Alex Sandro átigazolásának a fontossága

marotta_beppe_mosolyog.jpg„A játékos akarata” kifejezés az elmúlt években többször elhangzott Beppe Marottától, amikor a Juventus elvesztette valamelyik kulcsjátékosát. Mindez talán Arturo Vidallal kezdődött, amikor a chilei el akarta hagyni az Öreg Hölgyet 2015-ben, mivel a Bajnokok Ligája-győzelemért kívánt küzdeni a Bayern München csapatával, majd a dél-amerikait hamarosan Kingsley Coman is követte.

A klub vezérigazgatója ugyanezeket a szavakat ismételte, amikor Paul Pogba és Mino Raiola próbálta kifacsarni a Manchester Unitedhez való visszatérésből a lehető legtöbbet, azonban az valahogy kevésbé volt fájdalmas.

Tulajdonképpen a francia válogatott ostoba távozása, amely rendkívül hasonlít Gianluigi Donnarumma aktuális helyzetéhez és valószínűsíthető távozásának a körülményeihez, azt bizonyította a Juventus szurkolóinak, hogy minden csak a pénzről szól, és talán többen örültek is, hogy végre elköszönhettek a játékostól, a pályán mutatott erőltetett gólörömöktől és a pénzéhes ügynöktől.

Mindazonáltal az elmúlt pár hétben Beppe Marotta arról tájékoztatta a nagyközönséget, hogy jelentős ajánlatot utasított el Alex Sandro vonatkozásában, és arról beszélt, hogy a huszonhat éves futballista nem eladó, mindazonáltal azonnal hozzá is fűzte, hogy a klub tehetetlen lenne egy átigazolás megakadályozása ügyében, amennyiben a futballista mégis a Stamford Bridge csodálatosan zöld gyepére vágyódna.

Elég volt!

Vitathatatlan tény, hogy épeszű ember nem kardoskodna egy távozni kívánó játékos kényszerített megtartása mellett, azonban komoly különbség van ezen tény ismerete és azon nyilatkozatok hangoztatása között, miszerint a klub képtelen megakadályozni egy esetleges távozást. Ha egy európai elitbe kapaszkodó csapat felépítésével megbízott személy beismeri, hogy nem képes egyetlen játékosának a távozását sem megállítani, az nem csupán rendkívüli gyengeségről tesz tanúbizonyságot a klub tekintetében, hanem a várható tárgyalások során nagyon rossz alkupozíciót is eredményez az illető klubképviselők számára.

Mindenképpen el kell mondani, hogy Giuseppe Marotta rendkívül intelligens ember, aki a hét éve tartó torinói megbízása során sokat tanult és fejlődött. Olyan hibás döntések után, amelyeket Marco Motta, Jorge Martínez és talán Hernanes neve fémjelez, az elmúlt nyáron bizonyította, hogy nem szabad képességeiben kételkedni, hiszen olyan futballistákat szerzett a klubnak, mint Gonzalo Higuaín és Miralem Pjanić, nem beszélve a Paul Pogbáért bezsebelt jelentős átigazolási díjról.

Könnyű papolni a cardiffi balul elsült döntőről, és felsorolni mindazokat az okokat, amik a Real Madrid 4-1-es győzelméhez vezettek. Még egyszerűbb megemlíteni a két spanyol óriás és a bajor klub által képviselt hármas és az üldözők után létező óriási szakadékot, amely elválasztja ezt az elitet az alsóbb osztályba tartozó kluboktól, amilyen például a Juventus és az Atlético Madrid.

Mindazonáltal a klubigazgatónak is köszönhető, hogy a sorozatban két hetedik hely után a klub a középszerűségből domináns erővé lépett Olaszországban, ezt bizonyítja az eddig példátlan, sorozatban hat bajnoki cím. Ő volt az, aki megbízta Antonio Contét, majd utódnak kijelölte Massimiliano Allegrit, miközben a csapat európai babérokra tört, és most bizonyítania kell, hogy képes a klubot a következő szintre emelni.

Ennek az elérése természetesen nem garantálja automatikusan, hogy senki nem fogja elhagyni a csapatot, azonban Florentino Pérezt vagy Karl-Heinz Rummeniggét nem nagyon halljuk arról vallani, hogy képtelenek megtartani a játékosokat. Az Alex Sandro ügy tökéletes lehetőséget jelent Giuseppe Marotta számára, hogy üzenetet küldjön pontosan azon kluboknak, amelyek utolérése a cél. Meg lehet venni a sztárjainkat, de ez drága lesz, nehéz lesz, és a mi feltételeink szerint fog történni. Ideje elátkozni „a játékos akarata” kifejezést.

Adam Digby cikke alapján.

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr612623201

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoltan Hervay 2017.06.27. 09:58:30

Alex sandro ha menni akar akkor menjen de viszont kerjunk erte jàtèkosokat.william pedro matic fabregas azpilicueta kozul 2 ot plusz 20 milliot darmianra.

Juvetto 2017.06.27. 10:02:24

Köszi a fordítást, venember83! ;)

Lényegében arról szól a cikk, amit szinte minden Juventino ma gondol a kialakult, s egy ideje folyamatosan ismétlődő történésekről. Ennyi.

MdewC 2017.06.27. 10:08:54

@Juvetto: +1

@Zoltan Hervay: Ha Azpirikutyapetya nem is, de minimum Willian! :D

Mellé elhozzuk Costat a bal oldalra és akkor az se gond, ha a két olasz szélső védő át se lépi a félpályát. :)

jeneiPALI 2017.06.27. 10:21:07

Megint bebizonyosodik hogy mi nem tartotzunk igazi topp klubbhoz, bayer, barca, reál, mi kezdjuk az atletico ra hasonlitani aki mindig eladja a legjobb játékosait sorolhtanám kiket adott el , ma ez afilingem van, szerintem marotta sok minden játékost hozott de nem nézik komoly tényezönek mikor el akar hozni valami nagy kalibarü játékost, akiket ö hozott más nemtudta volna ide hozni dehogynem miért ne, jövör Dybalát adja el ugy érzem!az ideg szét basz kobra miatt kijelenti mehet aki akar,most már kérjen játékost mert hozni nemnagyon tud ugylátom!

pedronegroo 2017.06.27. 10:22:18

Senkit nem lehet itt tartani akarata ellenére persze reklámozni se kéne hogy itt a játékos akarata mindenek fölött. Pénzügyi egyensúlyt is figyelembe kell venni a vezetőségnek és én úgy látom hogy a fontos játékosainknak mind megadjuk a klubtól telhető lehető legnagyobb fizetéseket. Mást tenni nem tudunk csak gondoskodni a megfelelő pótlásukról ha elmennek, ennyi. Nekem jobban fáj mikor a fiatal tehetségeket sem tudjuk megtartani vagy beépíteni. A Juventus vonzó a játékosok számára viszont a Seria A nem az, erről Marotta nem tehet. Van egy-két olasz tehetséges játékos azokat kell megszerezni azok kisebb eséllyel fognak tovább állni. Én bízom továbbra is a vezetőségben természetesen nincs minden rendben de nagyon sok tényező közre játszik a dolgokban amiket nem tudunk befolyásolni. Engem nem érdekel ki megy el, mindenkit lehet pótolni, van hogy nem sikerül, amit viszont szeretnék végre az a támadó foci mert ezzel a 15percfociaztánkatenaccsó mentalitással a büdös életbe nem fogunk BL címeket nyerni!

Andris Farkas 2017.06.27. 10:32:01

Ez a beszéd. Alex Sandro nem eladó.

Jack Bauer 24 2017.06.27. 10:34:04

Jó cikk!!!Így kellene tenni!

DrinkTeam 2017.06.27. 10:44:30

Ha nagyon menni akar, menjen, de értem a cikk lényegét, nem mindegy, hogy hogy távozik, nagyon nem!
Viszont ha eladjuk, az több okból is jel arra, hogy nem vagyunk igazi top csapat, és felesleges BL győzelemről beszélni.
Egyrészt azért, mert nemhogy erősítjük a csapatot, inkább eladjuk az egyik legjobbunkat. Másrészt meg ha a játékos menni akar, talán az is az oka, hogy nem látja, hogy képes lenne a csapat BL-t nyerni.
Nagyon sz*r ezeket napról napra olvasni, mert igenis nagycsapat vagyunk, és lehetnénk a legjobbak is. Persze ehhez kellene egy erős bajnokság is, szó se róla, mint ahogy írták azt előttem is.

mrdel 2017.06.27. 10:46:19

Hasonlóan kezdődött tavaly Pogba is...
Sanyi amúgy nyilatkozatot nem tett közzé arról, hogy máshol játszana.

Rikoo 2017.06.27. 11:03:52

Nagyon nehéz kötődni úgy egy klubhoz, hogy a játékosok akik a pályán vannak lehet jövőre már a Real Madrid vagy Manchester City mezében fog játszani, mert egy zsoldos.
Mi meg vitatkozunk nap, mint nap róluk ők nem sz@rnak az egészre.
Jövés menés minden évben ahelyett, hogy megtartaná a klub azokat a játékosokat akiknek rengeteg Juventus drukker szurkol.
Lehet velem van a hiba, de én nem tudok úgy szurkolni egy klubnak normális ahol ekkora a bizonytalanság.

Kezdem én is inkább azt mondani, hogy jöjjenek csak az olaszok 4-5 kivételtől eltekintve, mert ők 80-90%, hogy nem akarnak más topklubhoz menni. Vagy őket legalább meg lehet győzni.

Amit Marotta csinál az számomra felfoghatatlan. Sehol nincs ilyen a többi nagycsapatnál. Semmit nem ér a klub, ha a játékosok diktálnak.
Kemény vezetők kellenek nem ilyen puhapöcsű cukrosbácsik.
Gusztustalan az egész. SZÉGYEN.
Remélem bemegy nyáron az öltözőbe és megkérdezi mindenkitől ki szeretne távozni..

Alex8610 2017.06.27. 11:17:37

Az 5. bekezdés a lényeg.Szépen le lett írva de nagyon elszomorít hogy egy ilyen 3év után ilyen cikkeket kell olvasni az átigazolási időszak alatt.Ideje lenne eldönteni hogy mik akarunk lenni.Egy előző témában kifejtettem hogy ha csak annyira telik elég lenne évente 2 meghatározó játékos megvétele a mag megtartása mellett plusz 1-2 fiatal beépítése /lehetőleg olasz akik tudják mit jelent eza mez/ ha kell emeljék a bérplafont.Hihetetlen gusztustalan lett a mai futball eszetlen árak szabadultak el olyan játékosokért repkednek a 100milliok akiket régen negyed annyiért meglehetett venni.Éppen ezért kéne bekeményíteni végre és megszüntetni ezt a játékos akarata dönt maszlagot.Még a PSG meg a szájbacseszett Zenit is beintett nekünk akkor mi miért játszunk szociális otthont? A Juventus az első! Nem a Juventus van a játékosokért hanem a játékosok a Juventusért pláne olyas valaki aki 2 évet töltött nálunk.Igy nem lesz tisztelet sem a Juventus sem a vezetőség felé főleg ha ez a marha még hangoztatja is a médiának aza legnagyobb bajom ha ezt Marotta csak így kimeri jelenteni akkor valószínűleg mindenki így gondolja a klubnál.Aki akar mehet de csak megfelelő pótlás esetén!

Ádám.84 2017.06.27. 11:20:01

@Rikoo: minden évben szétb.sznak egy csapatrészt, úgy látszik most éppen a hátvédeken a sor.

epaska 2017.06.27. 11:21:13

@Rikoo: +1
Conti, Verratti, Bernardeschi + Keita/Costa. Ha csak Alves távozik elég is. :)

Rikoo 2017.06.27. 11:40:22

Úgy néz ki egyébként, hogy 60 millió font lesz az ár. Legalábbis az Agnelli család lapja szerint.

Apuleius 2017.06.27. 11:53:20

@Rikoo: 60 millió font az még 70 millió euro sincsen, a mai árak mellett ennyiért szerintem nevetséges lenne eladni egy olyan játékost, aki posztján a világ egyik legjobbja, ráadásul nagyon jó korban is van.

babo0410 2017.06.27. 11:58:18

Ez a cikk annyira nagy ostobadág. Állsndóan ezen s játékos akarata számít dolgon lovagoltok. Ezen mit kell ennyit hisztizni? A klubnak két lehetősége van. Vagy elengedi azon játékosokat akik el óhajtanak menni, vagy nem enged el senkit, akit nem akar, és erővel itt tartunk mindenkit.
Jó lenne dgy olyan klubot építeni, ahol a játékosok nem érzik jól magukat, folyton hisztiznek, lázadoznak?
Nem tudom az mennyire lenne jó üzenet kifelé. Hogyan tudnánk úgy bárkit idecsábítani, ha azt látnák, hogy itt eladnak ha nem akarsz menni, viszont ha igen, akkor meg nem mehetsz.
Nagyin fontos a játékosok akaratát is figyelembe venni. Egyébként de úgy zajlik az eladás, hogy el akar vki menni és mi eladjuk az első ajánlatra. És itt jö

Rikoo 2017.06.27. 11:59:44

@Apuleius: Ez az egész Alex Sandro ügy egy szomorú dolog.
Ilyet nem lehet csinálni, hogy kiárusítja Marotta a játékosokat, mert amit évek óta csinál az gyakorlatilag ez.
Reméli, hogy senki nem akar elmenni. Vicc, hogy a Juventusnál ilyen dolgok történnek.

Annyit kellett volna mondani, hogy Alex Sandro nem eladó. Ennyi.

Rikoo 2017.06.27. 12:04:10

@babo0410: Érdekes innen mindenki el akar menni. Furcsa egy klub ez nem igaz?

babo0410 2017.06.27. 12:04:52

Akkor folyt köv. Itt jön képbe Allegri szerepe is. Neki is marha fontos szerepe lenne abban, hogy a fontos játékosainkat meggyőzze a maradásról.
De ebben fejlődnie kell a klubnak még, mert nem tudjuk az elvágyódó játékosokat meggyőzni, h itt vannak a legjobb helyen.
Igaz sok esetben a távozóknál a pénz jelenti a fő motivációt.

Apuleius 2017.06.27. 12:12:37

@babo0410: Ez a cikk egyáltalán nem ostobaság. Szerintem újra átlépsz a lényegen, s ismét csak a két végletben tudsz gondolkodni. A probléma valós, van olyan, hogy egy klub több pénzt ígér, s a játékos menni akar. Én nem várom Marottától, hogy mindenkit tartson itt erőnek erejével, itt a kommunikáció a probléma. Ha egy klub igazgatója nyíltan, rendszeresen, következetesen azt nyilatkozza, hogy a játékos akarata a fontos, ezt szinte a klub mottójává teszi, azzal gyengeséget sugároz a játékosok és a lehetséges érdeklődők felé, s felhívást küld a keringőre.

Azt sem várja senki, hogy azt nyilatkozza, hogy aki ide igazol, az innen aztán soha, semmilyen körülmények között el nem megy, s szerződése lejártáig itt fog rohadni. Erről az egészről nem kell beszélni. Attól még lehet tekintettel lenni a játékos akaratára, hogy kifelé nem kommunikáljuk ezt állandóan. Szerintem ez egy olyan kérdés, amiről egyáltalán nem kellene nyíltan beszélnie egy top klub igazgatójának.

babo0410 2017.06.27. 12:13:28

@Rikoo: Nem mindenki. Vidal élete szerelméhez távozott, Pogbát Raiola hülyítette meg, Alves meg egy p@cs. Szerintem ő az elvesztett döntő miatt kezdett el hisztizni. De az ő távozását nem is bánom a kijelentései után.
Máskülönben meg extrém mennyiségben nem távozott innen játékos. Az a baj, hogy a PL sokkal vonzóbb még mkndig. Sandro is biztosan szívesen menne oda. De őt szerintem meg lehet győzni a maradásról.

babo0410 2017.06.27. 12:16:31

@Apuleius: Ha ez úgy lenne ahogy mondod, akkor nem mondogatnák. Szerintem semmi nincs abban, hogy kijelentik erővel senkit nem kívánnak itt tartani. Csak vihart kavartok egy pohár vízben.

Forza Juve !!! 2017.06.27. 12:21:36

Igen a játékos akarata is számít de ami a Juventusnál folyik az már szánalmas... A vezetőségnek tököt kell növesztenie és nem állandóan azt hangoztatni, hogy aki akar az mehet. Aki menni akar azzal le kell ülni elbeszélgetni, hogy Sanyikám ide figyelj mikor ide jöttél alá írtál egy 5 éves szerződést ha a Chelsea hajlandó érted fizetni 100millio € akkor elengedünk ha meg nem akkor tartsd tiszteletben a szerződésed. Ez nem egy kib@szott galambház !

Apuleius 2017.06.27. 12:22:54

@babo0410: "Ha ez úgy lenne ahogy mondod, akkor nem mondogatnák. "

Ez eléggé botladozó logikai következtetés, már ne haragudj. nem is igazán látom az összefüggéseket ebben a gondolatban. Azt akarod ezzel mondani, hogy elképzelhetetlen, hogy Marotta valamit rosszul csinál?

"Szerintem semmi nincs abban, hogy kijelentik erővel senkit nem kívánnak itt tartani. "

Azt én értem, hogy szerinted ez így rendben van, csak elgondolkodtató, hogy a többség szerint láthatóan van ezzel probléma.

"Csak vihart kavartok egy pohár vízben."

Jaj, hagyd már ezeket a teátrális péniszségeket! Ez egy szurkolói blog, ahol emberek leírják a véleményüket, ennyi a történet, annyira unalmas, hogy szerinted mindenki "hisztizik", aki mást gondol, mint Te.

Alex8610 2017.06.27. 12:22:56

@babo0410: En nagyon irigyellek Teged b*ssza meg.Mar elnezest.
Hogy a francba gyozze meg Allegri a jatekosokat a maradasrol mikor evrol-evre seggbol szajba kapja a vezetosegtol? Ois tudja hogy ezaz egesz ug szar ahogy van meg miis nemhinnem hogy Allegrinek mas lenne a velemenye mert ez nem tudatos epitkezes komolytalannak festi le magat a klub es a vezetoseg de ezt mar itt paran kifejtettuk a cikk pedig teljesen korrekt es ertheto hogy a tobbsegnek nem tetszik ami itt evrol evre megy senki sem akar Teged meggyozni az ellenkezojerol nemis lehetne de ha itt ennyi embernek mas a velemenye mint a Tied lehet van benne valami igazsag.Ma ilyen arak es ilyen fizetesek mellett ezt a klub nem engedheti meg maganak!!! 3eve egyhelyben toporgunk!

BellaDona 2017.06.27. 12:29:56

@Rikoo: A legjobbak azért jöttek el hozzánk hogy megnyerjék a Juvéval a BL-t. De sajnos nem megy!A vezetőségnek is tennie kell azért hogy az értékes játékosok ne akarjanak elmenni tőlünk.

venember83 2017.06.27. 12:31:01

@babo0410: ha akkora ostobaság a cikk, akkor tehát nincs rossz alkupozícióban egy klub, ha többször azt hangoztatják a vezetők, hogy nem tudnak mit tenni, ha egy játékos távozni akar?

Alex8610 2017.06.27. 12:33:02

@Apuleius: Ha nekem a munkahelyemen azt mondanak hogy menj amikor akarsz..Nemis tudom de nem ereznem magam annyira fontosnak megha az eredmenyeim nem ezt mutatjak es amint lehet enis lelepnek ugy ereznem siman potolhato vagyok es barki megtudna csinalni akit a helyemre felvesznek.Mennyire mas mint hogy azt mondjak hogy Te egy fontos projekt resze vagy es potolhatatlan vagy szamunkra tiszteletben tartjuk hogy kiprobalnad magadat mashol de keresnunk kell a helyedre egy melto utodot addig esetleg megis dobjuk a fizudat...pl..Tudom mas a szitu de megis..

2017.06.27. 12:34:14

Szerintem az a legnagyobb baj, hogy már mindenki tudja, hogy ha a Juventusból szeretnének igazolni akkor elég csak a játékossal megegyezni. Utána már csak meg kell kérni hogy kopogjon Marotta ajtaján és mondja meg hogy ő lépni szeretne. Ha én intézném az igazolásokat más csapatnál, tuti hogy először a Juvénál néznék körül.

Ilyen más csapatnál nincsen, és nevetséges hogy ha a játékos menne és megjön érte az első ajánlat már fogadjuk is el. Mintha nem lenne semmi beleszólásunk. Pl. szerintem a Bayernnél lepődtek meg a legjobban hogy 37 milláért hozzájuk vágtuk a világ egyik legjobb kp-ját, és a Pogba bizniszt is elég gyorsan letudtuk ahhoz képest hogy rekord igazolásról beszélünk. Csak ebből a két játékosból ki lehetett volna még sajtolni 20 milliót és akkot Llorentéről, Tevezről stb stb ne is beszéljünk.

2017.06.27. 12:37:36

@babo0410: Az édes kevés, ha Allegri beszél valakivel. Lássuk be kb Buffon és Marchisio távozásával a klubnál a klubhűség fogalma egyenlő lesz a nullával. Hol érdekelné egy játékost, ha Allegri elmondja neki h igen nyerünk és alapember leszel stb, ha dupla fizut kapnál máshol, ugyanúgy BL és kezdő lennél?
Itt az egész annyi lenne, hogy Marotta szépen összekaparja a tökeit és megmondja h kisfiam, évekig szól még a szerződésed, szarunk az érdeklődőkre, nincs szükségünk a pénzre. Ha Beppe folytatja az ilyen jellegű balfaszkodását (mert ez nem más), akkor Agnellinek kell előlépnie és leszólni, mint anno mikor Vucinic-Guarin csere ment volna az Inter tulaja leszólt h középső ujj, nem lesz az egészből semmi.
Itt mi vagyunk az eladó fél, mi diktálunk és nem hiszem h gyenge felfogású játékosaink lennének h ne fognák fel.

4Evorg 2017.06.27. 12:40:14

@Apuleius: Pontosan ez a lényeg, de nem érti meg. Nem kell állandóan azt reklámozni, hogy innen bárki bármilyen körülmények között elmehet. Nem az a baj, amit mond, hanem az, hogy egyáltalán kimondja.

MdewC 2017.06.27. 12:44:26

@babo0410: tudjuk babo, köszönjük.

Mindenki gyökér és csak Te vagy képben. Rendben. ;)

Viszont ha eladjuk Sandrot, akkor a klub menjen pics@ba!

4Evorg 2017.06.27. 12:45:31

@Bigvee: Megmondom őszintén, ez már nekem is megfordult a fejemben. Lepacsizol a játékossal, majd megkéred, hogy hisztizzen. Ezért nem kéne ezt a szarságot hangoztatni, hogy a játékos akarata az első.

Roli984 2017.06.27. 12:47:07

Szerintem azt be kellene látnia mindenkinek, hogy bár eredményekben top4 klubb vagyonuk, de anyagilag előttünk van az RM, BM, Barca hármas mellett a MU, az MC és a Chelsea is. És még ott is szoros verseny van a PSG, Tothenem ATMA, meg még pár angol klub között.
Sajna amíg a serie a marketing vételei nem emelkednek addig nincs esélyünk. Vagy kellene egy magyarhoz hasonló adórendszer, ahol a klub nem fizet járulékot a bér után, de nyilván ezt csak a látszatdemokráciákban működik.
Azért kellene az olaszokra építeni, mert őket könnyebb megtartani.
Sandrot egyébként nem tartom pótolhatatlan játékosnak, tavaly ősszel katasztrófa volt, tavaszra persze a fontos időszakra formába lendült, de a védekezése soha nem volt kiemelkedő.
Aki akar az menjen szerintem, mert mérgezi a közösséget, és nekünk az az erősségünk. Egyetlen feltétel hogy fizesse ki a vevő az árát, és ne vidalozzuk el.

Nathas 2017.06.27. 12:57:25

@Roli984: "ne vidalozzuk el" - ez nem rossz :) egyébként a baj nem az, hogy valaki távozik, hanem hogy nem tudjuk megfelelően pótolni.

@hellan: szerintem Agnelli is Marottához hasonló határozottsággal bír, hiszen már az 1. ilyen hű-je nyilatkozata után a kopasz fejére kellett volna verni.

Roli984 2017.06.27. 13:01:04

Szerintem a fórumon a sikerek miatt kissé nagy az elvárás. A klub bevétele eladások nékül a béka segge alatt van. A közvetítésért a top bajnokságok közül jövőre már a serie a kapja majd a legkevesebbet, a stadionba fel annyian férnek be mint a top kluboknál, a jegyárak sem kurva magasak, mert az olasz gazdaság vagy 10 éve recesszióban, az ázsia piacon meg nem mi vagyunk a kedvenc klub, a marketing bevételünk szintén fos. Kb a BL az egyetlen bevételi forrásunk.
Ha a bevételekhez hasonlítanánk a klubok teljesítményét, akkor sz ATMAval messze aláznánk mindenki mást.
Ki kellene mondani, hogy Higanyt Pogba árából vettük, és idén is kell Sándor eladása a vásárláshoz, és fel kellene ébreszteni a szurkolókat az álomvilágból, hogy mi TOP4 klub vagyunk. Sajnos a foci a 2000es évek óta egyre jobban a pénzről szól, és minket akkor zártak ki, amikor megalapozhattuk volna a jövőt, lemaradtunk az ázsiai piacról, ami miatt azóta is szopunk.
Ez nem Marottáék bűne, Ők a maximumot kihozzák a lehetőségekből.

Roli984 2017.06.27. 13:02:43

@Nathas: A Bl döntő szerintem azt mutatja, hogy pótoltuk. Lehet nem azonos kaliberű játékossal de csapatként biztosan.

Apuleius 2017.06.27. 13:08:02

@Roli984: Szerintem elbeszélsz az írásban megfogalmazott lényeg mellett. Az OK, hogy ez a helyzet, de Marottának nem kellene erre még rátennie egy lapáttal a rossz kommunikációval. Ezt kérik számon sokan, nem azt, amit írsz.

Drughi Di Bianconeri 2017.06.27. 13:40:45

Micsoda szellemi párharcok folynak itt a nagy kánikulában xD :D

A cikk nagyon jól megfogalmazza az évek óta tartó problémákat és a mi érzéseinket.

Annyit tennék még hozzá,hogy szvsz. az igazi felelős az eggyel feljebb keresendő,tulajdonosi/igazgatói körben.
Elkann és a kis Agnelli már számos jelét adta annak,hogy a klubra csak és kizárólag,mint üzleti vállalkozás tekintenek,hadd' ne soroljam a példákat err4 vonatkozóan.

Marrottat is lehet kritizálni, az ő munkája olyan,amilyen , a nyilatkozatai általában elég ködösek vagy kifejezetten szerencsétlenek ezzel a "játékos akarata dönt" mantrával, de vajon az az ő ars poeticaja, vagy csak szócsöve a BOSSoknak ?

Marrotta 2 legjobb igazolása egyértelműen Conte és Allegri.
Szvsz. Allegri nélkül talán még a bajnoki cím is veszélybe került volna,hiszen Vidal vagy Pogba szintű játékos eladását,pótlás nélkül, igencsak (szak)embert próbáló feladat.
Max Allegri,akit óriási gyűlölettel,de minimum elégedetlenséggel fogadtak a világ juventinoi, 3 éve hozza ki a keretben lévő maximumot, sőt meggyőződésem,h0gy '15ben és idén sokkal többet is kihozott belőle.
Jelenleg nem tudom elképzelni ki tudna ilyen szintet hozni,ilyen vezetőségi / átigazolási politikával.

Amennyiben az láthatóan nem kegy,hogy sztárokat igazoljunk,sőt, sajnos az sem hogy megtartsuk azokaz,akik nálunk váltak azzá, akkor ideje lenne sokkal komolyabban összpontosítani az utánpótlás nevelésre, ha már kimondva-kimondatlanul a Bayern a minta.
Ha minden évben feljönne 1 valóban tehetséges srác és beépülne az már nagy előrelépés.

Nem vagyok a túlzott olaszosítás híve,napjainkban,mikor kevés játékos üti meg a szintet, de a saját ifi képzés fejlesztésén túl arra is ra kéne menni,hogy a legnagyobb hazai tehetségeket megszerezzük,kíméletlenül.
Pl: a mostani U21ben van pár nagy potenciállal bíró,tehetséges játékos.

Egy fiatal olasz pedig ritkán vágyik Angliába vagy Spanyolországba a korábbi kétes "sikerek" okán, meg hát a legtöbb olasz gyerek tisztában van azzal,hogy hazai berkeken belül a JUVENTUS a csúcs.

Én elégedett lennék olyan srácok érkezésével,mint Conti,Bernardeschi stb.
Olyanokkal nem,mint spinazzola,ds, darmian, mert ők csak olaszok,nem tehetségek.

2017.06.27. 13:41:17

@Roli984: Hatalmas +1

Ettől függetlenül itt se rinyálnának ennyien, ha Marotta nem azt mondja hogy "ha menni akar, menjen", hanem hogy "mindent megteszünk, hogy maradjon".

danimester1 2017.06.27. 13:44:01

Azt hiszem pont a Veratti cikknél irtam erről.Egyébként egy nagyon korrekt bejegyzés csak egyetérteni tudok vele.Szerintem a játékosainknak pont a koncepció ami hiányzik az elért eredményektől függetlenül.Mi lehetne vonzó abban pláne annak aki már benne is van,hogy a csapatot gyengítik és megfelelő ajánlat esetén anyagi előny szerzés miatt értékesítik?Tiszta sor,hogy aki menni akar az fog,de amikor még a lovat is adják alá...Igaz ez még nem is lenne probléma,de a hagyott űr csak foltozgatják és nem minőségben pótolják.Szerintem itt nem a pénzzel van a probléma,mert ezt a játékosok is látják.Aztán az igazolásaink,hogy a francba lehet ezek után bárkit is meggyőzni pl. egy real vagy barca esetleg bayern padjáról,hogy velünk jobban jár,nálunk jobb?Akkor még nem is beszéltem a lecsúszott Seria A-ról...Nem utolsósorban azért kíváncsi lennék Agnelli és persze Allegri véleményére is.Utóbbi mint fog lépni ha nem erősítünk megfelelően.Képes lesz jövőre is ellenállni a magasabb fizunak,az új kihívásnak a nagyobb igazolási össszegnek esetleg ahol ő lenne az igazolásokért is felelős?Valamint Dybala aki potenciálisan a legkapósabb játékosunk?Természetesen nem akarom az ördögöt a falra festeni és nem írok le senkit,sőt a csapatot sem temetem,de aggodalomra lehet okunk bőven.

Apuleius 2017.06.27. 13:50:37

@rightinthenuts91: +1

"ha Marotta nem azt mondja hogy "ha menni akar, menjen", hanem hogy "mindent megteszünk, hogy maradjon"."

Pontosan ez a lényege ennek az egésznek.

Forza Juve !!! 2017.06.27. 13:57:09

@Roli984:
"de a védekezése soha nem volt kiemelkedő."

Nem kötekedni szeretnék de azért ez elég nagy hülyeség. Rengeteg olyan meccsre emlékszem amikor csak ámultam, hogy mennyire jól tud védekezni.

The king of alibis 2017.06.27. 14:05:45

Hogy vigyorog ez a pojáca....

GGábr81 2017.06.27. 14:59:42

Szerintem ez ilyen védekezô duma. El akart menni és mi voltunk olyan aranyosak, nagyvonaluak, hogy elengedtük. A francot jött egy pénzes ajánlat és viszketett a tenyér. Talán a menni akart az igaz lehetett Vidal és Tevez esetében azt ennyi. Szerintem ôk tudják, hogy kit akarnak eladni, vagy már el is adták és ilyenkor ez a duma. Naná hogy nézne ki azt mondaná: Mindent megteszünk, hogy maradjon. -aztán sorra húznak el. Akkor milyen balfaccnak néznénk ki. De igaz, ez a szöveg nem szerencsés. Inkább ne mondjon semmit. Különben ideigazolás tekintetében lehet vonzó ez a szöveg egy-két zsoldosnál. Elmegyek a Juvéba emelkedik az értékem netán fejlôdök is, aztán 1-2 év után megyek tovább a Cselszkibe dupla fizuval. Mindenki jól jár. Játékos nagyon. De ha ez tervezett piaci manôver volt akkor a klubb is. Jötte egy tehetség mondjuk ingyen vagy olcsón, jó játékkal trófeákhoz segítette a klubbot, majd az eladásával kerestünk rajta mondjuk 30-40 misit. Ezzel csak a szurkoló jár rosszúl.

keshudioo 2017.06.27. 16:53:04

17 éve vagyok Juventus-szurkoló, de ez az Alex Sandro-ügy engem borzasztóan kiborít Vidal, Tévez, Pogba után. Ettől még nem fogok elpártolni a csapattól, de egy ilyen periódusban, amikor nálunk játszik a világ második legjobb bal hátvédje, tökéletes korban van, és nem vagyunk képesek harcolni a maradása mellett, és impotens kisgyerekkel kívánjuk pótolni a két brazilt (igen, Alves is hiányozni fog, éljen desíjjó meg szpinadzóla, ja hogy BL-döntősök voltunk idén? mindegy is), akkor zárszónak tényleg csak annyit tudok mondani, hogy "fuck Juve".

Elfeledhetjük a széljátékot jövőre, a középső védőink kiöregednek, aztán felőlem jöhet Douglas Costa meg Bernardeschi, védekezni se Pjanic, se Khedira nem fog a középpályán se.

Minden évben megy a duma, hogy előrelépés, meg keretmélyítés.... Vidalt meg tudtam bocsájtani, pedig a kedvenc játékosom volt, és nem kaptunk érte olyan sok pénzt se... nem sikerült pótolnunk. Pogbát meg tudtam bocsájtani, rengeteg zsét kaptunk érte, ami miatt most nyomoz a FIFA, lol, és elköltöttük a pénzt egy csatárra, aki a BL-döntőben nem is volt a pályán. Persze a posztját pótolni nem igazán sikerült (Pjanic? idk.). Tévezt sikerült pótolni? Egyesek szerint igen, szerintem nem teljesen. A balhés Carlos sokkal többet mutatott itt, mint amennyit idén Dybala, és félreértés ne essék, imádom La Joyát, de mekkora öröm lehetett volna Tévez-Dybala párost nézni...

Igazából itt nem is az a baj, hogy eladjuk a játékosokat, hanem hogy eddig lett volna bőven alternatíva pótolni Vidalt és Pogbát is, viszont jelenleg nincs a piacon olyan bal hátvéd, aki Sandro bal nagylábujjához felérne, de amondó vagyok, hogy a jobb oldalra sem fogunk találni Alvesnél jobb játékost. Lichsteiner sem véletlenül szorult ki, most örülhet a svájci, küzdhet majd De Sciglióval a kezdőbe kerülésért. De Ceglie is csapatnál van még, reaktiválni kellene, legalább ingyen lenne. Adjuk el még Bonuccit is, úgy belejöttünk.

Egyelőre csak Schicket igazoltuk le, aki szintén egy fiatal takony, akár ugyanarra a sorsra is juthat, mint Pjaca, ő is milyen jól bevált. Befoltozunk egy lyukat, csinálunk kettő másikat - minden évben ez a történet. Addig gondolkodnak Marottáék az irodában, míg minden játékos elkel a piacról, aztán jöhetnek a jó kis interjúk, hogy mi mindent megpróbáltunk, kiaknáztuk a piacot, 10 euróval mentünk 100 eurós étterembe, de sajnos nem tudjuk felvenni a versenyt az arab klubokkal, blabla.

Igyekszem minél kevesebb pletykát meg hírt olvasni a nyáron, de sajnos mindig belefutok ebbe-abba, és borzasztóan fel tudnak idegesíteni újabban.

Csapatépítés? Keretmélyítés? BL-döntő jövőre? Minek, van új logónk meg megalakult a női csapat is!

Rikoo 2017.06.27. 17:37:28

@keshudioo: Nagyon sok igazság merült el ebben a kommentben. Sajnos.:(

2017.06.27. 18:29:23

@Rikoo: Nézz rá az itteni képre és sztem gyorsan rájössz a lényegre. :)
www.juventus.com/en/news/news/2015/alex-sandro-joins-juventus.php

venember83 2017.06.27. 18:56:24

@keshudioo: sajnos én nem tudlak, de majd babo0410 megvigasztal.

venember83 2017.06.27. 19:07:21

Amúgy szerintem Alex Sandrót is meg lehetne tartani, de ahhoz kell egy komoly fizetésemelés, plusz olyan játékosokat kell igazolni, akikkel a Juve BL-sikerre törhet. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az utóbbi is hiányzik, ezt pedig mindenki látja, tudja az öltözőben, és ezért is bitang nehéz marasztalni az igazán jól teljesítő futballistákat. Nagyon nem mindegy, hogy a középpályán egy Khedira a stabil pont vagy Kanté/Hazard/Willian kaliberű futballistákkal játszhatsz együtt, hogy a Chelsea-nél maradjunk.

GGábr81 2017.06.28. 22:46:15

Ma azt olvastam 70 milláért sem eladó. Nah basszus ezaz, meg kell tartani, most már én ia azt mondom. Majdnem akkora fegyvertény volna ôt megtartani mint egy nagy igazolás. Az sokat mondana. Nem tudtok megvenni kilóra. Nagyon remélem, hogy kulcsjátékos nem megy most már el. Az komoly erôdemonstráció lenne.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3377) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (911) elemzés (40) előzetes (858) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9907) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4149) mercato (4136) nyilatkozat (7434) Olasz Kupa (326) összefoglaló (409) pletyka (4166) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (199) Címkefelhő
süti beállítások módosítása