martinez-Motta-Elia-Isla-Peluso-Ogbonna-Hernanes-Rincon-Benatia

Oké, mindenki követ el hibákat. Viszont a fentiek között azért van pár teljesen védhetetlen név és kapcsolódó transzferösszeg szvsz.

Ami viszont kicsapja a biztosítékot:
- laza 10-20m-ok középszerű játékosokért, minőségi játékosok esetén 1-2m-on való nevetséges huzavona, amíg le nem csapják a kezünkről (Verratti rémlik?)
- kulcsemberek elkótyavetyélése (Vidal - pótlás azóta sincs, Pogba - ránk verik a dagadt csekélyke tiszeteletdíját, Bonucci - durván áron alul, közvetlen riváloshoz!!!)
- nem tudunk szabadulni a ballaszttól (szerződésbontások, amaurik, iaquinták ücsörögnek milliókért)
- tehetségek kikölcsönzése, nevetséges feltételekkel (l. aktuális téma)
- következetesség, koncepció hiánya az igazolásoknál (akit sikerül megszerzünk, aztán majd Conte/Allegri kezd vele, amit tud), évről évre kulcsjátékosok elvesztése, átalában megfelelő pótlás nélkül

A fent felsoroltak pedig oda vezettek, hogy a klub mára teljesen elvesztette a tekintélyét a többi csapat, a játékosügynökök és a játékosok előtt. Ott tartunk, hogy már egy Atalanta is lazán beint nekünk, mi meg csak tovább alázzuk magunkat további felajánlott kölcsönjátékosokkal, akiknek még a bérét is mi álljuk. (És ha még ez nettó pletyka, amit egyébként nem hiszek, akkor sem először fordul elő ilyesmi!)

Ez az egész nem méltó egy profi, az elithez tartozni kívánó klubhoz. Az hogy, eddig ilyen eredményeket értünk el, azt leginkább a relatíve bőséges anyagi forrásoknak, a riválisok gyengélkedésének és a játékosokból a maximumot kipörgető edzőinknek köszönhetjük. (Sőt a bl-ben még némi szerencsét is hozzáírhatunk a felsoroláshoz.)

A foci manapság kőkemény üzlet, csak az kerülhet a csúcsra, aki a legkevesebb hibát követi el. Marotta sokat hibázik, ezért ő lett mára a fejlődésünk legnagyobb kerékkötője. Aki pedig ezt nem látja be, annak igenis vitatható a kompetenciája.

Ámok 2017.08.05. 00:39:23

@simoni: Gratulálok! Nagyon jól összefoglaltad! +1

Tomy81 2017.08.05. 07:28:42

@simoni: Derék dolog hogy ennyit írtál, de rengeteg helyen hiányzik innen is a következetesség.Sok dolog van ami nem jogos, és nem is Marotta hibája.Nem beszélve arról hogy + dolgot én el sem mernék kezdeni írni hiszen ki tudja mikor érnék a végére . Tökéletes ember nincs.Mindenki hibázik.Nem mindegy hogy mennyit.

Tomy81 2017.08.05. 07:31:28

Azt még meg kell említenem hogy ennyi Juventus vezetőség fikázást (hiszen annyira ostobák) csak egy magyar szurkolói blogon tudok elképzelni..

Rikoo 2017.08.05. 09:55:37

@Tomy81: Pedig külföldi blogokon is megy rendesen.

simoni 2017.08.05. 11:50:32

@Tomy81: Felétek a tényekkel alátámasztott érvelést hívják fikázásnak? Mert akkor rendben.

Iaquintát meg a fodrászt tényleg nem ő hozta ide, elzavarni nem tudta őket. A többi viszont az ő sara.

Az átigazolási piacon vannak jó/szerencsés húzásai (ahogy Attila F leírta), vannak rosszak/erősen vitathatók (ahogy én leírtam). Hoz egy elvárható, közepes szintet. Persze lehetne még ügyesebben, dörzsöltebben csinálni, de tény, hogy ilyen szakembert nem könnyű találni, nem terem minden bokorban.

A nagyon súlyos probléma itt a klub tekintélyének erodálása. Hogy bárki mehet, ha úgy tartja kedve. Ha csak a klub részéről kell betartani, akkor minek kötik a szerződéseket? Dani Alves egy komoly klubnál mehetett volna a lelátóra vagy a tarcsiba, példát statuálnak vele. Így meg bohócot csinált belőlünk, a többi játékos meg látja, hogy szabad a vásár. Bonucci kiborítja a bilit, aztán néhány nap múlva el van adva oda, ahova ő(!) szeretne menni. Dybala kapcsán jön a nyilatkozat, hogy nem eladó, de mellesleg, ha kérvényezi, akkor mégis. B+ ilyen nincs: ha nem eladó, akkor nem eladó semmi pénzért. Stb, stb, stb. Borzasztó rossz ez az irányvonal. Ez nem profi hozzáállás, és semmilyen szinten nem védhető.

alexGicamo 2017.08.05. 16:03:34

@simoni: Nagyon tetszik, hogyan összefoglaltad ! Osztom a véleményed .

FORZA JUVE PER SEMPRE !!!

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása