Zidane: "A két legjobb csapat került a döntőbe"

zidane_zinedine_real_madrid_sajto.jpgTegnap a Juventusnál beszéltek a közelgő Bajnokok Ligája-fináléról, ma pedig az ellenfélen volt a sor, s a Real Madrid mestere, Zinédine Zidane nyilatkozott a madridi sajtótájékoztató során.

"Ez egy döntő, ez a kilencven perc más lesz. Jók hátul, mi pedig sok gólt szereztünk, de ennek semmi jelentősége a döntőn. Ebben az évben a két legjobb csapat került a döntőbe, s mint mindig, most is nagyszerű mérkőzést látunk majd. 

Ez lesz a szezon utolsó mérkőzése számunkra, s véleményem szerint egyben a legfontosabb is. Változatlan elszántsággal készülünk majd rá, s semmi sem változik a már lejátszott mérkőzésekhez képest.

Nagyon boldogok vagyunk, hogy döntőbe jutottunk, tisztában vagyunk azzal, hogy ez milyen nehéz, de keményen dolgoztunk és rászolgáltunk. A csapat jó formában van, négy napunk maradt, négy edzés, s arra összpontosítunk majd, hogy mit kell tennünk."

A Juventus a szezon közben a 3-5-2-es hadrendet 4-2-3-1-re cserélte, s azóta meggyőző játékkal és nagyszerű teljesítménnyel szállítja a győzelmeket.

"Mindegy nekünk, hogy három vagy négy védővel játszanak. Hogy Dani Alves előrébb vagy hátrébb játszik, nem számít semmit sem. A Juve mindkét formációban jól játszik, próbálunk gondot okozni az ellenfeleknek, azután meglátjuk mi lesz. 

Örülünk, hogy Bale visszatért a csapatba. Örülök, hogy egészséges és nincsenek gondjai. Mindannyian együtt fogunk készülni a mérkőzésre, s készen állunk. Mindenki bevethető, így abból a huszonhárom játékosból kell választanom, aki a rendelkezésemre áll, ki az, aki játszik, ki az, aki a kispadra kerül. Vannak mások, akiket talán be sem hívok, pedig nagyszerű szezonjuk volt. Számomra ez a legnehezebb döntés, pillanatnyilag nem mondhatom meg, hogy mi az, amit már eldöntöttem, s mi az, amit még nem."

Zidane kellemes emlékeket őrizhet a Juventusról, hiszen öt szezont töltött a zebracsíkos mezben. 

"Edzőként jobban érzi a nyomást az ember. Rengeteg ember van, aki a tudomásodra hozza, milyen fontos ez a mérkőzés. Fontos dolog döntőket játszani, ez pedig egy szép pillanat.

Edzeném-e a Juvét? Itt vagyok, s csak arra gondolok, amit itt teszek. Öt évet töltöttem a Juvénál, s szép emlékeim vannak, ez a döntő különleges lesz. A Juve a saját döntőjét játssza majd, s mi is a sajátunkat. Fontos, hogy jó mérkőzést lássunk. 

Nem gondolom, hogy azt lehetne mondani, a Juve jobban védekezik, míg a Real Madrid jobban támad a Juvénál, azonban a döntőket le kell játszani. Nincs nagy különbség a két csapat között, ezért jutottak a döntőbe.

A legnehezebb dolgot megtettük, ami bejutni a döntőbe, jó teljesítménnyel tettük, s elégedettek vagyunk. Aztán nincsen esélyese egy döntőnek, jó csapatuk van, de ötven-ötven százalék az esély. Egyszerűen csak egy nagy mérkőzést akarunk játszani, aztán meglátjuk.

Paulo Dybala volna-e a legveszélyesebb játékosuk? Igen, de rengeteg jó játékosuk van. Ott van Higuaín, Alves, s számos Juve játékos nagyon erős. Három-négy további játékos is van, akiről beszélhetnénk, de mind jók. 

Tartok-e a Juvétól? Azt mondtam, hogy nem akarok a Juve ellen játszani a nyolcaddöntőben. Most nincs választásom. Mindig hiszünk, a döntőig jöttünk, s nagyszerű eredményeket értünk el a kemény munkának köszönhetően. A játékosaim hittek, harcoltak, s ennek végül meg is lett a jutalma."

Zidane játékosként két döntőt is elveszített a Juventusszal, az egyiket éppen a Real Madrid ellen.

"Elveszíteni egy döntőt hatalmas csalódást jelent, de ez része a labdarúgásnak. Elfogadom azt, amit a labdarúgástól kaptam. Meg akartam nyerni a bajnokok Ligáját, s ez sikerült is a Real Madrid mezében."

A bejegyzés trackback címe:

https://juventuz.blog.hu/api/trackback/id/tr1612552333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitya10 2017.05.30. 20:47:41

Lesz ő még edző itt ebben majdnemhogy biztos vagyok. Hozzáteszem örülnék is :)

megasün 2017.05.30. 22:38:54

Nagyon várom. Nem is tudom hogyan bírom ki szombatig.

Il Principino 2017.05.31. 01:09:33

Nem tudom ki hogy van vele,de nekem ő volt a legjobb,akit eddig láttam játszani az életemben...Lehet Messi,Ronaldo akárki,nekem ő a legnagyobb zseni,az a páratlan elegancia,technika amit csak ő tudott a pályán egyedül..,Ahogy tavaly összekapta ezt a Madridot Benitez után,ha jól emlékszem az nem semmi volt!Játékosként és már lassan edzőként is klasszis...A futballt nem csak játszani,hanem érteni is kell és Zizou maga a labdarúgás,persze volt kiktől tanulnia :) nehezen emésztettem meg,amikor Madridba igazolt,de érte érdemes volt Madrid meccset is nézni és az a gól Leverkusen ellen beégett az ember retinájába a mai napig...Kár volt azért a csúnya kiállításért...

NagyonJuve 2017.05.31. 10:41:36

Szerettem zidant de el kellett mennie, mert kaptunk helyette egy nedvedet és egy buffont!! Mindkettőt jobban kedvelem mint zidant! Személyes gondolat nedved nem volt rosszabb zidannál csak a válogatottban nem voltak olyan csapattársai mint zidannak! Nálunk lett aranylabdás is!

Apuleius 2017.05.31. 11:06:30

@Il Principino: @NagyonJuve: Érdekes ez, mert Zidane ugyan egészen elképesztő játékos, s egyértelmű klasszis volt, mégis azok közé a játékosok közé tartozott, akiket valamiért soha sem tudtam igazán szeretni, már akkor sem, amikor még nálunk játszott, s ehhez semmi köze annak, hogy később a Real Madridhoz igazolt. Tényleg ott van a labdarúgás történetének legjobbjai között, de azért számomra biztosan nem ő a valaha volt legjobb.

Az azonban ebből a nyilatkozatból is látható, hogy intelligens fickó, így nem meglepő, hogy edzőként is jól szerepel. Materazzit meg ki ne akarná lefejelni?

alexGicamo 2017.05.31. 17:29:00

@NagyonJuve: Mélyen egyetértek !
Zidane igazi klasszis volt és jó , hogy nálunk is megfordult , de az idő távlatából már tudjuk, hogy mi jobban jártunk az eladásával, hiszen ,ahogy te is írtad : két nem akármilyen kaliberű legendánk született ! :)

Drughi Di Bianconeri 2017.05.31. 17:41:39

@Apuleius: +1
Elismerve Zidane zsenialitását, de én igazából soha nem tudtam rajongani érte igazán, talán a kisugárzása miatt.
Hozzám akkoriban a brazilok álltak a legközelebb,különösen Ronaldo(később Dinho), akit azóta is a valaha volt legjobbnak tartok.
Na meg természetesen Del Piero,ha már zseni iránti rajongás.
Persze Zizou valószínű mindenidők 10 legjobb focistájának egyike, de ha már, én Nedvedet , a "pótlását" imádtam jobban.

Utolsó kommentek

Címkék

Bajnokok Ligája (1851) bajnokság (3382) beharangozó (23) bemutatkozás (34) blog (80) EB (50) edző (914) elemzés (40) előzetes (859) Európa Liga (171) felkészülés (127) hírek (1647) játékosokról (9913) juventus u23 (23) kiszemelt (29) kitekintő (111) klub (2430) meccsek (4155) mercato (4139) nyilatkozat (7439) Olasz Kupa (326) összefoglaló (410) pletyka (4169) Primavera (20) szavazás (16) szuperkupa (95) történelem (53) válogatott (174) VB (49) vendégblogger (44) vezetőség (287) video (200) Címkefelhő
süti beállítások módosítása